Економија - Пољопривреда

Економија / Пољопривреда Ђубриво рекордно, цене пшенице, кукуруза и соје расту
НОВИ САД: Минерална ђубрива забележила су ове недеље максималне цене у овој економској години, а дошло је и до раста цена соје, кукуруза и пшенице, известила је данас Продуктна берза.
Економија / Пољопривреда Држава кукуруз плаћа 29 динара
Републичка дирекције за робне резерве откупиће 23.186.458 килограма овогдишњег рода кукуруза по 29 динара за килограм, што је незнатно нижа цена од јучерашње на Продуктној берзи Нови Сад.
Економија / Пољопривреда У орасима се крцка солидна зарада
Са кишним јесењим данима почело је да отпада лишће са стабала ораха којих још има дуж кућа по селима, али сваке године и на све већем броју плантажа.
Економија / Пољопривреда Расле цене пољопривредних производа - пшенице највише
НОВИ САД: Прошле недеље расле су цене свих примарних пољопривредних производа а највише је, за 6,68 посто, порасла цена пшенице, саопштила је Продуктна берза.
Економија / Пољопривреда КОТРЉАЊЕ РАВНИЦОМ Прерада облачинске вишње дуплира добитак
Није сезона бербе вишања, али у ономе што се од облачинске вишње преради у породичном газдинству Секуле Роквића из Бачког Доброг Поља, ужива се током целе године.
Економија / Пољопривреда За јутро пшенице спремити 32.000 динара
Киша и хладно време прекинули су јесење радове на њивама, али посао ратарима неће побећи када се пролепша време да обаве сетву пшенице која треба управо у октобру да буде посејана.
Економија / Пољопривреда Очекујемо нових 700 трактора из конкурса Светске банке
КУПИНИК: Очекујем да ће воћари и повртари набавити бар 700 нових трактора из конкурса Светске банке за доделу средстава намењених куповини трактора и механизације у овоим гранама пољоривреде, изјавио је данас министар пољопривреде, водопивреде и шумарства Бранислав Недимовић.
Економија / Пољопривреда Божић у Суботици: Информације са терена битне за унапређење аграра
СУБОТИЦА: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић посетио је данас Суботицу, где је разговарао са начелником Севернобачког управног округа Бојаном Шораловим.
Економија / Пољопривреда Употреба биомасе у Србији је у замаху
НОВИ САД: По студији енергената, биомаса има већи енергетски потенцијал од енергије сунца или ветра, поручено је на Научно-инвестиционој конференцији "SEE ENERGY - Connect & Supply III", уз констатацију да је на пољу примене биомасе већ много урађено у Србији.
Економија / Пољопривреда Пољопривредном факултету испоручен трактор поводом нове академске године
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић посетио је данас Пољопривредни факултет у Новом Саду и студентима и професорима те високошколске установе пожелео успешну школску годину, истичући да је улагање у знање најбоља инвестиција за оне који су одлучили да студирају.
Економија / Пољопривреда Од дронова ће зависити род на њивама, у воћњацима, виноградима...
Новину у пољопривреди представљају специјални дронови за третмане усева и засада из ниског лета, који могу да обезбеде правовремену и квалитетну заштиту усева, чак и у ситуацијама када класичном механизацијом то није могуће, рецимо због захтевног терена, наквашеног земљишта након падавина или висине и осетљивости усева...
Економија / Пољопривреда Добра цена ће погурати сетву хлебног жита
Октобар је месец када треба сејати пшеницу, па ратари уз жетву кукуруза припремају оранице и за нови род хлебног зрна.
Економија / Пољопривреда Чворци напаст за винограде, у јатима преко 150 птица
ЈАГОДИНА: Виногради у Поморавском округу су на удару великих јата чворака, заштићене врсте птица, које праве огромну штету, а виноградари Јагодине, кажу за Танјуг, да велике штете праве и у виноградима целе Србије и Северне Македоније.
Економија / Пољопривреда Кркобабић: Туристичке задруге на селу ће нам бити приоритет у 2022.
БЕОГРАД: Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је да је циљ издвајања средстава за организовање манифестација "Михољски сусрети села" да се оживи друштвени живот на селу, а да се људи сами опредељују шта ће бити тема тих сусрета.
Економија / Пољопривреда После 30 године српска пилетина на ЕУ тржишту
БРИСЕЛ: Министар пољопривреде Србије, Бранислав Недимовић, данас је у Бриселу договорио почетак одобравања процедуре извоза пилећег меса из Србије у ЕУ.
Економија / Пољопривреда Котрљање равницом: На модерној фарми „Холо компани” у Дорослову
Пре три године “Холо компани” из Дорослова је отворила најмодернију свињогојску фарму у којој се негује око 1.000 крмача и назимица, а светлост дана угледа 500 прасади недељно. Власник и директор “Холо компани” Роналд Холо истиче да су резултати јако добри, међу најбољима у Европи.
Економија / Пољопривреда „Оригинал Србија” на Пољопривредном сајму у Новом Саду
Да се домаће све више цени, а вредност неког производа одређује према подручју на коме настаје, Новосађани имају прилике да се увере код помена футошког купуса или бегечке шаргарепе.
Економија / Пољопривреда Род кромпира у Поморављу мањи за 50 одсто
ЈАГОДИНА: Кромпира у Поморавском округу ове године је 50 одсто мање, година му није била наклоњена, а и мање је сејан због лоше прошлогодишње цене и продаје.
Економија / Пољопривреда Завршене септембарске приредбе на Новосадском сајму
На Новосадском сајму јуче су завршене септембарске приредбе на којима се на Међународном пољопривредноми сајму, Сајму лова и риболова и Сајму екологије представило око 800 излагача из 17 држава.
Економија / Пољопривреда Цене уљарица и житарица бележе раст: Соја близу 80 динара, а кукуруз око 27 динара
Цене основних ратарских култура бележе раст у односу на лане и по свој прилици биће и скупље него током прошле економске године.
EUR/RSD 117.5811
Најновије вести