Економија - Наслови

Економија / Наслови Око 400 радника закинуто 39 милиона за плате
Текстилни комбинат „Дунав“ у Челареву последња 42 радника напустила су 10. јула 2009. године, када су проглашени технолошким вишком, а то предузеће некада је запошљавло 1.500 радника и било водећи произвођач репроматеријала за индустрију подних облога, али и највећи произвођач везива и амбалаже за потребе пољопривреде, као и џакова и џамбо-врећа.
Економија / Наслови Модели за Петрохемију и Азотару, нова процена за ПКБ
БЕОГРАД: Државни секретар у Министарствуи привреде Даган Стевановић каже да се утврђују модели приватизације за Азотару и Петрохемију, а да се за Пољопривредни комбинат Београд (ПКБ) очекује нова процена. 
Економија / Наслови Принудни кућепазитељи куцају на врата солитера
Рок за регистровање стамбених зграда и одговарајуће управљање, односно избор управника зграде, истекао је данас и његовог продужења неће бити.
Економија / Наслови ОТП банка завршила процес куповине Војвођанске банке
НОВИ САД: ОТП банка Србија, у власниству мађарске ОТП банке, објавила је данас да је успешно завршила процес куповине Војвођанске банке.
Економија / Наслови Милош Ненезић нови „шеф“ Послодаваца
БЕОГРАД: За новог председника Уније послодаваца Србије је изабран Милош Ненезић, који је до сада обављао функцију заменика председника.
Економија / Наслови Синдикат тражи да Пошта врати суспендоване раднике на посао
БЕОГРАД: Савез самосталних сидиката Србије тражи да ЈП Пошта Србије врати на посао 37 суспендованих радника, а као одговорне за аутелну ситуацију и кризу у том ЈП синдикат види руководство фирме и оснивача, Владу Србије. 
Економија / Наслови Грађанима остало још неколико дана за куповину штедних обвезница
Било да се одлуче за динарску или девизну штедњу, клијенти банака већ неколико година добијају далеко скромније камате него раније.
Економија / Наслови Смањен број ПОС терминал, омогућити е-плаћање грађанима
БЕОГРАД: У овој години број ПОС терминала у Србији смањио се са 84.412 на 72.521, што је умањење за 14 одсто, саопштиила је Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД).
Економија / Наслови Нови Закон о катастру почетком следеће године
БЕОГРАД: „Нови Закон о катастру биће усвојен у првом тромесечју наредне године, а покушаћемо да парламенту Предлог закона буде достављен са подзаконским актима, како не би морала да се чека даља имплементација, изјавила је данас потпредседница владе Зорана Михајловић.
Економија / Наслови AmCham: Србија за инвеститоре боља од ЦГ, Македоније и БиХ
БЕОГРАД: Србија је боља за инвеститоре од Црне Горе, Македоније и Босне и Херцеговине, а лошија у односу на суседне државе које су чланице ЕУ, показало је истраживање Америчке привредне коморе у Србији (AmCham) о пословном окружењу у Србији.
Економија / Наслови Траже се нови власници за још 144 фирме
Процес приватизације у Србији, иако траје већ више од 25 година, још није завршен јер држава још увек за 144 фирме с 43.595 запослених тражи новог власника, а за 86 је поступак обустављен и не зна се када ће бити настављен.
Photo
Економија / Наслови Биткоин прети монетарном систему
На јучерашњем тржишту светских криптовалута цена једног биткоина је из сата у сат варирала између 15 и 16 хиљада долара чиме је овај још увек врло мистериозни финансијско-технолошки феномен пробио нове границе своје вредности изражене у конвенционалним  валутама.
Економија / Наслови Шта нам долази са Алибабом?
БЕОГРАД: Вест да водећа кинеска и светска компанија за онлајн трговину, Алибаба, долази у Србију,  чини се, ставила је тачку на вишемесечне медијске спекулације о томе која је од земаља у региону најозбиљнији кандидат за привлачење те инвестиције.
Економија / Наслови Алибаба стиже у Србију, за шест месеци детаљи договора
БЕОГРАД: Сада је извесно да ће кинеска компанија Алибаба доћи у Србију, потврдила је данас државна секретарка Министарства трговине Татјана Матић и истакла да се први резултати преговора са том компанијом могу очекивати за шест месеци.
Економија / Наслови Обележено 40 година од изградње канала Дунав-Тиса-Дунав
НОВИ САД: Свечаном академијом  под окриљем Покрајинске владе у Српском народном пожоришту "40 година у 40 минута" Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине" обележило је 40 година од завршетка изградње хидросистема Дунав - Тиса - Дунав.
Економија / Наслови Зајам ЕБРД-а "Србија возу" од 47 милиона евра
БЕОГРАД: Европска банка за обнову и развој ће обезбедити зајам од 47 милиона евра железничком оператеру Србије за превоз путника, предузећу "Србија Воз", ради финансирања проширења капацитета и унапређења железничког депоа за одржавање у Земуну.
Економија / Наслови Вучић: Трепча је део породичног и националног наслеђа 
ЗВЕЧАН: Рударско-металурски комбинат Трепча данас обележава 90 година постојања и рада, а председник Србије Александар Вучић је тим поводом запосленима поручио да тако дуго постојање тог предузећа значи да оно више није само приведни субјект, већ део породичног и националог наслеђа - део традиције.
Економија / Наслови Бојовић: Транспортна заједница-бржи проток робе,више инвестиција
БЕОГРАД: Одлука да Београд постане седиште Транспортне заједнице Западног Балкана је привилегија и одговорност, каже декан Саобраћајног факултета Небојша Бојовић и додаје да тај пројекат подразумева интеграцију простора од 20 милиона људи.
Економија / Наслови ОТП банка постала власник Војвођанске банке
НОВИ САД: Мађарска ОТП банка је окончала финансијску трансакцију којом је 100 одсто капитала Војвођанске банке прешло у власништво ОТП банке Србија, саопштено је данас из те банке.
Економија / Наслови Брнабић: Потврда резултата Србије на регионалном повезивању
БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабич изјавила је данас да је одлука да седиште сталног секретаријата Транспортне заједнице З. Балкана буде у Београду још једна потврда колико је Србија урадила на регионалном повезивању и да су наши напори препознати и од стране суседа, као и од стране ЕУ, која је, каже овако значајан пројекат поверила Србији. 
EUR/RSD 119.6343
Најновије вести