Слога из Темерина високо позиционирана на војвођанском југу

Дугогодишњи српсколигаш Слога из Темерина после испадања у Војвођанску лигу  показао је стабилност на свим нивоима.
sloga temerin
Фото: ФК Слога из Темерина, фото: Приватна архива

Без притиска око експресног повратка у старо јато, црвено-бели су се високо позиционирали, па у пролећним биткама имају шансу да закувају борбу за прво место. Темеринци су освојили 5. место захваљујући билансу од осам победа, три ремија и четири пораза, уз гол-разлику 21:19, док водеће Јединство из Старе Пазове има осам бодова више, као једини тим без пораза.

„После испадања из српсколигашког друштва, где је Слога, у континуитету, играла 12 година, било је најважније да се клуб стабилизује и да се направи адекватна реконструкција играчког кадра. Летос смо довели скоро комплетан тим, а тренерску палицу уручили смо Немањи Миљановићу, капитену из српсколигашких дана. Без обзира на чињеницу да му је ово премијерни сениорски ангажман, оправдао је поверење“, каже председник Слоге Јован Балабан.

Темеринци су на свом терену уписали свих седам победа, док су са стране донели само шест бодова. Једину победу у гостима остварили су против Подунавца, а ремизирали су у Шајкашу, Војки и Каћу.


Млади талас

Немања Томић је оправдао поверење стручног штаба на позицији штопера, па је био међу бонусима у стартној постави. По четири меча уписали су Предраг Новаковић и Кристијан Бајић. Сва тројица су рођени 2000. године и представљају будућност клуба.


„У финишу јесењег дела ухватили смо залет, остваривши четири победе и реми. Већина играча је положила испит, док поједини нису испунили очекивања, па ће нам се путеви раздвојити. Имамо повољан распоред на пролеће, угостићемо екипе из водеће четворке и то је прилика да се умешамо у борбу за прво место. Неће бити трагедија ако ове сезоне не успемо да се вратимо међу српсколигаше, али борићемо се док год имамо бодовно покриће“, најавио је Балабан, уз напомену да су већ започети преговори са тројицом потенцијалних новајлија.

Немања Миљановић је после одлуке да стави тачку на играчку каријеру сео на клупу. У раду је уживао несебичну подршку помоћника Бранислава Михајловића, својевремено убојитог голгетера новосадског Борца и Дејана Зукића, тренера голмана.

„Показали смо два лица. На нашем терену смо остварили пун погодак, иако су нам поједине екипе, попут новосадског Борца и Индекса, отежале пут до циља, док смо у гостима морали да имамо бољи учинак. Утисак се брзо заборави, пишу се бодови, па је нама слаба утеха да смо више од сат времена били бољи од Јединства, када смо у Старој Пазови поражени са 5:2.“ 

Све утакмице одиграо је десни бек Дејан Вукаљевић, показавши да је повреда прошлост. Меч мање уписали су бонус Немања Томић, центарфор Немања Ђорђевић и капитен Срђан Росић, док је Борислав Павловић одиграо 13 утакмица. Немања Ивић је био стартер десет кола, а у преосталих пет рунди место између статива заузео је Раде Станивук.

„Добар утисак смо оставили на премијери у Шајкашу, где смо били ближи победи од Борца. Најбоље издање било је у Белегишу, глатко смо добили Подунавац са 2:0, а задовољан сам и игром против Хајдука из Бешке (3:0). Подбацили смо у Ердевику и против Кабела, одигравши испод свих очекивања. Нисам незадовољан учинком, али ми је криво што смо сопственим грешкама прокоцкали прилику да будемо уз раме водећима“, истакао је Миљановић.

Терет офанзивних задатака изнела су тројица играча са српсколигашким стажом. Капитен Срђан Росић постигао је шест голова, Борислав Павловић је одличну јесен употпунио са пет погодака и шест асистенција, док је Немања Ђорђевић био прецизан четири пута.

„Са реновираним тимом смо почели трку, па је требало времена да се сложе коцкице. У последњих пет кола смо освојили бодове вредне продора међу пет водећих екипа. Није мала ствар победити на свих седам мечева код куће, али преостаје обавеза да у пролећном делу поправимо учинак у гостима. У Темерину ће се одлучивати о путнику за виши ранг, јер дочекујемо све конкуренте, Српска лига није далеко“, нагласио је Росић.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести