ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ У ХРВАТСКОЈ: "Делфини" за седмо место са Румунима

Ватерполисти Србије играће у уторак од 15 часова са Румунима за седмо место на Европском првенству у Хрватској.
1
Фото: Душан Мандић, фото: ВСС/С. Сандић

Изабраници Уроша Стевановића су у разигравању од 5. до 8. места поражени од Грчке са 12:10, док је Црна Гора савладала Румунију са 18:11.

Играли су "делфини" у дуелу са Грцима с осцилацијама, што су искусни ривали знали да искористе и заслужено победе.

Душан Мандић је истакао да су он и саиграчи са Грцима водили равноправну борбу три четвртине.

- Нисмо искористили да се одлепимо на 7:4 и потом смо одмах примили гол што их је вратило у игри. И трећа четвртина је била солидна али зашто смо онако пали у последњој...Не знам - казао је Мандић и додао:

- Погледаћу сам снимак да видим шта нам се то догодило. Грци су у овом тренутку бољи, то је чињеница. Жеље су биле веће, није лако играти ове утакмице. Не знам, морамо много боље, чвршће, дисциплинованије,  сконцентрисаније у нападу. Из оваквог напада креће лоша одбрана.

О последњем дуелу са Румунима Мандић је истакао:

- Није формалност, желимо да је одрадимо на прави начин. Следеће првенство није далеко, ту је јако бллзи. Група у Дохи је тешка, нема лаких утакмица. Да се што пре дозовемо памети биће нам лакше.

Ђорђе Лазић изјавио је да ће његов тим дати све од себе да победи Румунију у мечу за седмо место на Европском првенству.

- Имају Румуни одређени квалитет. Памтимо лоше искуство из САД и пораз у Светској лиги. Даћемо све од себе да победимо и да тријумфом завршимо првенство. Не можемо да будемо задовољни крајњим пласманом. Али утамице су Грчком и Румунијом су јако битне за нас. Потребно нам је што више мечева да се уиграмо, да будемо заједно. Очекује нас СП. У Дохи желимо да поправимо утисак, да освојимо медаљу и да се пласирамо на Олимпијске игре које су крајњи циљ ове генерације - рекао је Лазић.

Никола Лукић није задовољан што ће његов тим да игра за седмо место на ЕП.

- Осећај није пријатан, али нам треба озбиљан приступ, максимум у овом тренутку. Победили смо их недавно на припремном турниру. Наравно да очекујем победу, а то је уједно припрема за Доху. Овде нисмо испунили очекивања, увек је медаља циљ. Верујем да је ово пут који треба да прође екипа да би била права. Имаћемо припреме у Крагујевцу како би на СП били бољи него у Загребу - изјавио је Лукић.

Репрезентативци Србије се после меча са Румунијом аутобусом враћају за Београд.

Г. Маленовић

Распоред

Уторак

За 7. место

Србија - Румунија (15)

За 3. место

Мађарска - Италија (16.30)

За 5. место

Грчка - Црна Гора (18.30)

Финале

Хрватска - Шпанија (20.15)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести