Економија - Пољопривреда

Photo
Економија / Пољопривреда ИЗДВАЈА СЕ ВЕЛИКИ НОВАЦ За мале ВИНАРИЈЕ и произвођаче РАКИЈЕ од 200.000 до 3,5 милиона динара (фото)
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс ради суфинансирања инвестиција како би газдинства прерадом постигла већу вредност производа.
Економија / Пољопривреда У ДОЛОВУ СМОТРА ОВНОВА ПО 16. ПУТ! Ево ко су најбољи узгајивачи
Долово је једно од ретких места у јужном Банату (уз Сакуле) у којем се овчарство и даље задржало.
Економија / Пољопривреда О ФИНАНСИРАЊУ АГРАРА У ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ВОЈВОДИНЕ Трошкови производње високи, цене производа ниске
Финансирање пољопривреде била је тема овонедељног скупа уприличеног у Привредној комори Војводине (ПКВ) у намери да пољопривредици уочи пролећне сетве добију информације на које финасијске изворе могу да рачунају у 2024. години.
Економија / Пољопривреда ПОЉОПРИВРЕДНО ЗЕМЉИШТЕ ЛАНЕ ПОСКУПЕЛО 10,8 ОДСТО Ево колико су коштала два хектара код Каћа
 У Војводини је у прошлој години остварено највише продаја непокретности, а пољопривредно земљиште је најскупље, док је цена црног злата у односу на 2022. годину већа за 10,8 одсто, показују подаци Републичког геодетског завода.
Економија / Пољопривреда ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ, ДА ЛИ СТЕ ДОСТИГЛИ ЛИМИТ? Забрањена прекомерна куповина горива по 179 динара ЕВО КОЛИКО ЈЕФТИНИЈЕГ ДИЗЕЛА МАКСИМАЛНО МОЖЕТЕ ДОБИТИ
БЕОГРАД: Точење дизела за регистроване пољопривреднике по субвенционисаној цени од 179 динара по литру није неограничено и Министарство пољопривреде је лимитирало максималну количину горива која се може добити по овој цени.
Економија / Пољопривреда ПОКРАЈИНА ОБЈАВИЛА КОНКУРС ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СТОЧАРСТВА Ево колико новца добијају војвођански фармери
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу новца за суфинансирање у физичку имовину пољопривредних газдинстава за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству у Војводини у 2024. години, за шта је опредељено 115 милиона динара.
Економија / Пољопривреда ДОБРА ЦЕНA ПАОРИМА ОСЛАДИЛА СЕТВУ СЛАТКОГ КОРЕНА На војвођанским пољима почео најважнији посао у пољопривреди
Почела је сетва шећерне репе на подручју општине Темерин, где ће Земљорадничка задруга „Жуњи Силак” посејати индустријске биљке на око 650 хектара, што је више него дупло већа површина у односу на лане, када је под слатким кореном имала око 300 хектара. 
Економија / Пољопривреда ПОДРШКА СРЕМСКОМИТРОВАЧКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА Уз помоћ апликације „Локалац“ лакше до тржишта
СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Потпредседник Покрајинске владе Бранко  Ћурчић и градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић присуствовали су потписивању протокола којим се успоставља сарадња између Агробизнис инкубатора Сремска Митровица и фирме „Локалац“, која је креирала истоимену апликацију с циљем да повеже пољопривредне произвођаче са купцима.
Photo
Економија / Пољопривреда СТОЧАРЕ ВИШЕ НЕЋЕ БОЛЕТИ ГЛАВА Министарка Танасковић најавила НАЈВЕЋА УЛАГАЊА ДО САДА - субвенције, бесплатно семе, инфраструктура... Ево ко и до када може да се ПРИЈАВИ
Субвенције за 2024. годину представљају никад већа улагања државе у сточарство, а поред директних давања сточарима ће се помоћи и кроз донацију висококвалитетног семена, али кроз инфраструктурне пројекте.
Економија / Пољопривреда ПОЉОПРИВРЕДНА ПРОИЗВОДЊА БЕЛЕЖИ РАСТ У Привредној комори Војводине представљено финансирање у 2024.
НОВИ САД: Тематски скуп "Финансирање пољопривреде у 2024. години" одржан је данас у Привредној комори Војводине (ПКВ), а секретар Удружења услуга ПКВ Младен Петковић истакао је да пољопривредна производња бележи раст физичког обима производње од девет одсто у 2023. години.
Економија / Пољопривреда КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ ЗАХТЕВАЈУ НОВИНЕ И У ВОЋЊАЦИМА Воће се може гајити у пластеницима, а не само парадајз, паприка
Захлађење са кишом у односу на протекле дане не би требало да науди раним сортама воћа, процветалог услед топлог времена крајем фебруара све док не наступи нагло снижавање температуре испод нуле. 
Економија / Пољопривреда МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ Субвенције по хектару и за парцеле које су на верификацији
Пољопривредни произвођачи могу да поднесу захтеве за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи и за парцеле које су на верификацији, а на којима се налази биљна култура, објавило је Министарство пољопривреде.
Економија / Пољопривреда С ОСАМ ГОДИНА УШАО У ЖИВИНАРСТВО И ПОСТАО НАЈМЛАЂИ УЗГАЈИВАЧ У СРБИЈИ Ово је Матеј и има бизнис план и џепарац за брата
Уместо на телефону или компјутеру, време после школе дванаестогодишњи Матеј Ристановић проводи у просторији, где још од своје 8 године одгаја различите врсте живине.
Економија / Пољопривреда ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ И МАШИНА Расписан конкурс за унапређење сточарске производње у Војводини
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, расписао је конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у физичку имовину пољопривредних газдинстава за набавку нових машина и опреме за унапређење примарне пољопривредне производње у сточарству у Војводини у 2024. години.
Економија / Пољопривреда ОГРОМАН ФОНД НАГРАДА ЗА "НАЈДОМАЋИНА 2024" Министарка Танасковић открила све детаље; Осим новчаних и робне награде
Пољопривредни караван "Најдомаћин 2024" стигао је данас у Обреновац, а министарка пољопривреде Јелена Танасковић објаснила је да је наградни фонд за онога ко понесе титулу "Најдомаћин" огроман, јер ће добитник поред новчане награде добити и робне.
Photo
Економија / Пољопривреда СВЕ ЈЕ У БОЖИЈИМ РУКАМА За пар дана КАЈСИЈА у Миоковцима ће бити у ПУНОМ ЦВАТУ Воћари стрепе од мраза, ако температура падне испод нуле - све ће пропасти (ФОТО)
ЧАЧАК: Необично високе температуре за ово доба године, на улице су измамиле велики број шетача, али фебруарско и мартовско сунце измамило је и цветање воћа онда кад му време није. У српској престоници кајсије, селу Миоковци код Чачка, стабла су потпуно бела од цвета, а то је воћарима донело нове главобоље.
Економија / Пољопривреда РОБОТИ ЋЕ БРАТИ ЈАБУКЕ Нови пројекат Пољопривредног факултета у Новом Саду и ФТН-а се захуктава
У сарадњи Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду и Факултета техничких наука ударени су темељи пројекта чије би исходиште могла бити потпуно роботизована берба јабука.
Економија / Пољопривреда СЕТВА ПОЧЕЛА, ПОВРТАРИ ЈОШ ВАГАЈУ ШТА ЋЕ ДА СЕЈУ Ово поврће минуле сезоне неком било мајка, неком маћеха
Сетва поврћа је почела, већина повртара je већ одлучила шта ће сејати, док други вагају не толико шта ће гајити већ на којим површинама.
Економија / Пољопривреда ПОСКУПЕЛИ МЛЕЧНИ ПРОИЗВОДИ, МЕСО И ШЕЋЕР Светске цене хране у фебруару најниже за три године
РИМ: Светске цене хране су у фебруару пале на најнижи ниво у последње три године, саопштила је данас Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО).
Photo
Економија / Пољопривреда СРПСКА ПОЉОПРИВРЕДА СВЕ МЛАЂА Сваки седми пољопривредник потпада у категорију “младих” ТАНАСКОВИЋ: Ово је БУДУЋНОСТ! Ево шта све можете да ДОБИЈЕТЕ ОД ДРЖАВЕ ако желите да се бавите аграром (ФОТО)
Према подацима из Е-аграра, сваки седми пољопривредник потпада у категорију “младих”, тачније људи испод 40 година.
EUR/RSD 117.2043
Најновије вести