Магазин - Гастро

Магазин / Гастро Еклстон ухапшен на аеродрому због непријављеног пиштоља
САО ПАУЛО: Некадашњи први човек Формуле 1 Берни Еклстон ухапшен је у Бразилу током укрцавања у приватни авион, пошто је у његовом пртљагу пронађен пиштољ који није пријавио, преноси Скај спорт.
Магазин / Гастро У Аустрији поскупео и „Мекдоналдс“
БЕЧ: Након драматичног раста цене енергената и намирница у продавницама, Аустријанци су суочени и са поскупљењем брзе хране.
Магазин / Гастро Бечка шницла у Аустрији све скупља
БЕЧ: Раст цене гаса, струје, уља и других ствари су главни разлог што су у Аустрији скочиле цене у ресторанима.
Магазин / Гастро Инванзивни рак: Добри за салате, рижото и пасте
Недавно је на Научном институту за прехрамбене технологије у Новом Саду представљен пројекат “Нутритивни, сензорни и гастрономски потенцијал инвазивне врсте рака Faxonius limosus у функцији одрживог развоја угоститељско - туристичког сектора АП Војводине“.
Магазин / Гастро Фереро повукао киндер јаја из британских радњи због салмонеле
ЛОНДОН: Италијанска кондиторска група Фереро повукла је чоколадна јаја Киндер Сурпрајз из британских продавница две недеље уочи Ускрса због могуће повезаности са више десетина пријављених случајева салмонеле.
Магазин / Гастро Због несташице уља немачки угоститељи бришу помфрит из јеловника
БЕРЛИН: Због украјинске кризе, у Немачкој грађани празне рафове са сунцокретовим уљем у продавницама, а први угоститељи избацују из јеловника помфрит због недостатка уља и високе цене.
Магазин / Гастро Хелсинки: На пријемима без јела од меса
ХЕЛСИНКИ: Хелсинки више неће служити јела од меса на семинарима, пријемима и другим догађајима, како би се смањио угљенични отисак финске престонице.
Магазин / Гастро Преминуо "отац" тирамисуа Адо Кампеол
РИМ: Угоститељ Адо Кампеол, који се сматра "оцем" тирамисуа, преминуо је у 93. години, преноси Би-Би-Си.
Магазин / Гастро Бритни Спирс коначно слободна, отац одустаје од старатељства
ЛОС АНЂЕЛЕС: Џејмс Спирс пристао је да више не буде законски старатељ својој ћерки поп звезди Бритни после 13 година, мада није одређен временски рок када ће то учинити.
Магазин / Гастро Шпанци направили робота који спрема паељу
МАДРИД: Може ли робот да припреми паељу која је једнако укусна попут оне коју прави неки шпански шеф кухиње - да, може, тврди један главни кувар који је пробао такву паељу.
Магазин / Гастро Најскупља чоколада на свету кошта 7.728 евра
ЛИСАБОН: Најскупљу чоколаду на свету чини ограничена едиција од 1.000 чоколадних бомбона вредних чак 7.728 евра по комаду.
Магазин / Гастро Десерти - слатки савезници при мршављењу
Чак и ако нисте професионални тренер или дијететичар, избацивање десерта из плана исхране када желите да смршате вероватно је прва ствар коју урадите или предлажете другима.
Магазин / Гастро Креативна Новосађанка Тијана Поњевић прави чоко бомбе
НОВИ САД: Како је расла окружена слаткишима, Новосађанка Тијана Поњевић, средином децембра прошле године, дошла је на идеју да почне да прави чоко бомбе – слаткиш који се тако зове због ефекта који се ствара када се чоколадна кугла прелије врелим млеком. Она пуца и њена унутрашњост “експлодира” и излази на површину, те се након мешања добија слатки, топли напитак.
Магазин / Гастро Француски багет, нематеријално културно наслеђе Унеска
ПАРИЗ: Француска је одлучила да кандидује свој традиционални хлеб багет за статус нематеријалног културног наслеђа Унеска.
Магазин / Гастро Француски винар патентирао вино посвећено ковиду-19
БЕОГРАД: Француски винар Жан Плезентан патентирао је вино "La Cuvee Qu'on vide 19" које је назвао по пандемији ковид-19, а етикета вина је дизајнирана тако да подсећа на упутства о обавезним епидемиолошким мерама.
Магазин / Гастро У предграђу Сомбора гаји тропске љуте папричице од којих бриде уши
СОМБОР: Војвођани генерално, а поготово они са севера, уз наравно неизбежне Лесковчане, сматрају се за највеће љубитеље јако зачињене хране, а надасве љутих делиција, па је нормално да овдашњи пластеници и поља све чешће освану под засадима љуте паприке.
Магазин / Гастро Гордон Ремзи: Изгубио сам 66 милиона евра због ковида
ЛОНДОН: Познати шкотски кувар Гордон Ремзи (54) открио је да је изгубио 57 милиона фунти (66 милиона евра), јер је био приморан да затвори ресторане већим делом прошле године.
Магазин / Гастро У ПЕКАРИ НАДЕ ВРАНЕШ Хлеб са укусом традиције
Нема лепшег мириса од свеже печеног хлеба, а кухиња Наде Вранеш је његов прави одашиљач.
Магазин / Гастро Зашто јаја у продавницама више не морају стајати у фрижидеру
Трговински ланци у Србији, према прописима који су на снагу ступили још почетком године, јаја више не морају да држе у расхладним витринама, већ на температури изнад пет степени
Магазин / Гастро Мишленове звездице коначно и у Србији
БЕОГРАД: Мишленове звездице коначно стижу и у Србију, сазнаје Танјуг. Србија је, наиме, постала део престижног Мишленовог гастрономског водича, а који су ресторани у нашој земљи добили ово, најпрестижније кулинарско признање, према Танјуговим информацијама биће познато у децембру.
EUR/RSD 117.5361
Најновије вести