Култура - Сцена

Култура / Сцена Аника и њена времена на сцени Српског народног позоришта
НОВИ САД: Ана Ђорђевић је редитељка која за своје представе ретко узима “готов” драмски предложак.
Култура / Сцена Манојловићу Орден уметности и књижевности Француске
ПАРИЗ: Министарство културе Републике Француске донело је одлуку да српском глумцу Микију Манојловићу додели Орден уметности и књижевности у рангу витеза, за допринос и ангажовање у корист француске културе.
Култура / Сцена Завршен 5. бечејски Фестивал монодраме – Бе:Фемон
Иако је мондрама жанр драмског стваралаштва у ком наступа један актер, јубиларни, пети по реду, бечејски Фестивал монодраме – Бе:фемон има два равноправна победника.
Култура / Сцена Шекспирова Бура за рођендан позоришта Душко Радовић
БЕОГРАД: Мало позориште “Душко Радовић” прославиће 68. рођендан 23. октобра и том приликом премијерно ће бити изведена представа за децу настала према драми Вилијама Шекспира “Бура” у режији Никите Миливојевића. 
Култура / Сцена Књижевно вече са Хертом Милер у ЈДП-у
БЕОГРАД: Херта Милер, добитница Нобелове награде за књижевност 2009. године и звезда овогодишњег Београдског сајма књига, представиће се београдској публици 23. октобра у Југословенском драмском позоришту у оквиру књижевне вечери под називом “Логика 29. фебруара”. 
Култура / Сцена Свенки Савић награда за животно дело УБУС-а
БЕОГРАД: Свечано проглашење годишњих награда Удружења балетских уметника Србије и додела Награде за животно дело Свенки Савић одржаће се у понедељак, 23. октобра у фоајеу II галерије Народног позоришта у Београду. 
Култура / Сцена Преминуо Љубомир Убавкић Пендула
БЕОГРАД : Љубомир Убавкић Пендула преминуо је у 86. години у Крагујевцу, саопштили су данас из Књажевско српског театра у Крагујевцу. 
Култура / Сцена Премијера представе Аника и њена времена у СНП
НОВИ САД: У Српском народном позоришту вечерас ће премијерно бити изведена представа “Аника и њена времена”.
Култура / Сцена Представа Моја ти отвара Дане Зорана Радмиловића
БЕОГРАД: Извођењем представе “Моја ти” ансамбла Атељеа 212 на сцени Позоришта Тимочке крајине “Зоран Радмиловић” у Зајечару биће отворен фестивал “Дани Зорана Радмиловића”.
Култура / Сцена Тања Бошковић отвара 5. Бе:фемон
БЕЧЕЈ: Пети Бечејски фестивал монодраме биће одржан од 18. до 21. октобра.
Video
Култура / Сцена Лајтмен: Кроз 200 година комуницираћемо мислима
БЕОГРАД: Амерички физичар и писац Ален Лајтмен верује да ће људи кроз 200 година комуницирати мислима и са чиповима у глави бити директно повезани са интернетом, а оно чега се прибојава је нуклеарни рат, до кога може доћи због “двојице лудих вођа који се понашају као деца”.
Култура / Сцена Нова сезона зрењанинског театра Тоша Јовановић
Приближавајући се дану позоришта 15. октобра, Драмска сцена Народног позоришта „Тоша Јовановић” из Зрењанина конципирала је репертоар у новој сезони постављањем познатих комада, који актуелизују проблеме обичног човека, датих у стању друштвене хипокризије, социјалних превирања, али и неизвесне будућности једног друштва, које се још увек бори са заоставштином трагичних догађаја из блиске прошлости.
Култура / Сцена Плесна представа Кармен из Братиславе вечерас у СНП-у
Словачко позориште за игру из Братиславе гостује вечерас у Српском народном позоришту, где ће на сцени „Пера Добриновић“, с почетком у 19.30 часова, извести плесну представу “Кармен”, на музику Родиона Шчедрина (“Кармен свита”) и Жоржа Бизеа. Аутор, редитељ и кореграф је Јан Ђуровчик.
Култура / Сцена Представом Новосадског позоришта у Раковици почиње „Фестивал победника фестивала“  
Позоришне свечаности под називом “Фестивал победника фестивала”, почињу данас у Раковици, извођењем представе“Црни” Новосадског позоришта / Ујвидеки синхаз, у режији Жанка Томића, и драматизацији Роберта Ленарда, у којој игра готово цео ансамбл предвођен Арпадом Месарошем као Карађорђем. До 17. октобра, на овом фестивалу, који организује Центар за културу и образовање Раковица, биће изведене још 4 представе у конкуренцији за награде.
Култура / Сцена Премијера “Чуда у Шаргану” на почетку нове сезоне Народног позоришта Сомбор
Сезона 2017/2018. у Народном позоришту Сомбор биће свечано отворена сутра у 20 часова на великој сцени премијером представе „Чудо у Шаргану” Љубомира Симовића, у режији Марка Торлаковића.
Култура / Сцена ЈДП почео сарадњу са Мирком Илићем
БЕОГРАД: Југословенско драмско позориште почело је сарадњу са једним од најзначајнијих графичких дизајнера, илустратора и примењених уметника данашњице Мирком Илићем.
Култура / Сцена Опера из Будимпеште у фебруару у Новом Саду
Делегација  Мађарске државне опере из Будимпеште  посетила је Српско народно позориште.
Култура / Сцена Хамлет у веселом руху у СНП-у
„Хамлет“ је један од оних „оригинала“, који има много спин оф-ова, говорећи данашњим медијским речником, којим је некад давно доминирало позориште.
Култура / Сцена Монодрама Мирјане Карановић у Битеф театру
БЕОГРАД: Глумица Мирјана Карановић извешће вечерас премијерно у Битеф театру монодраму “ЈулиЈА”, свој ауторски пројекат. 
Култура / Сцена Оснива се асоцијација мањинских позоришта
НОВИ САД: Прво издање Фестивала језичких мањина света, под називом Synergy#WTF (“Синерџи”), које је осмислило и организовало Новосадско позориште/Ујвидеки синхаз, завршено је синоћ извођењем двеју представа позоришта мањинских заједница, која су на “Синерџију” добила јединствену прилику да се представе у другој средини, али заједно, једна уз друге, на једном месту, и у једној прилици.
EUR/RSD 119.2094
Најновије вести