Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Почела исплата субвенција за регресирано ђубриво
БЕОГРАД: Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде и заштите животне средине саопштила је данас да је почела исплата субвенција за регресирано ђубриво.
Photo
Економија / Пољопривреда КОТРЉАЊЕ РАВНИЦОМ: Боље сушени парадајз у тегли, него свежи на кванташу
Да се ортачки бизнис у преради пољопривредних производа може покренути скромним средствима и великим амбицијама потврђују вршњаци Никола Лазић и Душан Живановић из Голубинаца, дугогодишњи другари и комшије.
Економија / Пољопривреда На сајму 130.000 посетилаца, трактори оти­шли у жен­ске ру­ке
Из­вла­че­њем и до­де­лом на­гра­да, ју­че је на при­го­дан на­чин обе­ле­жен за­вр­ше­так 84. ме­ђу­на­род­ног по­љо­при­вред­ног сај­ма у Но­вом Са­ду.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Отписати камате, али дуг мора да се плати
БЕОГРАД: Пољопривредници у Србији морају да буду ослобођени камата које су се годинама нагомилавале због неплаћања пореза и доприноса за пензионо и инвалидско осигурање, али, дуг мора да се плати, каже за Тањуг министар полљопривреде и заштите животне средине, Бранислав Недимовић.
Економија / Пољопривреда Паорима у Војводини бесповратно 50 милиона динара
НОВИ САД: Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава за прераду воћа, поврћа (укључујући и печурке), грожђа, производњу вина и јаких алкохолних пића на територији Војводине у 2017. години, пише портал еКапија.
Економија / Пољопривреда Пастор: Јачање привредних веза имеђу Србије и Мађарске
НОВИ САД: На Новосадском сајму је, у оквиру војвођанско-мађарског пословног форума, потписан тројни уговор о сарадњи између Привредне коморе Војводине, Мађарско-српске трговинске и индустријске коморе и Мађарско-српског пословног савета. 
Економија / Пољопривреда Задругарство значајно за развој пољопривреде
НОВИ САД: Компанија Дунав осигурање на 84. међународном сајму пољопривреде организовала је радионицу „Улога задруга у развоју пољопривреде Србије“, којој су присуствовали министри Бранислав Недимовић и Милан Кркобабић.
Економија / Пољопривреда Аграр погурао Србију - друга у Европи по расту извоза у доларима 
НОВИ САД: Србија је на другом месту у Европи, одмах иза Малте, по процентуалном расту извоза у доларима у 2016. години, а највећи допринос томе је дао извоз пољопривредних производа, изјавио је директор Удружења Жита Србије Вукосав Саковић.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Добијена прва дозвола за извоз јагњетине у Кину
НОВИ САД: Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић изјавио је данас да је Србија добила прву дозволу за извоз јагњећег меса у Кину.
Економија / Пољопривреда Сарадња ПКВ и Пољопривредника: Први корак дуално образовање у аграру
НОВИ САД: Привредна комора Војводине (ПКВ)  и „Дневник-Пољопривредник“ потписали су Споразум о сарадњи са циљем развијања међусобне сарадње и унапређења односа, саопштено је из ПКВ.
Економија / Пољопривреда Делегација Савезне немачке покрајине Баден-Виртемберг у Војводини
После политичких разговора у Влади АП Војводине, бројна делегација савезне немачке покрајине Баден-Виртемберг у уторак је, у оквиру тродневне посете Војводини, посетила Бечеј и делом се уверила у оно о чему се претходног дана разговарало.
Економија / Пољопривреда Војводина на новом путу свиле
Свечано отварање Кинеског павиљона, који обухвата пољоривредну манифестацију посвећену врхунским „премијум” робним маркама пољопривредних производа из НР Кине, еколошкој пољопривреди, као и Форуму „Један појас – један пут” који је управо окончан, осликава посвећеност сарадњи у области пољопривреде и у оквиру других привредних грана између Народне Републике Кине и Републике Србије.
Економија / Пољопривреда Потписан Меморандум о сарадњи ПКВ и ВОК
НОВИ САД: Привредна комора Војводине (ПКВ) и Војвођански кластер органске пољопривреде (ВОК) потписали су Меморандум о сарадњи у области унапређења и јачања органске пољопривреде на подручју Војводине.
Економија / Пољопривреда Рок за захтеве за субвенционисану набавку трактора 31.мај
БЕОГРАД: Рок за предају захтева за субвенционисану набавку нових трактора је продужен до 31. маја, саопштило је данас Министарство пољопривреде и заштите животне средине.
Photo
Економија / Пољопривреда Фераријеви трактори тутњаће нашим њивама
Традиционално на чувеном Новосадском сајму највећи број фирми излажу пољопривредне машине. Нашу пажњу привукла је фирма Ферари, чувена по формули 1.
Економија / Пољопривреда Шанса да 500 села добије паре од државе
Конкурс за постојеће али и новоосноване земљорадничке задруге , према којем ће оне добити од државе 12,5 милиона динара, ове недеље биће расписан. Како је објаснио Милан Кркобабић, министар без портфеља задужен за регионални развој, Влада Србије је  дефинисала програм  помоћи селима и земљорадничким задругама како би се оживело српско село.
Економија / Пољопривреда Више од 1.500 излагача из 60 земаља
Међународни пољопоривредни сајам, 84. по реду, већ првог дана окупио је велики број посетилаца. Са више од 1.500 излагача из 60 земаља, сада на још већем изложбеном простору, Пољопривредни сајам окупља све значајне актере агробизниса у овом делу Европе, али и представнике привредних грана које се ослањају на пољопривреду.
Економија / Пољопривреда Нега „вирџиније” захтева доста вредних руку
Небојша Тубић из Голубинаца један је од водећих узгајивача дувана сорте „вирџинија“ на 35 хектара. Сезона расађивања улази у финиш, јер када смо у понедељак били у Голубинцима, сремском селу у чијем атару се дуван узгаја на преко 1.000 хектара, променљиво кишовито време је успоравало посао, па су Тубићи успели да расаде тек половину.
Економија / Пољопривреда Отворен 84. међународни пољопривредни сајам у Новом Саду
Пољопривреда се данас суочава са бројним изазовима и потешкоћама, од климатских услова и цена на тржишту до одлива радне снаге и генетски модификованих намирница, а Влада ће пружити подршку пољопривредницима како би били у прилици да  постигну максималне резултате, јер њихов успех је успех свих нас – рекао је први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић који је заједно са министром иностраних послова БиХ игором Црнадаком, отворио у Новом Саду 84. Међународни пољопривредни сајам, највећу сајамску манифестацију у земљи и један од најзначајнијих сајмова у области аграра у овом делу Европе. 
Економија / Пољопривреда Какву храну једемо?
БЕОГРАД: Одговор на питање да ли грађани у Србији једу квалитетну храну није ни мало једноставан, јер је то врло комплексно питање, јединствени су у том ставу стручњаци који се баве квалитетом хране, сертификационих фирми и представници потрошача.
EUR/RSD 122.8208