Економија - Наслови

Економија / Наслови ЕЦБ: Камате и програм куповине обвезница непромењени
ФРАНКФУРТ: Европска централна банка (ЕЦБ) је одлучила да задржи кључне каматне стопе и свој Пандемијски хитни програм куповине обвезница (ПЕПП) на непромењеном нивоу, определивши се за стратегију “чекај и гледај” развој ситуације у зони евра.
Економија / Наслови Влада Србије утврдила јавни интерес за више експропријација
Решења којима се утврђује јавни интерес за експропријацију донета су и за неке делове Чачка, Обреновца, Врања, Бајине Баште, Бољевца и Ариља.
Економија / Наслови Припрема се нови пакет мера за помоћ привредницима
БЕОГРАД: Нови пакет мера којима би држава помогла привреду све је извеснији пошто у Влади Србије већ данима анализирају проблеме са којима се суочавају привредници, као и све могуће начине на које би држава могла да помогне, преноси Блиц.
Економија / Наслови Бесконтактно плаћање порасло за скоро 70 одсто
БЕОГРАД: У Србији је бесконтактно плаћање Виса картицама порасло за скоро 70 одсто у односу на март прошле године, а готово сваки десети потрошач користи мобилни телефон за такву врсту плаћања, показали су резултати регионалног истраживања компаније Виса у оквиру кампање "У корак с дигиталном будућношћу“.
Економија / Наслови Фонд за развој одобрио 233 милиона динара кроз 72 кредита
БЕОГРАД: Фонд за развој Републике Србије одобрио је 72 кредита у укупном износу од 233,3 милиона динара, објавила је та институција.
Економија / Наслови Рефинансирање дужницима умањује рату кредита
Одлука Народне банке представља значајну подршку корисницима потрошачких кредита јер им даје прилику да рефинансирањем знатно смање своју месечну обавезу, оценио је генерални секретар Удружења банака Србије Владимир Васић.
Економија / Наслови Кинески БДП порастао 3,2% у другом кварталу међугодишње
ПЕКИНГ: Кинеска економија се вратила на стазе раста у другом кварталу након дубоког пада почетком године, али су домаћа потрошња и инвестиције остали крхки као последица удара корона кризе, што указује на потребу за додатном политичком подршком јачању опоравка.
Економија / Наслови Корона није значајно оборила цене некретнина
ПОДГОРИЦА: „Цене некретнина, у време пандемије корона вируса, нису пале онолико колико се очекивало па се станови у староградњи, у делу Подгорице, преко Мораче, могу пазарити и до 1.300 евра за квадратни метар”, каже Едита Даутовић, власница једне подгоричке агенције за некретнине.
Економија / Наслови Мали: Плате и пензије сигурне, држава испунила обећање
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је у последња три месеца више од 10.000 кредита подељено је привреди, да су плате у јавном сектору и пензије сигурне и да је држава испунила обећање дато грађанима.
Економија / Наслови Европске земље смањиле ПДВ за туризам, Турска највише
ЗАГРЕБ: Како би бар привремено помогле туристичком сектору који је међу најпогођенијима због пандемије короне, 11 европских земаља одлучило је да привремено смањи ПДВ на туристичке услуге, пише хрватски портал Novac.hr.
Економија / Наслови Које су земље света најзадуженије?
ВАШИНГТОН: Јавни дугови земаља широм света убрзано се гомилају јер владе настоје да обезбеде средства за санирање економске штете изазване пандемијом корона вируса и за привредни опоравак емисијом дуга, давањем кредитних гаранција компанијама и другим средствима.
Економија / Наслови Хуавеј: Разочаравајућа одлука ВБ о протеривању 5Г мреже
ПЕКИНГ: Кинеска технолошка компанија Хуавеј саопштила је да је одлука британске владе да уклоне опрему Хуавеија из система британске 5Г мреже "разочаравајућа", те да ће "поставити Британију у спору дигиталну траку и унапредити продубљивање дигиталних разлика".
Економија / Наслови Моравским коридором до Крушевца за две године
БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић председавала је данас првим састанком међуресорне Радне групе за координацију, праћење и подршку реализације пројекта изградње Моравског коридора од Појата до Прељине.
Економија / Наслови Михајловић са Чен Бо: Грађевинарство ће сачувати економију
Михајловић је истакла да, поред здравственог система, последице трпи и економија, те указала на важност одржавања динамике свих инфраструктурних пројеката.
Економија / Наслови ИТ сектор најтраженији, опада интересовање студената за право, економију...
Иза нас је упис на факултете, а као и претходних година, показало се да су интересовања за неке струке, и поред малог броја радних места или бар огласа за посао, и даље велика, али и то да за поједина, до недавно веома атрактивна занимања попут економије и права, интресовање наставља да опада.
Економија / Наслови Почело побијaњe шипова за нови мост на Сави код Шапца
ШАБАЦ: Радови на побијању шипова за изградњу новог моста преко Саве од 1,3 километра, за аутопут и брзу саобраћајницу Рума - Шабац - Лозница почели су данас, а потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић је најавила да мост треба да буде завршен крајем 2022. године.
Економија / Наслови Београд понудио део Београђанке за 20 милиона евра
БЕОГРАД: Град Београд по почетној цени од 20,6 милиона евра понудио је на продају део Палате Београд - Београђанке, објављено је данас.
Економија / Наслови Инфлација у Британији неочекивано порасла у јуну
ЛОНДОН: Инфлација у Великој Британији је неочекивано порасла у јуну за 0,6 процената у односу на мај када је износила 0,5 процената, према данашњим подацима Канцеларије за националну статистику (ОНС).
Економија / Наслови Банкари о потезу НБС: Рефинансирање умањује рату кредита
БЕОГРАД: Одлука Народне банке представља значајну подршку корисницима потрошачких кредита јер им даје прилику да рефинансирањем знатно смање своју месечну обавезу, оценио је у изјави за Танјуг генерални секретар Удружења банака Србије Владимир Васић.
Економија / Наслови Оптерећење за бројне фирме: И заштита од короне кошта
БЕОГРАД: Епидемиолошка ситуација са вирусом корона отежава пословање многим предузећима, а како додатни трошак сада имају и издатке за средства неопходна за поштовање епидемиолошких мера.
EUR/RSD 117.5950
Најновије вести