Фудбалери Војводине сутра у Турској играју са Рапидом

БЕЛЕК: Фудбалери Војводине су уз пратњу ситне кише одрадили све оно што су тренери Ненад Лалатовић, Драган Шарац и Видак Братић зацртали.
fk vojvodina
Фото: Ј. Грлић

(Од нашег специјалног извештача)

- Киша која је ромињала током читавог тренинга ни најмање нам није сметала, напротив. Терен је био одличан и могли смо да у до танчине спорведемо све идеје које смо имали – рекао је Братић.

Сутра ће Воша имати контролну утакмицу са Рапидом, трећепласираним тимом из аустријске Типико Бундеслиге. Испред славног клуба из Беча, на табели су боље рангирани лидер Ред бул Салцбург и ЛАСК из Линца. После лепог резултата (1:1) и одличног утиска који су оставили у сусрету са Шахтјором из Доњецка, Новосађани ће имати нову шансу за доказивање и прилику да покажу да ли су и колико напредовали од доласка у Турску.

- Поново ћемо имати веома озбиљну проверу и шансу да одиграмо добру утакмицу. Сигурно је да ће тренер Лалатовић на терен извести две комплетне екипе, с тим да постоји могућност да момци који почну сусрет на терену проведу десетак минута више од оних који ће наступити у наставку. Наравно, то ће зависити од шефа и његове процене, а битно је то да ћемо моћи да видимо колико можемо у овом моменту и где се сада налазимо.

Фото: Видак Братић, фото: Ј. Грлић

Црвено-бели, више пута смо то истицали, раде у сјајној атмосфери.

- Задовољни смо досадашњим радом, све иде у добром правцу. Дисциплина играча је на високом нивоу, сви раде феноменално и с те стране никаквих проблема немамо. Момци прихватају све оно што се тражи од њих, а пред екипом је још доста провера, тако да сам убеђен да ћемо доћи до нивоа форме који ће нам бити потребан на почетку пролећног наставка првенства – додао је Братић.

Рапид је једно је од славних имена у историји европског фудбала, а навијачи новосадске екипе још увек памте 9. август 2012. године, када су њихови миљеници испали из европске конкуренцијије после сусрета с Бечлијама, када је пољски судија Малек, у 90. минуту, досудио дискутабилни пенал за домаћина. То је сада, наравно, далека прошлост, а циљ данашњег сусрета биће да се оба тима што боље припреме за пролећни део сезоне, у којем имају високе, европске амбиције.

Почетак утакмице заказан је за 15.30 часова по нашем времену.

А. Предојевић

Цртице из Белека: Капитенска трака ништа не мења

У утакмици с Шахтјором први пут је капитенску траку понео најстарији првотимац Никола Дринчић. Пошто Ранко Веселиновић није могао да наступи због повреде, тренер Лалатовић одлучио је да ту дужност добије сјајни фудбалер богате каријере.

- Ништа то неће променити у односу који имам према игри и одговорности коју осећам – рекао је Дринчић. – Једноставно, понашам се као прави професионалац, посвећен сам обавезама, а сада, ето, имам и дужност капитена екипе. Најважније је то да ми радимо добро, да атмосфера унутар екипе остане одлична и да извршавамо све оно што од нас захтевају чланови стручног штаба.

Младеновић пред дебијем

Ове зиме Богдан Младеновић стигао је у редове Воше из португалског Жил Винсентеа. Подаци доступни на интернету сведоче да некадашњи фудбалер Рада није у тој иностраној екипи имао прилику да докаже квалитет и зато је одлучио да дође у Нови Сад и покаже чиме је заслужио позив у младу У-20 репрезентацију Србије. Ипак, због лакше упале тетиве, није добио прилику да дебитује за нови клуб у сусрету са Шахтјором.

- Једва чекам да одиграм први сусрет у црвено-белом дресу – нагласио је Младеновић. – После сусрета с Украјинцима, сигуран сам да имамо висок ниво квалитета и да ћемо бити фаворити за пласман међу прве три екипе, односно да се пласирамо у Европу. Надам се да ћу своје умеће моћи да покажем већ у данашњој контролној утакмици са Рапидом из Беча.

ЗахвалницаКултуру

На зимске припреме у Турску фудбалери Војводине годинама уназад долазе у организацији овдашње реномиране агенције „Култур“. По правилу, Новосађани имају заиста вансеријске услове за смештај и тренинге, као и могућност да изаберу ривале какве струка захтева. Тако је и ове године и црвено-бели немају ни речи замерке на било који сегмент који се односи на њихов боравак у Белеку. Због тога су потпреседник клуба  Љубомир Апро и тренер Ненад Лалатовић, у име клуба, уручили захвалницу Емиру Диздаревићу, власнику агенције „Култур“, за сјајну сарадњу, уз наду да ће она у годинама које наилазе остати барем на садашњем нивоу, или да ће бити подигнута и за степеник више.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести