ЦЕНТРАЛНИ МИТИНГ ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ „АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-НОВИ САД СУТРА" НА СПЕНСУ Вучевић: Сигуран сам да ће наша листа донети победу, Вучић: Хоћемо мостове, хоћемо још 3 моста у Новом Саду, хоћемо још 35 мостова у Војводини (ФОТО/ВИДЕО)

- Наша листа предвођења председником Републике излази на изборе у свим градовима и општинама и сигуран сам да ће донети победу, рекао је премијер Србије и председник Српске напредне странке Милош Вучевић на централном митингу изборне листе за Нови Сад „Александар Вучић-Нови Сад сутра” који се одржава на Спенсу.
њ
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Он је рекао да победа није најважнија, и да је та победа у сваком граду и општини је само почетак и уводни део оног што нас чека наредних година.

– Једино мерило успеха и систем вредности који признајемо је шта смо урадили, колико смо проблема решили, то мора да буде идеја водиља за све листе у сваком граду која носи име "Александар Вучић - Србија сутра". Нисте могли чути ниједан програм, ни циљ осим да ће да руше, да забране, да протерају, да отму, казне, ухапсе и да мрзе Александра Вучића. То им је једини план и све их је објединила жеља да се богате на грбачи народа.

Фото: Dnevnik.rs

То што смо ми радили, радили смо да би људи боље живели. Радили и градили мостове да би ви боље живели, да брже путујете. Зато градимо мостове. За мене као првог међу једнакима, ови избори где ће 2/3 грађана гласати јесу локални али су и јединствена прилика да ако побегу оствари наш покрет то буде ветар у једра, снажна подршка председнику Вучићу у његовој тешкој борби за националне интересе и заштиту и одбрану достојанства нашег народа. Сви на изборе 2. јуна, нема предаје и нема повлачења - рекао је Вучевић.

Александар Вучић: Избори од огромног значаја, овај тим је као Реал Мадрид

- Мислим да су избори 2. јуна од огормног значаја, верно су то и добро рекли сви они који су говорили пре мене. Поносан сам на све оно што смо урадили, што смо показали да сви ми који нисмо у свему сагласни, можемо да радимо заједно у интересу нашег народа. Хвала онима који разумеју тежину тренутка. Желим да поздравимо све коалиционе партнере, важно је да заједно обавимо посао - рекао је председник Србије Александар Вучић на почетку обраћања.

Фото: screenshot / Pink

О будућности

- Спремамо се да будемо домаћини EXPO 2027 и то није питање EXPO који ће се одржати у Београду, то је питање хоћемо ли имати најбољу брзу саобраћајницу и од Бачког Брега, о ауто-путу Београд-Зрењанин, хоћемо да урадимо и од Ниша преко Прокупља, Куршумлије, Мердара. Хоћемо да развијамо целу Србију. Пре 10 година просечна плата у Новом Саду била је 452 евра, данас је 960 евра, мораће да буде и виша. Није проблем "Вучићу завршићеш у затвору", али никако да чујем коју ће фабрику да ураде, да помогну пензионерима, женама, шта ће да ураде, то не чујем. Довели смо 10 фабрика у Нови Сад, као и у Нишу. Коју су пре тога фабрику довели у Нови Сад? Чујем оне који кажу да дају и другима шансу, ми ћемо сваки резултат да прихватимо, а сетите се да ли има неке фабрике коју нису уништили, шта су довели у Нови Сад? Све су уништили, ако победе опет ће да нам катанче фабрике, људи ће да чекају на бироу.

Фото: screenshot / Pink

- Они су подељени, нису способни да покажу план и програм, у стању су да буду против свега. Они нису дали да се граде мостови, то је њихов план и програм. Па ми хоћемо мостове, хоћемо још 3 моста у Новом Саду, хоћемо још 35 мостова у Војводини. Шта год кренемо да радимо, кажу "не дамо им да то граде", а ми тражимо дозволу од народа, да нам цела земља иде напред.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

- Овај тим је као Реал Мадрид у односу на све друге, поносан сам на вас драги пријатељи. Сваке године неко нови мисли како је време да избаце Реал, тако и ови наши. Сваке године би да ме хапсе, да ме победе. Моја молба је да се борите за људе, да пробате да им решавате проблеме, то можете и то морате да урадите. Од вас овде, на северу Србије у Војводини, у 43 локалне самоуправе се одржавају избори, у три или четири победиће из Савеза војвођанских Мађара, у свим осталим од вас тражим и очекујем победу. То је доказ и то је најбољи показатељ да ће ти људи да имају добру будућност. Да се борите и да их победимо најубедљивије.

Проф. др Весна Туркулов: За мене је ово патриотски чин

Прва се обратила инфектолог проф. др Весна Туркулов носилац листе "Александар Вучић - Нови Сад сутра"

- Трудићу су се дам све од себе и за мене је ово, пре свега, патриотски чин. Ако се осврнемо око себе, видимо да се Нови Сад убрзано развија. Нови Сад је пре свега престоница културе, град који пружа повољан амбијент за живот. Нови Сад је један од ретких у Србији који има позитивни природни прираштај. Здравство је у фокусу нашег интересовања и приоритет. Нови Сад је град будућности и здравствени радници су хероји наше земље. Драги моји суграђани, пуно се урадило али пуно још мора да се уради. Позивам вас у заједничку борбу! Спремна сам да своје искуство и знање уложим у нашу заједничку борбу за бољу будућност и напредак Србије - рекла је др Туркулов и позвала Новосађане да 2. јуна заокруже листу под редним бројем 1 „Александар Вучић - Нови Сад сутра“.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Ивица Дачић: Морамо се држимо заједно

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић подсетио је окупљене да су грађани Србије још 1999.године носили нацртану  мету као симбол агресије на државу и да та мета и даље стоји а мета је Србија.

- Наша обавеза је да бранимо Косово, Републику Српску и право Срба у целом региону - поручио је Дачић - Никада туђе нисмо тражили, зато не дамо наше. Зато дајмо подршку председнику Вучићу да покаже целом свету каква је Србија. Морамо се држати заједно јер се само тако Србија може да се одупре лошим стварима. Зато смо се удружили у коалицију јер ће то бити победа српског народа.

Расим Љајић: Уверен сам да ће победа бити велика

Расим Љајић, лидер СДПС-а, рекао је да је 2. јун важан дан за све грађане Србије „јер се тог дана одлучује да ли идемо даље напред или одлазимо у неизвесност“.

- Верујем у вашу одлуку, и уверен сам да ће победа бити велика. Идемо на изборе под условима које су сами тражили и зато ће ова победа бити још слађа и зато мора да буде изражена са великим процентима разлике. Треба нам победа да би Србија ишла даље напред - рекао је он.

Александар Вулин: Избори које Србија не сме да изгуби

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин рекао је да су ово избори које Србија не сме да изгуби, избори које Србија мора да добије.

- Ово је борба да се нашим поразом на изборима изазову парламетарни па председнички избори, да се сломи политика слободе, да се изазове председник Вучић. Ово су избори за право да не одустанемо до РС, да никад не признамо лажну државу Косово, да останемо војно неутрални. Ово су избори за нашу одлуку и право да не уведемо санкције Русији, да останемо слободни. Поштовани председниче идете у Њујорк, идете тамо где вас чекају моћни непријатељи, тамо где вас пратимо са мало наде, а са пуно поноса. Кад Вам буде најтеже, кад вам буду претили, говорили кроз зубе као да Вам саветују и брину за Вас, сетите се ове сале, ових људи када Вам буде најтеже господине председниче, испуните мисли овим звуцима победе, људи који вас воле - рекао је Вулин.

Скупу су присуствовали министри и страначки функционери Горан Весић, Ирена Вујовић, Александар Мартиновић, Ненад Поповић, а ту су и Арно Гујон, Владимир Орлић...

Скуп је почео интонирањем химне "Боже правде".

Велики број симпатизера почели су да се окупљају испред Спенса сатима раније, а како се наша екипа уверила, плато испред новосадског храма спорта је препун и грађани још чекају да уђу.

Одушевљење присталица СНС и њихових коалиционих партнера под куполама Спенса изазвао је долазак члана некадашњег и садашњег председника Српске напредне странке Александра Вучића и Милоша Вучевића.

Симпатизери ове предизборне листе дошли су с разних страна што се може видети и по страначким заставама. У сали се вијори велики број застава Србије као и страначких застава, а истакнути су и транспаренти "Инђија је увек уз Вучића", "Нови Сад за Вучића" , "Војводина је за Вучића", "Сомбор сутра", "Рума сутра"...

Атмосферу уочи митинга пренео је и функционер СНС Жарко Мићин.

Фото: screenshot / instagram / zarkomicin

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.rs)

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести