Економија - Наслови

Економија / Наслови Министарка Михајловић с директором Пауер Чајна релвејс
БЕОГРАД: Наставак изградње обилазнице око Београда и предстојеће учешће делегације Србије, на челу с председником Републике Александром Вучићем, на самиту „Један појас, један пут“ у Пекингу, биле су теме састанка  министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, са Жен Лиџијем, замеником генералног директора кинеске компаније „Пауер Чајна рејлвејс“.
Економија / Наслови Србија је у региону први свеобухватни партнер Кине
БЕОГРАД: Србија је у региону први свеобухватни партнер Кине и та сарадња представља пример сарадње која се развија и расте, поручено је на међународној научној конференцији „Појас и пут: Србија и Иницијатива 16+1“. 
Економија / Наслови Кредити тек мало поскочили
Привреда у паду – грађани у плусу – тако би се у неколико речи могло описати оно шта се на домаћем банкарском тржишту догађа с кредитима.
Економија / Наслови Мали: Лекс специјалис коначно решење за већину задужених
БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас у Скупштини да Закон о "швајцарцима" представља правду и коначно решење за већину грађана задужених у тој валути, уколико прихвате да проблем желе да реше на понуђени начин.
Економија / Наслови Швајцарски Бери Калебо отвара фабрику чоколаде у Новом Саду
Нови Сад ће до 2021. године добити прву и најмодернију фабрику чоколаде у југоисточној Европи која ће у почетку имати капацитет од 50.000 тона производа годишње и запослити 100 радника. Планирана је и изградња иновационог центра за истраживање и развој на тржишту Србије.
Video
Економија / Наслови Нови власник уложиће 30 милиона евра у Луку Нови Сад
Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре,  Зорана Михајловић, разговарала је с представницима компаније "DP World", новог власника Луке Нови Сад, које је предводио извршни директор за Европу и Азију Рашид Абдула.
Економија / Наслови Ндегва: Србија постаје компететивна на глобалном нивоу
БЕОГРАД: Србија постаје компететивна на глобалном нивоу, а разлог томе су посвећеност државе реформама и координација између активности државе и пословне заједнице, оценио је шеф Канцеларије Светске банке у Србији Стивен Ндегва.
Економија / Наслови До сада преко 2.600 захтева за покретање бизниса
Наредног понедељка, 22. априла, истиче рок до којег заинтересовани незапослени, који су на евиденцији Националне службе за запошљавање, могу поднети захтев, бизнис-план и неопходну документацију и покренути сопствени посао.
Економија / Наслови Отворен 45. међународни сајам грађевинарства
БЕОГРАД: Међународни сајам грађевинарства, 45. по реду, под слоганом „Будућност градимо сада“ отворен је у Београду, а у оквиру те манифестације до 20. априла представиће се више од 600 излагача из 27 земаља.
Економија / Наслови Најтраженији бравари, заваривачи, кувари, конобари...
Пролећни сајмови запошљавања, које ових дана у многим градовима Србије организује Национална служба за запошљавања, омогућавају  незапосленима да кроз директан контакт с послодавцима нађу одговарајуће радно место.
Економија / Наслови Кинези најчешће добијају радне дозволе у Србији
БЕОГРАД: Од почетка 2018. године Национална служба за запошљавање (НСЗ) издала је 11.741 дозвола за рад странцима у Србији од чега су три четвртине њих запослили послодавци у Београду а најчешће странци имају средњу стручну спрему, речено је Тањугу у НСЗ-у. 
Економија / Наслови ТС: Закон о швајцарцима није смео без јавне расправе у Скупштину
БЕОГРАД: Невладина организација Транспарентност Србија сматра да посебни закон у вези са кредитима у швајцерским францима није требало да уђе у скупштинску процедуру, по хитном поступку, без јавне расправе. 
Економија / Наслови У самосталном бизнису 135.000 жена
Да је у Србији више директора него директорки потврдило је и недавно спроведено истраживање које се бавило том тематиком.
Економија / Наслови Кинези граде стамбени комплекс у Јајинцима
БЕОГРАД: У београдском насељу Јајинци ускоро ће почети изградња стамбеног комплекса у који ће кинески инвеститор уложити укупно 150 милиона евра, преноси портал еКапија. 
Економија / Наслови У принудној ликвидацији 23 хиљаде привредних друштава
БЕОГРАД: Агенција за привредне регистре (АПР) до сада је покренула поступке принудне ликвидације за 23 хиљаде привредних друштава која две године заредом нису поднела по закону обавезне годишње финансијске извештаје, а против 6-7 хиљада биће покренути поступци за привредни преступ за неподношење извештаја за 2016. годину, речено је у АПР.
Економија / Наслови Италија земља партнер Пољопривредног сајма 2019.
НОВИ САД: Новосадски сајам, од 11. до 17. маја, на 86. међународном пољопривредном сајму, окупиће све значајне актере агробизниса и представнике привредних грана које се наслањају на пољопривреду, у овом делу Европе, али и из 60 земаља, са свих континената.
Економија / Наслови Забрана транзита кроз Мађарску за време католичког Ускрса
БЕОГРАД: Превозници би требало да имају у виду да је због католичког Ускрса најављена забрана транзита кроз Мађарску која почиње у четвртак, 18. априла, у 22 часа, саопштено је данас из Управе царина.
Економија / Наслови Недимовић: Имамо капацитет да се бавимо безбедношћу хране
БЕОГРАД: Безбедност хране биће ове године у фокусу Министарства пољопивреде, како бисмо отворили поглавље у преговорима са ЕУ које се односи на ту важну област, изјавио је данас министар пољопривреде Бранислав Недимовић . 
Економија / Наслови Брнабић: Нема компромиса у безбедности хране
БЕОГРАД: У безбедности хране на тржишту Србије не сме да буде компомиса, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и истакла да се Влада Србије на системски начин бави безбедношћу намирница које су доступне потрошацима на насем тржишту. 
Економија / Наслови Катастар ради трећином капацитета
Грађани Србије који су јуче отишли на неки од шалтера или других служби Републичког геодетског завода, имали су све шансе да се врате кући обављеног посла.
EUR/RSD 118.0933
Најновије вести