НАЈБОЉИ ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ: Милици Гардашевић победа над олимпијском првакињом подстрек за даље

Атлетичарка новосадске Војводине Милица Гардашевић (25) сезону је почела освојеним трећим местом на митингу бронзаног статуса Светске серије у Дортмунду остваривши резултат од 6,69 метара у скоку удаљ.
atletika
Фото: Српски атлетски савез

Ученица Марка Милинкова је забележила три исправна скока и до последње серије је држала другу позицију.

После преступа у првом покушају, Милица је у другом траг у песку оставила на 6,68 м, што јој је осигурало друго место у јакој конкуренцији од 11 даљашица.

Уследила су потом два неуспешна скока, те 6,58 м у претпоследњој серији. Новосађанка, чији је лични рекорд у дворани 6,90 м (на отвореном 6,91 м) успела је у шестом покушају да за центиметар побољша резултат – 6,69 м.

– Остварени су изузетно јаки резултати за митинг бронзаног нивоа што је било очекивано. Оно што је неочекивано је пласман две младе Немице на прву и другу позицију. Нема шта, сјајно су се такмичиле. Милица је направила добар резултат, најбољи за сада на отварању сезоне у дворани – рекао је за „Дневник“ тренер Милице Гардашевић Марко Милинков.

До последње серије Милица је била друга, али је Немица Лаура Ракел Милер (19) водећим резултатом у свету ове сезоне од 6,81 м избила на врх, свргнувши је на трећи степеник.

Имала је тада актуелна олимпијска првакиња и двострука светска шампионка, власница и европског злата, Малајика Михамбо прилику да одговори сународници, али је преступила и остала на четвртој позицији, иза наше такмичарке. Најбољи скок био јој је 6,65 м на првом такмичењу после повратка од повреде.

Друго место припало је Немици Микели Асани – 6,72 м и управо су она и Милерова изненадиле на митингу.

Колико је конкуренција била јака говори и то да је Гардашевићева поред себе имала још једну искусну ривалку, Украјинку Марину Бек-Романчук, вишеструку освајачицу светских и европских медаља у скоку удаљ и троскоку. Она је сада могла само до шесте позиције скоком од 6,38 м.


Испред олимпијске првакиње

Милица Гардашевић је на почетку сезоне снаге одмерила и са домаћом звездом Малајиком Михамбо, која је била четврта – 6,65 м.

– Победа над актуелном олимпијском шампионком Михамбо је такође леп подстрек за наставак сезоне. Било је код Милице одређених техничких грешака што није чудно за прво такмичење и на исправци истих радићемо наредних дана – додао је Милинков.


Милица ове сезоне циља три велика такмичења за које већ има оверено место, а то су Светско првенство у дворани у Глазгову (1–3. март), Првенство Европе на отвореном у Риму (7–12. јун) и Олимпијске игре у Паризу (1–11. август).

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести