Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда ЦЕНЕ КУКУРУЗА И ПШЕНИЦЕ НАСТАВИЛЕ СУ РАСТ На Продуктној берзи продато 2.200 тона робе
НОВИ САД: На Продуктној берзи у Новом Саду ове  недеље прометовано је 2.200 тона робе, што је за 25,14 одсто мање него претходне седмице.
Економија / Пољопривреда УСПЕШНЕ СПОРТСКЕ КАРИЈЕРЕ ЗАМЕНИЛИ ПАОРСКОМ Брат и сестра сада шампиони у пољопривреди; Направили бренд од овог воћа
Безбројна штива о тзв. „самопомоћи” штампана у исто толико књига, готово без изузетка тврде да људи успешни у једном подручју обично буду успешни у сваком послу којег се прихвате, не толико због талента и склоности, колико услед вредног рада и самодисциплине.
Економија / Пољопривреда ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ И ДАЉЕ ИЗБЕГАВАЈУ ОСИГУРАЊЕ Већина узима само основне полисе
У Србији је тренутно осигурано око 15 одсто обрадивих површина, што је више него у ранијем периоду, али тиме не могу да буду задовољни ни држава, ни ратари ни осигуравачи.
Економија / Пољопривреда ЛОШЕ ВЛАДИНЕ МЕРЕ Хрватски узгајивачи свиња и даље у протесту
ЗАГРЕБ: Иако је снег прекрио протестне пунктове, незадовољни хрватски сељаци у Вуковарско-сремској и Осјечко-барањској жупанији и даље су у протесту, а данас су отворили нови пункт у околини Вировитице.
Економија / Пољопривреда РАДОВАН ЋЕНДИЋ ПОСЛЕ ДУЖЕ ПАУЗЕ ВРАТИО СЕ ПЧЕЛАРСТВУ Година лошија од прошле, временски услови умањили принос меда
Радован Ћендић из Будисаве два пута је почињао да се бави пчеларством, први пут деведесетих, да би га љубав ка пчелама поново вратила овом послу пре шест година. 
Економија / Пољопривреда КАД ПРОРАДЕ ВЕСЕЛЕ МАШИНЕ Из Србије би могло потећи 100 милиона литара ракије
Потписивање Споразума о слободној трговини наше земље са Кином отворило је и пут за извоз наше ракије , домаћег пића без којег не може да прође ниједно весеље а код неких и дан због уверења да је чашица ракије добра за здравље.
Економија / Пољопривреда ЗЕМЉОМ СЕ НАЈВИШЕ ТРГОВАЛО У ВОЈВОДИНИ У Срему хектар да се заврти у глави
У трећем кварталу ове године земљом се највише трговало у Војводини, а цена хектара се кретала од 1.250 евра у Банату, до 27.800 колико је искеширано за хектар у Срему, показује извештај Републичког геодетског завода. 
Економија / Пољопривреда ПОДМЛАЂУЈЕ И ЛЕЧИ Ова чудесна биљка расте у Србији, а од цене за литру ЕТЕРИЧНОГ УЉА има да вам се заврти у глави
Сигурно сте чули за многобројне препарате који помажу у заустављању старења, подмлађивању лица и хидратацији суве и уморне коже. Али, да ли сте чули за биљку под називом “смиље”?
Економија / Пољопривреда (ФОТО) Министарка Танасковић у Новом Саду најавила ВЕЋЕ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ наредне године
Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић, присуствовала је данас у Новом Саду отварању програма обуке за кориснике Првог јавног позива Пројекта конкурентне пољопривреде Србије и најавила да је за следећу годину за исти пројекат за пољопривреднике издвојено 100 милиона евра. Танасковић је казала и да ће сва повећања из 2023. године важити и у 2024. години.
Економија / Пољопривреда КОТРЉАЊЕ РАВНИЦОМ: БЕРБА ШИПАКА НА СЕВЕРУ БАНАТА Солидна зарада следећих пола века
Берба шипака или шипурака, већ како их ко зове, на једној од највећих плантажа дивљих ружа у Србији, у атару Новог Кнежевца, на северу Баната приводи се крају.
Економија / Пољопривреда Од ИЗВОЗА МАЛИНЕ скоро 240 милиона евра за 10 месеци ове године
У периоду од јануара до краја октобра ове године из Србије је извезено 845 тона свеже малине, у вредности скоро 1,7 милиона евра, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Пољопривреда СЕЗОНА СВИЊОКОЉА ПОЧЕЛА, ПОТРЕБНО ОТВОРИТИ ЧЕТВОРЕ ОЧИ Пре забијачке проверити и афричку кугу и трихинелозу
Почела је сезона свињокоља у сеоским породичним домаћинствима, када посебно треба бити опрезан због појаве афричке свињске куге(АКС), али и трхинелозе, која на нашим просторима није још сасвим искорењена.
Економија / Пољопривреда ПОКРАЈИНА УЛАЖЕ У СТОЧАРЕ За одгајивачки програм додељено 50 милиона динара
Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу 93 уговора ─ укупне вредности 50 милиона динара ─ за реализацију годишњег програма мера за спровођење одгајивачког програма у АП Војводини за 2023. годину.
Video
Економија / Пољопривреда ОДЛУКОМ ВЛАДЕ Дизел за пољопривреднике на НИС-у највише 179 динара! РЕГИСТРОВАНА ГАЗДИНСТВА ће моћи да купе више ЈЕФТИНИЈЕГ ГОРИВА, а ево и колико
БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте, којом је пољопривредним произвођачима омогућена куповина евро дизела на станицама Нафтне индустрије Србије а.д. Нови Сад по максималној цени од 179 динара, а уз употребу картица издатих регистрованим газдинствима, у максималној количини до 400 литара.
Економија / Пољопривреда ВЕШТАЧКИ НОС ЋЕ ДА НАМИРИШЕ ДОБРУ РАКИЈУ Новосадски институт за АИ развија револуционарну справу
Истраживачко-развојни Институт за вештачку интелигенцију Србије ради на електронском носу који машини пружа чуло мириса и тиме може да помогне у привреди.
Економија / Пољопривреда ПРВИ САСТАНАК ВЛАДЕ СРБИЈЕ И ПОЉОПРИВРЕДНИКА Разговарало се о текућим проблемима, наредни преговори 21. децембра
БЕОГРАД: Први састанак владине Радне групе за координацију активности унапређења робног - тржишног пословања пољопривредним производима у којој су и представници пољопривредних удружења одржан је данас у Влади Србије.
Економија / Пољопривреда МЛАДИ ВОЋАР МАРКО ИЗ СЕЛА ВИНЧА КОД ТОПОЛЕ Бити свој на своме је привилегија
Иако воћарима у српској Тоскани није лако, у селима у околини Тополе остало је много младих људи који настављају да иду стопама својих предака, узгајају воће и продају га. Марко Гавриловић из Винче је један од тих и каже да иако ситуација није сјајна - нема одустајања.
Photo
Економија / Пољопривреда ИСПУЊЕНО ОБЕЋАЊЕ За одводњавање рачун мањи 50 одсто у 2023, а без обавезе плаћања у 2024.
БЕОГРАД: Министарство пољопривреде саопоштило је данас да се накнаде за одводњавање за 2023. умањују за 50 одсто власницима, односно корисницима земљишта и објеката на мелиорационом подручју одређеном у складу са законом, као и да они од 1. јануара наредне године неће бити обвезници плаћања те накнаде.
Економија / Пољопривреда И КИНЕЗИ ВОЛЕ ВИНА ИЗ СРЕМА Споразум који ће помоћи да се виноградарство брже развија
Споразум о слободној трговини наше земље са Кином, по којем ће винари моћи да продају вина по нижој царинској стопи и за пет година га продавати без царине, отворио је пут да се винарство и виноградарство брже развија.
Photo
Економија / Пољопривреда ВЛАДА СРБИЈЕ И РАТАРИ СЕ УСАГЛАСИЛИ Премијерка Брнабић поручује: НЕЋЕ БИТИ БЛОКАДА САОБРАЋАЈНИЦА
КИСАЧ: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да је на састанку са пољопривредницима у Кисачу постигнут висок  степен сагласности и да су се договорили да поново одрже састанак у среду, а представници пољопривредника су рекли да неће наставити са блокадама  саобраћаја.
EUR/RSD 117.1709
Најновије вести