ИЗМИРИТЕ ОБАВЕЗЕ Данас је први дан за плаћање пореских обавеза у пореском календару за јануар

БЕОГРАД: У пореском календару за јануар данас је први дан за измирење обавеза, а то је уједно и крајњи рок до када би требало доставити обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма забавне и народне музике и других забавних програма у децембру 2023. године.
novac porez dug
Фото: pixabay.com

Први датум у пореском календару, односно 5. јануар је и рок за послодавце који запошљавају особе са инвалидитетом да доставе извештаје за претходни месец, као и да Пореску управу обавесте о уплати средстава за децембар.

За пореске обвезнике следећи важан датум у пореском календару је 10. јануар, када истиче рок за подношење пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за децембар 2023. године, као и за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на додату вредност (ПДВ) за децембар прошле године.

У пореском календару за јануар наведена су још три датума, а то су 15. јануар, до када је рок за измирење највећег броја пореских обавеза, а затим 30. и 31. јануар.

Пореска управа објављивањем пореског календара омогућава грађанима и привреди да на време спреме документацију и измире обавезе, како би избегли кашњење и плаћање камате.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести