АНА БРНАБИЋ Вучић је синоћ у Гранади успео да спасе Србију

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је председник Александар Вучић јуче у Гранади успео да заустави лавину дезинформација које је пласирала Приштина.
ana brnabic
Фото: VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Она је, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, истакла да криза није готова, али да верује да након јучерашњег самита у Шпанији, читава међународна заједница има другачију слику.

- С обзиром на то да је самит Европске уније, верујем да није олакшавајућа околност то што је домаћин Шпанија, која не признаје такозвано Косово. С обзиром на то да се Александар Вучић видео са готово свим европским лидерима, имао је велики број важних састанака, који су завршени у пола један ујутру, тада смо разговарали. Причали смо о томе како су протекли састанци, желела сам да му пружим подршку јер знам колико је тешко. Опет је он на себе преузео заштиту Србије и српског народа на Косову и Метохији у овим тешким тренуцима, бори се за мир. Све што се дешава од 24. септембра јесте лавина дезинформација од стране Приштине како би се напала Србија, како би се трагедија у Бањској искористила да се уведу санкције Србији. Александар Вучић је успео напорним радом и прибраношћу у тешким тренуцима да заустави лавину дезинформација, стабилизовао је ситуацију и за мене је то очигледно. Приметила сам да су дезинформације престале, он је направио сигурносни обруч око Србије. Моја порука свим грађанима јесте да је синоћ у Гранади Александар Вучић успео у својој мисији - да Србија буде сачувана - рекла је премијерка.Она наводи да опасност свакако није прошла, али да је сада све много лакше и повољније за Србију.

(24.седам.рс)

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести