Спорт - Шах

Спорт / Шах Интервју Ратко Пижурица: Неслога оптерећује организацију
Ових дана домаћу шаховску јавност погодила је вест да је Светска шаховска федерација (ФИДЕ) укинула Србији коришћње свих својих сервиса због неплаћених рачуна за 2017. годину.
Спорт / Шах Рапид турнир у Младенову: Владо Ковачевић најбољи
У оквиру традиционалне културно-забавно-спортске манифестације Дани колонизације, у Младенову је приређен шаховски рапид турнир.
Спорт / Шах Мушкарци у најјачем саставу, даме подмладиле екипу за ЕП у шаху
Управни одбор Шаховског савеза Србије (ШСС) именовао је селекторе који ће предводити репрезентације на предстојећем Екипном првенству Европе, које ће се од 27. октобра до 7. новембра одржати у Хераклиону, на грчком острву Крит. Селектор мушке екипе је велемајстор и ФИДЕ сениор тренер Бранко Тадић, док ће улогу селектора женског тима и даље обављати велемајстор Бранко Дамљановић.
Спорт / Шах Победници домаћин Будућност и Арадац у Српској Црњи
Одиграни су шаховски турнири у оквиру манифестације Боемске ноћи, који се организују у част сликара и песника Ђуре Јакшића у његовом родном месту Српској Црњи.
Спорт / Шах Лалић и Шокловачки најбољи на шаховском фестивалу у Сенти
Прошлог четвртка објавили смо да је интермајстор из Земуна Лазар Несторовић по други пут заредом победио на традиционалном шаховском фестивалу „Сенћанска битка 1697”. Сплетом околности, пласман осталих играча је изостављен, па објављујемо сада њихова имена и коначан поредак.
Спорт / Шах Брајић први на цугеру у Бачкој Паланци
У организацији ШК Бачка Паланка протекла су надметања у осмом овогодишњем међународном брзопотезном турниру.
Спорт / Шах Рогановићу главна награда на шаховском турнир у Старој Пазови
На традиционалном, 11. по реду, Илинданском шаховском рапид турниру у Старој Пазови прво место и главну награду од 12.000 динара освојио је млади велемајстор Милош Рогановић са 5,5 поена.
Спорт / Шах Град Нови Сад подржао Ању и Андреја за одлазак на ЕП
Са задовољством објављујемо да је Град Нови Сад финансијски помогао две наше младе шаховске наде, Ању Јовановић (11) и Андреја Љепића (8), за одлазак на Европско првенство за кадете, које ће се од 4. до 15. септембра одржати у румунском летовалишту Мамаја.
Спорт / Шах Завршено осмо Међународно првенство Војводине
После осам дана узбудљивих надметања на 64 поља, завршено је традиционално 8. Међународно првенство Војводине у шаху одиграно у Новом Саду.
Спорт / Шах У недељу у Б. Петровцу Првенство Војводине у убрзаном шаху
У недељу, 30. јула, у Бачком Петровцу одржаће се традиционални међународни опен рапид турнир Аквапарк – Словачке народне свечаности, који се дуги низ година приређује у оквиру истоимене културно-забавно-спортске манифестације.
Спорт / Шах Проблем Бр. 63: Бели даје мат у два потеза
Сем Лојд, Травњак, поље и фарма, 1868.
Спорт / Шах Осмо Међународно првенство Војводине
Нови Сад у периоду од 16. до 23. јула биће шаховска престоница Балкана. Шаховски савез Војводине, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, организује традиционално осмо по реду Међународно првенство Војводине, које по правилу привуче око 200 играча из различитих федерација.
Спорт / Шах Анализиране партије: Лекција из Краљеве индијке
На традиционалном Видовданском рејтинг турниру, у организацији ШК Бановци Дунав, наступило је 55 играча који су приказали веома борбену и садржајну игру.
Спорт / Шах IN MEMORIAM: Живан Мушицки (1950–2017)
Када се каже мајсторски кандидат Жика Мушицки, новосадски шахисти, осим оних најмлађих, знају ко је у питању. Ко не зна Жику: добар друг, духовит, шармантан, увек одмерен, с препознатљивим осмехом, али без глуматања...
Спорт / Шах Анализиране партије: Кад амбасадор заигра…
Колико често се дешава да амбасадор неке државе, уједно и одличан шахиста,  наступа за своју земљу на неком Европском првенству? И поред свега, да се то првенство одржава баш у земљи у којој је он постављен за амбасадора?
Спорт / Шах Србија и Русија максимално до злата
У свом првом учешћу на Европском ветеранском првенству екипа Србије у категорији преко 50 година у Новом Саду убедљиво је освојила златну медаљу победама над свим ривалима с којима су се срели на шаховском бојишту.
Спорт / Шах Екипно Првенство Европе за ветеране у Новом Саду
У изузетном амбијенту туристичког насеља Рибарско острво у Новом Саду почело је Екипно првенство Европе за ветеране. На такмичењу учествује 18 екипа из 10 националних федерација, подељених у две секције – играчи старији од 50 и играчи старији од 65 година.
Спорт / Шах Анализиране партије: Као у најбољим данима
Познато је да шах не зна за године и да у њему потпуно равноправно могу да се такмиче и стари и млади и мршави и буцмасти и жене и мушкарци. Најбољи доказ у прилог томе је Екипно првенство Европе за ветеране које се игра у Новом Саду.
Спорт / Шах Покрајински секретаријат подржао Андреја Љепића
Задовољство нам је да објавимо да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину, на челу са Владимиром Батезом, подржао Андреја Љепића, шампиона Србије у шаху за дечаке до 8 година, обезбедивши средства у висини цене повратне авионске карте до Бразила.
Спорт / Шах ПЕ за мушкарце: Титула Максиму Матлакову
Овогодишње појединачно Првенство Европе за мушкарце одржано је у Минску, а учествовало је близу 400 шахиста из 38 земаља. Конкуренција је била изузетно јака будући да су готово половина учесника били велемајстори (175 од 397).
EUR/RSD 119.2900
Најновије вести