СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ЉУБИТЕЉЕ ТОЛКИНОВЕ СРЕДЊЕ ЗЕМЉЕ Почеле припреме за нови филм из епског света „Господара прстенова“

Петер Џексон и студио Ворнер Брос раде на новом филму серије Господар прстенова који ће премијерно бити приказан 2026. године, потврдио је Variety. 
l
Фото: Youtube Printscreen

Филм ће режирати звезда оригиналне трилогије Енди Серкис, који је најпознатији по улози Голума. Ворнер Брос је открио је на конференцији за новинаре да ће Серкис поновити своју улогу у предстојећем филму тренутно познатом као Господар прстенова: Лов на Голума.

Џексон ће продуцирати филм заједно са сценаристима Френ Волш и Филипу Бојенс, са којима је сарађивао на оригиналној трилогији. 

Генерални директор Ворнер Броса Давид Заслав рекао је да ће Џексон, Волш и Бојенс бити „укључени у сваки корак“ пројекта, који ће „истраживати неиспричане приче”. 

Пројекат је у раној фази, а сценарио пишу Волш, Бојенс, Фиби Гитинс и Арти Папагеоргију. Извршни продуценти филма су Серкис, Кен Каминс и Џонатан Кавендиш. 

„Велика је част и задовољство вратити се у Средњу земљу са нашим добрим пријатељем и сарадником Ендијем Серкисом, који има недовршен посао са тим смрадом – Голумом! Као дугогодишњи обожаваоци огромне митологије професора Толкина, поносни смо што радимо са Мајком де Луком, Пем Ебди и целим тимом Ворнер Броса на још једној епској авантури“, изјавили су Џексон, Волш и Бојенс. 

Џексонова оригинална трилогија Господар прстенова, која је трајала од 2001. до 2003. године, зарадила је скоро три милијарде долара широм света и освојила 17 Оскара. Велики успех трилогије довео је до серије Хобит, која није била критички успешна, али је на благајнама зарадила више од две милијарде долара.

(Н1)

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести