Економија - Наслови

Економија / Наслови ЕУ сертификат за дезинфицијенс из Куле, спремни за извоз у Британију
БЕОГРАД/КУЛА: Време Ковида донело је 400 новопријављених дезинфекционих средстава и 120 нових произвођача те робе у Србији, а једино је Сигма из Куле недавно успела да добије сертификат овлашћене лабораторије из ЕУ да њен Aqualor Х1000 доказано делује на све вирусе.
Економија / Наслови Привредници ЗБ траже зелене линије за кретање у региону
БЕОГРАД: Привредне коморе шест западнобалканских економија позвале су данас владе Западног Балкана да успоставе зелене линије за неометано кретање привредника и радника који због послова морају да путују и бораве у другим земљама региона.
Економија / Наслови Корона вирус цео свет ставио пред озбиљне изазове
БЕОГРАД: Свет се мења из корена због пандемије корона вируса, која је Балкан, Европу и свет ставила пред озбиљне изазове чије се последице могу видети тек у наредном периоду, јер се не може прецизино рећи колико ће трајати.
Економија / Наслови Цена кредита привреди у динарима и еврима скоро иста
БЕОГРАД: Цене кредита привреди у динарима и еврима су се скоро изједначиле, што је добра вест пре свега за привреду, а онда и за грађане, оценио је за Танјуг генерални секретар Удружења банака Србије Владимир Васић.
Економија / Наслови Европљани забринути због економије, али верују у будућност
БРИСЕЛ: Истраживање Евробарометра, спроведено у периоду који је обележила пандемија ковид19, показује да су Европљани врло забринути због економске ситуације, али и да имају поверења да ће ЕУ донети исправне одлуке када је реч о одговору на корона кризу.
Економија / Наслови Немачка: Дајмлер забележио пораст профита у трећем кварталу
ФРАНКФУРТ: Дајмлер, произвођач луксузних аутомобила Мерцедес-Бенз и камиона Фрајтлајнер, забележио је пораст профита у трећем кварталу јер је компанија смањила трошкове и повећала продају аутомобила након рестриктивних мера уведених због корона вируса почетком године.
Економија / Наслови Мајкрософт продужава рад од куће
САН ФРАНЦИСКО: Компанија Мајкрософт је због новог таласа корона вируса, продужила својим радницима рад од куће до јула наредне године.
Економија / Наслови У Хрватској током мораторијума порастао број дужника
ЗАГРЕБ: Након истека мораторијума на принудну наплату дуговања, у Хрватској је број дужника достигао 250.000, што је за око 4.000 више дужника, а дуг је мањи за отприлике 200 милиона куна, пренела је Хина.
Економија / Наслови Русија смањује пороизводњу гаса за 6,5 одсто
МОСКВА: Русија ће 2020. године смањити производњу гаса за 6,5 одсто на 690 милијарди кубних метара, што је 6,5 одсто мање него 2019. године, изјавио је данас руски министар енергетике Александар Новак.
Економија / Наслови Трговце и ИТ струку послодавци и даље највише траже
Криза изавана пандемијом коронавируса утицала је на тржиште рада тако да је понуда радних места у првих осам месеци ове године била мања, а огласа за посао било је 17 одсто мање у односу на исти период лане.
Економија / Наслови Квантас у губитку 71 милион долара
СИДНЕЈ: Аустралијска авио компанија Квантас саопштила је данас да је затварање граница земље због пандемије корона вируса довело до губитка од 71 милиона долара у првој четвртини, као и да ће се негативни утицај наставити и у другој четвртини године.
Економија / Наслови Табаковић на скупу ММФ: За Србију најбоље пројекције
БЕОГРАД: Нове прогнозе ММФ за Европу нешто су мање песимистичне него пре три месеца, а за Србију се пројектује убедљиво најбољи резултат у Европи у овој години, рекла је гувернерка Јоргованка Табаковић која је с гувернерима и министрима финансија средње, источне и југоисточне Европе учествовала на конференцији коју је организовала генерални директор ММФ Кристалина Георгијева.
Економија / Наслови Уредба Владе о помоћи фирмама погођеним епидемијом
БЕОГРАД:  Влада Србије усвојила је данас Уредбу о условима и критеријумима усклађености државне помоћи кроз докапитализацију фирми ради отклањања поремећаја у привреди проузрокованих епидемијом заразне болести ковид-19.
Економија / Наслови ЕБРД и ЕУ: Нових 10 милиона евра кредита за фирме у Србији
БЕОГРАД: Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) и ЕУ проширују своју подршку за мала и средња предузећа у Србији новом кредитном линијом у износу од 10 милиона евра за јачање њихове конкурентности.
Економија / Наслови НИС завршио Дубоку прераду - бенефити пословни и еколошки
НОВИ САД/ПАНЧЕВО:  Нафтна индустрија Србије објавила је да је завршетком пројекта "Дубока прерада" вредног више од 300 милиона евра Рафинерија у Панчеву постала једна од најмодернији и "најзеленијих" у региону.
Економија / Наслови Кредити ЕИБ и Ерсте од 30 милиона евра за предузећа у Србији
БЕОГРАД: Европска инвестициона банка (ЕИБ) и Ерсте Банка уговориле су кредитну линију од 30 милиона евра како би се убрзао опоравак малих, средњих и средње капитализованих предузећа у Србији, а као одговор на пад економске активности изазване вирусом корона.
Економија / Наслови У Фијату Србија од сутра поново плаћено одсуство?
КРАГУЈЕВАЦ: У фабрици "Фијат Крајслер аутомобили Србија" ове недеље настављена је производња, али радници очекују да би већ од сутра могли да оду на ново плаћено одуство до почетка новембра, рекао је председник Синдиката "Независност" Зоран Станић.
Економија / Наслови Светска банка: Пад привреде на Западном Балкану 4,8% уместо 6,5% у 2020.
ВАШИНГТОН: Светска банка побољшала је прогнозу пада привреде на Западном Балкану у 2020. години са ранијих 6,5 одсто на 4,8 процената.
Економија / Наслови Економски опоравак крајем ове или почетком следеће године
БЕОГРАД: „Народна банка Србије очекује да ће већ током трећег квартала бити надокнађен велики део пада привредне активности из другог тромесечја и да ће пуни економски опоравак уследити до краја године или најкасније у првом кварталу следеће године”, навела је гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић у ауторском тексту за магазин Банкер (The Banker).
Економија / Наслови Аустрија: Фирме рачунају на додатно смањење броја радника
БЕЧ: Усред економске кризе, проузроковане пандемијом корона вируса, директори финансија аустријских фирми усмерили су фокус на смањење трошкова и убрзање дигитализације.
EUR/RSD 117.5893
Најновије вести