Култура - Наслови

Култура / Наслови Симбол Венеције и уметности Боке Которске: Лав Светог Марка
У издању Поморског музеја Црне Горе, објављена је студија Радојке Абрамовић “Лав св. Марка, симбол Серенисиме, представљен у уметности града Котора” (Котор, 2018).
Култура / Наслови ЈЕЗИКОМАНИЈА: Захваљујем (се)
Захваљујем се или захваљујем?
Култура / Наслови Стрип „Сага“ феномен популарне културе
Стрип „Сага“ један од од најпопуларнијих и најнаграђиванијих серијала данашњице; ово „данашњица“ треба буквално схватити јер је стрип стартовао марта 2012. године и још увек излази (за сада у 54. поглавља на више од 1000 страница!).
Култура / Наслови Дрвена црква, чудо архитектуре из 18. века, изгорела у пожару
МОСКВА: Руска Црква Успења Пресвете Богородице изграђена у 18. веку која се сматра чудом архитектуре од дрвета изгорела је у пожару у Кондоподи у северозападном региону Карелије у Русији.
Култура / Наслови Сладоје и Ансамбл Вила добитници награде Деспотица мати Ангелине
НОВИ САД: Песник Ђорђо Сладоје и Ансамбл “Вила” овогодишњи су добитници награде “Деспотица мати Ангелина”, за допринос лепоти и достојанству живота, коју додељују Епархија сремска и Радио-телевизија Војводине, уз подршку Матице српске.
Култура / Наслови Теодоровићев иконостас поново у Сентандреји
НОВИ САД: Чувени иконостас Арсенија Теодоровића (1767-1826), који је од октобра прошле године био изложен у Галерији Матице српске, од данас је поново под кровом Музеја Епархије будимске у Сентандреји.
Култура / Наслови Новосађанки Снежани Петровић награда за графику у Јапану
ТОКИО: Признање за најбољег графичара на 6. Међународном тријеналу мале графике у Токију припало је српској графичарки и сликарки Снежани Петровић из Новог Сада, саопштио је Универзитет уметности у Токију. 
Video
Култура / Наслови Џим Кери се враћа, али на мале екране! (Видео)
Када је објављен први трејлер за серију “Kidding”, деловала је као прича о мрачној страни комичарског живота.
Култура / Наслови Једнакост у различитости
Разноликост представља једну од основних вредности Европског континента. Она конституише европско друштво као мултиетничко, мултиконфесионално и мултикултурално.
Video
Култура / Наслови Преминуо Матија Барл, чувени “Кекец”
ЉУБЉАНА: Матија Барл, словеначки глумац и продуцент, познат по улози Кекеца у истоименом филму снимљеном 1951. године, преминуо је у 79. години, објавила је данас ТВ Словенија.
Култура / Наслови Поруке у боци у Галерији СУЛУВ-а
НОВИ САД: У Галерији Савеза удружења ликовних уметника Војводине (Булевар Михајла Пупчина 9) вечерас у 20 часова биће отворена поп ап изложба под називом “Порука у боци” која се реализује у сарадњи са уметничким колективом Д.Ö.М.Е. уз подршку управе града Дунахарасти из Мађарске као део програма сарадње СУЛУВ-а са удружењима, институцијама и другим организацијама и појединцима који раде у области културе.
Култура / Наслови Језикоманија: Све у 16
Види га! Спава све у 16! Да ли сте се икад запитали чега је 16 из тог израза „Све у 16“? Свима је познат овај израз којим интензитету наше активности дајемо бројну вредност.
Култура / Наслови Најлонски зачини Јована Гвера вечерас у Изби
НОВИ САД: У новосадској кафе-галерији “Изба” вечерас за 21 сат заказано је отварање изложбе “Најлонски зачини” Јована Гвера, уз музичку подршку ди-џеј Чкаље.
Култура / Наслови МУЗЕЈ ВОЈВОДИНЕ Изложба експоната са археолошког налазишта Градина
У Музеју Војводине, у Новом Саду (Дунавска 35) у уторак, 31. јула, у 12 сати биће отворена изложба експоната са вишеслојној археолошког налазишта Градина на планини Јелици у близини Чачка.
Култура / Наслови Дани акт фотографије у Новом Саду
Фотографски клуб Војводина приређује по други пут Дане акт фотографије – Нови Сад 2018.
Photo
Култура / Наслови Приводи се крају рехабилитација Фрањевачког самостана у Бачу
Подизањем скеле око импресивног готског звоника и обијањем старог слоја малтера ушло се у завршну фазу рехабилитације Фрањевачког самостана у Бачу...
Култура / Наслови Фестивал савремене визуелне уметности крајем августа у Новом Саду
Шесто издање фестивала савремене уметности „Дунавски дијалози” одржаће се од 28. августа до 15. септембра у Новом Саду.
Култура / Наслови Финална сезона „Игре престола“ биће у првој половини 2019.
Дуга ноћ се полако ближи крају за све фанове серије „Игра престола“, пошто је коначно објављено да ће финална осма сезона бити емитована у првој половини 2019.
Photo
Култура / Наслови Теодоровићев иконостас враћа се у Сентандреју
Чувени иконостас Арсенија Теодоровића (1767-1826) из блаженопочивше Саборне цркве у Будиму, који је од октобра прошле године био изложен у Галерији Матице српске, од јуче се припрема за транспорт како би 6. августа кренуо пут Сентандреје, где ће бити део сталне поставке тамошњег Музеја Епархије будимске.
Култура / Наслови Естетика Александра Поповића
Часопис за позоришну уметност “Сцена” наставља да презентује савремене светске драматичаре, те је у првом броју за ову годину (јануар-март) један блок посветила немачком аутору Торстену Бухштајнеру и његовом, у Европи, врло извођеном комаду “Норд-ост”.
EUR/RSD 118.0278
Најновије вести