Култура - Сцена

Култура / Сцена У Позориште младих стижу луткари из Београда, Крагујевца, Ниша, Зрењанина...
Почетком новембра у Позоришту младих биће одржани 52.Сусрети професионалних позоришта лутака Србије, на којем ће учесвовати луткари из Крагујевца, Београда, Ниша, Суботице, Зрењанина, Бања Луке и Новог Сада.
Култура / Сцена Ин мемориам: Дијана Козарски (1965-2021)
НОВИ САД: Преминула је Дијана Козарски, некадашња првакиња Балета Српског народног позоришта и редовна професорка Академије уметности у Новом Саду.
Култура / Сцена Премијера балетске представе "Алиса" у Народном позоришту
БЕОГРАД: Балетска представа "Алиса" у режији и кореографији Дејана Коларова премијерно је изведена вечерас на Великој сцени Народног позоришта у Београду.
Култура / Сцена ТИЈАНА ВАСИЋ Уништавање приватности, нормалности и етике
Драмска сцена Народног позоришта „Тоша Јовановић“ из Зрењанина ускоро ће бити богатија за представу „Дечко из последње клупе“, шпанског писца Хуана Мајорге, у режији Тијане Васић, која ових дана интензивно ради на њој, а премијера се очекује крајем овог месеца.
Култура / Сцена Давид Гутјерес, кореограф и играч фламенка: Плес је богатство
НОВИ САД: На сцену Српског народног позоришта, у наставку Номуса, вечерас ће у 20 сати изаћи седам плесача и пет музичара шпанске трупе „Барселона фламенко балет“, који ће представити пројекат „Луксуриа” који потписује оснивач трупе, кореограф и играч Давид Гутјерес.
Култура / Сцена Нова верзија “У раљама живота” премијерно 23. октобра у БДП
БЕОГРАД: Премијера представе “У раљама живота” Дубравке Угрешић, у режији Андреја Носова, биће изведена у суботу, 23. октобра на великој сцени Београдског драмског позоришта, најављено је данас на конференцији за медије.
Култура / Сцена Премијера „Мидлсекса“ 1. новембра у СНП-у
НОВИ САД: Редитељка Јована Томић, заједно са драматургом Димитријем Кокановим, као и члановима ансамбла, поставиће на репертоар СНП-а нову представу „Мидлсекс“ Џефрија Јуџинидиса, која прича причу о интерсекс особи која је одгајана као девојчица, да би у тинејџерском периоду уочила различитост свог тела у односу на вршњаке и надаље наставила да живи као мушкарац. Премијера је заказана за 1. новембар.
Култура / Сцена СНП и Фонд “Европски послови" заједно у пројекте
НОВИ САД: У Српском народном позоришту у Новом Саду потписан је Протокол о сарадњи тог позоришта и Фонда "Европски послови" Аутономне покрајине Војводине.
Култура / Сцена Корона одложила представу Берлински зид у СНП-у
Услед болести глумаца и чланова екипе изазваних коронавирусом, премијера представе „Берлински зид – Кад се ми мртви заиграмо живих“, по драми и у режији Жељка Хубача, је одложена.
Култура / Сцена Гонцић: Да обезбедимо што боље функционисање Народног позоришта
БЕОГРАД: Влада Србије на данашњој седници именовала је Светислава Булета Гонцића на место вршиоца дужности директора Народног позоришта у Београду, а разрешила досадашњу управницу националног театра редитељку Ивану Вујић.
Култура / Сцена Хубач:"Берлински зид" о нашој ирационалној аутодеструкцији
Хубач је рекао да је "Берлински зид", представу Српског народног позоришта, радио са "групом глумаца која се осмелила на једну врсту театарског истраживања, у клаустрофобичном простору камерне сцене", која одсликава простор радње "на Косову или Косову и Метохији".
Култура / Сцена У ЕК изложба словачке наивне уметности из Србије
БРИСЕЛ: У седишту Европске комисије у Бриселу вечерас је званично представљена изложба словачке наивне уметности из Србије.
Култура / Сцена Премијера Хубачевог "Берлинског зида" 21. октобра у СНП-у
НОВИ САД: Представа "Берлински зид - Кад се ми мртви заиграмо живих", по драми и у режији Жељка Хубача, биће премијерно изведена 21. октобра на Камерној сцени Српског народног позоришта у Новом Саду, саопштено је данас из ове институције.
Култура / Сцена Макбет из Италије за крај Шекспир фестивала
Представа „Макбет“ у режији Алесандра Сере и извођењу театра „Сардења“ и компаније „Театроперсона” из Италије, гостоваће 16. октобра на сцени „Јован Ђорђевић” Српског народног позоришта, у оквиру Шекспир фестивала.
Култура / Сцена Италијански "Макбет" на сцени СНП-а 16. октобра
Шекспир фестивал и Српско народно позориште озваничили су сарадњу потписивањем протокола који ће заједнички поставити новине на домаћој позоришној сцени, поручено је данас на конференцији за новинаре поводом гостовања представе "Макбет" из Италије, у оквиру 8. Шекспир фестивала.
Култура / Сцена Дарко Радојевић: Верујем да и данас постоје племенити људи
Позориште младих, како већ назив упућује, даје шансу младим глумцима да остваре своје прве улоге на сцени, стекну искуство, провере себе, и лакше одлуче где ће и којим путем кренути, чиме ће се конкретније бавити.
Култура / Сцена Ода ослобађајућем неуспеху
Представа „Голманов страх од пенала“, рађена по истоименом роману нобеловца Петера Хандкеа, у режији Ане Ђорђевић, биће изведена први пут на сцени „Пера Добриновић“ Српског народног позоришта вечерас у 19.30 часова.
Култура / Сцена Од Чехова два путића
Отварање шездесет првог међународног позоришног фестивала МЕШ у Сарајеву протекло је у знаку вере у скори крај рестрикција изазваних пандемијом и апела за нужношћу зближавања које доноси театар.
Култура / Сцена Технолошки панк кабаре у Ујвидеки синхазу
Представа „Каунтинг шип – Технолошки панк кабаре“ премијерно ће бити изведена вечерас од 19 часова у Новосадском позоришту / Ујвидеки синхаз.
Култура / Сцена Британска компанија Акрама Кана вечерас гостује на сцени СНП-а
Представа “Надмудривање ђавола” Компаније Акрама Кана из Лондона гостује вечерас на сцени Српског народног позоришта од 20 часова у оквиру јесењег дела програма 18. издања Београдског фестивала игре.
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести