ЛДП: Лично ћемо спречити скуп радикала у Хртковцима

БЕОГРАД: Либерално демократска партија (ЛДП) је данас саопштила да ће "лично спречити" скуп који су радикали најављивали у Хртковцима.

"Лично ћемо спречити Шешеља да у недељу направи било какав перформанс или да покуша да шири мржњу и опет позива на насиље. Мора да се зна да у овој земљи има више пристојних, нормалних и савесних грађана од путујућег циркуса Војислава Шешеља, који је само храбар над немоћнима и онима који су у том тренутку мањина", наводи се у писаној изјави Ђорђа Жујовића, члана Председништва ЛДП-а.

Министарство унутрашњих послова забранило је скуп Српске радикалне странке у Хртковцима. Након одлуке Управног суда да је Управа полиције била у обавези да поништи првостепено решење о забрани, јер је пријава скупа била непотпуна, МУП је у среду поново забранио тај скуп. 

Жујовић, међутим, тврди, како је пренео Биро за комуникације те странке, да држава "нема механизме или не жели" да спречи скуп радикала па је потребно да се грађани сами организују и зауставе "дивљање осуђеног ратног злочинца Војислава Шешеља и његове насилне хорде".

"Као што смо се на улици небројено пута супротставили радикалима, рецимо док су покушавали да преименују Булевар Зорана Ђинђића у Булевар Ратка Младића, тако ћемо и у недељу Шешељу да дамо јасну поруку - да овде више неће упропашћавати ниједан живот и да га то што је луд не аболира од почињених злочина који су директна последица политике чији је био један од креатора", наводи се у изјави члана Председништва ЛДП-а.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести