Магазин - Гастро

Магазин / Гастро Најскупља чоколада на свету кошта 7.728 евра
ЛИСАБОН: Најскупљу чоколаду на свету чини ограничена едиција од 1.000 чоколадних бомбона вредних чак 7.728 евра по комаду.
Магазин / Гастро Десерти - слатки савезници при мршављењу
Чак и ако нисте професионални тренер или дијететичар, избацивање десерта из плана исхране када желите да смршате вероватно је прва ствар коју урадите или предлажете другима.
Магазин / Гастро Креативна Новосађанка Тијана Поњевић прави чоко бомбе
НОВИ САД: Како је расла окружена слаткишима, Новосађанка Тијана Поњевић, средином децембра прошле године, дошла је на идеју да почне да прави чоко бомбе – слаткиш који се тако зове због ефекта који се ствара када се чоколадна кугла прелије врелим млеком. Она пуца и њена унутрашњост “експлодира” и излази на површину, те се након мешања добија слатки, топли напитак.
Магазин / Гастро Француски багет, нематеријално културно наслеђе Унеска
ПАРИЗ: Француска је одлучила да кандидује свој традиционални хлеб багет за статус нематеријалног културног наслеђа Унеска.
Магазин / Гастро Француски винар патентирао вино посвећено ковиду-19
БЕОГРАД: Француски винар Жан Плезентан патентирао је вино "La Cuvee Qu'on vide 19" које је назвао по пандемији ковид-19, а етикета вина је дизајнирана тако да подсећа на упутства о обавезним епидемиолошким мерама.
Магазин / Гастро У предграђу Сомбора гаји тропске љуте папричице од којих бриде уши
СОМБОР: Војвођани генерално, а поготово они са севера, уз наравно неизбежне Лесковчане, сматрају се за највеће љубитеље јако зачињене хране, а надасве љутих делиција, па је нормално да овдашњи пластеници и поља све чешће освану под засадима љуте паприке.
Магазин / Гастро Гордон Ремзи: Изгубио сам 66 милиона евра због ковида
ЛОНДОН: Познати шкотски кувар Гордон Ремзи (54) открио је да је изгубио 57 милиона фунти (66 милиона евра), јер је био приморан да затвори ресторане већим делом прошле године.
Магазин / Гастро У ПЕКАРИ НАДЕ ВРАНЕШ Хлеб са укусом традиције
Нема лепшег мириса од свеже печеног хлеба, а кухиња Наде Вранеш је његов прави одашиљач.
Магазин / Гастро Зашто јаја у продавницама више не морају стајати у фрижидеру
Трговински ланци у Србији, према прописима који су на снагу ступили још почетком године, јаја више не морају да држе у расхладним витринама, већ на температури изнад пет степени
Магазин / Гастро Мишленове звездице коначно и у Србији
БЕОГРАД: Мишленове звездице коначно стижу и у Србију, сазнаје Танјуг. Србија је, наиме, постала део престижног Мишленовог гастрономског водича, а који су ресторани у нашој земљи добили ово, најпрестижније кулинарско признање, према Танјуговим информацијама биће познато у децембру.
Магазин / Гастро Пабови могу да раде само ако служе "праве" оброке
ЛОНДОН: У Енглеској након увођења нових мера за сузбијање ширења корона вируса могу да остану отворени само пабови и барови који раде као ресторани, што значи да служе "праве" оброке попут ручка и вечере.
Магазин / Гастро Берба шампањског грожђа биће срезана 20 одсто
ПАРИЗ: Француски произвођачи шампањца постигли су данас “у минут до 12” споразум да плански смање бербу грожђа ове године за више од једне петине, у настојању да се изборе с падом продаје до којег је довела криза корона криза.
Магазин / Гастро Хердова упоредила Депа са др Џекилом и мистер Хајдом
ЛОНДОН: Америчка глумица Амбер Херд, бивша супруга америчког глумца Џонија Депа упоредила га је са доктором Џекилом и господином Хајдом у низу порука које је слала својој мајци 2013. године, рекавши да јој је сломњено срце када је открила да њен тадашњи дечко постаје насилан када конзумира дрогу и алкохол.
Магазин / Гастро Професор Стојиљковић о омиљеној летњој посластици
У топлим данима многи воле да се расхладе једном од омиљених летњих посластица – сладоледом.
Магазин / Гастро Светски дан безбедности хране: Шта једемо-задатак свих нас
БЕОГРАД: У свету се обележава Дан безбедности хране, како би се скренула пажња на оболевање, али и на не тако ретке смртне исходе који покварена храна носи са собом.
Video
Магазин / Гастро Италија: Како направити пицу у доба короне
БЕРЛИН: Напуљ је препун пицерија које су у доба короне затворене, што је проблем за власнике и запослене, али и бројне Италијане, који се код кућа довијају да направе пицу приближно добру као оно на шта су навикли.
Магазин / Гастро Италијански посластичар нуди колач у облику коронавируса
ЂЕНОВА: Док прехрамбене и остале потрепштине нестају великом брзином из италијанских супермаркета, излог чувене посластичарнице с дугом традицијом "Манђини" у центру Ђенове, краси нова посластица у облику корона вируса.
Магазин / Гастро Деликатесни понедељак: Од мантија, преко слатке погаче до добош торте
БЕОГРАД: У Културном центру Град је одржана манифестација "Деликатесни понедељак" на којој је приказана кухиња четири националне мањине у Србији - мађарске, влашке, бошњачке и ромске, у циљу очувања традиционалног начина припреме јела.
Photo
Магазин / Гастро Гастро путовање: Егзотичне ђаконије мароканске кухиње
Мароко је земља коју запљускује Средоземно море и Алтански океан, којој припада део Сахаре и коју краси планина Атлас. Старијим генерацијама за ову земљу је везан чувени филм „Казабланка” с Хемфријем Богартом и Ингрид Бергман. Како било, увек га је пратио дах егзотике, јер је Мароко земља која опчињава, па не изненађује да су у њему боравили многи славни писци, рок звезде и људи из светског џет-сета. Није ни чудо, јер осим природних лепота и историјских знаменитости, Мароко има веома занимљиву кухињу коју обогаћује сплет разних утицаја медитеранских кухиња.
Магазин / Гастро Салма Хајек случајно Еминема полила водом
Глумица Салма Хајек упознала је свог идола иза бине на додели Оскара, али је имала и малу незгоду када је Еминема исполивала водом, јавља РТС.
EUR/RSD 117.5814
Најновије вести