Култура - Наслови

Култура / Наслови Фардмар: Сви смо хомо сапијенси, са истим сновима и осећањима
Шведски редитељ и сценариста Давид Фардмар аутор је филма „Изгубљени заувек ?”, који ће бити приказан на Мерлинка фестивала који данас
Култура / Наслови Гојковић: Србија веома посвећена регионалној сарадњи
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић учествовала је на онлајн састанку министара “Западнобалканске платформе за образовање и обуку, истраживање и иновације" и истакла да је Србија веома посвећена регионалној сарадњи и добрим односима са суседима.
Култура / Наслови Изложба "Алан Форд трчи почасни круг" од среде у Музеју Југославије
БЕОГРАД: Од 2. децембра у Музеју Југославије публика може да посети гостујућу изложбу "Алан Форд трчи почасни круг", најавили су из Музеја.
Култура / Наслови Менсур: Требало би да људи без маски коначно укључе мозак
БЕОГРАД: Глумац Ирфан Менсур, који је био заражен корона вирусом, каже за Танјуг да је данас код неких људи присутан примитивизам јер многи себи могу да дозволе да у овој ситуацију не носе маске, као да верују да су потомци Бетмена, Супермена, Ајронмена и других супер хероја.
Култура / Наслови Накит из старог Египта и Рима од сутра у Музеју Војводине
НОВИ САД: Изложба фотографија “Накит из старог Египта и Рима” почиње сутра и трајаће до 10. децембра у Музеју Војводине (Дунавска 35) у Новом Саду.
Култура / Наслови Гојковић са амбасадором Марока о јачању културних веза
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић разговарала је данас са амбасадором Марока Мохамедом Амин Белажом о културним везама Србије и Марока.
Култура / Наслови Одржана манифестација Дани Милоша Црњанског
У сарадњи Матице српске, удружења „Суматра“ и Банатског културног центра из Новог Милошева, а уз помоћ Развојног фонда Војводине, у Новом Саду су по други пут одржани „Дани Милоша Црњанског“.
Култура / Наслови Изложба Из дубине и о површини
Изложба “Из дубине и о површини” новосадских уметница Еве Феди и Марте Киш Бутерер биће отворена данас у Галерији СУЛУВ- а (Булевар Михајла Пупина 9), а публика ће имати прилику да отварање прати и онлајн данас од 16 часова преко сајта и фејсбук странице.
Култура / Наслови Стрип: У потрази за Птицом Времена
НОВИ САД: Најновија књига у библиотеци „Стари континент 21“ агилне „Чаробне књиге“ представља, у пуном колору, прве четири епизоде прослављеног стрип серијала „У потрази за Птицом Времена“ (оригинално објављивано од 1982. до 1985.) француског двојца сценаристе Сержа ле Тандра (1946) и цртача Режиса Лоазела (1951), који се сматрају респектабилним ауторима, безмало живим класицима стрипа својој земљи.
Култура / Наслови У МСУ отворена изложба Жан Пол Готјеа "Љубав је љубав..."
БЕОГРАД: Један од најзначајнијих догађаја у светској музеологији у свету, европска премијера изложбе "Љубав је љубав: Радост венчања за све - Жан Пол Готје", отворена је у Музеју савремене уметности.
Култура / Наслови Језикоманија: Светост као светлост
НОВИ САД: Време је пандемије, време физичке дистанце и заштитних маски... Људи су нервозни, уплашени и несигурни. Људи греше...
Култура / Наслови “Design Week 2020” у знаку Египта у Новом Саду
НОВИ САД: Програм манифестације "Design Week 2020”, у партнерству са амбасадом Египта, биће реализован у Културној станици Еђшег и Музеју Војводине у Новом Саду од 28. новембра до 10. децембра, објавили су организатори.
Култура / Наслови “Дани Милоша Црњанског” данас и сутра у Новом Саду
НОВИ САД: Културна манифестација “Дани Милоша Црњанског” почиње данас у Свечаној сали Матице Српске и завршава се сутра на Камерној сцени Српског народног позоришта (СНП) у Новом Саду, јавили су организатори.
Култура / Наслови Запосленима у установама културе 100 одсто плата ако добију ковид
БЕОГРАД: Запослени у установама културе имаће право на накнаду плате у висини од 100 одсто просечне плате остварене у претходних 12 месеци ако је инфекција коронавирусом или мера изолације узрок спречености за рад.
Култура / Наслови Снежана Мишић, историчарка уметности: Место уметника у друштву
НОВИ САД: Историчарка уметности др Снежана Мишић, музејска саветница и програмска директорка Галерије Матице српске овогодишња је добитница награде “Михаило Валтровић”. Ово признање Музејског друштва Србије добила је као ауторка изложбе “Ђура Јакшић. Између мита и стварности” која је приређена прошле године, а повезала је две националне музејске установе Галерију Матице српске и Народни музеј у Београду на заједничкој реализацији ове поставке о једном од најзначајнијих српских сликара 19. века.
Култура / Наслови Позорје продужило рок: Драмским писцима још две недеље форе
НОВИ САД: Рок за слање текстова на Конкурс за оригинални домаћи драмски текст, продужен је до 15. децембра, саопштава Стеријино позорје, наводећи као разлог ситуацију насталу услед пандемије корона вируса.
Култура / Наслови Обележено 100 година од рођења вајара Јована Солдатовића  
Поводом стогодишњице рођења великог новосадског уметника, вајара Јована Солдатовића, одржан је програм под називом „Сто година Јована Солдатовића“ .
Култура / Наслови Нове форме Јозефа Клаћика у Галерији Бел арт
НОВИ САД: У новосадској Галерији Бел арт (Булевар Михајла Пупина 17) данас се отвара изложба “Транзит егзит” новосадског сликара, графичара и мултимедијалног уметника Јозефа Клаћика.
Култура / Наслови Сто година Јована Солдатовића у Галерији ИК Прометеј
НОВИ САД: У Галерији издавачке куће “Прометеј“ (Милетићева 16) данас у 13 часова одржаће се програм којим ће се обележити стогодишњица рођења великог новосадског вајара Јована Солдатовића (1920- 2005) аутора бројних импозантних споменика на простору некадашње Југославији, биста и скулптура.
Култура / Наслови Откривен најстарији Шекспиров комад у Шпанији, из 1632.
МАДРИД: Копија Шекспирове драме “Хенри Осми” пронађена у библиотеци приватне школе у Севиљи могла би бити најстарије сачувано издање у Шпанији једног од дела великог енглеског драмског писца.
EUR/RSD 117.5725
Најновије вести