Спорт - Шах

Спорт / Шах Рекорд на општинском школском такмичењу у Новом Саду: Михаил Гусев фишеровски
Школска шаховска такмичења су почела широм Србије, па тако и у Новом Саду. Општинско такмичење ученика основних школа се одиграло у ОШ „Прва војвођанска бригада“ 2. марта.
Спорт / Шах Александар Даниловић најбољи на Меморијалном турниру у Степановићеву
Шаховски клуб Добровољац организовао је Други меморијални рапид турнир „Спасоје Звијер – Спак” 3. марта у просторијама пензионера у Степановићеву.
Спорт / Шах Јака конкуренција на 55. Осмомартовском турниру у Београду: Фантастична Елиф Мехмед
Широм света се поводом Осмог марта играју турнири шахисткиња, али један се истиче по реномеу и дуговечности – онај у Београду.
Спорт / Шах Први Осмомартовски турнир у Новом Саду: Радмила Ковачевић максимална
Први Осмомартовски турнир шахисткиња у Новом Саду одигран је 9. марта у организацији Шаховског савеза Новог Сада (ШСНС).
Спорт / Шах Први Осмомартовски шаховски турнир за жене у Новом Саду
Први новосадски Осмомартовски турнир за жене у Новом Саду одиграће се у суботу, 9. марта, у Дунавској улици број 13 у 9.30 часова. Циљ је промовисање древне игре међу припадницама лепшег пола.
Спорт / Шах АНАЛИЗИРАНЕ ПАРТИЈЕ: Сјајна игра за два пехара
На овогодишњем Фестивалу младих Војводине женски мајсторски кандидат Милана Бабић (Југовић из Каћа) је дошла до титуле шампиона Војводине у конкуренцији девојчица до 16 година и омладинки.
Спорт / Шах Шаховска секција Филозофског факултета у Новом Саду: Усавршавање и дружење за таблом
Филозофски факултет у Новом Саду обогатио је опус ваннаставних активности, пошто је увео шаховску секцију, у којој има више од 60 редовних чланова.
Спорт / Шах РЕКОРДНО НА ВОЈВОЂАНСКОМ ФЕСТИВАЛУ МЛАДИХ: Дупла круна Андреју Љепићу и Милани Бабић
Популарност шаха је у значајном порасту, а то на најлепши начин доказује податак да је на 31. Војвођанском фестивалу младих оборен рекорд по броју учесника.
Спорт / Шах Меморијални турнир у Темерину: Сећање на Предрага Новаковића
Други меморијални турнир у спомен на Предрага Пеђу Новаковића одиграће се у Омладинском дому, у Темерину, 23. марта у 10 часова.
Спорт / Шах ИНТЕРВЈУ – Милорад Капелан, ФИДЕ мајстор, о повратку шаха у школе: Древна игра улепшава детињство
Након неколико година паузе, шах се поново вратио у образовни систем Републике Србије. Ученици петог и шестог разреда основне школе ће имати прилику да одаберу древну игру као слободну наставну активност.
Спорт / Шах Први носиоци непогрешиви у полуфиналу Првенства Србије
Списак учесника Првенства Србије се полако попуњава. Након одиграног Полуфиналног турнира у организацији Шаховског савеза Србије од 5. до 11. фебруара у Параћину, карте за финални турнир је резервисало још четворица шахиста и четири шахисткиње.
Спорт / Шах Запажени резултати српских проблемиста: У знаку Оморјана, Вујовићеве и ветерана
Објављени су коначни резултати Интернационалног такмичења у решавању шаховских проблема (ИСЦ) одржаног 21. јануара истовремено у 25 земаља света.
Спорт / Шах Први шаховски турнир у најмањем војвођанском селу: Више учесника него становника
Први шаховски турнир у Чешком Селу одржан је 4. фебруара и за таблом се нашло 34 такмичара.
Спорт / Шах ИНТЕРВЈУ – Светлана Стојадинов, председница ШСНС: Кроз шах промовишемо људске и спортске вредности
Шахисти и клубови из Војводине су у 2023. години остварили изванредне резултате на домаћој, и на међународној сцени. Као шаховски центар Покрајине Нови Сад је тим успесима значајно допринео.
Спорт / Шах Скворцов најуспешнији на Зимском опену 2024. у Новом Саду
Први шаховски турнир у Новом Саду, у новој години, по класичном темпу игре, одигран је у просторијама Новосадског шаховског клуба.
Спорт / Шах Полуфинале Првенства Србије од 5. до 11. фебруара у Параћину
Као и сваке године, листа учесника и учесница појединачног Првенства Србије биће попуњена након полуфиналног турнира, који ће се одиграти у у хотелу Престиж, у Параћину, од 5. до 11. фебруара, у отвореној и женској конкуренцији.
Спорт / Шах АНАЛИЗИРАНЕ ШАХОВСКЕ ПАРТИЈЕ: Није све у припреми
Марко Милановић (15), млади ФИДЕ мајстор из Панчева, у години за нама остварио је одличне резултате.
Спорт / Шах Сензационални тријумф Ђијанга на турниру „Престиж”
Традиционално један од првих отворених турнира у календарској години је Зимски шаховски фестивал Престиж 2024. у Параћину.
Спорт / Шах ИНТЕРВЈУ – ВЕЛЕМАЈСТОР АЛЕКСАНДАР ИНЂИЋ: Филмским сценаријом до европског трона
Као и до сада, „Дневник“ додељује награду за најбоље спортисте године, па је тако наш златни репрезентативац, велемајстор Александар Инђић (28) из Старе Пазове проглашен најбољим шахистом у 2023.
Спорт / Шах АНАЛИЗИРАНЕ ШАХОВСКЕ ПАРТИЈЕ: Инђић незаустављиво ка светском врху
Српски велемајстор Александар Инђић поред титуле првака Европе и државе, у 2023. години је забележио још неколико лепих резултата.
EUR/RSD 117.1897
Најновије вести