Економија - Наслови

Економија / Наслови ЕУ ДОБИЛА ПРВИ ЗАХТЕВ ДА ОДОБРИ ПРОДАЈУ МЕСА УЗГАЈАНОГ У ЛАБОРАТОРИЈИ Покушавају да избегну мучење гусака кљукањем
Француски прехрамбени стартуп Гурмеи постао је прва компанија која се пријавила за приступ тржишту ЕУ за лабораторијски узгајано месо, пошто је поднела Европској комисији захтев за продају производа од патке на бази ћелија.
Економија / Наслови Трајно затворена врата компаније ФИРМА ПОЗНАТОГ СРПСКОГ ПРЕДУЗЕТНИКА ОТИШЛА У СТЕЧАЈ: Упали у дугове од преко 50 милиона динара
KOV Technology, компанија у власништву творца апликације за помоћ на путу ВОЗЗи Владимира Шијаковића, отишла је у стечај због трајне неспособности плаћања.
Економија / Наслови ЗАВИРИТЕ У МАЛИ РАЈ ЗА БОГАТАШЕ У овом рибарском селу НЕМА НЕКРЕТНИНЕ ИСПОД ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА, а своје „место под сунцем“ ту је пронашао и Ноле! Ушушкана У СРЦУ БОКЕ КОТОРСКЕ, Љута је прави МАГНЕТ за БОГАТЕ ИНВЕСТИТОРЕ (ФОТО)
КОТОР: Смештено на само седам километара од центра Котора и ушушкано у срцу Бококоторског залива, рибарско село Љута једно је од најлепших места на обалама Јадрана.
Економија / Наслови ЗА ОВО ЈЕ РОК 31. ЈУЛ, А КО ЗАКАСНИ ПЛАЋА 3.000 ДИНАРА На време прикупите документацију
БЕОГРАД: Матична правна лица која су доставила консолидоване годишње финансијске извештаја за прошлу годину имају рок до среде, 31. јула да доставе документацију уз тај извештај, која је прописана чланом 45. Закона о рачуноводству, објавила је данас Агенција за привредне регистре (АПР).
PhotoVideo
Економија / Наслови (ВИДЕО, ФОТО) УСКОРО ЈОШ ЈЕДАН ГРАД ИЗЛАЗИ НА АУТО-ПУТ! Ради се асфалтирање; Чекамо 55 километара брзе саобраћајнице; Од Шапца до Лознице за 30 минута, ЕВО шта се завршава до краја године
ШАБАЦ/ЛОЗНИЦА: Сан који грађани Подриња и Мачве сањају деценијама, постаје стварност.
Економија / Наслови ГЕНЕРАЛНИ ДРЖАВНИ РЕВИЗОР ДУШКО ПЕЈОВИЋ Фирме брљају с обрачуном плата
Председник Државне ревизорске институције (ДРИ) и генерални државни ревизор Душко Пејовић изјавио је данас да домаће компаније најчешће неправилно исказују приходе и расходе у финансијским извештајима, као и да врло често одступају од закона и процедура, нарочито када су у питању јавне набавке и обрачун плата.
Економија / Наслови ГЕНЕРАЛНИ ДИРЕКТОР ЕЛЕКТРОПРИВРЕДЕ СРБИЈЕ ДУШАН ЖИВКОВИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ТЕРМОЕЛЕКТРАНИ Ремонт блока Б1 у Костолцу за вишегодишњи поузданији рад
Генерални директор Електропривреде Србије Душан Живковић обишао је радове на капиталном ремонту блока Б1 у термоелектрани „Костолац Б”. - Први капитални ремонт на блоку Б1 у Костолцу од завршетка ревитализације 2014. године почео је у мају и сматра се једним од најважнијих подухвата на обезбеђивању сигурног рада у наредним годинама постројења снаге 350 MW. Обимни радови теку планираном динамиком и биће завршени пре почетка грејне сезоне - рекао је Живковић.
Економија / Наслови ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА СРБИЈЕ Замењено 360.000 бројила ПОВЕЋАЋЕ СЕ ТАЧНОСТ МЕРЕЊА
Новоименована директорка Електродистрибуције Србије Биљана Комненић рекла је да је у току замена старих бројила паметним мерним уређајима и додала да је до сада замењено 360.000 бројила, као и да је план да се замени 520.000.
Економија / Наслови Да ли је "одзвонило" УЛАГАЊУ У НЕКРЕТНИНЕ? Ево шта је тренутно ХИТ међу људима с ВИШКОМ КЕША, а нису КРИПТОВАЛУТЕ Стручњак упозорио: Оклевање је најгоре
Цена злата већ дуже време је на историјском максимуму. Глобална криза, ратови, инфлација и општа несигурност довели су до тога да скочи тражња за овим племенитим металом.
Економија / Наслови ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! ОВАЈ ПРОИЗВОД СЕ ПОВЛАЧИ СА СПРСКОГ ТРЖИШТА: Постоји ризик од посекотина
Произвођач је утврдио да се, на обухваћеним производима, посуда блендера може одвојити од основе са сечивима
Економија / Наслови НЕСНОСНA ВРУЋИНA ПРАВИ ШТЕТУ И КОМПАНИЈАМА, А НЕ САМО ПОЉОПРИВРЕДИ Кад температура пређе 34 степена и индустрији се заврти у глави
Велике врућине, температуре које током дана подижу и изнад 40 степени Целзијуса, а ноћу се не спуштају испод 20 степени, све су чешће и, по свему судећи, то је постала уобичајена стварност у нашој земљи, али и у ширем региону.
Економија / Наслови УЛАГАЊЕ У ПРЕРАДУ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОДА Украјинац спремио 150 МИЛИОНА ЕВРА И 300 РАДНИХ МЕСТА
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић, посредством Министарства спољних послова Владе Републике Србије и у присуству генералног секретара тог министарства Душана Козарева, састао се са украјинским привредником Сергејем Дедечковим, с којим је разговарао о потенцијалној сарадњи у области прераде житарица и уљарица.
Економија / Наслови ПОШТА СРБИЈЕ УВОДИ НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ Користиће помоћ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ
Пошта Србије и Центар за дигиталну трансформацију Привредне коморе Србије (ПКС) договорили су увођење алата заснованих на вештачкој интелигенцији (АИ) у Јавно предузеће Пошта Србије, с циљем дигитализације поштанских услуга, увођења иновативних услуга, али и побољшање квалитета постојећих сервиса, као и њихове ефикасности и доступности.
Економија / Наслови МАЈСКА ПЛАТА ПРЕШЛА 100.000 ДИНАРА Мали: Водимо одговорну политику, на рачуну 100 пута више пара него пре 10 година
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас у Скупштини Србије да би се према излагању народног посланика Драгана Ђилас могло рећи да је у време док је био на власти текао мед и млеко, а да је заправо све било другачије.
Економија / Наслови У ПРВИХ ПЕТ МЕСЕЦИ ОВЕ ГОДИНЕ Извоз ИКТ већи за петину
Извоз производа и услуга у области Информационо-комуникационих технологија (ИКТ) у првих пет месеци ове године увећан је за 20,5 одсто у односу на исти период претходне године, саопштило је Министарство информисања и телекомуникација.
Photo
Економија / Наслови БУДИТЕ ОПРЕЗНИ ПРИ РАЗГЛЕДАЊУ ПРОИЗВОДА НА ПИЈАЦИ Лом и направљена штета мора да се плати; Ево шта је неопходно да се утврди кривац
Куповање на бувљацима - на новосаском Најлону или било где другде - може се претворити и у немали инцидент, свађу па чак и у физички обрачун, уколико случајно купци поломе или оштете нешто од онога што се продаје на тезгама или по разним кутијама.
Економија / Наслови КОЛИКО КОРИСТИМО АУТОМОБИЛ Срби ПРЕЂУ 20.000 КИЛОМЕТАРА ЗА ГОДИНУ ДАНА
Недавне студије спроведене у Европи и САД показују да је годишња километража аутомобила на српским путевима релативно ниска и износи 20.028 километара, док највећу километражу имају становници Холандије, који на годишњем нивоу прелазе 29.851 километара.
Економија / Наслови ПРАВИЛИ ЗЕМИЧКЕ ЗА МЕКДОНАЛДС, А САД ЧЕКАЈУ СЛАМКУ СПАСА Зрењанински „Житопродукт” очекује закупца, а можда и новог газду
Последњих месеци поново је у фокус јавности доспео „Житопродукт” из Зрењанина.
Економија / Наслови ПРЕХРАМБЕНА ИНДУСТРИЈА У СРБИЈИ ЈЕ КЉУЧНА На светску пијацу највише смо извозили воће и поврће
Укупна прошлогодишња спољнотрговинска робна размена Србије износила је 65,49 милијарди евра, што представља пад од 1,7 одсто у односу на 2022. годину, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Наслови У ПРОСЕКУ 76,9 КВАДРАТНИХ МЕТАРА СЕ ЗИДА КОД НАС У Немачкој ДОШЛО ДА ПАДА, у Србији ничу објекти
Десезонирана производња у грађевинарству смањена је у мају за 0,9 одсто у еврозони и за један одсто у ЕУ, према првим проценама Евростата, статистичког завода Европске уније.
EUR/RSD 117.0706
Најновије вести