Вучић у понедељак обавља консултације о кандидату за премијера

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић, на основу Устава Републике Србије, обавиће сутра консултације са представницима изборних листа о кандидату за председника Владе Србије.
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Редослед сутрашњих консултација:
09.00 - Изборна листа: АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - СРБИЈА ПОБЕЂУЈЕ
10.00 - Изборна листа: ИВИЦА ДАЧИЋ - Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) - Драган Марковић Палма 
11.00 - Изборна листа: ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА 
15.00 - Изборна листа: ЗА ПРАВЕДНУ СРБИЈУ - ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА (НОВА, ДСХВ, З ЗС)
16.00 - Изборна листа: ДОСТА ЈЕ БИЛО - САША РАДУЛОВИЋ
17.00 - Изборна листа: ДВЕРИ - ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ - САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ - БОШКО ОБРАДОВИЋ 
18.00 - Изборна листа: БОРИС ТАДИЋ, ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ - САВЕЗ ЗА БОЉУ СРБИЈУ - Либерално демократска партија, Лига социјалдемократа Војводине, Социјалдемократска странка.

Сви састанци биће одржани у згради Председништва, Андрићев венац 1, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.
Председник Вучић је у суботу у Крању рекао да ће име мандатара саопштити после повратка из главног града Казахстана Астане, где ће, како је планирано, боравити од 8. до 10. јуна, односно, како је раније најавио, ићи ће се у Скупштину Србије између 12. и 18. јуна.

Вучић је 30. маја казао да има у виду три кандидата за свог наследника на месту премијера.
"Једна опција је неко из СНС. Једна опција је СПС, односно Ивица Дачић. Са њима смо изградили добре односе поверења. Захвалан сам им на подршци. И може да буде неко ко није члан ниједне странке. И, у том смислу, имам три кандидата у глави", рекао је Вучић на ТВ Пинк.

ДЈБ: Председник Србије да поднесе оставку на место лидера СНС

БЕОГРАД: Изборна листа "Доста је било" позвала је данас председника Србије Алексадра Вучића да, пре консултација, поднесе оставку на место председника СНС, на место координатора свих служби безбедности и друге функције.

Тиме ћете се вратити у оквире поштовања Устава и закона и тек након тога поново нас позовете на консултације о формирању нове Владе, саопштио је ДЈБ, који предлаже да се "омогући елементарна јавност" консултација.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести