Јовановић: Шта после бојкота избора?

БЕОГРАД: Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да је против бојкота редовних парламентарних избора који ће бити одржани на пролеће следеће године, и додао да сматра да би он имао пре негативне, него позитивне последице у борби против власти.
milos jovanovic dss fonet
Фото: FoNet

Гостујући у јутарњем програму телевизије Н1, Јовановић је запитао ко ће оспорити легитимитет власти, ако опозиција не изађе на изборе.

"За победу против власти потребан је процес, то неће бити преко ноћи, неће се десити револуцијом, за то нема ни снаге, ни околности. Даља борба је присуство у парламенту, а боље је да опозиција узме неке градове, него да нема ништа, и да то буду упоришта", сматра председник ДСС.

Према његовим речима, најава председника Србије Александра Вучића да ће позвати међународне посматраче како би проверили бирачке спискове је "најобичније фолирање и трик".

"Нисам склон мешању било каквих посматрача, то су наше ствари. Кад неко помиње да доведемо странце то ми је показивање слабости и недозрелости, као прихватање чињенице да сте неспособни да уредите своје дрвориште", оценио је Јовановић.

Он сматра да бирачки списак није најпроблематичнији кад се говори о изборним условима, већ све што претходи изборима, а то су медијска сцена, политички плурализам у медијима.

"То одлучује. Као и то кад вас неко услови радним местом како да гласате", објаснио је лидер ДСС.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести