Лов и риболов

Друштво / Lov i ribolov СРАМОТА У ПРИЈЕПОЉУ: Одстрељена женка дивље свиње која је на свет ускоро требало да донесе петоро прасади
ПРИЈЕПОЉЕ: У ловишту "Лим" на територији Општине Пријепоље дошло је до немилог догађаја када је упркос забрани лова одстрељена женка дивље свиње која је ускоро требала на свет да донесе петоро прасади.
Друштво / Lov i ribolov РИБОЛОВЦИ, ПАЗИТЕ СЕ Почела интензивна контрола на новосадским водама, користи се и дрон
У циљу спровођења Наредбе о мерама за очување и заштиту рибљег фонда и почетка ловостаја на аутохтону рибљу врсту, смуђа, Рибочуварска служба ЈВП „Воде Војводине“ започела је интензивне и непрекидне контроле рекреативних риболоваца на територији Града Новог Сада и других рибарских подручја под својом ингеренцијом.
Друштво / Lov i ribolov У ПАРКУ ПРИРОДЕ „ТИКВАРА” ГОДИШЊЕ СЕ ПРОДА ОКО 150 ДОЗВОЛА ЗА ПЕЦАЊЕ Највише се пецају толстолобик и бела риба
Са леве обале Дунава протеже се Парк природе „Тиквара”, подручје које карактеришу шуме меких лишћара, а цео простор испреплетан је рукавцима Дунава и барским површинама. Највеће је природно језеро Тиквара.
Друштво / Lov i ribolov КОЛИКО ЈЕ ПРЕДАТОР У ЕКСПАНЗИЈИ ЗАИСТА ОПАСАН Шакале хране дивље депоније, а не племенита дивљач
Шакал је, деценијама, врста у експанзији и широм Србије има га све више. Због те чињенице, многи су склони да мањак фазана, зечева и срна у ловиштима припишу управо шакалима, све бројнијим, опасним предаторима који тамане племениту дивљач.
Друштво / Lov i ribolov ПЕТЕР АРВА О ПЕЦАЊУ У НЕМАЧКОЈ Прво школа, па дозвола, забацивање 50 евра
Кикинђанин Петер Арва одселио се пре више од пола века у Немачку, конкретно у град Метман код Диселдорфа, што му је омогућило, као пасионираном пецарошу, да забаци широм Европе. Тако је ловио рибу и у Данској, Норвешкој, Белгији, Холандији, Француској...
Друштво / Lov i ribolov НА ЗЛАТАРСКОМ ЈЕЗЕРУ КОД КОКИНОГ БРОДА Капитални смуђеви
Ужичанин Дарко Сајић је 22. фебруара на Златарском језеру у близини Кокиног Брода имао улов два капитална смуђа.
Друштво / Lov i ribolov НА БЕГЕЧКОЈ ЈАМИ Алексина богата премијера
Једанаестогодишњи Алекса Барајевац из Новог Сада минулог викенда имао је, прилично успешан, премијерни пецарошки наступ.
Друштво / Lov i ribolov ГРУПНИ ЛОВОВИ НА ПРЕДАТОРЕ У Маргити пала два шакала, лија одстрељена у Трстенику
У банатском селу Маргита (ЛУ “Брзава” Пландиште”) минулог викенда одржа je  лов на предаторе у ком је било 55 учесника.
Друштво / Lov i ribolov ЛИСИЦЕ ИЗЛАЗЕ КАД ЧУЈУ ЗВУК ЦРКВЕНОГ ЗВОНА АЛИ ТАДА ИХ НЕ НИШАНИМ Ево шта још открива чувени ловац Кенан Татаревић из Пријепоља
Један од најуспешнијих ловаца на лисице и шакале у Србији, а вероватно и читавом Балкану, свакако је Кенан Татаревић (1978) из Пријепоља. Чувени Татар, како му гласи универзални ловачки надимак на овим просторима, члан је Ловачкогудружења „Лим” из родног града, а у ловачкој колекцији има на десетине уловљених длакавих предатора. Највећи изазов су му, ипак, лисице. Зашто?
Друштво / Lov i ribolov НА КАНАЛУ ДТД У НОВОМ САДУ Добар улов деверика и бодорки
Суботње лепо време измамило је страственог новосадског риболовца Лазара Шуњку на Канал ДТД, који је заузео своју позицију око 14 часова. Забацио је штапове Formax tander carp 3.60m 130 грама и завртео машиницу shadow feeder 4000 на којој је био најлон 0,20 mm, предвез 0,16 mm и удица owner 50922 12.
Друштво / Lov i ribolov КАКВО ЈЕ ТРЕНУТНО СТАЊЕ У ВОДАМА И ВОДОТОКОВИМА У ВОЈВОДИНИ Сунце покренуло живи свет и штуку на мрест
Са топлим фебруарским данима, који се, ипак, без обзира на евидентне климатске промене и глобално отопљавање не могу назвати уобичајеним, покренуо се и водени свет.
Друштво / Lov i ribolov НА БЕГЕЧКОЈ ЈАМИ Мелез иде на глисту
Упракос великом водостају за водено окно Парка природе Бегечка јама, минулих дана добро је радио мелез, ситан и крупан, искључиво на глисту као мамац.
Друштво / Lov i ribolov НА ТАКМИЧЕЊУ У ЖИТИШТУ Бомбардери најуспешнији
На такмичењу „фидераша“ минуле недеље на језеру у Житишту, највећа уловљена риба био је шаран од 12,5 килограма.
Друштво / Lov i ribolov У БАЧКОМ ЈАРКУ Уловљен шаран тежак преко 21 килограм
На фидер такмичењу одржаном 11. фебруара у Бачком Јарку, на Великом језеру уловљен је шаран од 21, 7 килограма.
Друштво / Lov i ribolov ГРУПНИ ЛОВОВИ НА ПРЕДАТОРЕ Шакали и лисице одстрељени у Пландишту, Иригу, Стапару и Сопоту
Чак шест шакала и једна лисица одстрељени су у прекјучерашњем групном лову на предаторе у банатском селу Барице, у општини Пландиште. У лову је учествовало 60 ловаца.
Друштво / Lov i ribolov СТРАХОТА И УЖАС Код Книна пронађена обезглављена вучица, обешена на саобраћајни знак
ЗАГРЕБ: У месту Звјерница крај Книна пронађено је обезглављено тело вучице, обешено на саобраћајном знаку.
Photo
Друштво / Lov i ribolov КРИВОЛОВ НА ТАМИШУ ЗА ПАР ГОДИНА СМАЊЕН ЧАК 90% Преко 100 поступака против криволоваца се води само по пријавама шефа рибочувара ГОДИШЊЕ НАПИШЕ 40 ПРИЈАВА
Криволов на Тамишу сведен је на 10 одсто у односу на проценат од пре пет-шест година, а до таквог резултата дошло се честим контролама и бројним пријавама које су рибочувари писали.
Друштво / Lov i ribolov ЕВО КАКО СУ МЕДВЕДИ ИЗ БУГОЈНА ЗАСЛУЖНИ ЗА САРАЈЕВСКУ ОЛИМПИЈАДУ Једно пријатељство је решило све
Пре равно четири деценије (од 8. до 19. фебруара 1984.) у Сарајеву  су одржане 14. Зимске олимпијске игре. Град на Миљацки угостио је 1.272 спортиста из 49 земаља који су се такмичили у шест спортова, односно 49 дисциплина.
Друштво / Lov i ribolov ПРИЧЕ С ПЕЦАЊА НА ВЕЛИКОМ БАЧКОМ КАНАЛУ КОД СРБОБРАНА Урбано, али идеално за уживање
На самом улазу у Србобран, из правца Новог Сада, прелази се Велики бачки канал на ком су, са десне стране, нанизани пецароши поприлично чест призор.
Друштво / Lov i ribolov ГРУПНИ ЛОВОВИ НА ПРЕДАТОРЕ Одстрељене две лисице у Врбасу, шакали се извукли код Сонте
Око две стотине ловаца, педесетак домаћих и 150 гостију, ловило је предаторе  у недељу у Врбасу.
  • 1
  • 2
EUR/RSD 117.1804
Најновије вести