МИЛИЦА ГАРДАШЕВИЋ План је био да што пре УЗМЕМ НОРМУ, Надам се ускоро 7 метара

Србија ће у Паризу 2024. године први пут на Олимпијским играма имати две атлетичарке у скоку удаљ пошто су Ивана Вулета и Милица Гардашевић у року од три дана испуниле норму за највећи спортски догађај на свету.
Српски атлетски савез/ Ненад Јеротијевић/ Осмех Краљево/ Милица Гардашевић
Фото: Српски атлетски савез/ Ненад Јеротијевић/ Осмех Краљево/ Милица Гардашевић

Док ће искуснија даљашица пети пут у каријери учествовати на Играма, 24-годишња Новосађанка ће дебитовати на овој смотри.

Квалификациони систем за одлазак у „град светлости” почео је 1. јула, а Милица је већ на почетку успела да осигура место на залетишту на стадиону „Француска” и то личним рекордом од 6,91 метар на Првенству Балкана у Краљеву. Атлетичарка коју тренира Марко Милинков надмашила је норму од 6,86 м, а претходни најбољи резултат у каријери био јој је 6,90 у дворани од овог фебруара, а на отвореном 6,83 м који је остварила прошле године у Секешфехервару када је и победила.

– Да не будем лажно скромна, идеја је била да што пре узмем норму за Олимпијске игре. Целе сезоне сам на том нивоу, константно скачем 6,80 и више метара и било је само питање такмичења на ком ћу успети да надмашим потребну границу. Јесам растерећенија сада, јер не морам да гледам да се квалификујем на основу светске ранг листе и могу да се посветим припремама за Париз – рекла је дан после овог успеха за „Дневник” Милица Гардашевић.

Чланица АК Војводина из Новог Сада, сада је у дресу Србије дошла до тријумфа, осмог на исто толико међународних такмичења ове сезоне.

– Драго ми је што сам баш у Србији, на Балканијади и пред домаћим навијачима скочила норму, мислим да је и то допринело овом резултату – додала је Милица.

Њено достигнуће од 6,91 метар је треће најбоље у Европи ове сезоне, осмо у свету. Гардашевићева је веома близу и магичној граници од 7,00 метара.

– Надам се да ћу ускоро успети и то да остварим. Тај резултат је врхунац женског скока удаљ, доноси олимпијско злато, Ивана Вулета држи државне рекорде на отвореном са 7,10, а у дворани са 7,24 метара и зато нећу олако да најављујем ту даљину – поручила је Милица Гардашевић.

Прилику да поново ове сезоне заблиста на међународној сцени Новосађанка ће имати на Светском првенству у Будимпешти (19-27. август).

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести