ИТ СВЕТ

Економија / ИТ свет СВЕ ПОПУЛАРНИЈЕ УЧЕЊЕ ЈЕЗИКА УЗ ПОМОЋ ТИКТОКА Брзо, креативно, интерактивно
Нису прошле ни две деценије откако су се друштвене мреже, од својих скромних почетака као места за дружење и размену мишљења, развиле у средишта иновација и учења.
Економија / ИТ свет НАСТАВЉА СЕ РАСТ АКТИВНОСТИ СРПСКОГ ИТ СЕКТОРА Извоз за два месеца колико за целу 2015.
Снажан раст активности у српском ИТ сектору наставио се под утицајем растуће стартап сцене, која привлачи домаће и стране инвестиције, препознатљивости овдашњих ИТ компанија, као квалитетних пружалаца услуга за међународно тржиште с, реално, још увек веома конкурентном ценом компетентне радне снаге.
Економија / ИТ свет ДНЕВНИК ИСТРАЖУЈЕ: ШТА АКО ГУГЛ ПОГРЕШИ Извињавамо се много се извињавамо
Када се одлучите за услуге компаније Гугл, будите сигурни да ће вам се отворити многа ненадана врата, у узајамној размени информација.
Економија / ИТ свет ПОПУЛАРНИ ГЕЏЕТИ - НОВЕ БОЛЕСТИ Суво око, упала уха, телефонски прст...
Све нам је јасније да смо своје животе потпуно подредили ритму који нам задаје коришћење мобилних телефона.
Економија / ИТ свет ЛАЖНИ СНИМАК ДР ДАНИЦЕ ГРУЈИЧИЋ КРУЖИ ИНТЕРНЕТОМ Ово је превара, ИЗА СВЕГА СТОЈИ ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА Ево шта је циљ (ВИДЕО)
Већ неко време на друштвеној мрежи Фејсбук затрпана је рекламом у којој министарка здравља др Даница Грујичић у интервјуу рекламира биљне таблете за лечење дијабетеса или високог притиска. Овај „интервју“ потпуно је лажан, иза њега стоји вештачка интелигенција, а ево како је настао.
Економија / ИТ свет НЕКИ ГЛЕДАЈУ ПОМРАЧЕЊЕ МЕСЕЦА, НЕКИ ЧЕКАЈУ БИТКОИН ХАЛВИНГ Награда за рударење биће преполовљена
Велики дан у свету криптовалута је  највероватније сутра: десиће се биткоин халвинг, редак догађај у механизму биткоина, након ког обично уследе значајне промене.
Економија / ИТ свет КОЛИКО ИМАШ ГОДИНА И ПЛАМЕНА У ПРСТИМА Просечни програмер има натпросечну плату, просечно образовање и све мање учи
Извештај Stackowerflow из 2023. године право је благо информација за научнике, медије и статистичаре, а ево само једног погледа на целу индустрију.
Економија / ИТ свет СРУШЕН ВЕЛИКИ ПРЕВАРАНТСКИ САЈТ! Крали ПИН-ове и бројеве картица, ДЕСЕТИНЕ УХАПШЕНИХ, 70.000 ПРЕВАРЕНИХ Проверите ДА ЛИ СТЕ НА СПИСКУ
Десетине људи широм света ухићени су пошто што је полиција угасила веб сајт, направљен у Великој Британији која је  скупљала наше податке и продавала их криминалцима.
Економија / ИТ свет ТО СЕ НИСАМ НАД’О Проблеми са ИСКЉУЧЕЊЕМ 3Г МРЕЖЕ Више од милион корисника у опасности, ако не замене телефоне
Више од милион телефона могло би бити погођено искључењем 3Г мреже касније ове године, саопштила је аустралијска Радна група за телекомуникације.
Економија / ИТ свет РУДАРЕЊЕ ВИШЕ НИЈЕ ИН, САД ЈЕ У МОДИ КРИПТОБЕРЗА Може ли обичан човек у трку за криптозараду
Када је у питању улагање, они старији хватају се дуката, они мало млађи мисле на девизе, девизе, а најмлађима је у мислима биткоин, етереум, солану, рипл, бинанце цоин, или нека друга криптовалута.
Економија / ИТ свет ИНТЕРВЈУ: МИЛОШ ВУКСАНОВИЋ, ДИРЕКТОР SCHNEIDER ELECTRIC-а ЗА СРБИЈУ И ЦРНУ ГОРУ Освајање уз тимски рад
Schneider Electric, глобални лидер у области дигиталне трансформације управљања енергијом и аутоматизације почетком ове године именовао је Милоша Вуксановића за новог директора компаније за регион Србије и Црне Горе.
Економија / ИТ свет Победници 7. Регионалног APP изазова посетили конференцију у Барселони
Ученици Митровачке гимназије на фестивалу креативности
Економија / ИТ свет ТИКТОК УВОДИ НОВУ ОПЦИЈУ, ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ Сајт само за ваше фотографије
Ништа није вредело што су представници америчког Конгреса сатима испитивали извршног директора ТикТока Шу Чаоа о везама с Кином, ТикТок незадрживо граби ка освајању света.
Економија / ИТ свет ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА Паметнија од људи биће већ догодине
Вештачка интелигенција (АИ) ће надмашити интелигенцију било ког човека до краја следеће године, под условом да има довољно струје и хардвера, изјавио је амерички предузетник Илон Маск у интервјуу са извршним директором Норвешког државног фонда Николајем Тангеном.
Економија / ИТ свет МРТВА ТРКА С ХАКЕРИМА: КАКО ЋЕМО ПРОТИВ АИ ЦРНОГ ТРЖИШТА Научници кажу: ДНК је шифра будућности
Стручњаци за сигурност боје се Q-Day-a, дана када ће квантни рачунари, односно, вештачка интелигенција, постати толико моћна да могу да пробију било коју данашњу лозинку. Неки иду толико далеко да процењују да се то може догодити већ догодине.
Економија / ИТ свет НЕВИЂЕНИ РАСТ ПРОФИТА ТИКТОКА Власник богатији ЗА 60 ОДСТО
Профит кинеске компаније Бајтденс, власника платформе ТикТок, у 2023. порастао је за 60 одсто и тако надмашио раст главних кинеских технолошких конкурената као што су Тенсент и Алибаба.
Економија / ИТ свет ПРЕВАРЕ НЕ ЗНАЈУ ЗА ГРАНИЦЕ Нуде посао из снова, а краду податке све по списку
Да скамери, то јест интернет преваранти, не познају границе маште, показује најновији пример покушаја крађе података преко СМС порука.
Економија / ИТ свет НОВОСАДСКА КОМПАНИЈА ВЕГА ИТ РАЗБИЈА АИ ПРЕДРАСУДЕ Вредност вештачке интелигенције лежи у способности онога ко је користи
Са више од 800 запослених и импресивним списком клијената, међу којима су Howden Group, Costa Cofee, Bank of Cyprus и DEPT, новосадска компанија Вега ИТ право је место на коме можемо добити одговоре на горућа питања везана за ИТ индустрију, боље рећи, револуцију. А кад смо код револуције, њену заставу носи вештачка интелигенција.
Економија / ИТ свет СВОЈ ЖИВОТ НЕ МОЖЕМО ДА ПРОДУЖИМО, АЛИ ИМА ЧИЈИ МОЖЕМО Паметни телефон не мора да цркнe после две године
Замена паметног телефона сваке две године делимично је разлог због којег милијарде телефона завршавају на депонијама сваке године.
Економија / ИТ свет ГУГЛ РАЗМАТРА РАДИКАЛАН ПОТЕЗ Почиње НАПЛАТА претраживања?! У току тестирање ПРЕТПЛАТЕ на премијум функције
Гугл размишља да уведе нове премијум функције у свој претраживач интернета заснованих на генеративној вештачкој интелигенцији, и увођење плаћања било би почетак највеће промене њиховог матичног бизниса од почетка пословања.
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести