Економија - Наслови

Економија / Наслови Код грађана најповољнији извори за кредите
Рекламне спотове банка, које нуде повољно рефинансирање свих обавеза, прошарале су ових дана и нешто другачије понуде  Опортјунити банка и Прокредит банка позивају грађане да код њих ставе новац на штедњу нудећи камату од два и један одсто на годишњем нивоу за депозите у еврима.
Економија / Наслови Чадеж: Очекујемо наставак дијалога државе и привреде
БЕОГРАД: Привредници од нове владе очекују, пре свега, да разуме и уважава иницијативе привреде, а то је будућа премијерка, као неко ко долази из приватног сектора и док је била министар, већ доказала, изјавио је председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.
Економија / Наслови Вучић и Милер о снабдевању гасом и проширењу Банатског двора
БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се са председником Управног одбора ПАО Гаспром Алексејем Милером, са којим је разговарао о унапређењу сарадње у области снабдевања гасом Србије, којој је од почетка године испоручено 47 одсто гаса више него у истом периоду лане.
Економија / Наслови Новосадске финансије најстабилније, Крагујевац на ивици банкрота
БЕОГРАД: Председник Фискалног савета Павле Петровић изјавио је да су четири највећа града у Србији - Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац, огледало проблема целе локалне самоуправе Србије.
Економија / Наслови Шта „наслеђује“ Ана Брнабић?
БЕОГРАД: Пуна каса, стабилне јавне финансије и јасан реформски правац - то је оно што претходна влада Александра Вучића оставља „у наслеђе“ Ани Брнабић, мандатарки за састав новог кабинета.
Економија / Наслови Представљено 15 најбољих идеја студената за развој региона
БЕОГРАД: Петнаест високо рангираних пројектних идеја студената за регионални развој представљено је данас у Српској академији наука и уметности (САНУ), од којих ће седам најбољих, по оцени стручне комисије, добити у понедељак, 3. јула, награде из укупног наградног фонда Развојне агенције Србије (РАС) од чак четири милиона динара.
Економија / Наслови Измене Закона о енергетици не би биле добар потез
Измене Закона о енергетици и уредбе о мерама подстицаја за произвођаче електричне енергије из обновљивих извора, које препоручује Енергетска заједница, не би био добар потез за Србију и развој обновљивих извора енергије генерално, сматрају у Удружењу Биогас.
Економија / Наслови Недимовић: Србији потребни нови канали за извоз
БЕОГРАД: Србији су потребни нови канали, као што су тржишта Кине и Ирана, како бисмо наше пољопривредне производе могли квалитетно да усмеримо, изјавио је министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић.
Економија / Наслови Радојевић: Уручени уговори за више од 90 газдинстава
Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић јуче је у Скупштини Војводине уручио уговоре пољопривредницима који су на основу два конкурса на територији АП Војводине остварили право на доделу бесповратних средстава за 2017. годину.
Економија / Наслови Покренут нови сајт Министарства привреде 
БЕОГРАД: Министарство привреде је израдило нову интернет страницу како би још више унапредило комуникацију са грађанима и привредницима Србије и на још модернији начин представило своје активности, стратегије и резултате.
Економија / Наслови Руф: Економија Србије расте, али мора брже
БЕОГРАД: Шеф мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) за Србију Џејмс Руф изјавио је уочи састанка са представницима Србије у Београду да економија Србије расте, али да мора да расте брже.
Економија / Наслови Текстилна индустрија Србије муку мучи с илегалним тржиштем
Текстилна индустрија Србије некада је била веома развијена, у том сектору радило је више од 250.000 радника, било је преко стотину текстилних фабрика, а годишњи извоз био је вредан више од пет милијарди долара.
Економија / Наслови Највише субвенција дато у индустрији
Одлуком Владе Србије од 20. јануара 2015. године, образована је нова Комисија за контролу државне помоћи. Она обавља послове утврђене Законом о контроли државне помоћи и на њеном челу је Андријана Ћурчић, заменик је Митар Дробњаковић, а чланови Драган Ђурђевић, Славка Королија и Еди Мајсторовић.
Економија / Наслови Вулин: У каси ПИО фонда пет милијарди динара више
ВРЊАЧКА БАЊА: Захваљујући бољој запослености, далеко бољој наплати доприноса и већој фискалној дисциплини, можемо да кажемо да нам је каса пунија, а закључно са 22. јуном у касу ПИО фонда је уплаћено пет милијарди динара више него што је планирано, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.
Економија / Наслови Битка за Горењску банку: Словенци удружено против Костића
ЉУБЉАНА: Битка за превласт над Горењском банком улази у завршну фазу, а српском предузетнику Миодрагу Костићу супротставиће се широк фронт домаћих улагача предвођених тамошњом телекомуникационом компанијом, пише словеначка штампа.
Економија / Наслови Чадеж председник ПКС и у наредном мандату
БЕОГРАД: Досадашњи председник, Марко Чадеж, водиће Привредну комору Србије (ПКС) и у наредном мандату, одлучила је данас новоизабрана Скупштина ПКС коју чини 150 привредника из целе Србије.
Економија / Наслови Утва прави авионе за Американце
Америчка компанија Ставати Аероспејс и Југоимпорт-СДПР, склопили су уговор за развој и производњу новог једномоторног авиона намењеног за цивилно тржиште.
Економија / Наслови Банкари у првом тромесечју 18 милијарди у плусу
БЕОГРАД: Банкарски сектор Србије је прво тромесечје ове године завршио са позитивним резултатом од 18,1 милијарду динара што је побољшање у односу на исти период претходне године, подаци су извештаја објављеном на сајту Народне банке Србије.
Економија / Наслови ПКС: Важно што мандатарка разуме проблеме у привреди
БЕОГРАД: Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж изјавио је данас да је веома важно за привреду што нова мандатарка Ана Брнабић разуме све њене проблеме на терену, али и како могу да се реше. 
Економија / Наслови Мисија ММФ од данас до 4. јула у Србији
БЕОГРАД: Мисија ММФ-а, предвођена Џејмсом Руфом, боравиће у посети Србији од данас до 4. јула, у циљу седме ревизије аранжмана са Србијом.
EUR/RSD 121.3203