Економија - Пољопривреда

Photo
Економија / Пољопривреда ГДЕ ЈЕ ЗЕМЉА НАЈСКУПЉА, А ГДЕ НАЈЈЕФТИНИЈА; ПАРЦЕЛА У ВРБАСУ ПЛАЋЕНА ЦЕЛИХ 3,5 МИЛИОНА ЕВРА Има ли кризе у трговини пољопривредним земљиштем?
Најскупље пољопривредно земљиште у Републици Србији за које је издвојено 3,5 милиона евра је у Врбасу и има површину од 249 хектара, док је најскупљи квадрат пољопривредног земљишта у Руменки и коштао је 50 евра, а парцела се простире на 19.970 квадрата.
Економија / Пољопривреда СВЕ ЈЕ ПРОЦВЕТАЛО, ПА И ВОЋКЕ Да ли ће мраз да уништи овогодишњи род?
За нама је најтоплији фебруар, а први дани марта још су топлији.
Економија / Пољопривреда ШТА ДОНОСИ ИПАРД ПРОГРАМ ДОМАЋОЈ ПОЉОПРИВРЕДИ? Бесповратан новац из европских фондова и за куповину дронова
Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства објавило је први јавни позив ИПАРД 3 у оквиру Мера 1.
Економија / Пољопривреда РАЗМЕЊУЈЕ СЕ КУКУРУЗ ЗА СВИЊЕ И ЈУНАД За кило свиња и јунади 14,62 и 19,71 килограм кукуруза
Републичка дирекција за робне резерве објавила је јавни позив за прикупљање писмених захтева за размену до 30.000 тона меркантилног кукуруза из ове и прошле године за товну стоку - свиње и јунад. 
Економија / Пољопривреда ЦЕНЕ У ПАДУ Највише се трговало кукурузом, у зависности од анализе на АФЛАТОКСИН
НОВИ САД: Током ове недеље преко Продуктне берзе прометовано је 2.972 тона робе, 27,94 одсто више него претходне, а финансијски промет износио је 59,42 милиона динара, наводи се у берзанском извештају.
Економија / Пољопривреда ПАОРИМА ЈЕФТИНИЈИ КРЕДИТ Банке већ одобравају субвенционисане зајмове пољопривредницима; ЕВО КОЛИКА ЈЕ КАМАТА
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и ове године субвенционише најповољније кредите за пољопривредне произвођаче, за шта је у буџету опредељено 1,2 милијарде динара, а рок за подношење захтева је 15. октобар, објавило је ресорно министарство. 
Економија / Пољопривреда ОТКРИВЕНО 400.000 ФАНТОМСКИХ КОШНИЦА Грешка администрације или ЛАЖНО ПРИЈАВЉИВАЊЕ И КО ЈЕ ДОБИО НОВАЦ
За 400.000 кошница држава је додељивала субвенције иако оне у стварности не постоје, сазнаје Курир. Ову превару открио је Попис пољопривреде из 2023. године када је утврђено да се не поклапају подаци из Управе за ветерину и стварног стања на терену.
Економија / Пољопривреда МАЛИНАРИ О ПРОИЗВОЂАЧКОЈ ЦЕНИ Траже од хладњачара да до 5. марта саопште откупну цену малине
АРИЉЕ: Удружење малинара Виламет из Ариља захтева од хладњачара да најкасније до 5. марта кажу колика ће бити откупна цена односно са којом калкулацијом о произвођачкој цени за 2024. они сада излазе, како би спречили потенцијалне губитке и могућност манипулације ценама током сезоне. 
Економија / Пољопривреда ИНВЕСТИРАЊЕ У КООПЕРАТИВЕ Задругама више новца од Покрајине
Више од 60 земљорадничких задруга није могло у протеклих шест година да конкурише на јавне позиве Покрајинског секретаријата за пољопривреду због високих критеријума.
Економија / Пољопривреда НАЈСКУПЉА ОРАНИЦА ИКАДА ПРОДАТА У СРБИЈИ, ИСКЕШИРАНО 500.000 € ЗА ХЕКТАР! Руменка код Новог Сада најскупља; Цене земљишта отишле у небо
Интересантне максималне цене забележене су у Шумадији и у Јужној Србији, где су у последњем кварталу 2023. године биле 31.650, односно 30.000 евра за хектар.
Економија / Пољопривреда ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ НЕ СМЕТЕ ДА ПРОПУСТИТЕ: ИПАРД дели подстицаје; Газдинствима од 20.000 до милион евра
Први позив за подношење захтева ради одобравањa пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у имовину пољопривредних газдинстава у изградњу и опремање објеката, као и подизање вишегодишњих производних и матичних засада, у оквиру ИПАРД 3 програма расписан је, објавило је Министарство пољопривреде и навело да се захтеви могу подносити до 24. маја.
Photo
Економија / Пољопривреда (ФОТО) ПРОЛЕЋЕ У ФЕБРУАРУ ОПАСНО ПО РАНЕ СОРТЕ КАЈСИЈА И ЈАБУКА…Ако буде јаког мраза воћари ће обрати бостан
Топло време допринело је да крене вегетација на воћу, али од високих температура за ово доба године могли би да страдају воћњаци уколико после топлог времена стигне захлађење и појаве мразева, што у нашим крајевима није неуобичајено.
Економија / Пољопривреда МИ ВАС ХРАНИМО, А ВИ НАС НЕ СЛУШАТЕ Пољопривредници протестовали широм Европске уније, нереди у Бриселу
БРИСЕЛ: Пољопривредници су данас демонстрирали на више места у Европској унији, захтевајући од власти да делује у вези са више захтева почев од гарантовања фер и стабилних цена њихових производа до регулисања нелојалне конкуренције из иностранства.
Економија / Пољопривреда ЗЛАТИБОРСКЕ ЛЕПОТИЦЕ ЈЕДИНЕ У СРБИЈУ ДАЈУ ОРГАНСКО МЛЕКО: Милан је две године чекао сертификат, али је рачуница више него одлична
ЧАЈЕТИНА: Посебан по много чему, Златибор се истиче и по томе што се на његовим пропланцима налази једина млекара која производи сертификован органски сир и кајмак у Србији.
Економија / Пољопривреда (ФОТО, ВИДЕО) ВОЈВОЂАНСКИ ПОВРТАРИ КРЕНУЛИ У НОВУ СЕЗОНУ Стрепње нема, ПРОДАЋЕ СЕ! Ево шта је погурало СЕТВУ овог пролећа
Професионални произвођачи лука, у зависности од типа земљишта, кренули су у сетву црног лука или се припремају.
Економија / Пољопривреда ПОКРАЈИНСКЕ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА КУПОВИНУ СОЛАРНИХ ПАНЕЛА НА ГАЗДИНСТВИМА Заливне системе у Војводини покретаће и струја од сунца
Покрајински секретаријат за енергију расписао је јавни конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава за суфинансирање реализације пројеката примене соларне енергије у пољопривредним газдинствима.
Економија / Пољопривреда ПО ЗАХТЕВУ НЕ МАЊЕ ОД 20.000 ЕВРА Расписан позив за изградњу објеката за подизање матичних засада
Први позив за подношење захтева ради одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у имовину пољопривредних газдинстава у изградњу и опремање објеката, као и подизање вишегодишњих производних и матичних засада, у оквиру ИПАРД III програма расписан је данас, објавило је Министарство пољопривреде и навело да се захтеви могу подносити од данас до 24. маја.
Економија / Пољопривреда НАЈТРГОВАНИЈИ КУКУРУЗ И ПШЕНИЦА Цене свих примарних пољопривредних производа су биле у паду
НОВИ САД: Током ове седмице преко Продуктне берзе прометовано је 2.323 тона робе чија финансијска вредност је износила 52,46 милиона  динара, наводи се у недељном извештају ове берзе.
Економија / Пољопривреда ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА за подстицаје ОД 18.000 ДИНАРА Рок је до1. марта, ЕВО КАКО да се пријавите
БЕОГРАД: Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара отворен је до 1. марта.
Photo
Економија / Пољопривреда СТОЧАРИ МУЗЛИ КРАВЕ, МЛЕКАРЕ МУЗЛЕ СТОЧАРЕ Произвођачи млека остали празних џепова па сада правду траже на суду
Ниске откупне цене млека година су мучиле пољопривреднике западне Србије, а многи су од ове гране сточарства, разочарани и одустали.
EUR/RSD 117.1804
Најновије вести