Економија - Берза

Економија / Берза БЕЛЕКС индекси закључили недељу у великом плусу
БЕОГРАД: Већина акција којима је данас трговано на Београдској берзи забележила је раст, погуравши навише БЕЛЕКС индексе који су недељу закључили са знатним добицима, док су државне обвезнице поново допринеле високом укупном промету на берзи.
Економија / Берза Обична акција Комерцијалне банке узлетела 10 посто
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе снажно су порасли данас, вођени скоком цене обичне акције Комерцијалне банке од вртоглавих 10 процената, али је инвестициона активност оштро пала у односу на среду.
Економија / Берза Потонуо промет и БЕЛЕКС индекси
БЕОГРАД: Укупан промет на домаћем тржишту капитала потонуо је данас на 8,3 милиона динара (70,7 хиљада евра), а ослабили су и референтни берзански индекси.
Економија / Берза Акције Фекетића узлетеле 14,7 посто, индекси у зеленом
БЕОГРАД: На домаћем тржишту акција се последњег трговачког дана у недељи активност инвеститора благо опоравила, највише услед великог интересовања које влада за пољопривредним компанијама, а индекси су закључени у "зеленом" и на дневном и на недељном нивоу.
Економија / Берза BELEX индекси мешовити, промет пао
БЕОГРАД: Укупан промет на Београдској берзи износио је данас око 3,2 милиона динара (приближно 27 хиљада евра), потонувши нагло у односу на среду, а референтни индекси су забележили мешовите резултате.
Економија / Берза Београдска берза на трговачкој платформи Атинске берзе
АТИНА/БЕОГРАД: У Атини је данас потписан уговор о миграцији трговачких активности Београдске берзе на трговачку платформу Атинске берзе.
Економија / Берза Цена гаса поново изнад 1.080 долара
ЛОНДОН: Цена гаса у Европи је током данашњег трговања поново порасла изнад 1.080 долара за 1.000 кубних метара, према подацима с лондонске ИЦЕ берзе.
Економија / Берза Индекси у успону, промет у паду
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе наставили су данас успон, док је промет, и поред трговања државним дужничким хартијама, опао након јучерашњег благог опоравка.
Економија / Берза Индекси клонули на крају трговачке недеље
БЕОГРАД: Малодушна инвестициона активност владала је и последњег трговачког дана у недељи на домаћем тржишту капитала, при чему су БЕЛЕКС индекси додатно клонули.
Економија / Берза Живља активност на МТП тржишту, него на Опен маркету
БЕОГРАД: Укупан промет на Београдској берзи износио је 5,5 милиона динара, незнатно више него у среду, при чему је већи део остварен на Мултилатералној трговинској платформи него на Опен маркету, док су референтни индекси оштро пали.
Економија / Берза Инвестициона активност анемична, индекси надокнадили губитке
БЕОГРАД: Инвестициона активност на домаћем тржишту капитала била је анемична, али су индекси надонадили пад од уторка.
Економија / Берза Опали индекси и промет на берзи
БЕОГРАД: Трговање акцијама на Беогрдској берзи било је данас упола слабије него у понедељак, а и референтни индекси су претрпели извесне губитке.
Економија / Берза Промет на мало и раст индустрије у Кини изнад очекивања
ПЕКИНГ: Малопродаја и индустријска производња у Кини порасли су у октобру изнад очекивања, показују данашњи подаци Националног завода за статистику.
Економија / Берза Пшеница стабилно, пад цена кукуруза и соје
НОВИ САД: Недељу дана трговања на Продуктној берзи обележиле су стабилне цене пшенице и пад цена кукуруза и соје.
Економија / Берза Страх од инфлације винуо биткоин и етер до нових рекорда
ЛОНДОН: Биткоин и етер достигли су јутрос нове рекордне вредности свих времена, сурфујући на таласу обновљеног замајца потражње услед интензивирања страха инвеститора од растуће инфлације.
Економија / Берза Индекси ослабили на почетку трговачке недеље
БЕОГРАД: Индекси Беогрдске берзе завршили су први трговачки дан у недељи с негативним резултатима, а и инвестициона активност на тржишту акција је била успорена.
Економија / Берза Суноврат акција "Тесле" на Франкфуртској берзи
ФРАНКФУРТ/ЊУЈОРК: Акције "Тесла" које котирају на берзи у Франкфурту пале су за 8,0 одсто јутрос на раном трговању, након анкете главног извршног директора компаније Илона Маска на Твитеру о томе да ли да прода једну десетину власничког удела у том предузећу.
Економија / Берза Цене нафте осцилирају око вишегодишњих максимума
ЊУЈОРК/ЛОНДОН: Цене нафте крећу се данас око вишегодишњих максимума, подупрте знацима о смањеној испоруци из Организације земаља извозница нафте (ОПЕК) и других произвођача, док су очекивања о повећању залиха у САД вршила притисак на цене.
Економија / Берза Ојачали индекси, у фокусу Комерцијална банка
БЕОГРАД: Индекси Београдске берзе осетно су се опоравили послеђег трговачког дана у недељи, а у фокусу инвеститора су били Комерцијална банка и сомборско пољопривредно друштво Фекетић.
Економија / Берза Акције новосадског ЗГОП-а продате за 1,69 милијарди динара
БЕОГРАД: На Београдској берзи је забележен солидан промет у износу од 1,7 милијарди динара (14,5 милиона евра), који је безмало у целости остварен у блок трговању акцијама новосадског предузећа за грађење, ремонт и одржавање пруга (ЗГОП).
EUR/RSD 117.5781
Најновије вести