Култура - Наслови

Култура / Наслови Изложба о обредном и обичајном хлебу у галерији Прометеј
Током јуна ове године галерија Прометеј угостиће документарну изложбу Обредни и обичајни хлеб у Новом Саду и Војводини културолога Димитрија Вујадиновића. Отварање изложбе заказано је за уторак, 31. мај, са почетком у 19 часова, а овом приликом публици ће се, осим аутора, обратити и организатори, Радомир Чубрановић и Зоран Колунџија
Култура / Наслови Пројекат "Дворци Србије" представљен у Паризу
ПАРИЗ: Министарка културе и информисања Маја Гојковић представила је пројекат "Дворци Србије: Заштита културне баштине“ у Културном центру Србије у Паризу, саопштило је данас министарство.
Култура / Наслови Срђан Дорошки, позоришни фотограф: Око душе театра
Као пратећи програм 67. Стеријиног позорја данас ће у 18.30 у фоајеу сцене „Пера Добриновић” Српског народног позоришта бити отворена самостална изложба фотографија новосадског уметника Срђана Дорошког „Око душе”. Поставка обухвата педесетак позоришних фотографија различитих формата насталих у последњих пет година на сценама у Србији, највише наравно у Новом Саду, али и Румунији, Републици Српској... 
Култура / Наслови Гојковић у Паризу представила пројекат „Дворци Србије"
ПАРИЗ: Потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић представила је пројекат „Дворци Србије: Заштита културне баштине“ у Културном центру Србије у Паризу и искатла да је циљ пројекта да се уз помоћ земаља, као што је у првом реду Француска, које су своје дворце ставиле у функцију културне дипломатије и туризма, дође до одрживих решења за коришћење српских двораца када они буду рестаурирани.
Култура / Наслови Бетовенов маратон у Дортмунду и Новом Саду
БЕОГРАД: Београдска филхармонија са шефом-диригентом Габријелом Фелцом и Дортмундска филхармонија одржаће "Бетовенов маратон" 19. јуна у Дортумнду и 26. јуна у Новом Саду, у оквиру програмског лука "Тврђаве мира" Европске престонице културе.
Култура / Наслови Три перформанса на отварању Бијенала у Панчеву
Јубиларно 20. Бијенале уметности у Панчеву под називом ”рафинеријаманастир” биће свечано отворено сутра у 17.30 у Народном музеју Панчево, и до 27. јуна  своја дела представиће 22 уметника и колектива из Србије и 12 из иностранства.
Култура / Наслови У галерији САНУ отворена изложба посвећена Николи Добровићу
У години у којој се навршава 125 година од рођења архитекте Николе Добровића планиран је серијал догађаја који ће бити реализован у организацији Српске академије наука и уметности, уз учешће Архитектонског и Филозофског факултета Универзитета у Београду, као и Удружења архитеката Србије, Београдске интернационалне недеље архитектуре, Академије архитектуре Србије и Културног центра Београда.
Култура / Наслови ЕПК/Уметници.Сад: Јавни позив за уметнике из целе Србије
НОВИ САД: Јачање уметничке сцене кроз допринос видљивости младих и неафирмисаних уметника и тема главни је циљ јавног конкурса „Уметници.Сад“ који је покренула Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“, а који по први пут обухвата уметнике и уметнице из целе Србије. 
Култура / Наслови Каталин Ладик, песникиња и глумица: Женско тело више није табу него је роба
Од књижевности, преко глуме до интерпретације експерименталних звучних композиција и радио-игара, визуелне поезије, хепенинга, перформанса, акције па све до мејл арта – овако је изгледао уметнички пут велике неоавангардне уметнице, песникиње и перформерке Каталин Ладик, која је своју богату уметничку каријеру започела управо у Новом Саду.
Култура / Наслови Отворена изложба о архитекти Добровићу у Галерији САНУ
БЕОГРАД: Изложба ‘‘Никола Добровић - Под заставама модерних покрета", аутора професора др Марте Вукотић Лазар и мр Бојана Ковачевића, отворена је вечерас у Галерији САНУ у Београду.
Култура / Наслови Изложба о архитекти Николи Добровићу у Галерији САНУ
Изложба „Никола Добровић - Под заставама модерних покрета” аутора проф. др Марте Вукотић Лазар, мр Бојана Ковачевића и Марине Докмановић, биће отворена вечерас у Галерији САНУ.
Култура / Наслови У Креативном дистрикту на Лиману „Женска нит” у таписеријском изразу
У Креативном дистрикту на новосадском Лиману III сутра у симболичних 20 часова и 22 минута, „Атеље 61“ ће отворити изложбу „Женска нит“.
Photo
Култура / Наслови Стрип Торњеви Боа-Морија, тешко бреме витешке части
Предузимљива “Чаробна књига” управо је објавила два албума под насловима “Боа-Мори 4 и 5” и тиме је настављен сјајни историјски стрип серијал “Торњеви Боа-Морија” живе стрип легенде Хермана Ипена (1938), који је у библиотеци “Стари континент” објављен у три тома.
Култура / Наслови Новинар Слободан Шорак: Брига о језику чува наш културни идентитет
Када „скидате” и куцате интервју с диктафона, упознајете свог саговорника по други пут.
Култура / Наслови Језикоманија: Табло или пано?
Месец је мај. Месец матураната, и малих и оних мало већих.
Култура / Наслови Алиса Олејник: Битно је не желети да се понављаш
Представа „Гердина соба“ Особњак театра из Санкт Петербурга, побрала је чак пет награда на недавно одржаном фестивалу позоришта за децу и младе Новосадске позоришне игре.
Култура / Наслови Кан: Нага жена с поруком "Престаните да нас силујете"
КАН: Пред премијеру филма Џорџа Милера "Три хиљаде година чежње" на Канском фестивалу данас се изненада током дефилеа на црвеном тепиху појавила неидентификована жена, која је поцепала одећу и открила поруку "престаните да нас силујете".
Култура / Наслови Изложба Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског
У Спомен-збирци Павла Бељанског вечерас у 20 часова биће отворена изложба Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског.
Култура / Наслови Покрајинска секретарка за културу разговарала са жупаном Истарске жупаније
Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић борави у тродневној посети Истарској жупанији, где  на позив градоначелника Лабина Валтера Главичића вечерас присуствује свечаном отварању регионалног, првог по реду, Фестивала „ЛАБИНА“ - фестивала уметности и толеранције, који ће трајати до 21. маја и на којем учествују и извођачи Српског народног позоришта, Битеф театра из Београда и многи други позоришни уметници из региона.
Култура / Наслови Нова велика изложба у Музеју савремене уметности војводине
Изложба “Феминистичка авангарда 70-их. Радови из Вербунд колекције, Беч” биће постављена од данас до 21. јуна у Музеју савремене уметности Војводине.
EUR/RSD 117.5361
Најновије вести