Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда За пољопривреднике 50 милиона евра из ИПАРД-а у 2018.
БЕОГРАД: „Пољопривредницима ће наредне године бити на располагању око 50 милиона евра из ИПАРД програма ЕУ, а први позив за набавку трактора и остале механизације биће објављен 20. децембра, најавио је данас министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
Photo
Економија / Пољопривреда КОТРЉАЊЕ РАВНИЦОМ: Пернате лепотице вратити на сокаке и пашњаке
Највеће јато од око 400 гусака у потиском месту Остојићеву има Миклош Репергер, који указује да пуно гусака више нема на сокацима у банатским местима, а не тако давно свака кућа држала је десетак белих пернатих лепотица.
Photo
Економија / Пољопривреда РАТАРИ НЕМАЈУ РАЧУНИЦУ На пијацама страног кромпира у изобиљу
НОВИ САД: На домаћем тржишту, у супермаркетима и на велетржницама, продаје се увозни кромпир, што домаће произвођаче доводи у незавидан положај јер, услед слабог приноса овогодишњег рода због високих дневних температура и изостанка субвенција у време сетве, немају коме да га продају.
Економија / Пољопривреда У пола године формирано више од 180 задруга
БЕОГРАД: У Београду је данас потписано седам нових уговора за доделу бесповратних средстава Владе Србије чиме је заокружен први циклус доделе средстава намењених задругама, а новац је додељен у оквиру пројекта "500 задруга у 500 села", саопштено је из владе.
Економија / Пољопривреда Нова правила при утврђивању квалитета жита
НОВИ САД: Од почетка следеће године у Србији ће почети да важи нови правилник о квалитету жита, млинских и пекарских производа и тестенина.
Економија / Пољопривреда Стиже струја за 210 хектара воћањака и винограда
Прва трафостаница намењена за електрификацију поља у јужном делу Фрушке горе, од три планиране, за загревање воћњака и винограда на подручју Гргуреваца и Манђелоса, пуштена је у рад на Шуљамачкој главици.
Video
Економија / Пољопривреда Вук Радојевић: За развој ловства 38 милиона динара
Покрајински секретар за пољоприведу водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, уручио је данас 82 уговора у вредности од око 38 милиона динара, корисницима који су остварили право на бесповратна средства по основу конкурса за расподелу средстава из буџетског фонда за развој ловства АП Војводине у 2017. години.
Економија / Пољопривреда Велетржница: Преполовљен промет црног лука и грожђа
БЕОГРАД: На Велетржници Београд остварен је прошле недеље промет од укупно 1.075 тона робе, при чему се највише трговало купусом, док је продаја црног лука и грожђа преполовљена.
Економија / Пољопривреда Завршни рачун: На њивама и у стајама једва 4,38 милијарде РСД
Имајући у виду структуру пољопривредне производње Србије, расположиве ресурсе и достигнути ниво продуктивности, аграрни аналитичар Војислав Станковић оцењује да се промене у пољопривреди морају кретати у правцу раста продуктивности, стабилизацији приноса, промене производне структуре у биљној производњи и достизања веће заступљености сточарства у вредности пољопривредне производње.
Економија / Пољопривреда Ветеринари: Проверите месо, дивља свиња има трихинелозу
ЈАГОДИНА: Директор Ветеринарског специјалистичког института за Шумадију и Поморавље у Јагодини Зоран Рашић рекао је данас Танјугу да је код једне дивље свиње, уловљене на подручју Деспотовца, утврђена трихинелоза и позвао је домаћинства и ловце, да обавезно дају месо на преглед.
Економија / Пољопривреда Размена кукуруза за товну стоку
Републичка дирекција за робне резерве објавила је јавни позив за прикупљање захтева за натуралну размену до 10.000 тона меркантилног кукуруза за товну стоку с примарним призвођачима који имају затворени производни циклус.
Економија / Пољопривреда Недимовић и Делегације ЕУ у Србији: Напредак у пољопривреди
БЕОГРАД: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић састао се данас са представницима Делегације ЕУ у Србији, који су истакли задовољство оствареним напретком у области пољопривреде.
Економија / Пољопривреда Покрајина уручила 154 уговора за суфинансирање наводњавања
НОВИ САД: У оквиру другог овогодишњег конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство за суфинансирање набавке опреме за наводњавање и изградњу експлоатационих бунара у Војводини, данас су уручена 154 уговора корисницима средстава - регистрованим пољопривредним газдинствима, који су испунили критеријуме конкурса.
Економија / Пољопривреда У Врднику представљене иновације у пољопривреди
Србија занемарљиво мало користи информационе технологије за унапређење и рационализацију пољопривредне производње, а поједини пројекти показју да се мора мењати свест како би домаћи аграр почео да хвата корак са светским трендовима, упозорено је на форуму “Храна за Европу”, који се претходна два дана одржавао у Врднику.
Економија / Пољопривреда Увоз довео до пада цена живе ваге товљеника
У првих седам месеци ове године Србија је, према речима Ненада Будимовића, секретара Удружења за сточарство Привредне коморе Србије, увезла 30 одсто више свињског меса него у истом периоду прошле године.
Економија / Пољопривреда „Митросрем” у потрази за новим тржиштима
Инстант палента сремскомитровачког “Митросрема” могла би да освоји тржишта западних земаља јер једино ово предузеће производи истант паленту, не само на овдашњем тржишту него и на Балкану.
Економија / Пољопривреда Храна за Европу у Врднику
ВРДНИК: Србија занемарљиво мало користи информационе технологије за унапређење и рационализацију пољопривредне производње, а поједини пројекти показју да се мора мењати свест како би домаћи аграр почео да хвата корак са светским трендовима, упозорено је на форуму “Храна за Европу“ у Врднику.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Буџет за аграр биће 40,8 милијарди динара
БЕОГРАД: Аграрни буџет у наредној години биће повећан на 40,8 милијарди динара, а радиће се и на законском уређењу субвенција за пољопривреду, отварању лабораторија за контролу квалитета хране, улагању у прерађивачку индустрију и пољопривредну производњу по захтевима тржишта, изјавио је данас министар пољопривреде Бранислав Неимовић. 
Економија / Пољопривреда Пољопривредници да добију јефтинију опрема и ниже камате
ВРДНИК: Пољопривреди је неопходна много снажнија стратешка помоћ и подршка државе да би аграр значајније допринео економском развоју земље и расту националног бруто дохотка (БДП), поручили су данас привредници на Форуму "Храна за Европу" у Врднику.
Економија / Пољопривреда Србија међу 10 највећих извозника пшенице и кукуруза у свету
ЖЕНЕВА: Србија котира међу 10 највећих извозника житарица на свету у периоду од економске 2014/15. до 2016/17. године, према анализи Удружења Жита Србије урађеној на основу података Министарства за пољопривреду САД (УСДА).
EUR/RSD 119.6343
Најновије вести