У Новом Саду уведена "еУверења" градске пореске управе електронским путем

Програмски пакет "еУверења" на порталу јединственог информационог система локалне пореске администрације-ЛПА, од 1. јуна је почео да функционише, саопштавају из Градске пореске управе Града Новог Сада.
E uprava Foto: Tanjug.rs
Фото: Tanjug

Заједничким снагама Градске пореске управе Града Новог Сада као иницијатора ове аутоматизације и унапређења, Секретаријата за јавне приходе Београд, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и  Института ''Михајло Пупин'' пуштен је у рад програмски пакет чијим увођењем је омогућено електронско подношења захтева за издавање уверења и електронског издавања истих што би требало да доведе до повећања функционалности постојећег системског решења за израду уверења и да обезбеди обједињавање процеса пријема захтева са самом израдом и издавањем пореских уверења.

Пуштање у рад наведене апликације довешће до повећања ефикасности у пословању Градске пореске управе Града Новог Сада, смањења администрирања и ангажовања запослених на пословима израде и издавања пореских уверења, као и олакшавања обвезницима да брже и једноставније добију пореско уверење без одласка у просторије Градске пореске управе.

Наведена услуга доступна је на следећој адреси https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage.

Градска пореска управа Града Новог Сада наставља са имплементацијом иновативних решења у свом раду, са циљем побољшања и унапређивања квалитета услуга које пружа.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести