Економија - Берза

Економија / Берза Рекордна цена соје на Продукттној берзи
У протеклој недељи соја је забележила свој нови овосезонски максимум, док је цена кукуруза имала негативан тренд. Суша и негативни ефекти које ће она донети су пресудан фактор за раст цена и суздржаност учесника на страни понуде.
Економија / Берза Динар слаби,у четвртак курс 120,6585
БЕОГРАД: Динар ће у четвртак ослабити према евру за 0,1 одсто у односу на данас и званични средњи курс ће износити 120,6585 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Берза Сбербанка данас продаје заплењени део акција Меркатора
ЉУБЉАНА: У Љубљани данас треба да буде одржана аукција, на којој руска Сбербанка жели да прода 18,53 одсто акција Меркатора које је запленила компанији Агрокор Инвестмент, са седиштем у Холандији, а која је у власништву Ивице Тодорића.
Економија / Берза Вести са тржишта
БЕОГРАД: Евро је ојачао на једногодишњи максимум у среду, а дан раније је забележио највећи дневни скок у периоду од преко годину дана, након обраћања Марија Драгија, председника Европске централне банке (ЕЦБ).
Економија / Берза Мењачи од банака требују и милион евра дневно
Клијенти банка који плаћају  обавезе у еврима, а по средњем курсу Народне банке Србије, јуче су били и најповољнијој ситуацији јер је средњи курс евра био 121,61 динар.
Економија / Берза На Берзи доминирала Халкбанка
БЕОГРАД: Последњи трговачки дан у недељи обележила је већа инвестициона активност на Београдској берзи у односу на претходне дане, уз благи пад берзанских индекса. 
Економија / Берза УНКС: Цене горива у Србији у паду шесту недељу узастопно
БЕОГРАД: Просечне малопродајне цене горива у Србији шесту недељу за редом имају тренд пада, а према овонедељној анализи Удружења нафтних компанија Србије (УНКС) литар бензина и течног нафтног гаса (ТНГ) јефтинији су за по 60 пара, а дизела за 70 пара него пре седам дана.
Економија / Берза Костић купио шећерану у Сенти, она отишла у стечај
НОВИ САД: У Фабрици шећера „ТЕ-ТО“ АД у Сенти, коју је пре 15 месеци компанија „Суноко“ из састава МК Групе Миодрага Костића купила од италијанске компаније СФИР, стечајни поступак у Привредном суду Суботица отворен је 25.маја.
Економија / Берза Скроман промет на Берзи, Енергопројект пао
БЕОГРАД: На Београдској берзи је последњег трговачког дана у седмици забележен скроман промет, а укупну реализацију потпомогло је трговање државним обвезницама.
Економија / Берза Цене нафте падају због вишка понуде
ЛОНДОН/ЊУЈОРК: Цене нафте су на путу да четврту недељу заредом забележе пад, што би био најдужи период њиховог пада од августа 2015. године, јавља њујоршка агенција "Блумберг".
Економија / Берза Аеродром Никола Тесла и данас доминирао на Берзи
БЕОГРАД: Трговачки дан на Београдској берзи протекао је данас у доминацији акција Аеродрома "Никола Тесла" и Енергопројект холдинга (ЕНХЛ), али уз знатно слабије промете у односу на јуче. 
Економија / Берза Опоравак цена нафте након три недеље пада
ЊУЈОРК/ЛОНДОН: Нафта се данас стабилизовала после три седмице пада услед предвиђања Саудијске Арабије и Русије да ће на тржиштима ове сировине бити успостављена равнотежа упркос сигналима да америчке компаније повећавају број бушотина.
Економија / Берза Хипотеке сад видљиве за проценитеље
Народна банка Србије донела је нову Одлуку о садржају, роковима и начину достављања извештаја о проценама вредности непокретности које су предмет хипотеке и кредитима обезбеђеним хипотеком, пише на сајту НБС.
Економија / Берза Добитак привредних друштава у Србији 3,4 пута већи него 2016.
БЕОГРАД: Привредна друштва у Србији су у 2016. остварила позитиван нето финансијски резултат од око 229,3 милијарди динара и он је 3,4 пута већи у односу на добитак исказан у претходној години, подаци су Агенције за привредне регистре (АПР).
Економија / Берза Етиопљане интересује српско наоружање и технологије
ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Представници војне фабрике "Етио пластик индустри" из Етиопије бораве у Србији, како би сагледали могућности сарадње са српском наменском индустријом.
Економија / Берза Тодорић поднео оставку на место председника НО Конзума
ЗАГРЕБ: Ивица Тодорић је данас поднео оставку на место председника Надзорног одбора (НО) Конзума, преноси портал Сеебиз.
Економија / Берза Старт-ап враћа живот у ваше руке
За бесповратна средства Развојне агенције Србије за започињање сопственог бизниса, ове године, конкурисало је више од 1.200 потенцијалних предузетника, док је лане било 198 пријава.
Економија / Берза Најпрометније акције Аеродрома "Никола Тесла"
БЕОГРАД: Укупан промет у трговању на Београдској берзи износио је данас 125,9 милиона динара (1,03 милиона евра), у великој мери захваљујући државним обвезницама.
Економија / Берза Стаматовић против да Златибор буде природно добро
ЧАЈЕТИНА: Председник општине Чајетина Милан Стаматовић критиковао је данас потпредседицу владе и министарку Зорану Михајловић због одлука да се Златибор прогласи природним добром и да се, како наводи, хитним поступком Владе Србије одузме право на изградњу гондоле.
Економија / Берза Епл вреди 800 милијарди долара
ЊУЈОРК: Компанија Епл (Аппле) постала прва америчка фирма чија је тржишна вредност премашила 800 милијарди долара, јер се инвеститори кладе да ће наредни модел ајфона допринети опоравку продаје, јавља њујрошка агенција "Блумберг".
EUR/RSD 120.3541
Најновије вести