Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда На половини њива биће посејано семе с тавана
Очекује се да и ове године, као и лањске, буде посејано око 50 одсто недекларисаног семена пшенице које пољопривредници држе на тавану за сопствене потребе сматрајући да ће тако јефтиније проћи.
Економија / Пољопривреда Субвенције упетостручиле стада сјеничке овце
ТУТИН: У општинама западне југозападне Србије повећан је број домаћинства која се баве узгојем оваца за 20 одсто, услед повећања субвенција државе у последње три године.
Економија / Пољопривреда Споразум о сарадњи ПКС и АД Дневник-Пољопривредник
БЕОГРАД: У Привредној комори Србије (ПКС) данас је потписан Споразум о сарадњи ПКС и АД Дневник-Пољопривредник из Новог Сада са циљем јачања заједничких активности на унапређењу пољопривреде, агропривреде и руралног развоја у Србији.
Економија / Пољопривреда Сточарима из Војводине 65 милиона динара
Пољопривредници из Војводине, њих 60, потписли су јуче уговоре у Скупштини АПВ ради добијања новчаних подстицаја за опремање сточарских фарми и за увођење ЕУ стандарда у објекте у којима се производи и прерађује месо и млеко, укупне вредности од 65 милиона динара.
Економија / Пољопривреда Србији ће зафалите 50.000 тона соје
Соју ћемо ове године морати увозити јер су суша и високе дневне температуре умањиле род па је нећемо имати довољно за домаће потребе. Међутим, увоз, по свој прилици, неће бити у великим количинама.
Економија / Пољопривреда Подршка Покрајинске владе паорима од 149 милиона динара
НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић доделио је данас војвођанским пољопривредницима 149 уговора, према којима ће Секретаријат са приближно 149 милиона динара суфинансирати пројекате чија је укупна вредност 270 милиона.
Економија / Пољопривреда Отворен Сајам пекарства и млинарства у Новом Саду
НОВИ САД: Сајам пекарства и млинарства "Пекарско-миланарски дани" почео је данас у Новом Саду, а посетиоци су могли да се упознају са савременом технологијом која се користи у млинарској, пекарској и посластичарској индустрији.
Photo
Економија / Пољопривреда Котрљање равницом: У задругу по савет и помоћ „око папирологије”
БАШАИД: Земљорадничка задруга “Греда” у банатском селу Башаиду, новијег типа, основана пре 23 године, определила се за пружање услуга пољопривредним газдинствима, али те услуге се не односе на производњу већ су едукативне!
Економија / Пољопривреда За хектар жита треба од 57.000 до 92.000 динара
НОВИ САД: Тренутно је киша омела сетву пшенице, али без обзира на то, пољопривредници који се спремају да ове јесени посеју пшеницу имаће трошак приближан лањском.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Држава мерама помаже јесењу сетву
БЕОГРАД: Држава ће помоћи пољопривредницима пред јесењу сетву и у току су две мере које се односе на набавку семена, док ће још две бити доступне у наредним недељама, каже министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
Економија / Пољопривреда Замена меркатилне за семенску пшеницу у РРР
НОВИ САД: Сетва у октобру је један од од најважнијих послова за већину пољопривредника.
Економија / Пољопривреда Србија би у новембру могла да добије зелено светло за ИПАРД
БЕОГРАД: Србија би већ у новембру могла да добије зелено светло од Европске уније за почетак реализације ИПАРД средстава намењених пољопривреди у износу од 175 милиона евра, која су предвиђена за период до 2020. године, речено је данас на заседању ИПАРД одбора у Палати Србија.
Економија / Пољопривреда Србија у новембру добија 175 милиона евра за пољопривреду?
БЕОГРАД: Србија би већ у новембру могла да добије зелено светло од Европске уније за почетак реализације ИПАРД средстава намењених пољопривреди у износу од 175 милиона евра, која су предвиђена за период до 2020. године, речено је данас на заседању ИПАРД одбора у Палати Србија.
Економија / Пољопривреда Брнабић у Новом Саду отворила Центар дигиталне пољопривреде
Председница Владе Србије Ана Брнабић отворила је у Новом Саду Центар дигиталне пољопривреде Србије на Институту „БиоСенс“, и пустила у рад дигиталну платформу „АгроСенс“ којом се преко мобилног телефона могу добити сви релевантни подаци о активностима пољопривредне производње, чији су основни сервиси бесплатни за све пољопривреднике.
Економија / Пољопривреда Сушна година, а сласт прелива у виноградима и подрумима
За Хоргош се најчешће чује кад се одужи ред на нашој најпрометнијој северној капији ка Европи, некога ухвате у шверцу или мигранти преко поља похрле да прескоче дуплу ограду коју је подигла Мађарска.
Економија / Пољопривреда Отворен Пољопривредни сајам у Јаши Томићу 
СЕЧАЊ: У месту Јаша Томић, у општини Сечањ, данас је отворен први пољопривредни сајам који је окупио бројне излагаче пољопривредних производа, семенске робе и пољопривредне механизације.
Економија / Пољопривреда Хлебно жито посејати барем на 550.000 хектара
НОВИ САД: Сетва пшенице требало би да почне од наредне недеље јер је ово оптималан рок, првенствено због временских услова.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Сагласност са Русима о надзору и фитозаштити воћа
МОСКВА: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је данас у Моксви постигао пуну сагласност са руским званичницима о координацији инспекцијског надзора и фитозаштите воћа, како би се спречиле евентуалне злоупотребе.
Економија / Пољопривреда Конгрес у Новом Саду посвећен одрживом управљању земљиштем
НОВИ САД: На Пољопривредном факултету у Новом Саду, данас је званично отворен II Међународни и VIV Национални конгрес Српског друштва за проучавање земљишта под називом "Решења и пројекције за одрживо управљање земљиштем".
Економија / Пољопривреда Русији сумњив раст извоза воћа и поврћа из Србије
БЕОГРАД: Русија је дала рок Србији да до 2. октобра достави тачне површине под засадима воћа и поврћа које се највише извозе у ту земљу, пише данашња „Политика“ и додаје је министар пољопривреде Бранислав Недимовић потврдио да такав захтев постоји и да ће ресорно министарство на време доставити тражене податке.
EUR/RSD 119.1889
Најновије вести