Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Недимовић: Ускоро аутоматизовани систем против града
ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да је намера да се у сарадњи са Републичким хидрометеоролошким заводом постави нови аутоматизовани систем за противградну заштиту, како би се смањиле штете од града.
Економија / Пољопривреда Котрљање равницом: Сласт и горчина у воћарској производњи Јенеа Шерфезеа из Хоргоша
У производњи јабука и другог воћа на подручју Суботичко-хоргошке пешчаре на северу Бачке ова сезона је била осредња, а воћар и виноградар Јене Шерфезе из Хоргоша констатује да је учинак далеко од рекордног рода, али да су они који имају заливне системе уз солидан принос постигли квалитет, поготово што је сунце дало доста сласти.
Економија / Пољопривреда На половини њива биће посејано семе с тавана
Очекује се да и ове године, као и лањске, буде посејано око 50 одсто недекларисаног семена пшенице које пољопривредници држе на тавану за сопствене потребе сматрајући да ће тако јефтиније проћи.
Економија / Пољопривреда Субвенције упетостручиле стада сјеничке овце
ТУТИН: У општинама западне југозападне Србије повећан је број домаћинства која се баве узгојем оваца за 20 одсто, услед повећања субвенција државе у последње три године.
Економија / Пољопривреда Споразум о сарадњи ПКС и АД Дневник-Пољопривредник
БЕОГРАД: У Привредној комори Србије (ПКС) данас је потписан Споразум о сарадњи ПКС и АД Дневник-Пољопривредник из Новог Сада са циљем јачања заједничких активности на унапређењу пољопривреде, агропривреде и руралног развоја у Србији.
Економија / Пољопривреда Сточарима из Војводине 65 милиона динара
Пољопривредници из Војводине, њих 60, потписли су јуче уговоре у Скупштини АПВ ради добијања новчаних подстицаја за опремање сточарских фарми и за увођење ЕУ стандарда у објекте у којима се производи и прерађује месо и млеко, укупне вредности од 65 милиона динара.
Економија / Пољопривреда Србији ће зафалите 50.000 тона соје
Соју ћемо ове године морати увозити јер су суша и високе дневне температуре умањиле род па је нећемо имати довољно за домаће потребе. Међутим, увоз, по свој прилици, неће бити у великим количинама.
Економија / Пољопривреда Подршка Покрајинске владе паорима од 149 милиона динара
НОВИ САД: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић доделио је данас војвођанским пољопривредницима 149 уговора, према којима ће Секретаријат са приближно 149 милиона динара суфинансирати пројекате чија је укупна вредност 270 милиона.
Економија / Пољопривреда Отворен Сајам пекарства и млинарства у Новом Саду
НОВИ САД: Сајам пекарства и млинарства "Пекарско-миланарски дани" почео је данас у Новом Саду, а посетиоци су могли да се упознају са савременом технологијом која се користи у млинарској, пекарској и посластичарској индустрији.
Photo
Економија / Пољопривреда Котрљање равницом: У задругу по савет и помоћ „око папирологије”
БАШАИД: Земљорадничка задруга “Греда” у банатском селу Башаиду, новијег типа, основана пре 23 године, определила се за пружање услуга пољопривредним газдинствима, али те услуге се не односе на производњу већ су едукативне!
Економија / Пољопривреда За хектар жита треба од 57.000 до 92.000 динара
НОВИ САД: Тренутно је киша омела сетву пшенице, али без обзира на то, пољопривредници који се спремају да ове јесени посеју пшеницу имаће трошак приближан лањском.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Држава мерама помаже јесењу сетву
БЕОГРАД: Држава ће помоћи пољопривредницима пред јесењу сетву и у току су две мере које се односе на набавку семена, док ће још две бити доступне у наредним недељама, каже министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
Економија / Пољопривреда Замена меркатилне за семенску пшеницу у РРР
НОВИ САД: Сетва у октобру је један од од најважнијих послова за већину пољопривредника.
Економија / Пољопривреда Србија би у новембру могла да добије зелено светло за ИПАРД
БЕОГРАД: Србија би већ у новембру могла да добије зелено светло од Европске уније за почетак реализације ИПАРД средстава намењених пољопривреди у износу од 175 милиона евра, која су предвиђена за период до 2020. године, речено је данас на заседању ИПАРД одбора у Палати Србија.
Економија / Пољопривреда Србија у новембру добија 175 милиона евра за пољопривреду?
БЕОГРАД: Србија би већ у новембру могла да добије зелено светло од Европске уније за почетак реализације ИПАРД средстава намењених пољопривреди у износу од 175 милиона евра, која су предвиђена за период до 2020. године, речено је данас на заседању ИПАРД одбора у Палати Србија.
Економија / Пољопривреда Брнабић у Новом Саду отворила Центар дигиталне пољопривреде
Председница Владе Србије Ана Брнабић отворила је у Новом Саду Центар дигиталне пољопривреде Србије на Институту „БиоСенс“, и пустила у рад дигиталну платформу „АгроСенс“ којом се преко мобилног телефона могу добити сви релевантни подаци о активностима пољопривредне производње, чији су основни сервиси бесплатни за све пољопривреднике.
Економија / Пољопривреда Сушна година, а сласт прелива у виноградима и подрумима
За Хоргош се најчешће чује кад се одужи ред на нашој најпрометнијој северној капији ка Европи, некога ухвате у шверцу или мигранти преко поља похрле да прескоче дуплу ограду коју је подигла Мађарска.
Економија / Пољопривреда Отворен Пољопривредни сајам у Јаши Томићу 
СЕЧАЊ: У месту Јаша Томић, у општини Сечањ, данас је отворен први пољопривредни сајам који је окупио бројне излагаче пољопривредних производа, семенске робе и пољопривредне механизације.
Економија / Пољопривреда Хлебно жито посејати барем на 550.000 хектара
НОВИ САД: Сетва пшенице требало би да почне од наредне недеље јер је ово оптималан рок, првенствено због временских услова.
Економија / Пољопривреда Недимовић: Сагласност са Русима о надзору и фитозаштити воћа
МОСКВА: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је данас у Моксви постигао пуну сагласност са руским званичницима о координацији инспекцијског надзора и фитозаштите воћа, како би се спречиле евентуалне злоупотребе.
EUR/RSD 119.2094
Најновије вести