Магазин - Гастро

Магазин / Гастро Откривено више од 1.000 супер-емитујућих локација метана које угрожавају климу
На више од 1.000 "супер-емитујућих" локација у свету 2022. године у атмосферу је избачен метан, углавном из рафинерија, а на најгорем месту загађење је било еквивалентно оном које произведе 67 милиона аутомобила у покрету, објавио је данас "Гардијан".
Магазин / Гастро Љубитељи "маргарите" у проблему: Текила у канџама климатских промена
ЊУЈОРК: Национални дан коктела Маргарита у Америци се обележава у сенци упозорења научника да климатске промене угрожавају главног опрашивача биљке агаве, без које нема праве текиле, главног састојка коктела "маргарита".
Магазин / Гастро Музичке звезде Мајли Сајрус и Мими Веб објавиле нове синглове и спотове
ЊУЈОРК: Светске музичарке Мајли Сајрус и Мими Веб објавиле су нове синглове за дискографске куће “Columbia Records ”, односно “Epic Records ” из Њујорка, као најаве њихових албума, саопштила је домаћа издавачка кућа “Менарт”, дистрибутер за цео регион.
Магазин / Гастро Веште руке Александре Лазукић Плукавец од чоколаде праве уникатна уметничка дела
Чоколада је појам који подразумева посластицу коју воле све генерације. Разликују се по боју и укусу, али и дизајну. Када је реч о чоколадама које украшава Новосађанка Александра Лазукић Плукавец, може се констатовати да су то уникатна уметничка дела која је старијима тешко појести.
Магазин / Гастро Вашингтон пост направио листу београдских ресторана које треба  посетити
ВАШИНГТОН: Амерички лист Вашингтон пост објавио је листу иновативних београдских ресторана, које би туристи морали да посете приликом обиласка српске престонице.
Магазин / Гастро Србин најбољи пица мајстор на свету: Највећа тајна је осећај за тесто
БЕОГРАД: Познато је да је пица "лична карта" Италије. Али, мање је познато да је најбољи пица-мајстор на свету Србин, Београђанин. Горан Абрамовић освојио је прво место на светском такмичењу у прављењу традиционалне наполитанске пице.
Магазин / Гастро ОДОЛИТЕ ИСКУШЕЊИМА ТРПЕЗЕ Избегавајте празнично преједање
Зима је време слава и празника, током којих је тешко одолети месу, колачима, пићу. Тешко је бити умерен, а требало би да знамо како себи да оплакшамо последице преједања.
Магазин / Гастро Произвођачи шампањца очекују рекордну продају ове године
РЕМС: Очекује се да ће продаја шампањца ове године достићи нови рекорд, упркос инфлацији, рекли су произвођачи уочи прославе Нове године широм света.
Магазин / Гастро "Експлозија" цена ванилица пред Божић, килограм преко 100 евра
БЕЧ: Драматични раст цена енергената погодио је пекаре и посластичаре у Аустрији, тако да су омиљени божићни колачи значајно поскупели.
Магазин / Гастро Кафа или чај, генетика бира шта нам више прија
Недавно спроведена студија је показала шта одређује то да нека особа буде љубитељ чаја, односно да више воли кафу.    
Photo
Магазин / Гастро Савршена јела Истамбула уз имена са грешком
Неки добри, паметни људи давно су рекли да се прави живот града одвија на улици.
Магазин / Гастро Француски хлеб багет на листи Светске културне баштине
ПАРИЗ: Француски хлеб багет уписан је на Унескову листу нематеријалног културног наслеђа, јавља Ројтерс.
Магазин / Гастро Маслине, воће и орашасти плодови били грицкалице на Колосеуму
РИМ: Гледаоци у римском Колосеуму јели су маслине, воће и орашасте плодове док су гледали како се гладијатори боре до смрти, саопштили су археолози, након што су истражујући канализацију испод арене открили делове хране старе 1.900 година.
Магазин / Гастро Лукс хотдог у Луцерну кошта чак 250 франака
БЕРН: У Швајцарској су већ постављене традицоналне божићне пијаце, а на њима се могу наћи како пригодни напици, тако и специјалитети брзе хране, који понекад могу да коштају и мало богатство.
Магазин / Гастро За држање киселог купуса у стамбеној згради треба одобрење комшија
И мирис киселог купуса може да буде препрека за добре комшијске односе.
Магазин / Гастро Код тровања печуркама звати ВМА и избацивати отров
БЕОГРАД:Токсиколог Радомир Ковачевић рекао је да у случају тровања печуркама било где у Србији одмах треба позвати Национални центар за контролу тровања на ВМА, а у случају да је немогуће да се то реши на лицу места шаље се и хелкоптер како би се пацијант допремио на клинику.
Магазин / Гастро УГРОЖЕН ОЗОНСКИ ОМОТАЧ ИЗНАД СОМБОРА Испечене потколенице и очи пуне дима   
За разлику од нормалног света, Сомборци, иначе зимогрожљив свет, који од уласка у римску провинцију Паноникум и тиме приступу цивилизованом серклу, истовремено "лају" на државу што је грејање скупо, али и троше више огревног дрвета лети кад звиздан упече, него јануарски северац набаци снег до паса.
Магазин / Гастро Др Стојиљковић о адитивима: Дугорочна штета краткотрајне користи
НОВИ САД: Мало знамо о супстанцама које се налазе иза неких шифара на декларацијама производа, нарочито прехрамбених производа. Неке од тих супстанци су адитиви – материје које које се додају храни, а циљ им је да побољшају укус (писали смо о мононатријум-глуатамату у прошлом броју ТВ магазина) и изглед, мењају текстуру, спрече кварење.
Магазин / Гастро У Немачкој переца постаје нематеријално културно наслеђе?
БЕРЛИН: Переца треба да постане нематеријално светско културно наслеђе УНЕСКО, траже пекари немачке покрајине Баден-Виртенберг.
Магазин / Гастро Проф. др Стојиљковић о појачивачима укуса: Колико нас адитиви варају
Данас је постао императив да сва чула морају да уживају што више и што јаче па чак и када се то односи на храну. Јело више није нешто што ће само нахранити тело, него на тањиру мора бити право мало ремек дело – које ће прво да освоји својим изгледом, па мирисом, укусом, текстуром, а модерни кувари чак желе да и ваше чуло слуха буде подстакнуто износећи пред вас храну која још увек крчка, цврчи…
EUR/RSD 117.3294
Најновије вести