Култура - Сцена

Култура / Сцена Фестивал позоришта за децу у Суботици: 16 представа на три сцене
СУБОТИЦА: Међународни фестивал позоришта за децу, један од најзначајнијих театарских фестивала за децу до 18 година у свету, одржаће се од 24. до 29. септембра у Суботици.
Култура / Сцена "Библија" и Царство небеско" Јернеја Лоренција на 51. Битефу
БЕОГРАД : Најновија остварења једног од најистакнутијих редитеља из региона, Јернеја Лоренција, биће изведена у оквиру главног програма 51.Битеф фестивала, који ће бити одржан од 22. до 30. септембра под слоганом "Епиц Трип".
Култура / Сцена Лоренци на Битефу
БЕОГРАД: Један од најистакнутијих редитеља из региона, миљеник београдске публике, Јернеј Лоренци учестоваће на овогидишњем Битефу са две представе.
Култура / Сцена Ђерић: В.Д. статус не мења планове СНП-у
Театролог др Зоран Ђерић остаће вршилац дужности управника Српског народног позоришта још шест месеци, одлучила је Покрајинска влада.
Култура / Сцена Зоран Ђерић остаје в. д. управника СНП-а
НОВИ САД: Театролог др Зоран Ђерић остаће вршилац дужности управника Српског народног позоришта још шест месеци, одлучила је Покрајинска влада.
Култура / Сцена Позоришна представа о Ленки Дунђерски у Музеју Војводине
БЕОГРАД : Позоришна представа "Од раја до безњенице", чији текст и режију потписује Зоран Суботички биће изведена 18. августа у новосадском Музеју Војводине.
Култура / Сцена Доручак шампиона претпремијерно на Малим Брионима
„Гонила ме жеља да успем у ономе у чему сам осетио да сам добар. Некакав прометејски огањ, воља за постигнућем високих циљева. Чим сам кренуо у то, морао сам бити најбољи.
Култура / Сцена Светлани Бојковић награда "Павле Вуисић"
БЕОГРАД : Глумици Светлани Цеци Бојковић припала је награда "Павле Вуисић" за изузетан допринос уметности глуме у домаћем играном филму и њему сличним медијима за 2017. годину, саопштило је данас Удружење филмских глумаца Србије.
Култура / Сцена Преминула Барбара Кук, звезда златне ере Бродвеја
Син, Адам ЛеГрант, потврдио је за америчке медије да је његова мајка преминула рано јутрос у свом стану на Менхетну, окружена пријатељима и члановима породице.
Култура / Сцена „Јами дистрикт” гостује у Тивту
Представа “Јами дистрикт” Милене Богавац, у режији Кокана Младеновића, гостоваће вечерас и сутра у Тивту, где ће је истоимена трупа извести на сцени Атријум Бућа.
Култура / Сцена Марија Вицковић као Андрићева Аника на сцени СНП-а
„У касаби, где људи и жене личе једно на друго као овца на овцу, деси се тако да случај нанесе једно дете, као ветар семе, које се изметне, па штрчи из реда и изазива несреће и забуне, док се и њему не подсеку колена и тако не поврати стари ред у вароши”, написао је Иво Андрић у „Аникиним временима”.
Video
Култура / Сцена Ерсан Мондтаг први пут на Битефу
БЕОГРАД: У оквиру 51. Битефа, који ће се одржати од 22. до 30. септембра у Београду, са два остварења представиће се Ерсан Мондтаг,  звезда у успону немачког позоришта.
Video
Култура / Сцена Преминуо глумац Томо Курузовић
БЕОГРАД: Глумац, режисер и књижевник Томо Курузовић преминуо је у 87. години, јавио је данас РТС.Курузовић је рођен 1930. године у Сарајеву. 
Култура / Сцена Позоришни музеј Војводине, царство театарске прошлости
У самом центру Новог Сада, у Улици краља Александра 5,  међу здањима која враћају векове, а на садашњост подсећају само локали и бутици који “шљаште”, једва се примети табла “Позоришни музеј Војводине”.
Култура / Сцена Тријумф Црвенчана и „Малограђанске свадбе”
Представа „Малограђанска свадба“  Позоришта „Стеван Сремац“ из Црвенке  најбоље је остварење 60. Фестивала фестивала, смотре најбољих драмских аматера са подручја бивше Југославије, који је завршен у Требињу.
Култура / Сцена Представа о Мате Парлову играће се под именом "Живот шампиона"
ПУЛА: Представа о чувеном боксеру Мате Парлову, рађена у копродукцији Битеф театра и позоришта "Ulysses", неће се играти под првобитним именом "Мате Парлов", већ ће носити назив "Живот шампиона", јер је удовица славног спортисте забранила коришћење његовог имена.
Култура / Сцена Овације за Црвенчане на јубиларном 60. Фестивалу фестивала у Требињу
Протеклог викендa aнсaмбл Позориштa „Стевaн Сремaц“ из Црвенке бриљирaо је нa јубилaрном 60. Фестивaлу фестивaлa,  који се реaлизује под окриљем Требињског културног летa, изводећи Брехтову „Мaлогрaђaнску свaдбу” у режији Рaдојa Чупићa.
Култура / Сцена Салашарско позориште на турнеју са Молијером
“Уображени болесник” Молијера чувена је комедија о људској природи, коју ће овог месеца путем позоришне представе “проучавати” и у њој уживати становници војвођанских села и мањих градова, јер Салашарско позориште (Тањасинхаз) управо креће на турнеју, 40. по реду.
Култура / Сцена Премијера и нови фестивал на почетку сезоне у Новосадском позоришту
Почетак наступајуће сезоне у Новосадском позоришту Ујвидеки синхаз, насловљен “Ветрењаче”, обележиће премијерно извођење представе “Гробница за Бориса Давидовича” по делу Данила Киша и у режији истакнутог македонског редитеља Александра Поповског, као и прво издање позоришног фестивала језичких мањина” Synergy#WTF”.
Култура / Сцена Премијера и нови фестивал на почетку сезоне у Новосадском позоришту
Почетак наступајуће сезоне у Новосадском позоришту Ујвидеки синхаз, насловљен “Ветрењаче”, обележиће премијерно извођење представе “Гробница за Бориса Давидовича” по делу Данила Киша и у режији истакнутог македонског редитеља Александра Поповског, као и прво издање позоришног фестивала језичких мањина ”Synergy#WTF”.
EUR/RSD 119.2900
Најновије вести