ПОЧЕЛО КАО ШАЛА Измишљена држава крај Србије лансирала СВОЈУ ВАЛУТУ Либеланд долар биће пуштен на платформи за РАЗМЕНУ КРИПТОВАЛУТА у Азији и Европи

Тзв. Слободна Република Либерланд најавила је лансирање Либерланд долара (ЛЛД) на Коинстору, платформи за размену криптовалута у Азији и Европи.
Kartica za bitkoin/Uprava carine
Фото: Uprava carine

Ово означава нову еру економског ангажмана, омогућавајући глобалним корисницима приступ финансијским трансакцијама, наводи се у саопштењу.

Као изворни оперативни токен Либерланд блокчејна, ЛЛД олакшава суштинске функције, укључујући извршење трансакција, накнаде за гас и уговорне операције.

Поред овога, Либерланд планира да покрене ЛЛД на другим берзама како би наставио да подстиче приступ и коришћење Либерланд блокчејна. Будуће планиране листе укључују Uniswap, Polkaswap, Emirex и друге.

Како даље наводе, са укупним обимом од 3.000.000 ЛЛД, делом који је у оптицају од 800.000 ЛЛД и инфлацијом од 4 одсто, покретање ЛЛД-а на Коинстору представља значајну прекретницу у ширењу екосистема Либерланда на милионе људи.

Либерланд је микронација која се налази на западној обали Дунава, између Србије и Хрватске. Микронацију је прогласио чешки либертаријански политичар Вит Једличка, 13. априла 2015. године док је на иницијалним изборима од првих троје становника, изабран као први председник тзв. Слободне Републике Либерланд.

Појава Либерланда је одбачена као шала од стране српских и хрватских власти.

Дневник/Б92

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести