Култура - Сцена

Култура / Сцена „Милева” отворила Стеријино позорје: У почетку беше мултиверзум
Развод је срање – каже Милева Марић Ајнштајн у представи која носи само њено име, а заслужује имена многих драмских хероина, од Антигоне, преко Офелије, Ибзенове Норе, до Мале сестре, Алисе, Снежане, Златокосе, Палчице, Принцезе, Жене, Вештице, како све гласе имена главне јунакиње у „Броду за лутке“ Милене Марковић.
Култура / Сцена Данас и сутра на Стеријином позорју: Избирачица, Матишић, Флеке...
По две представе гледаћемо и данас и сутра у главном програму 67. Стеријиног позорја.
Култура / Сцена Јозефин као „паралелни град“ на „тесту“ у Темишвару
Који избор је онај прави? Колико живота може да стане у један? Како да зауставимо време?
Култура / Сцена Данас почиње такмичарски програм 67. Стеријиног позорја
Наш најугледнији позоришни фестивал Стеријино позорје синоћ је на сцени Српског народног позоришта отворено 67. пут беседом академика Миодрага Табачког, петоструког добитника Стеријине награде за сценографију и за нарочите заслуге на унапређењу позоришне уметности и културе.
Photo
Култура / Сцена Отвoрено  67. Стеријино позорје (фото)
Представом „Милева“ Милене Богавац, Олге Димитријевић, Тијане Грумић, Ведране Божиновић, Ведране Клепице, у адаптацији Јелене Ковачић, а у режији Анице Томић почело је 67. Стеријино позорје у Српском народном позоришту.
Култура / Сцена Миодраг Табачки вечерас отвара  67. Стеријино позорје
Беседом академика Миодрага Табачког, петоструког добитника Стеријине награде, четири за сценографију и за нарочите заслуге на унапређењу позоришне уметности и културе, вечерас ће у Новом Саду бити отворено 67. Стеријино позорје, на којем ћемо гледати 14 представа у главном програму.
Култура / Сцена Данас премијера "Невидљиве деце" у Ујвидеки синхазу
У Ујвидеки синхазу вечерас ће бити изведена трећа премијера у текућој сезони – Невидљива деца по тексту војвођанске списатељице Ане Терек у режији Роберта Ленарда.
Култура / Сцена Вечерас спектакл испред СНП-а: Два оркестра, два хора и „Кармина Бурана”
Два симфонијска оркестра, два хора, дечији хор и признати солисти попут сопранисткиње Марије Јелић, тенора Александра Толимира и баритона Васе Стајкића извешће вечерас, с почетком у 20 сати, импознатно дело Карла Орфа „Кармина Бурана“, на платоу испред СНП-а, најављује наш најстарији театар.
Култура / Сцена БФИ: Хофеш Шехтер добитник награде Јован Ћирилов – за корак даље
БЕОГРАД: Награда „Јован Ћирилов – за корак даље“ у оквиру 19. Београдског фестивала игре, по одлуци стручног жирија, припала је чувеном кореографу и композитору, Хофешу Шехтеру.
Култура / Сцена „Света Прада” 29. маја премијерно у Битеф театру
Након веома успешне представе “Лепа Брена проџект”, ауторски тим који предводи Владимир Алексић поново је на окупу у Битеф театру. Овај пут, мета је чувени модни бренд Прада, који је у називу представе која ће премијерно бити изведена 29. маја добио придев “света”.
Култура / Сцена Химна животне радости – Кармина Бурана 25. маја испред Српског народног позориша
Два симфонијска оркестра, два хора, дечији хор и признати солисти попут сопранисткиње Марије Јелић, тенора Александра Толимира и баритона Васе Стајкића извешће, 25. маја импознатно дело Карла Орфа „Кармина Бурана“ на платоу испред Српског народног позоришта у 20 часова, а 28. маја на Тргу републике у Београду.
Култура / Сцена Балет Ана Карењина на сцени Српског народног позоришта
Балет „Ана Карењина“, први пут постављен на сцени Српског народног позоришта и премијерно изведен у суботу, 14.маја, пре свега карактерише креативна моћ уметничке инспирације кореографа Крунослава Симића да испише судбине главних ликова кроз покрет и музику и да промишљено пренесе широку палету емоција на публику.
Култура / Сцена БДП с пет представа гостује у Новом Саду
Београдско драмско позориште гостује ових дана чак у два новосадска театра: у Српском народном позоришту, у оквиру мини фестивала “Наши дани”, и у Новосадском позоришту / Ујвидеки синхаз.
Култура / Сцена Миодраг Табачки 26. маја отвара 67. Стеријино позорје
НОВИ САД: Овогодишње 67. Стеријино позорје свечаном беседом отвориће академик Миодраг Табачки.
Култура / Сцена Балет "Ана Карењина" премијерно 14. маја у Српском народном позоришту
Чувена „Ана Карењина“, али као балетска представа, премијерно ће бити изведена 14. маја на сцени „Јован Ђорђевић“, у кореографији и режији Крунислава Симића.
Култура / Сцена Најбоље европске представе за децу и омладину у Новом Саду
Први међународни фестивал професионалних позоришта за децу и младе, под називом „Новосадске позоришне игре”, који покреће и организује Позориште младих, отворене за викенд премијером представе домаћина „Гуливерова путовања“, у режији Кокана Младеновића, у такмичарској селекцији има најбоље европске представе за децу и омладину.
Култура / Сцена Мини фестивал „Наши дани“ од 16. до 18. маја у СНП-у
НОВИ САД: Три представе Београдског драмског позоришта, у мају, увод су у овогодишње издање мини фестивала „Наши дани“ који су прошле године покренули Српско народно позориште, Београдско драмско и Новосадско позориште Ујвидеки синхаз.
Култура / Сцена Играчка представа Соколова песма у Новосадском позоришту
БЕОГРАД: Премијера играчке представе "Соколова песма" у извођењу ансамбла Коло заказана је за 10. мај у Атељу 212.
Култура / Сцена Представа Гуливерова путовања 7. маја у центру Новог Сада
На путовање, у потрази за знањем, глумци Позоришта младих и редитељ Кокан Младеновић воде публику с представом “Гуливерова путовања”, инспирисаном познатим романом Џонатана Свифта, која ће премијерно бити изведена 7. маја на отвореном, на пет пунктова од Дунавске улице, до игралишта иза Позоришта младих.
Култура / Сцена Анамариа Серда, глумица: Живети и одисати љубављу
Глумицу Анамарију Серду публика је упознала прошле године на премијери представе “Живот се са мном много поиграо” по роману Давида Гросмана, у драматизацији Дарка Лукића, режији Дина Мустафића, на Новом Тврђава театру у Чортановцима.
EUR/RSD 117.5361
Најновије вести