Спорт - Рукомет

Спорт / Рукомет СКУПШТИНА РК ЈУГОВИЋ АМИНОВАЛА НОВИ УПРАВНИ ОДБОР И ПРОМЕНИЛА ИМЕ ДВОРАНЕ: Дворана понела име "Милош Лончар"
Делегати Скупштине Рукометног клуба Југовић из Каћа (присутно осам чланова од 11) на редовној седници донели су неколико одлука, а две завређују посебну пажњу, она о новим члановима УО и промени назива дворане.
Спорт / Рукомет РУКОМЕТАШ ВОЈВОДИНЕ ЗБОГ ПОВРЕДЕ НЕ НАСТУПА НА ОИ: Сеса отпао са списка „фараона”
Египатки рукометаш Ахмед Сеса који је и дуго очекивано појачање Војводине неће наступити на Олимпијским играма у Паризу.
Спорт / Рукомет НАДЗОРНИ ОДБОР РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ РАСПИСАО ИЗБОРЕ: Седница Скупштине у уторак
Рукометна Србија требало би 30. јула да добије ново руководство.
Спорт / Рукомет РУМУНСКЕ РУКОМЕТАШИЦЕ БОЉЕ ОД СРПСКИХ: Поново надомак изненађења
Женска кадетска рукометна репрезентација Србије спрема се за Светско првенство које се од 14. 25. августа игра у Кини у Чучаоу.
Спорт / Рукомет ГОЛМАН МЛАДИХ РУКОМЕТАША СРБИЈЕ И ВОЈВОДИНЕ МАРКО ДРАШКО НАКОН ЕП У СЛОВЕНИЈИ: Ово нам је велика школа
Отишли су јуниорски репрезентативци Србије са високим амбицијама и циљем да освоје медаљу на Европском рукометном првенству у Словенији, али су на крају морали да се задовоље 13. местом.
Спорт / Рукомет РУКОМЕТНЕ КАДЕТКИЊЕ СРБИЈЕ ПОРАЖЕНЕ ОД РУМУНИЈЕ НА ПРИПРЕМАМА ЗА СП: Радује добра игра
Женска кадетска рукометна репрезентација Србије поражена је од Румуније са 26:28 (11:12) у првој пријатељској утакмици у Врњачкој Бањи на припремама за Светско првенство које се игра од 14. до 25. августа у Кини у граду Чучао. Други меч са истим ривалом игра се у среду.
Спорт / Рукомет РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ: Мукотрпан рад за високе амбиције
Српски рукометни владари, играчи Војводине, јуче су одржали први састанак, а потом и тренинг у новој сезони. Чета Бориса Ројевића поново има високе циљеве, поготово у Европи и зато је екипа већ сада на окупу и радиће до почетка првенства. Новосађани ће у свом дому, Сланој бари, радити до 2. августа када крећу пут Златибора где ће тренирати седам дана.
Спорт / Рукомет СПЕКТАКЛ У НАЈАВИ, КИЛ ДОЛАЗИ У НОВИ САД: Да ли је време за Спенс?
Рукометаши Војводине сазнали су имена ривала у групној фази Лиге Европе на жребу у Бечу. Српски шампиони налазе се у групи Е и одмериће снаге са Нексеом, Торелавегом и Килом. Свакако највеће име у групи је немачки великан Кил чије боје је седам година бранио Марко Вујин садашњи потпредседник Војводине.
Спорт / Рукомет ЈОШ ЈЕДНА ОСТАВКА У РУКОМЕТНОМ САВЕЗУ СРБИЈЕ: Драган Буквић више није председник Скупштине РСС
После оставке председнице Рукометног савеза Србије Милене Делић исто је учинио и председник Скупштине РСС Драган Буквић.
Спорт / Рукомет НЕОПОЗИВА ОСТАВКА МИЛЕНЕ ДЕЛИЋ НА ЧЕЛУ РУКОМЕТНОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Срећно вам било, живела сам ЗА, а не ОД рукомета
Доскорашња председница Рукометног савеза Србије Милена Делић поднела је оставку на ту функцију.
Спорт / Рукомет СРПСКИ РУКОМЕТНИ КЛУБОВИ ДОБИЛИ РИВАЛЕ У ЕВРОПИ: Партизан имао среће
У квалификацијама за Еврокуп, трећем по квалитету рукометном такмичењу у Европи Србију ће представљати Металопластика, Партизан и панчевачки Динамо. Сва три тима прескачу прву рунду, а играће прве мечеве другог кола квалификација 19. или 20. октобра. На жребу у Бечу најбоље су прошли црно-бели који се састају са Берхемом из Луксембурга.
Спорт / Рукомет ЕВРОПСКО РУКОМЕТНО ПРВЕНСТВО ЗА ЈУНИОРЕ: ,,Орлићи" тек трећи у групи
Јуниорска мушка рукометна репрезентација Србије није оправдала очекивања и са два пораза те једном победом није прошла у наредну фазу Европског првенства које се игра у Словенији.
Спорт / Рукомет МЛАДИ РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ СЛАВИЛИ НАД ГРЧКОМ: Частан опроштај од Европског првенства
Мушка рукометна јуниорска селекција Србије савладале је Грчку са 37:21 (20:8) у мечу трећег кола групе Б на Европском првенству у Словенији.
Спорт / Рукомет МЛАДИ РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ У ГРУПНОЈ ФАЗИ ЗАВРШАВАЈУ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: За част са Грцима
Мушка јуниорска рукометна репрезентација Србије изгубила је у прва два кола на Европском првенству у Словенији и тако остала без шанси да се пласира у наредну рунду такмичења.
Спорт / Рукомет ТРАНСФЕР ИЗ РК ВОЈВОДИНА У РК ДИНАМО: Тасић нови адут Панчеваца
Док је у току јуниорско првенство Европе за рукометаше на ком се ,,орлови" боре за висок пласман многи су се подсетили успеха пређашње генерације коју је водио Ђорђе Теодоровић у којој су се афирмисали Додић, Код и Роган. Један од помало заборављених чланова те генерације је леви бек Марко Тасић који је због повреде лигамената колена на паузи више од годину дана. Тасић се сада враћа на терен, али не у дресу Војводине који је нажалост мало пута носио, већ као члан Динама из Панчева, као њихово десето појачање.
Спорт / Рукомет СЈАЈНА ВЕСТ ЗА РУКОМЕТАШЕ ВОЈВОДИНЕ: Директно у Лигу Европе
Српски рукометни шампион Војводина провешће другу сезону узастопно у Лиги Европе. Дуго је трајала неизвесност да ли ће црвено-бели до места доћи преко квалификација, а овако су се без додатног доказивања нашли међу 32 најбоље екипе другог по квалитету европског такмичења.
Спорт / Рукомет ЖЕНСКИ РУКОМЕТНИ КЛУБОВИ У НЕЗАВИДНОМ ПОЛОЖАЈУ У ЕВРОПИ: Шампион мора у квалификације за ЛЕ
Три женска рукометна клуба представљаће Србију у ЕХФ такмичењима. Освајач дупле круне, Црвена звезда кренуће од прве рунде квалификација за Лигу европе, док су Железничар и Јагодина нашли место у Еврокупу који је прошле године у мушкој конкуренцији освојила Војводина.
Спорт / Рукомет ШАМПИОН ПОЈАЧАВА СТРУЧНИ ШТАБ Ненад Дамјановић брине о голманима
Ненад Шуца Дамјановић (56) нови је тренер голмана у српском рукометном шампиону Војводини.
Спорт / Рукомет МЛАДЕ РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ КУЈУ ПЛАНОВЕ ЗА СП: Почетак припрема 14. јула
Женска кадетска рукометна репрезентација Србије окупиће се у Врњачкој Бањи 14. јула када почињу припреме за Светско првенство у Кини које се игра од 16. до 24. августа.
Спорт / Рукомет IN MEMORIAM: Милош Мића Лончар (1937. - 2024.)
Остао је Каћ, у новијој сторији, без највећег, најпризнатијег и најмудријег сина, остао је без свог Бабе - Милоша Миће Лончара. 
EUR/RSD 117.0706
Најновије вести