Култура - Сцена

Култура / Сцена Почиње рођенданска недеља Ујвидеки синхаза
Такмичење војвођанских мађарских писаца и неколико гостовања обележиће наредну, рођенданску недељу у Новосадском позоришту / Ујвидеки синхаз, и испунити њихово здање и сцену многим извођачима, али и публиком која увек очекује да види и доживи нешто посебно за рођендан овог театра 27. јануара.
Култура / Сцена Премијера „Лаже и паралаже” вечерас у СНП-у
Стеријина комедија „Лажа и паралажа” у режији Слободана Бранковића, премијерно ће бити изведена вечерас у 19.30 часова на сцени „Пера Добриновић” Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Водвиљ Даријана Михајловића премијерно у Позоришту младих
НОВИ САД: У режији и адаптацији Даријана Михајловића сутра ће од 20 сати на Великој сцени Позоришта младих новосадска публика премијерно моћи да погледа водвиљ „највеселијег француског писца 19. века“ Ежена Лабиша, „Флорентински шешир“, у извођењу београдског ансамбла „Бошко Буха“.
Култура / Сцена У СНП-у најављене премијере представа „Лажа и паралажа” и „Билборд”
У Српском народном позоришту јуче су најављене две премијере којима Драма нашег најстаријег професионалног театра улази у 2018. годину.
Култура / Сцена Водимо вас у Српско народно позориште: Теодоракисов балет „Грк Зорба”
Балетска представа Српског народног позоришта “Грк Зорба”, која је на репертоару вечерас у 19 часова на сцени “Јован Ђорђевић”, једна је од најомиљенијих, вероватно и због музике Микиса Теодоракиса и сиртакија, који ни нашу публику не оставља равнодушном.
Култура / Сцена Потписан протокол о сарадњи Народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници и СНП-а
У Српском народном позоришту јуче је потписан Протокол о сарадњи између најстаријег нашег професионалног театра и Народног позоришта из Приштине са седиштем у Грачаници.
Култура / Сцена За управника СНП-а предложен др Зоран Ђерић
Управни одбор Српског народног позоришта једногласно је, након разматрања пријава пристиглих на јавни конкурс, одлучио да за првог човека нашег најстаријег професионалног театра предложи др Зорана Ђерића.
Култура / Сцена Дон Кихота режира Сардар Тагировски
Ових дана у Новосадском позоришту / Ујвидеки синхаз почеће пробе представе „Дон Кихот”, коју ће, инспирисан легендарним Сервантесовим делом, режирати регионална позоришна звезда Сардар Тагировски, најављују у овом театру.
Култура / Сцена Рената Улмански и Предраг Ејдус лауреати Стеријине награде за нарочите заслуге
Глумци Рената Улмански и Предраг Ејдус добитници су Стеријине награде за нарочите заслуге на унапређењу позоришне уметности и културе.
Video
Култура / Сцена Дугалић: Свет треба учинити бољим и љубавнијим
БЕОГРАД: Снимати са Ралф Фајнсом је изузетно искуство јер сам доживео скупу продукцију и видео да уметници у Србији нису уопште инфериорни из становишта потенцијала и квалитета у односу на колеге са запада, рекао је у божићном интервјуу глумац Небојша Дугалић. 
Култура / Сцена Савић: Дела српских стваралаца у фокусу у 2018. години
БЕОГРАД: У фокусу текуће, 150. сезоне Народног позоришта у Београду биће српски ствараоци и њихова дела, што управник националног театра Дејан Савић сматра дугом те инстутуције према домаћем стваралаштву. 
Култура / Сцена Данас последњи дан конкурса за управника СНП-а: За сада без кандидата
Данас истиче рок за подношење пријава на Јавни конкурс за избор и именовање управника Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Студија о употреби тела Атиле Антала: Корист или искоришћавање?
НОВИ САД: “Тело, секс и стварност - етика у постдрамског позоришту”, наслов је предавања које је недавно на суботичком фестивалу “Дезире” одржао редитељ Атила Антал. Тема је радна и представља његову докторску студију.
Култура / Сцена Премијера представе „Крила Балкана” у СНП-у
У српском народном позоришту, на камерној сцени, у четвртак, 29. децембра је на програму премијера представе “Крила Балкана”.
Култура / Сцена Славен Дошло: Смањити јурцање и покушати бити срећан
У последње две године младом глумцу Славену Дошлу се доста тога догодило у каријери, коју је започео у Новом Саду, па се преселио у Београд, вођен све чешћим понудама за улоге и на филму и у позоришту.
Култура / Сцена Почеле пробе нове драмске представе у СНП-у
У Српском народном позоришту почеле су пробе нове драмске представе „Илустрована енциклопедија нестајања“, по тексту Божидара Кнежевића и у режији Золтана Пушкаша.
Култура / Сцена Изложба поводом 85 година Позоришта младих
Изложба под називом “Прикази из куће лутака (85 година Позоришта младих)” ауторке Љиљане Динић, коју приређује Позоришни музеј Војводине, биће отворена у четвртак, 28.децембра у 13 часова у Позоришту младих.
Култура / Сцена Мирослав Бенка: Ово стање морамо суштински да мењамо
У Српском народном позоришту, у петак, 29. децембра, премијерно ће бити изведена представа “Крила Балкана” Милослава Марина, у режији Мирослава Бенке, Арт центра “Хлеба и игара” из Старе Пазове.
Култура / Сцена IN MEMORIAM Јасна Бадњаревић
У Новом Саду, 25. децембра, после дуге и тешке болести преминула је Јасна Бадњаревић, костимографкиња Српског народног позоришта.
Култура / Сцена Новогодишњи солистички концерт Данијеле Јовановић
Првакиња Опере Српског народног позоришта сопран Данијела Јовановић одржаће новогодишњи солистички концерт у среду у 20 часова у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду.
EUR/RSD 118.4991
Најновије вести