Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Снег и мраз преполовили род малине
АЛЕКСАНДРОВАЦ: Пољопривредници из Александровачке жупе претрпели су огромну штету од снега и мраза у протекла два дана.
Економија / Пољопривреда Повратак зиме прави штету трешњама и кајсијама
„Трешње су највише страдале од воћа у временским неприликама и поваратку зиме, али не услед јучерашње вејавице и хладноће, већ због минуса 27. марта, у време када су цветале, па су прогнозе да је оштећено око 90 одсто засада тог воћа“, каже за „Дневник” професор Пољопривредног факултета у Новом Саду др Зоран Кесеровић, напомињући да то важи само за равничарске пределе до 150 метара надморске висине, укључујући Војводину.
Економија / Пољопривреда Томић: Уочене штете на јагодама
ЧАЧАК:  Већина различитих врста воћа је у фази цветања и тек заметнутих плодова и веома осетљива на ове пролећне мразеве, рекла је данас Танугу научни сарадник Института за воћарство у Чачку, Јелена Томић.
Економија / Пољопривреда Комасација закочила реституцију 70.000 хектара
НОВИ САД: По подацима Агенције за реституцију, бившим власницима или њиховим наследницима у Србији враћено је 5.706 пословних простора, зграда као целина и станова, од чега највише у Београду и Новом Саду.
Економија / Пољопривреда Температуре испод нуле штетне за малињаке
АРИЉЕ, ИВАЊИЦА: У вишим деловима Ариља и Ивањице температура се јутрос спустила на минус један степен, а било је и слане. 
Економија / Пољопривреда Села горе, задругара нема
БЕОГРАД: Више од 500 задруга у Србији налази се пред гашењем, јер дугују новац и држави и добављачима и запосленима, а с обзиром да им је одузето земљиште, данас најчесће живе од издавања пословних простора и то ако имају срећу па им се објекти налазе у градовима.  
Photo
Економија / Пољопривреда Помоћ Мађарске за војвођанске пољопривреднике и предузетнике
СУБОТИЦА: У Суботици су данас потписани уговори о додели помоћи за близу 3.800 војвођанских пољопривредника и микро и малих предузећа, коју им преко Фондације "Просперитати" пружа Влада Мађарске, у присуству мађарског министра спољних послова Петера Сијарта и министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић.
Економија / Пољопривреда Држава даје за задруге до 50.000 евра
БЕОГРАД: У наредне три године у 500 великих села у Србији биће формирано 500 нових задруга, најавио је министар без портфеља задужен за регионални развој Милан Кркобабић.
Економија / Пољопривреда Пољопривредници у реду за субвенције испред Министарства
БЕОГРАД: Испред Министарства пољопривреде и заштите животне средине у Београду, формирао се ред пољопривредника који желе да поднесу захтев и добију обавештења о субвенцијама државе за куповину нових трактора.
Економија / Пољопривреда Ин­сти­тут за ратарство и повртарство не ис­пу­шта ли­дер­ску по­зи­ци­ју
Ко је па­жљи­ви­је чи­тао стри­по­ве чу­ве­ног аван­ту­ри­сте Мар­ти­ја Ми­сте­ри­је, си­гур­но ће се се­ти­ти да се у пар епи­зо­да по­ја­вљи­вао фе­но­мен под на­зи­вом “Вре­ме ну­ла”, од­но­сно по­се­бан про­стор кре­и­ран та­ко да у ње­му вре­ме про­ла­зи 30 пу­та спо­ри­је не­го у ствар­ном све­ту.
Економија / Пољопривреда Сточари остали без земље због инвеститора
НОВИ БЕЧЕЈ: Новобечејски сточари, који су присуствовали последњој седници Скупштине општине Нови Бечеј, незадовољни су усвајањем Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2017. годину, што је била прва тачка дневног реда.
Економија / Пољопривреда Воћарима за тракторе 210 милиона динара
„Управа за аграрна плаћања је објавила јавни позив за набавку нових трактора снаге мотора до 100 киловата, а захтеви за одобравање подстицаја могу се поднети од 10. априла до 19. маја“, изјавио је директор Управе Жарко Радат.
Економија / Пољопривреда Сетва на војвођанским пољима кренула пуном паром
На војвођанским пољима у току је сетва кукуруза, соје, луцерке, сунцокрета… Прохладно је и дува јак ветар, али ни такво време није омело ратаре да настве најзначајнији посао у пољопривреди.
Photo
Економија / Пољопривреда Комасација снижава трошкове производње, увећава парцеле
БЕОГРРАД: Просечна величина парцеле повећава се након обављене комасације у просеку између 40 и 300 одсто, показала је пракса, а пољопривредници истовремено тиме успеју да смање трошкове производње за 10 до 20 процената, речено је данас на скупу о унапређењу комасације.
Економија / Пољопривреда Почела сетва, најважнији посао за ратаре
НОВИ САД: У Србији ће у пролећној сетви највише површина бити посејано кукурузом, између 980.000 хектара и милион, што је нешто мање него претходне године, изјавио је директор Удружења „Жита Србије” Вукосав Саковић.
Економија / Пољопривреда Исплата подстицаја за сетву није због избора
Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је да је ове године први пут у марту почела исплата подстицаја за сетву и да то нема везе с изборима пошто су то сами пољопривредници тражили.
Економија / Пољопривреда За пољопривреду и села у Војводини 1,4 милијарде
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић је, у оквиру редовних активности Секретаријата, одржао трибине намењене
Економија / Пољопривреда Најтеже је вратити поверење сточара Срема и Мачве
Половином прошлог месеца сремскомитровачка фабрика „Митрос флајшварен”, која је од пре две године у власништву аустријске компаније „Герлингер” и у коју је
Економија / Пољопривреда Покрајина више издваја за водопривреду
Светски дан вода, који се сваке године обележава 22. марта, традиционално подсећа на значај воде у свету и представља прилику да се промовишу конкретне активности у
Економија / Пољопривреда Не враћамо онолико колико узимамо
Као што је Јозеф Киш још пре 230 година почео копање система Великог бачког канала и тако створио услове да широм Војводине на површину „исплива“ најквалитетнија земља
EUR/RSD 123.4583