Атлетичарка Милица Гардашевић спремна за почетак сезоне: Глазгов, Рим и Париз три велика изазова

Атлетичарка Србије Милица Гардашевић полако приводи крају припреме за почетак сезоне.
atletika
Фото: Српски атлетски савез

Чланица АК Војводина из Новог Сада је, са тренером Марком Милинковим, у децембру боравила три седмице у Солуну, а други део тренинга обављен је код куће.

– Задовољан сам урађеним. Ова година је пуна изазова и пред нама су три велика такмичења, Првенство света у дворани у Глазгову, почетком марта, Европски шампионат на отвореном у Риму, у јуну, као и Олимпијске игре у Паризу, које су на програму у августу. Милица је сјајним резултатима у скоку удаљ прошле године већ обезбедила место на сва три ова догађаја – рекао је Марко Милинков.

Сезону ће Гардашевићева почети на митингу у Дортмунду, 20. јануара, управо у дворани у којој је забележила прве међународне наступе, наговестивши, још пре десетак година, о каквом се таленту ради.

– Иако је то такмичење бронзаног нивоа, конкуренција ће бити веома јака. Милици ће на мегдан изаћи, пре свих, актуелна олимпијска шампионка Малаика Михамбо из Немачке и сјајна Украјинка Марина Бек Романчук – открио је Милинков.

Прошле зиме Милица је имала шести резултат на светској ранг листи, а пети на европској. Била је девета на Првенству Европе у дворани у Истанбулу.

– Иако је забележила неколико сјајних резултата, доста је осцилирала током прошле сезоне у дворани. Сада је добро радила на тренинзима технике у припремном периоду и очекујем да ће ове зиме бити константна на даљинама које су је издвојиле као једну од тренутно најбољих даљашица света – додао је Марко Милинков.


Нови лични рекорд

Милица Гардашевић има лични рекорд у дворани 6,90 м, а на отвореном је скочила центиметар даље – 6,91 метара.

– Један од циљева за предстојећу сезону је нови лични рекорд. Желимо да се Милица умеша у борбу за победника Светске турнеје у дворани и да забележи добар резултат на Првенству света у дворани у Глазгову. Пласман међу осам најбољих је основни циљ за ово такмичење. Може Милица и више, али рано је сада да опширније причамо о томе – рекао је Марко Милинков.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести