Култура - Музика

Култура / Музика „Дневник” сазнаје: Иво Погорелић на Коларцу!
Коларчева задужбина данас ће, како „Дневник” сазнаје, пустити у продају комплет улазница за трећу сезону циклуса „Коларац – твој свет музике”, у оквиру којег ће наступити и генијални пијаниста Иво Погорелић.
Video
Култура / Музика Урбан: На Балкану се може живети од музике... Не као Бијонсе, али може
БЕОГРАД: Живимо у времену у коме свет нећемо сигурно мењати на боље тако што људима указујемо на проблеме који нас окружују и зато интензивно размишљамо да направимо музику која на неки начин никог не одбацује, а заправо све тера да промишљају и буду добри људи, каже хрватски музичар Дамир Урбан.
Култура / Музика Лук Блек свирком у таксију најавио концерт у Београду
Лук Блек, један од најуспешнијих младих музичара на домаћој поп сцени, одржаће концерт 15. јула у Културном центру град, у Београду.
Култура / Музика Разнолика лица квартета ТАЈЈ
Гала концертом на броду „Цепелин”, усидреном на новосадском кеју, у петак, 30. јуна, најпознатији домаћи гудачки квартет ТАЈЈ обележиће две деценије заједничког музицирања.
Култура / Музика "Cult" и "Nazareth" скромни у захтевима Гитаријади
БЕОГРАД: Звезде овогодишње, 51. зајечарске Гитаријаде, британски бенд "The Cult" крајње је скроман у својим захтевима организаторима.
Култура / Музика „Савариа” у оквиру Новосадског музичког лета вечерас у Синагоги
Барокни оркестар “Савариа” из Мађарске вечерас у 20 часова приређује концерт у Синагоги, у оквиру “Новосадског музичког лета”, на којем ће изводити музику дворца принчева Естерхази.
Култура / Музика (ИНТЕРВЈУ) Сања Ромић, обоисткиња: Музика као универзални језик
Обоисткиња Сања Ромић била је као чланица Београдске филхармоније синоћ део спектакуларног музичког пикника код Палате Србија, најпосећенијег у историји концерта класике на овим просторима, на којем је неколико десетина хиљада Београђана и њихових гостију од Новог Сада до Берлина уживало у извођењима дела Маркеса, Бизеа, Шостаковича, Сен-Санса, Росинија, Чајковског, Грига, Вилијамса... под управом шефа-диригента БГФ Габријела Фелца, као  и финалу Пете симфоније Лудвига ван Бетовена, којим  је као најдражи гост дириговао легендарни маестро Зубин Мехта.
Photo
Култура / Музика Филхармонија свирала за 10.000 људи
БЕОГРАД: Извођењем увертире опере "Кармен Жоржа Бизеа, Београдска филхармонија отворила је вечерас дуго очекивани концерт у Блоку 13 на Новом Београду.
Култура / Музика Мехта: Публика и Филхармонија заслужују нову дворану
БЕОГРАД: Срећан сам што ћу са тако сјајним музичарима окончати тако важан историјски концерт Београдске филхармоније под ведрим небом, на месту где ће нићи нова концертна дворана, казао је Танјугу маестро Зубин Мехта, који ће сутра водити Београдски филхармонију кроз део првог концерта на отвореном. 
Култура / Музика Radiohead објавили реиздање свог класика "Ok Computer"
БЕОГРАД: Британски састав Radiohead објавио је своје дуго најављивано реиздање класика из 1997. године „Ok Computer“ под именом „ОКНОТОК 1997 2017“. 
Култура / Музика Бабић и Ксионжик певају уз Пласида Доминга!
НОВИ САД: Солисти Опере СНП-а Небојша Бабић и Игор Ксионжик наступиће сутра увече у Печују уз легендарног Пласида Доминга!
Video
Култура / Музика Руски оркестар Осипов на Коларцу
БЕОГРАД: Национални Академски оркестар руских народних инструмената „Осипов“, при Московској филхармонији, наступиће у оквиру регионалне турнеје вечерас у Великој дворани Коларчеве задужбине. 
Култура / Музика Београдски гудачки квинтет 21. јуна на Трибини младих
НОВИ САД: Концерт Београдског гудачког квинтета у оквиру циклуса „Нови звучни простори“ заказан је за 21. јун на Трибина младих Културног центра града.
Култура / Музика Стинг 17. септембра у Комбанк арени
БЕОГРАД - Након распродатих концерата у Северној Америци, Европи, Јужној Америци и Мексику, Стинг у оквиру своје најновије турнеје "57th & 9th World Tour" долази у Србију. 
Култура / Музика Новосадско музичко лето у знаку  филмске и барокне музике
Нови Сад: Музичка омладина Новог Сада најављује и ове године Новосадско музичко лето, које ће трајати од 20. јуна до 11. августа. Планирано је шест летњих концерата у Синагоги, Градској кући и на броду Цепелин, на којима ће наступити уметници и ансамбли из наше земље и Мађарске, Немачке и Француске.
Култура / Музика Затварање сезоне Београдске филхармоније
БЕОГРАД: Херојска тематика обележиће данас у Коларчевој задужбини затварање сезоне Београдске филхармоније, под управом Уроша Лајовица.
Култура / Музика У Новом Саду одржан Сусрет студената гитаре из региона
Сјајни концертни наступи и упечатљиви извођачки домети младих солиста доминантно су обележили програм овогодишњег, првог по реду Сусрета студената гитаре музичких академија и факултета музичке уметности из региона, који је у организацији овдашње Академије уметности приређен у Новом Саду.
Култура / Музика Егзит позвао 33 бенда са регионалног конкурса на фестивал
БЕОГРАД: На најширем регионалном конкурсу за младе музичаре, Play@EXIT, у организацији EXIT фестивала и Студентског културног центра Нови Сад, и ове године изабрани су извођачи који ће наступити на овогодишњем EXIT фестивалу од 5. до 9. јула.
Video
Култура / Музика Фрајле снимиле спот за песму "Ма дај лутко" (Видео)
БЕОГРАД: Новосадска женска поп-кабаре атракција The Frajle представила је други спот са свог актуелног албума „Љубав на дар“ у издању издавачке куће Lampshade Media.
Култура / Музика Зубин Мехта на концерту Београдске филхармоније 25. јуна
Легендарни маестро Зубин Мехта биће специјални гост концерта на отвореном Београдске филхармоније, заказаног за 25. јун на простору код Палате Србија где би требало да ускоро почне изградња нове зграде БГФ. 
EUR/RSD 121.3203