Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда ОБРАДУЈЕМО СЕ КАДА ГА ВИДИМО НА ПРОЛЕЋЕ Идеално је време за сетву сребрењака
Крај септембра и све до краја октобра, је идеално време за садњу лука сребрењака.
Photo
Економија / Пољопривреда ДОБРА ВЕСТ ЗА МЛИНАРЕ - ИЗВОЗ НАШЕГ БРАШНА КРЕНУО У МАЂАРСКУ И СЛОВЕНИЈУ За трећину повећана продаја на европском тржишту
Србија је почела извоз брашна у Европску унију - Мађарску и Словенију...
Економија / Пољопривреда ЗБОГ РАТА РУСИЈЕ И ЗАПАДА ЦЕНА НАШЕГ СУНЦОКРЕТА ПРЕПОЛОВЉЕНА Пољопривредници у тешкој ситуацији
Цену економског рата Русије и Запада директно плаћају пољопривредници.
Економија / Пољопривреда ВЕРТИКАЛНА ПРОИЗВОДЊА ФУНКЦИОНИШЕ Из дестилерије „Седам језера“ тече добра ракија (ВИДЕО)
На 18 кехтара засада црвеноцркванска фирма „Седам језера“ узгаја крушку и кајсију од које прве ракију.
Економија / Пољопривреда СЕМЕ СКУПЉЕ ОД ЗЛАТА, АЛИ ЈЕ ЗАРАДА ФАНТАСТИЧНА Код Химза из Пријепоља рађа џиновски чери парадајз који може да обере једино са мердевина
ПРИЈЕПОЉЕ: Иако се парадајз производи у свим деловима Србије, само за онај који расте у домаћинству Химза Мушовића из Сељашнице код Пријепоља може се рећи да је џиновски.
Економија / Пољопривреда МИНИСТАРКА ПОЉОПРИВЕДЕ ЗА ДНЕВНИК Кина отворила врата за српске пољопривредне производе
Министарка пољоприовреде ЈелнаТанасковић је истакла за Дневник, да је кинеско тржиште за извоз наше робе од великог значаја, као и да држава интензивно ради на отварању нових тржишта.
Економија / Пољопривреда ВЕРИЦА ТАНАСИЋ ЊИВОМ ЗАМЕНИЛА АРХЕОЛОГИЈУ Ипак живи од копања, и то белог лука
Верица Танасић (44) није успела да се запосли као археолог, али ипак живи од копања.
Photo
Економија / Пољопривреда Јелена Танасковић у Црвеној Цркви ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ САЛЕТЕЛИ МИНИСТАРКУ ПИТАЊИМА КАКО ДО СУБВЕНЦИЈА И ВЕЋЕ ПЕНЗИЈЕ
У склопу редовних обилазака пољопривредних газдинстава на територији Војводине, које Министартсво пољопривреде, шумарства и водопривреде реализује од марта, министарка Јелена Танасковић  била у Црвеној Цркви (општина Бела Црква) и Скореновцу (општина Ковин).
Економија / Пољопривреда ЕВО НА КОЈОЈ БИЉКИ СУ ЛАЖНИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ НАЈВИШЕ ПРОФИТИРАЛИ За 18 месеци биће прегледан сваки квадратни метар
Контрола пољопривредних газдинстава које спроводи Министарство пољопривреде на основу пријава земљорадника ради испалате субвенција, 18.000 динара по хектарту, могла би бити заврешена за годину и по дана.
Економија / Пољопривреда НАЈВИШЕ ТРГОВАНО КУКУРУЗОМ Већа потражња за новим родом
НОВИ САД: Током претходне радне недеље преко Продуктне берзе у Новом Саду прометовано је 2.555 тона робе, што у односу на недељу дана раније представља пад од 38,42 одсто, наводи се у берзанском извештају и додаје да је за 30,36 одсто пала и финансијска вредност промета која је износила 63,13 милиона динара.   
Економија / Пољопривреда ПОСКУПЉЕЊЕ СВИЊСКОГ МЕСА ИЗВЕСНО Ево и зашто?
БЕОГРАД: Произвођачи свиња се налазе у незавидној ситуацији, јер им је афричка куга свиња нанела велику штету, те је извесно да ће свињско месо поскупети, изјавили су фармер из Качарева Предраг Марчетић и фармер из Краљева Зоран Милићевић.
Photo
Економија / Пољопривреда Биће КУКУРУЗА, ЧАК ДВА милиона тона више ЕВО ГДЕ ЈЕ ОМАНУО РОД (ФОТО)
У атару општине Србобран почела је жетва кукуруза, али ратари нису пођеднако задовољни приносима.
Економија / Пољопривреда СТОП, ДРУЗЈА Пољска, Мађарска и Словачка задржавају ембарго на украјинско жито
ВАРШАВА, КИЈЕВ: Пољска, Мађарска и Словачка одлучиле су данас да уведу једнострану забрану увоза украјинског жита и других производа из те земље, након што је Европска унија објавила да неће продужити ограничења која је увела и која истичу данас у поноћ. 
Економија / Пољопривреда ПРОНАЂЕН ФУНГИЦИД Спречен извоз  свежих краставаца у Словенију
БЕОГРАД: Директор Управе за заштиту биља Небојша Милосављевић потврдио је данас да је на граници са Словенијом заустављена количина од 18.000 тона свежег краставаца из Србије, јер су у њима пронађени остаци фунгицид металаксила.
Економија / Пољопривреда КРЕНУЛА БЕРБА ПАПРИКЕ Грађанима папрено, а накупци скидају кајмак, ЕВО КОЛИКО КОШТА
Паприке, црвене роге, која иде у ајвар и пече се као прилог уз главна јела ове године неће бити пуно у Руском Крстуру.
Економија / Пољопривреда НИКАД ВЕЋИ БУЏЕТ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ Премија за млеко и подстицај за квалитетна приплодна грла ЕВО колико се издваја за санацију речних водотокова
Влада Републике Србије усвојила је више измењених уредби из области пољопривреде, које су усклађене са ребалансом буџета за 2023. годину.
Економија / Пољопривреда ВЛАДА СРБИЈЕ УСВОЈИЛА УРЕДБЕ Наставља се исплата премија за млеко, давања по хектару...
БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници више измењених уредби из области пољопривреде, које су усклађене са ребалансом буџета за 2023. годину, а усвајањем тих измена омогућен је наставак исплате давања по хектару, премија за млеко и подстицаја за квалитетна приплодна грла.
Економија / Пољопривреда Посета бачкопаланачкој општини: Држава ће помоћи пољопривредницима да прегрме штету коју је невреме направило
Држава је ту и вољна да помогне, па ће учинити све што је у њеној моћи како би подржала пољопривреднике и помогла им да, колико је то могуће, прегрме штету која их је овог лета задесила - најавила је министарка пољопривреде Јелена Танасковић приликом јучерашње посете општини Бачка Паланка.
Економија / Пољопривреда У току кампања ПРЕРАДЕ ШЕЋЕРНЕ РЕПЕ у Војводини, а ево које су ЦЕНЕ ШЕЂЕРА ОВЕ СЕЗОНЕ
Почела је прерада шећера, односно вађење шећерне репе и са тим послом и интересовање какав ће бити овогодишњи род, хоћемо ли репе имати довољно и колико ће коштати килограм шећера. У току је сезона припреме зимнице када се шећер у домаћинствима више користи, па велики маркети нуде акцијске цене - килограм шећера за око стотину динара.
Економија / Пољопривреда ПРАВЕ ПУСТОШ НА ВОЈВОЂАНСКИМ ОРАНИЦАМА Ово су животиње које задају муке узгајивачима купуса и карфиола
Птице су врло корисне у баштама и на њивама јер се хране нежељеним инсектима, али истовремено знају да буду и праве штеточине које изазивају огромне материјалне губитке.
EUR/RSD 117.1990
Најновије вести