Економија - Наслови

Економија / Наслови Компанија Штада, власник Хемофарма, продата за 5,4 милијарди евра
БАД ВИЛБЕЛ: Власници инвестиционих фондова Бејн Капитал (Bain Capital) и Синвен (Cinven) успели су у поновољеној понуди да договоре преузимање немачког произвођача генеричких лекова, компаније Штада Арцнејмител, за 5,4 милијарде евра, јавља агенција "Блумберг".
Економија / Наслови Србији би е-управа могла да уштеди 600 милиона евра годишње
БЕОГРАД: Естонија као један од глобалних лидера у развоју е-управе годишње штеди два одсто бруто домаћег производа (БДП), јер грађани не морају да троше време и новац на прибављање докумената на шалтерима, а у случају Србије то би било равно уштеди од 600 милиона евра.
Економија / Наслови Србија добила првих 35 проценитеља кућа, њива...
До почетка ове године у Србији није постојао ниједан закон или пропис који уређује професију проценитеља вредности непокретности, већ су послове из тог домена радили судски вештаци.
Економија / Наслови Недимовић и Чохан о српској роби за индијско тржиште
БЕОГРАД: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и амбасадорка Индије Нариндер Чохан договорили су данас да се у наредном периоду прецизно дефинишу области пољопривредне производње које могу да обезбеде пласман српске робе на индијско тржиште.
Економија / Наслови Новосадски Промист нови власник панчевачке Стакларе
НОВИ САД: Новосадска компанија „Промист“ нови је власник имовине „Индустрије стакла Панчево“ која је у стечају, пише портал 013инфо.
Економија / Наслови На добош отишло 1.300 станова
БЕОГРАД: Све је више станова, кућа, пословног простора и њива за које су банке због неплаћања рата кредита покренуле хипотеке, пише Политика.
Економија / Наслови Недимовић: Извешћемо из сиве зоне 100.000 радника
БЕОГРАД: Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта Повећање прилика за запошљавање сезонских радника потписан је у Влади Србије између Немачке развојне агенције (ГИЗ), НАЛЕД-а и ресорних министарстава.
Економија / Наслови Градовима више пара за путеве, водовод, вртиће...
Градови и општине у Србији имаће више новца за развој школа, вртића, болница, путева, водовода јер је у њиховим буyетима све више новца прикупљеног по основу доприноса за уређивање грађевинског земљишта, и то упркос томе што је Закон о планирању и изградњи или ограничио висину тих доприноса или их у потпуности укинуо.
Економија / Наслови Да ли се Србија спрема да прода своју имовину у Црној Гори?
У последњих неколико дана државне институције траже процену имовине Србије у Црној Гори или нуде под закуп имовину наше државе у њој.
Економија / Наслови Покрајина даје за рекултивацију напуштених копова 46 милиона
НОВИ САД: Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић уручио је данас 13 уговора корисницима, који су остварили право на бесповратна средства за финансирање рекултивације напуштених копова без титулара, укупне вредности преко 46 милиона динара.
Економија / Наслови Табаковић: Очуваћемо ценовну и финансијску стабилност и убуће
БЕОГРАД: Народна банка Србије ће користити све расположиве инструменте да постигнуту ценовну и финансијску стабилност очува у наредном периоду, као што је то чинила у минулих пет година и да допринесе привредном расту и очувању стандарда становништва, поручила је данас гувернер НБС Јоргованка Табаковић.
Економија / Наслови Дајнерс клуб интернешнал Београд угасио сајт
БЕОГРАД: Компанија Дајнерс клуб интернешнал Београд, која је у стечају због презадужености, угасила је свој сајт www.diners.rs.
Економија / Наслови Шошкић: Јачи динар слаби најздравији део српске привреде
БЕОГРАД: Јачање динара према евру не одговара најзначајнијем и најздравијем делу српске привреде, који користи домаћу радну снагу и домаће репроматеријале и окренут је извозу, изјавио је професор Економског факултета и бивши гувернер Дејан Шошкић.
Економија / Наслови НСЗ: Најмање незапослених у последњих 25 година, ЕУ просек све ближи
БЕОГРАД: На евиденцији Националне службе за запошљавање налази се 638.000 особа и то је најмањи број незапослених у последњих 25 година, каже директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић.
Економија / Наслови Михајловић: Србија је највећи партнер Кине на Балкану
БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је Србија највећи партнер Кине на Балкану и у овом делу Европе те да две земље имају одличне економске и политичке односе.
Економија / Наслови Секулић: Обештећење старих власника кренуће 2018.
БЕОГРАД: Агенција за реституцију ће најкасније током септембра предложити Влади Србије коефицијент по коме би се обрачунавала вредност имовине одузете после Другог светског рата коју није могуће вратити у натури, изјавио је данас директор те агенције Страхиња Секулић. 
Економија / Наслови Љајић: Промена начина гласања у ЦЕФТА у интересу свих чланица
СОКОБАЊА: „У овом тренутку не траје ни један спор Србије са земљама чланицама ЦЕФТА, али се сваке године појаве неке препреке које земљу наводе да заштити своју производњу, каже за Танјуг министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.
Економија / Наслови Немци и Аустријанци чекају 4.000 хектара отетих њива
Агенцији за реституцију стигло је укупно 75.000 захтева за повраћај одузете имовине.
Економија / Наслови Почела екстерна ревизија за ИПАРД акредитацију
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић обавестио је данас заменика шефа Делегације ЕУ у Београду Оскара Бенедикта да је последњи од четири услова за одобрење ИПАРД акредитације испуњен и да почела екстерна ревизија од стране надлежних органа Европске комисије.
Економија / Наслови У Икеи највише продато чинија и хот догова
БЕОГРАД: Робну кућу Икеа у Београду код Бубањ потока у прва четири дана рада посетило је 69.240 људи, а најпродаванији производ била је чинија "OFTAST family" - 18.000 комада.
EUR/RSD 119.2900
Најновије вести