Економија - Берза

Економија / Берза Два инвестициона фонда преузимају Штаду и Хемофарм
ВРШАЦ: Немачка фармацеутска група Штада, у склопу које послује Хемофарм, прихватила је понуду два инвестициона фонда, Бејн кепитала и Синвена, за преузимање акција у вредности од 5,31 милијарди евра, изјавио је генерални директор и председник Управног одбора Штада групе, Матијас Виденфелс.
Економија / Берза Радници одбијали отпремнине због „доживотне казне”
На последњој седници Социјално-економског савета покренута је иницијатива за укидање казнених пенала за превремени одлазак у пензију након навршетка 65 година живота.
Економија / Берза Касарне на снижењу
Држава поново, овога пута по још нижој цени, прикупљањем писмених пунуда продаје део касарни које нису непоходне за функционисање Војске Србије.
Економија / Берза Дирекција продаје 46 аутомобила
Републичка дирекција за имовину расписала је оглас за продају 46 возила прикупљањем писмених пунуда. Возила се налазе у Новом Саду, Зрењанину и Лештанима, и то у складиштима Пореске управе, где се могу и погледати, а купују се у виђеном стању.
Економија / Берза ММФ о Србији: У овој години раст 3 одсто, у 2018. иде на 3,5
ВАШИНГТОН: Међународни монетарни фонд (ММФ) потврдио је данас прогнозу раста БДП-а Србије за ову годину од 3,0 одсто, док су за следећу годину кретања БДП-а процењена још повољније, јер је предвиђен раст од 3,5 одсто.
Економија / Берза Половина бесплатних акција продата готово забадава
Грађани Србијје имају на штедњи у банкама више од девет милијарди евра. Тај новца махом се чува за црне дане који могу доћи. Они који имају веће суме, ако се и одлуче да уложе, углавном купују некретнине.
Економија / Берза Амазон осваја тржиште Индије, али има озбиљног ривала
ЊУ ДЕЛХИ: Са 100 милиона нових интернет корисника сваке године, Индија је нарочито интересантно тржиште за америчку компанију за онлајн трговину Амазон, али ће због великих инвестиција индијског ривала Флипкарта, битка за доминацију на том брзорастућем тржишту е-трговине тек почети да се загрева.
Економија / Берза Мићовић: Гориво неће драматично поскупети
БЕОГРАД: Пораст цене сирове нафте на светском тржишту који се бележи од 23. марта и који је до 11. априла износио 11,2 одсто, неће довести до драматичног повећања цене горива на српским пумпама, оценио је данас генерални секретар Удружења нафтних компанија Србије (УНКС) Томислав Мићовић.
Економија / Берза Акције Агрокорових фирми стрмоглаво падају, Ледо у проблему
ЗАГРЕБ: На Загребачкој берзи данас настављен оштар пад цена акција компанија из састава Агрокора, након што је јуче агенција Мудис поново снизила рејтинг тог концерна, па су те компаније од почетка марта до сада изгубиле на тржишној капитализацији од 36 до чак 69 процената, јавља портал Пословни.
Економија / Берза Министарство рада и Самсунг потписали Споразум о сарадњи
БЕОГРАД: Министарство рада и компанија Самсунг потписали су данас споразум о сарадњи који треба да пружи квалитетну стручну обуку у области информационо-комуникационих технологија младима, незапосленима и посебно особама са инвалидитетом.
Економија / Берза Вучић:Не можемо и нећемо сви да потонемо са Агрокором
Састанак премијера Србије Александара Вучића и представника добављача компаније Меркатор С, која је део концерна Агрокор, завршен је на задовољство учесника због брзе реакције владе и уз поруку да добављачи могу без бриге да наставе са испорукама робе.
Економија / Берза Блокиран Франк, један од највећих добављача Агрокора
Рачун компаније Франк блокиран је јутрос у 9:26 часова, јавља Пословни дневник позивајући се на податке хрватске Финансијске агенције (Фина).
Економија / Берза На врата „Југоалата” други пут закуцао стечај
Привредни суд у Новом Саду је увео стечај у новосадску Фабрику резног и специјалног алата  АД „Југоалат” и заказао испитно рочиште за 12. јули. То је други пут да суд уводи стечај у ту фабрику – први пут се то догодило у јулу 2010. 
Photo
Економија / Берза Љајић: Радници Агрокора неће остати на улици
БЕОГРАД: Министар трговине Расим Љајић рекао је у интервјуу за Блиц да због Агрокора у Србији нема већих проблема и да се све обавезе испуњавају у потпуности и на време, као и то да српска влада и министарство трговине даноноћно прате ситуацију и интересују се за судбину 11.000 српских радника и више од 650 добављача.
Photo
Економија / Берза Сајам запошљавања у Новом Саду 13. априла
НОВИ САД: Град Нови Сад и новосадска филијала Националне службе за запошљавање (НСЗ) организују Сајам запошљавања у четвртак, 13. априла.
Економија / Берза Љаjић са руководством "Aгрокорових фирми" у Србиjи
Mинистар трговине, туризма и телекомуникациjа Расим Љаjић састаће се данас са руководством "Aгрокорових" фирми у Србиjи, а jедна од тема разговора биће судбина 10.000 радника,
Економија / Берза На радном месту 514.397 Војвођана
Да Србији недостају радна места није никаква тајна, али је сада ситуација нешто боља него раније. Наиме, на крају прошле године у Србији је било око 700.000 незапослених,
Економија / Берза „Јафа” најближа да се ослади у Кикинди
Документацију за учешће на лицитацији за куповину фабрике “Банини” у стечају откупиле су четири домаће компаније, али по свему судећи најближа власништву имовине кикиндске
Економија / Берза Најбоље нам иде с Италијом, Немачком и Босном
Укупна спољнотрговинска робна размена Србије износила је у јануару текуће године 2,17 милијарди евра, и већа је за 13,2 одсто у односу на исти месец 2016, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Берза Делегација америчке амбасаде у посети басену РТБ
Делегација америчке амбасаде у Београду, коју је предводио представник економског оделења Теодор Фишер, посетила је данас Рударско-топионичарски басен Бор, са жељом да се ближе упознају
EUR/RSD 123.4583