Економија - Берза

Економија / Берза НБС: Динар према евру у петак 117,58
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у петак 117,5802 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Берза Азијске берзе мешовите, долар на двоипогодишњем минимуму
СИДНЕЈ: Азијске берзе бележе данас мешовите резултате након волатилног трговања на Вол Стриту, узрокованог делом разочаравајућим извештајем о новим радним местима у САД, док се долар спустио близу двоипогодишњег минимума услед раста оптимизма инвеститора због вакцине против коронавируса.
Економија / Берза Голдман Сакс: Цена бакра на путу да обори рекорд
ЛОНДОН: Аналитичари компаније Голдман Сакс процењују да би цене бакра могле ускоро "стати на црту" досадашњим рекордним нивоима, јер тржиште овог метала, како кажу, у потпуности прожима оптимизам.
Економија / Берза НБС: Курс динара према евру у четвртак 117,5703
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у четвртак 117,5703 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Берза Београдска берза: НИС звезда дана, индекси у раскораку
БЕОГРАД: Промет на домаћем тржишту акција знатно се опоравио данас, највише захваљујући трговању акцијама Нафтне индустрије Србије, док су БЕЛЕX индекси остварили мешовите резултате.
Економија / Берза Акције скочиле после британског прихватања Фајзерове вакцине
ЛОНДОН: На вест да је Британија прва у свету одобрила употребу Фајзерове вакцине Лондонска берза је 2. децембра реаговала растом.
Економија / Берза Цена нафте пала због нервозе на тржишту уочи састанка ОПЕК+
СИНГАПУР: Цене сирове нафте пале су данас на азијском трговању услед нервозе инвеститора уочи састанка групе ОПЕК+, на којем би требало да се одлучи да ли ће бити настављено ограничење производње с циљем уравнотежења понуде и тражње на глобалним тржиштима.
Економија / Берза Компанија S&P Global купује ИХС Маркит за 44 милијарди долара?
ЛОНДОН: Америчка компанија S&P Global је у поодмаклој фази преговора о куповини лондонског ИХС Маркита за око 44 милијарде долара, чиме би се удружила два водећа светска провајдера финансијских података, објавио је Вол Стрит Џорнал позивајући се на изворе упућене у збивања.
Економија / Берза Инвестициона активност слаба, BELEX индекси мешовити
БЕОГРАД: Последњи трговачки дан на домаћем тржишту акција није донео заокрет у погледу хронично слабе инвестиционе активности, а BELEX индекси су забележили мешовите резултате и на дневном и на недељном нивоу.
Економија / Берза Вол Стрит опет у успону после Трампове најаве одласка
ЊУЈОРК: Главни индекси на Вол Стриту су поново данас у успону, а технолошки Насдак је постигао рекордну вредност, јер је оптимизам инвеститора у погледу економског опоравка следеће године надвладао забринутост због очекиваног раста случајева коронавируса после празника Дана захвалности.
Економија / Берза Промет акција колабирао, индекси се опоравили
БЕОГРАД: Трговање акцијама на Београдској берзи данас је снажно клонуло, при чему је реализација на МТП тржишту надмашила Опен маркет, што није уобичајено, док су се индекси делимично опоравили.
Економија / Берза Комерцијална најтргованија, индекси мирују
БЕОГРАД: Нешто живља инвестициона активност обележила је дан на домаћем тржишту акција, док је кретање индекса било занемарљиво.
Економија / Берза Дау Џонс први пут пробио границу од 30.000 поена
ЊУЈОРК: Индустријски индекс Њујоршке берзе Дау Џонс скочио је данас за више од 500 поена, премашивши први пут границу од 30.000 бодова, пошто се овомесечни раст раније посрнулих акција захуктао на вести о вакцинама и нада инвеститора у снажан економски опоравак.
Економија / Берза Скок Металца на берзи 3,2 посто, индекси "зелени"
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе кренули су узбрдо на почетку нове трговачке недеље, вођени скоком акција горњомилановачког Металца од 3,2 посто, али се инвестициона активност није знатније поправила.
Економија / Берза Усахнуло трговање акцијама на крају недеље, индекси пали
БЕОГРАД: Трговање акцијама на Београдској берзи је усахнуло на крају ове радне недеље, уз пад вредности берзанских индекса.
Економија / Берза Светске берзе у благом успону, опрез ограничио раст индекса
ЛОНДОН: Индекси на светским берзама су наставили данас успон, али ограничен, услед опреза инвеститора везаног за истицање програма привредних подстицаја у Сједињеним Државама и забринутости у погледу штете коју ће глобална економија претрпети од наставка пандемије Ковид-19.
Економија / Берза Акција Комерцијалне банке поново изнад 3.000 динара
БЕОГРАД: Живља инвестициона активност на домаћем тржишту акција уз наставак раста берзанских индекса, и снажно трговање динарским државним обвензицама обележили су трговачки дан на БЕЛЕКС-у.
Економија / Берза НИС добитник дана на тржишту акција, индекси позитивни
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе повећали су данас добитке, а на трговању је доминирала Нафтна индустрија Србије и по расту цене и по вредности промета.
Економија / Берза БИГЗ паблишинг одлучује о продаји имовине велике вредности
БЕОГРАД: БИГЗ паблишинг ад одржаће 10. децембра ванредну седницу скупштине на којој ће се одлучивати о продаји имовине велике вредности београдској фирми МПП Бигз, наводи се у позиву објављеном на Београдској берзи.
Економија / Берза Инертна активност на тржишту акција, индекси се опоравили
БЕОГРАД: Продаја три серије обвезница Републике Србије обезбедила је да на Београдској берзи буде забележен висок укупан промет, док да је активност на тржишту акција била инертна.
EUR/RSD 117.5802
Најновије вести