Економија - Наслови

Економија / Наслови ДО 10 ЕВРА ПО ПРОДАТОМ АРТИКЛУ? Француска уводи ПЕНАЛЕ за модне компаније због пребрзог промета НОВИХ БРЕНДОВА одеће!  
ПАРИЗ: Модне компаније у Француској које превише често избацују на тржиште нове брендове одеће, можда ће бити кажњаване како би био компензован њихов лош утицај на животну средину, навели су данас посланици француске владајуће већине у новом предлогу закону.
Економија / Наслови БРНАБИЋ: НАЈВЕЋИ ПРОЦЕНАТ ИНВЕСТИЦИЈА У СРБИЈУ ДОЛАЗИ ИЗ ЕУ Све више стижу и из Азије
КОПАОНИК: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да највећи проценат ивестиција у Србију долази из Европске уније, али и да све већи број инвестиција стиже и из Азије.
Економија / Наслови ХИТНО СЕ ПОВЛАЧЕ ОВЕ ГРИЦКАЛИЦЕ Код комшија реаговао Државни инспекторат, а ево шта су навели као разлог за ОПОЗИВ ова два производа
Државни инспекторат у Хрватској обавестио је потрошаче о опозиву два производа због неодобреног кориштења боје Е110.
Економија / Наслови СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ Чадеж: Сутра стартује јединствено тржиште рада ОБ! Ево шта то значи
КОПАОНИК: Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж изјавио је да сутра стартује јединствено тржиште рада између Србије, Северне Македоније и Албаније и истакао да је то заиста револуционарна ствар за ово подручје.
Економија / Наслови МОЛЕРИ КАО ФОЛКЕРИ ЗАРАЂУЈУ ВЕЛИКЕ ПАРЕ Нада сама окречила стан А ЕВО КОЛИКО КОШТА ДНЕВНИЦА, И ТО БЕЗ МАТЕРИЈАЛА
Лепи дани значе и крај грејању, а то значи да крећемо с пролећним сређивањем станова.
Photo
Економија / Наслови ГРАДИ СЕ ПРВИ АУТО-ПУТ КРОЗ БАНАТ Од Београда  ће се до Новог Сада и преко Зрењанина возити 130 километара на сат
Oвих дана отворено градилиште ауто-пута Београд – Зрењанин, и то код насеља Јабучки рит, недалеко од српске престонице, саоштила je Градска управа у Зрењанину.
Економија / Наслови МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: Србија ће достићи просечну плату од 1.400 и пензију од 650 евра
БЕОГРАД: Министар финасија Синиша Мали поручио је данас да ће Србија достићи циљеве који се односе на висину просечне плате и пензије јер је тешким реформама и консолидацијом финансија постигла стабилност, раст и сигурност.
Економија / Наслови ПОЧЕО КОПАОНИК БИЗНИС ФОРУМ, ЕВО ШТА ПРЕДЛАЖУ ЕКОНОМИСТИ Глобални раст у 2024. износиће 3,1 одсто, у Србији 3,3 одсто
КОПАОНИК: Шефица канцеларије Међународног монетарног фонда (ММФ) у Србији Јулија Устјугова изјавила је данас да ће ове године глобални раст износити 3,1 одсто, а наредне године 3,2 одсто, док за Србију очекују раст од 3,3 одсто ове године, а у 2025. години раст од чак 4,5 одсто.
Економија / Наслови ИМА СЕ, МОЖЕ СЕ Грађани гласали за увођење 13. пензије
ЦИРИХ: Грађани Швајцарске су данас на референдуму подржали предлог о увођењу 13. пензије, пошто је забринутост око трошкова живота надмашила сумње Владе у њену доступност, показују прелиминарне пројекције јавног сервиса СРФ.
Економија / Наслови БРНАБИЋ У КРУШЕВЦУ ПОЛОЖИЛА КАМЕН ТЕМЕЉАЦ Научно - технолошки парк вредан 16 милиона евра биће завршен 2025.
КРУШЕВАЦ: Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас приликом полагања камена темељца за Регионални научно-технолошки парк у Крушевцу да ће у тај пројекат бити уложено 16 милиона евра, а да ће радови бити завршени у октобру 2025. године.
Економија / Наслови Јорганџије, папуџије, ужари... ДА НЕ ОСТАНУ САМО У СЕЋАЊУ Подршка очувању старих и уметничких заната
Савремени начин живота у великој мери је променио навике и понашање, времена је све мање, а живи се све брже. То је, наравно, утицало и да многа занимања која су била врло важна - нестану, а међу њима су и стари занати - они којима се данас или више нико не бави или су те занатлије, ако их још има, потпуно усамљени на послу којим се баве.
Економија / Наслови ЗАКУПИЛИ СМО 300 МИЛИОНА КУБНИХ МЕТАРА ГАСА У ГРЧКОЈ Гасне интерконекције са суседима јачају транзитну позицију Србије
БАКУ: Државни секретар Министарства рударства и енергетике Вељко Ковачевић, изјавио је данас да је Србија завршетком изградње гасне интерконекције Србија-Бугарска добила могућност повезивања са различитим изворима снабдевања гасом, што може унапредити енергетску безбедност и ојачати транзитну позицију наше земље.
Економија / Наслови СОЛИДАРНА СТАМБЕНА ИЗГРАДЊА ИЗНОСИЛА 589 ЕВРА Ево колика је просечна цена квадрата стана у Црној Гори
ПОДГОРИЦА: Просечна цена квадратног метра стана у Црној Гори је у 2023. години износила 1.532 евра, објавила је црногорска Управа за статистику Монстат на свом вебсајту.
Економија / Наслови ЦЕНА БАРЕЛА НАФТЕ ЈЕ ГОТОВО 84 ДОЛАРА: „Раст цена нафте и деривата не мора да утиче на цене горива на пумпама”
БЕОГРАД: Цена барела нафте је готово 84 долара, а генерални секретар Удружења нафтних компанија Србије Томислав Мићовић изјавио је данас да раст цена сирове нафте и деривата не мора да се одрази на цене горива на пумпама, пошто цена нафте у свету има одложено дејство.
Економија / Наслови ПОШТАРИМА ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТЕ НА 1.200 ЕВРА И ДОДАТНИ БЕНЕФИТИ Није шала, ево шта све добијају на тацни
Поштари, достављачи докумената и тисковина и возачи Хрватске поште одсад уз све остале бенефите рада и повећања примања моћи да рачунају и на додатну награду, јавили су из те компаније. Ако у фирми остану до краја године, могу додатно да зараде 1.200 евра нето.
Економија / Наслови ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ И „СРБИЈАГАСА” ПОСЕТИЛЕ ГАСНУ СТАНИЦУ „ТРУПАЛЕ” Бајатовић: Имаћемо дигиталну ултрасоничну лабораторију
Компанија „Србијагас” је потписала уговор са компанијом „Форс” о испоруци најновије дигиталне ултрасоничне лабораторије за мерење квалитета гаса, која ће бити четврта таква лабораторија у Европи, а њен завршетак очекује се за годину и по, изјавио је за Танјуг генерални директор ЈП „Србијагас” Душан Бајатовић.
Економија / Наслови ОТВОРЕНИ БАЛКАН СТАРТУЈЕ СУТРА Ево шта ЈЕДИНСТВЕНО ТРЖИШТЕ РАДА доноси грађанима Србије! Чадеж: За ове наше просторе на којима је прво правило јавних управа "ТО НЕ МОЖЕ", 1. март је РЕВОЛУЦИЈА
Јединствено тржиште рада Отвореног Балкана чије су чланице Србија, Албанија и Северна Македонија стартује сутра, 1. марта, а то значи да ће сви грађани уз најједноставнију процедуру моћи да добију посао у било којој од земаља ове иницијативе.
Економија / Наслови ПАД ЗАРАДА У ГРАЂЕВИНАРСТВУ Плата у Црној Гори 819 евра
ПОДГОРИЦА: Просечна нето зарада у Црној Гори је у јануару износила 819 евра, што је за 8,2 одсто више у односу на исти месец прошле године и за 0,6 одсто више у односу на децембар, објавила је данас црногорска Управа за статистику Монстат.
Економија / Наслови ПРОГНОЗИРАЛИ ЈОЈ КРАХ А инфлација пала на 2,5 одсто међугодишње
БЕРЛИН: Годишња стопа инфлације у Немачкој је, према прелиминарној процени, пала са јануарских 2,9 одсто на 2,5 одсто у фебруару, објавио је данас немачки Савезни завод за статистику Дестатис на свом вебсајту.
Економија / Наслови СРПСКА ПРИВРЕДА НАСТАВЉА НАПРЕД Мали: БДП и даље расте, очувано тржиште рада а јавни дуг под контролом
Привреда Србије наставља да расте и да се развија, а то нам потврђују и најновији подаци Републичког завода за статистику, који показују да је наш привредни раст у четвртом кварталу 2023. године убрзао на 3,8 одсто БДП-а, док смо у целој прошлој години остварили раст од 2,5 одсто.
EUR/RSD 117.1804
Најновије вести