Економија - Наслови

Економија / Наслови Немци, Арапи и конзорцијум из Солуна плове ка Луци Нови Сад
По свој прилици, још једном ће се померити рок за продају једине српске луке у државном власништву АД Лука Нови Сад, сада на захтев конзорцијума који је већ две године власник луке у Солуну.
Економија / Наслови Прорадио G Suite; решен технички проблем
БЕОГРАД: Поново ради регистрација на G Suite систему за кориснике из Србије, јавља B92, што значи да је очигледно било речи о техничком проблему.
Економија / Наслови Ђукић: У току је светски рат за гас, а Србија...
БЕОГРАД: „Србија би требало да повећа експлоатацију гаса из домаћих извора и да се гасно повеже са суседним земљама, будући да је у току светски рат за гас који је мера енергетске безбедности сваке земље, посебно великих, моћних земаља, сматра др Срећко Ђукић, економиста и дипломата.
Економија / Наслови Дизелаши у Србији не губе ни на цени ни на популарности
НОВИ САД: Да ли ће аутомобили с дизел-моторима у будућности бити реткост на путевима у Европи сад је тешко рећи, али је извесно да се дизелаши купују мање него раније.
Економија / Наслови Под капом „Делте” 55 фирми, а „Матијевића” 41
НОВИ САД: По подацима Агенције за привредне регистре, прошле године у Србији је пословало, на основу консолидованих финансијских извештаја, 649 економских целина, у којима су матична привредна друштва имала контролу над 1.939 зависних и придружених правних лица.
Економија / Наслови Инспекција открила 12.953 радника на црно
БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да је један од приоритета Владе Србије борба против рада на црно.
Економија / Наслови Из слободних зона пет милијарди евра
По речима министра финансија Србије Синише Малог, компаније у Србији које послују у оквиру слободних зона данас остварују приход од 4,9 милијарде евра.
Економија / Наслови Спрема се лов на фантомска предузећа
Мада стално расте наплата пореза редовним путем, не смањује се број утајивача пореза и фантомских фирми.
Економија / Наслови Мали: Србији чиста петица за макроекономску стабилност
БЕОГРАД:  Напредак Србије за пет места на ранг листи Индекса глобалне конкурентности Светског економског форума (WEF) за 2018. годину сјајан је резултат који обавезује да у наредним годинама они буду још бољи, поручио је данас српски министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови Бахате инвеститоре сасећи у темељу
Измене Закона о озакоњењу објеката и Закона о планирању и изградњи би, како је рекла потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, требало да допринесе смањењу нелегалне градње и да држави, грађевинским инспекторима и локалној самоуправи пружи нове могућности за још ефикаснију борбу против неодговорних и бахатих инвеститора који граде без дозволе и покушавају да зараде на кршењу закона.
Економија / Наслови Кроз подстицајне програме Секретаријата за привреду 600 новозапослених
Покрајински секретаријат за привреду и туризам, својом проактивном политиком запошљавања, у оквиру које је ове године акценат стављен на запошљавање превасходно младих високообразованих људи из категорије дефицитарних професија, са 120 милиона динара субвенција обезбедио је запошљавање скоро 600 лица кроз моделе самозапошљавања, новог запошљавања код послодаваца, те упошљавања путем јавних радова.
Економија / Наслови Сваки пети туриста у Србији гостује у сивој зони
Половином године у Србији је било укупно 357 хотела, од чега су 242 стандардни, 115 гарни, а пет апарт хотели.
Економија / Наслови Извоз ЕУ у августу порастао за девет, а увоз за 10 одсто
БРИСЕЛ: Вредност робног извоза Европске уније у августу износио је 159,2 милијарде евра, што је за 9,2 процената више у поређењу са истим периодом прошле године, док је увоз скочио за више од 10 процената, показују подаци Евростат-а. 
Економија / Наслови Михајловић: Брже рушење нелегалних зграда
БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је да ће данас пред посланицима Скупштине бити десет закона из области грађевинарства и саобраћаја чији је циљ да се домаћи прописи ускладе са стандардима ЕУ.
Економија / Наслови Обука за завариваче у Новом Саду
Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у оквиру реализације пројекта „Подстицање запошљавања младих” који спроводи у сарадњи с Националном службом за запошљавање Србије, расписала је конкурс за три стручне обуке.
Економија / Наслови Ни 50 одсто већа плата не би зауставила исељења?
Истраживање Центра за будућу Србију „Србија 21” показује да већина Срба одлази у иностранство због лошег животног стандарда.
Економија / Наслови Брнабић у фабрици Филип Морис
НИШ: Председница Владе Србије Ана Брнабић обишла је данас компанију "Филип Морис" која је у септембру 2003. године приватизовала највећу српску фабрику дувана "Дин" и до данас остала у десет највећих страних инвеститора, као и највећа америчка инвестиција у Србији.
Економија / Наслови Стан у Врбасу 14.213 евра, кућа на Палићу 22.000...
Покрајинска влада објавила је јавни позив за прикупљање писмених понуда за продају непокретне имовине у 11 насеља и градова у Војводини, а рок за пријаву је 31. октобар.
Економија / Наслови Морамо ускочити у вагон индустрије 4.0 или ћемо нестати
Дигитална економија је већ почела, а ко не уђе у вагон – нестаће.
Економија / Наслови Продаје се десет одсто српског банкарског тржишта
Оно о чему се одавно причало, коначно се и догодило. Министарство  финансија позвало је водеће међународне компаније да доставе Изјаву о заинтересованости за пружање услуга финансијског сватеника за припрему и спровођење продаје акција Комерцијалне банке које су у власништву Републике Србије. Рок за будуће кандидате за тај посао је 12. новембар.
EUR/RSD 118.5311
Најновије вести