Култура - Музика

Култура / Музика Тријумф Војвођанског симфонијског оркестра на Коларцу
БЕОГРАД: Војвођански симфонијски оркестар стојећим овацијама је испраћен прексиноћ након наступа у Великој сали Коларчеве задужбине.
Video
Култура / Музика Дубиоза колектив препевао култни летњи шлагер
БЕОГРАД: У сусрет великом концерту у Београду, заказаном за 30. јун, на стадиону Ташмајдан, “Дубиоза колектив” препевао је један од најлепших шлагера из осамдесетих година прошлог века – “На морскоме плавом жалу” из култног филма Емира Кустурице “Сјећаш ли се, Доли Бел”. 
Култура / Музика Данас на Номусу: Брамс и фестивалски квартет
НОВИ САД: Номусов Фестивалски квартет приређује вечерас у 20 часова концерт у Градској кући, и наступ посвећује музици Јоханеса Брамса, поводом 185 - годишњице од његовог рођења. Биће то први од два њихова концерта на овогодишњем Номусу, посвећена музици овог великог композитора.
Култура / Музика Обдукције нису откриле ништа сумњиво у вези с смрћу Авиција
СТОКХОЛМ: Обдукције над телом шведског ди-џеја Тима Берглинга, познатијег по уметничком имену Авици (DJ Avicii), нису показале ништа сумњиво у вези са његовом смрћу, јавља шведска телевизија СВТ. 
Култура / Музика Предвидео да ће Авици постати део Клуба27
DJ Laidback Luke 'предвидио' је смрт Авиција (Avicii), једног од најпопуларнијих диџејева који је јуче у 28. години живота преминуо у Оману, пише британски Сан.
Култура / Музика Жил Апап: Традиционална музика је раскалашно слободна
Најбољу препоруку за њега дао је Јехуди Мењухин рекавши да је он прави виолиниста 21. века.
Култура / Музика НА НОМУСУ Откриће Америке и клавирски реситали
Концерт под називом “1492, достигнућа и открића”, вечерас у 20 часова у Синагоги приређује Војвођански симфонијски оркестар, са диригентом Тимотијем Редмондом (Велика Британија), и солистима – Сигнум саксофон квартетом (Немачка) и пијанистом Матијом Дедићем (Хрватска).
Video
Култура / Музика Преминуо шведски ди-џеј Авићи
МАСКАТ: Познати шведски ди-џеј Тим Берглинг, познатији по свом уметничком имену Авићи (DJ Avicii) преминуо је у престоници Омана, Маскату, саопштио је његов представник.
Култура / Музика 2Cellos 8. септембра на Калемгдану
БЕОГРАД: Славни виртоузи на виолончелима Лука Шулић & Стјепан Хаусер, свету познатији као 2Cellos , одржаће концерт 8. септембра на београдском Калемегдану, најавили су данас организатори. 
Култура / Музика Маџар: О мотивацији се прича само кад су резултати мањкави
Давнашња љубав, уважавање и разумевање Александра Маџара и новосадске публике обнављају се и јачају са сваким новим сусретом.
Култура / Музика Почеле Новосадске музичке свечаности
Наступом Београдске филхармоније и солисте пијанисте Александра Гавриљука из Украјине, под вођством диригента Данијела Рајскина из Русије, почео је 38. фестивал НОМУС, а присутне на свечаном отварању поздравио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Култура / Музика Почињу Новосадске музичке свечаности
Концертом Београдске филхармоније, под диригентским вођством Данијела Рајскина (Русија), и солистом на клавиру Александром Гавриљуком (Украјина), вечерас у 20 часова у Српском народном позоришту биће отворене Новосадске музичке свечаности.
Video
Култура / Музика У сали лом: Бајага и Инструктори објавили нови албум
БЕОГРАД: Бајага и Инструктори су, после шестогодишње дискографске паузе, објавили нови, дванаести по реду, албум под називом „У сали лом“ у издању ПГП РТС-а и „Croatia Records“, а извршни продуцент је ГМР Београд. 
Култура / Музика Београдски Beer Fest од 15. до 19. августа
БЕОГРАД: Највећи пивско-музички фестивал у овом делу Европе Beer Fest и овог лета ће, од 15. до 19. августа на Ушћу, угостити више од пола милиона посетилаца, најавили су данас организатори. 
Култура / Музика Узбудљиви концертантни виртуозитет флаутисткиње
Врхунски уметнички догађај овогодишњих Сомборских музичких свечаности био је концерт флаутисткиње Ирене Графенауер и Секстета Високе школе за музику из Кронберга!
Култура / Музика „Oxygene” у свету удараљки
Самоборски “Sudar Percussion” заиста није обичан ансамбл, као што то није ни идеја његових чланова да “посегну” за музиком Жан-Мишел Жара и његовим електронским звуцима, које су укрстили са својим ударачким инструментима, и кренули на тај заводљиви пут с којег нема повратка, него само наставка.
Култура / Музика Преминуо познати српски кларинетиста Боки Милошевић
БЕОГРАД: Познати српски кларинетиста Божидар Боки Милошевић преминуо је у Београду у 87. години, јавља РТС.
Култура / Музика Мањифико још једном одушевио београдску публику
БЕОГРАД: Праћен громогласним аплаузом и овацијама, вечерас је у Београду наступио словеначки музичар Роберт Пешут - Мањифико, у оквиру турнеје "Sharlatan de Balkan".
Култура / Музика Нина Симон, Бон Џови и Муди блуз у Кући славних рокенрола
КЛИВЛЕНД: Групе Бон Џови, Муди блуз, Дајр стрејтс, Карс, као и певачице Нина Симон и Розета Тарп, примљени су у Кућу славних рокенрола.
Култура / Музика Сомборске музичке свечаности од вечерас до 20. априла
СОМБОР: Сомборске музичке свечаности, седме по реду, биће отворене вечерас у 20 часова концертом „Плод тишине” у холу Соколског дома, на којем ће наступити кларинетиста Мате Бекавац, који ће свирати и традиционални дувачки инструмент дудук, затим Секстет Високе школе за музику из Кронберга и словеначки Мешовити камерни хор „Декор” под управом.
EUR/RSD 118.1870
Најновије вести