Култура - Музика

Video
Култура / Музика ПРЉАВО КАЗАЛИШТЕ" ДАВОРИНА БОГОВИЋА 20. НОВЕМБРА У БЕОГРАДУ Најавили старе хитове
Дом омладине Београда (ДОБ) најавио је да ће 20. новембра наступити састав Прљаво казалиште, ког предводи певач Даворин Боговић.
Култура / Музика МИЛЕНКОВИЋЕВ И КАРАЈЛИЋЕВ „РОК ЕЛ КЛАСИКО” НА КРОВУ НОВОСАДСКЕ „ПРОМЕНАДЕ” Границе експеримента
Виртуоз виолине Стефан Миленковић и домаћа звезда поп-рок музике Неле Карајлић, одржаће концерт назван “Рок ел класико”, 30. августа, на крову Тржног цнетра “Променада” у Новом Саду.
Photo
Култура / Музика ВИОЛИНИСТА И РОКЕР НА КРОВУ ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Рок ел класико
Виртуоз виолине Стефан Миленковић и домаћа звезда поп-рок музике Неле Карајлић, одржаће концерт назван "Рок ел класико", 30. августа, на крову Тржног цнетра "Променада" у Новом Саду.
Photo
Култура / Музика "ПУШЕЊЕ" ПРВО БИЛО НЕПОЖЕЉНО: "Југотон" није сконтао потенцијал бенда
Некадашњи уредник у "Југотону" Синиша Шкарица је открио да је првобитно програмска комисија те дискографске куће пре 40 година одбила да изда први албум састава "Забрањено пушење". Шкарица се на свом фејсбуку присетио како му је у пролеће 1984. године менаџер "Бијелог дугмета" Рака Марић донео снимке групе "Забрањено пушење" за коју га је "уверавао да су велики хит у Сарајеву и околини".
Култура / Музика ПЕВАЧИЦА СЕ ПОВЛАЧИ СА СЦЕНЕ Фанови у шоку након ове објаве, ПОСЛЕДЊИ НАСТУП најавила за  јесен - разлог је све изненадио!
​​​​​​​Адел је донела одлуку да се повлачи из музике након музичког шоа који је планиран за новембар ове године. Како је певачица објаснила, нема никакве планове за стварање нове музике у наредном периоду.
Култура / Музика У ЖИРИЈУ И АЊА РУПЕЛ Одабрано 12 финалиста Награде Милан Младеновић
Задужбина Милана Младеновића данас је саопштила да је изабрано 12 финалиста награде "Милан Младеновић", која ће бити додељена 21. септембра, на рођендан музичара Милана Младеновића (1958-1994).
Култура / Музика Роконачелник Рони Ромеро ГИТАРИЈАДА У ЗАЈЕЧАРУ од 29. до 31. августа! Ван Гог, Ритам нереда... Ево ко ће све НАСТУПАТИ
ЗАЈЕЧАР: Традиционална "Гитаријада" у Зајечару биће одржана од 29. до 31. августа, а у два полуфинала и једном финалу такмичиће се демо бендови из Србије и региона, најавили су данас организатори.
Култура / Музика ЈАН ГИЛАН ЗАПАЛИО ТАШ Дип парпл одржао концерт у Београду
БЕОГРАД: Енглески хард рок састав Дип парпл одржао је вечерас концерт на испуњеном стадиону "Ташмајдан", разгаливши посетиоце расположеном свирком и класицима какви су "Highway Star" и "Smoke On the Water".
Култура / Музика УТИЦАЈ НОВИХ ТЕХНОЛОГИЈА НА КУЛТНИ АЛБУМ БИЈЕЛОГ ДУГМЕТА Ново дигитално рухо „Битанге и принцезе”
Албум рок групе Бијело дугме “Битанга и принцеза” у новом миксу се, након винила и ЦД-а, појавио у целости на дигиталним платформама и Јутјуб каналу издавача Кроација рекордса.
Култура / Музика КАЊЕ ВЕСТ СЕ ПОВЛАЧИ ИЗ МУЗИКЕ? Шок објава репера НИЈЕ ПРВИ ПУТ
После 10 студијских албума и 24 Гремија, Кање Вест се наводно професионално повлачи из музике, пише Daily Mail.
Култура / Музика СЕСТРЕ ГОБОВИЋ ОСВОЈИЛЕ КРАЉЕВСКИ ОСКАР ЗА СПЕКТАКЛ ГОДИНЕ! Њихов концерт у МТС дворани овенчан признањем за изванредан допринос српској музичкој традицији
Близнакиње Марина и Марија Гобовић, које чине музички састав Сестре Гобовић, награђене су престижним Краљевским Оскаром за спектакл године за њихов концерт „Лепота је у традицији”, који су одржале у мају у препуној МТС дворани у Београду, а који је овенчан признањем за изванредан допринос српској музичкој традицији.
Култура / Музика ДУНАВСКИ СИМФОНИЈСКИ ОРКЕСТАР ЗАТВОРИО ФЕСТИВАЛ НЕО Кроз Сунчев систем и „Планете” Густава Холста
Последњих десетак дана у Новом Саду одржан је Фестивал НЕО – некласични фестивал класичне музике.
Video
Култура / Музика ЖЕЉКО ЈОКСИМОВИЋ СНИМИО ПЕСМУ НА ГРЧКОМ и поручио: „Нека све пуца као да ноћас игра Звезда с Партизаном”, а у споту му друштво прави ОВА ЛЕПОТИЦА
Поп певач Жељко Јоксимовић пре само месец дана је објавио дует са Светланом Цецом Ражнатовић, а већ данас нам стиже прави летњи хит и то на два језика!
Култура / Музика ВЕСНА ЗМИЈАНАЦ ОТКАЗАЛА КОНЦЕРТ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ ЗБОГ ЛОШЕГ ЗДРАВЉА " После оне операције више није исто..."
Концерт у Бачкој Пачланци је био заказан за данас, 5. јул, у Бачкој Паланци и отказан је.
Video
Култура / Музика КОНСТРАКТА ОБЈАВИЛА НОВУ ПЕСМУ А ПОНОВО ИМА ВАЖНУ ПОРУКУ ЗА СВЕ, али није желела да открива шта се крије иза текста: „Немам времена за то, немам времена ни за шта, морам да се забављам”
 Једна од најистакнутијих уметница на регионалној музичкој сцени, Констракта представља свој нови сингл „Забава“ који истражује забаву као најмоћнији алат савременог света.
Video
Култура / Музика БЕЈБИ ЛАЗАЊА НА ТЕСЛИНОМ СТЕЈЏУ Почело ФИНАЛНО ОДБРОЈАВАЊЕ  Мање од недељу дана до ЕГЗИТА Ових 10 атракција никако не би требало ПРОПУСТИТИ (ВИДЕО)
Финално одбројавање до почетка Егзита је у пуном јеку! За само шест дана, од 10. до 14. јула, јединствено звездано племе окупља се на Петроварадинској тврђави, а са узбуђењем се ишчекују наступи неких од највећих светских звезда из широке и шарене жанровске лепезе коју овогодишње издање фестивала доноси.
Култура / Музика ФИНАЛЕ НЕО ФЕСТИВАЛА Спектакл у Католичкој порти за крај
Некласични фестивал класичне музике завршава се вечерас концертом на отвореном, од 21 час у Католичкој порти, на којем ће Дунавски симфонијски оркестар, који чине музичари из Беча, Братиславе, Будимпеште, Новог Сада и Београда, извести „Планете“ Густава Холста.
Култура / Музика КРАЉИЦА ФОЛКА СА ЗЛАТНОМ МЕДАЉОМ „Од извора два путића" ЛЕПА ЛУКИЋ: "Један ме одвео путем славе, а други путем легенде"
БЕОГРАД: Министар културе Никола Селаковић уручио је данас, као изасланик председника Србије Александра Вучића, Златну медаљу за заслуге певачици народне музике Лепи Лукић.
Култура / Музика У НОВОСАДСКОМ ЖЕЛЕЗНИЧКОМ ПАРКУ СВЕ СПРЕМНО ЗА ЈОШ ЈЕДАН „БЛОКСТОК” Навијачки и мото штимунг
Мотористички дефиле и навијачке кореографије, са упаљеним бакљама, само су део атмосфере по којој је препознатљив “Блоксток”, једнодневни музички фестивал у новосадском Железничком парку. На програму 6. јула звезде вечери биће “Атеист реп”, који славе 30 година од оснивања. 
Култура / Музика ФИНАЛЕ НОВОСАДСКОГ МУЗИЧКОГ ЛЕТА вечерас У ДВОРИШТУ ОТП БАНКЕ Новосадски биг бенд свира мегахитове
За крај Новосадског музичког лета, који је организовала Музичка омладина Новог Сада, вечерас у 21 час у дворишту ОТП банке (Трг слободе 5, улаз преко пута паркинга СНП-а), свира Новосадски биг бенд.
EUR/RSD 117.0706
Најновије вести