Економија - Наслови

Економија / Наслови Табаковић: Динар јак, курс остаје стабилан
БЕОГРАД: Приоритет Народне банке Србије и у наредном периоду биће наставак одговорне политике на остваривању основних циљева - ниске и стабилне инфлације и финансијске стабилности, у корист свих грађана и привреде, каже у интервјуу за данашње "Новости" гувернер НБС Јоргованка Табаковић. 
Економија / Наслови До краја године још једна емисија штедних обвезница
БЕОГРАД: Грађани Србије имаће и ове године прилику да евентуални вишак новца уложе у најсигурнији и најисплативији облик штедње - државне штедне динарске и евро-обвезнице.
Економија / Наслови За подршку задругама 823,5 милиона динара у 2018.
БЕОГРАД: Задругама у Србији ове године биће бесповратно додељено 823,5 милиона динара, што је за четири пута више него у 2017. години, када је почео пројекат оживљавања задругарства у Србији, познат и као пројекат "500 задруга у 500 села", саопштио је данас Кабинет министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милана Кркобабић.
Економија / Наслови Застава оружје гради нови погон на 4.000 квадрата
БЕОГРАД: Предузеће Застава оружје планира изградњу новог производног погона на 4.000 квадратних метара, а план је да погон почне да ради почетком 2019.
Економија / Наслови У Војводини четвртина незапослених старија од 50 година
НОВИ САД: На крају прошлог месеца у Војводини је, по статистичким подацима Националне службе за запошљавање, било 125.320 незапослених.
Економија / Наслови Акционарима НИС-а 6,95 милијарди, 42,61 динара по акцији бруто
БЕОГРАД: Скупштина акционара НИС-а одлучила је данас да акционарима на име дивиденде буде исплаћено 6.948.003.644 динара, односно 42,61 динар по акцији бруто.
Економија / Наслови Иран заинтересован за овчије месо и стручњаке из Србије
БЕОГРАД: Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар индустрије, рударства и трговине Ирана Мохамад Шаријатмадари закључили су да трговинска размена између две земље може бити много већа и да економски односи треба да прате политичке.
Економија / Наслови Динар у петак у успону, курс 118,0876
БЕОГРАД: Динар ће сутра бити јачи према евру за 0,1 одсто него данас и званични средњи курс ће износити 118,0876 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Наплата потраживања један од највећих проблема у привреди
НОВИ САД: Наплата потраживања предузећа и даље је један од највећих проблема у привреди Србије, а своје услуге фирме у просеку наплаћују за 69 дана, док обавезе измирују за 118.
Економија / Наслови Под руском командом и 11.000 радника у Србији
НОВИ САД: О судбини Концерна „Агрокор” сада се зна нешто више. Пре неколико дана је Привремено веће поверилаца те куће постигло договор с две руске банке.
Економија / Наслови Курс динара у четвртак 118,1475
БЕОГРАД: Динар ће задржати сутра исту вредност према евру као данас и званични средњи курс ће износити 118,1475 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Отворена фабрика сладоледа Фронери у Старој Пазови
СТАРА ПАЗОВА: Фабрика сладоледа "Фронери Адриатик" отворена је данас у Старој Пазови, у њу је уложено 20 милиона евра, а запошљава 400 људи. 
Економија / Наслови КЗК дала "зелено светло" Вансију за концесују Аеродрома
БЕОГРАД:  Комисија за заштиту конкуренције (КЗК) дала је "зелено светло" француској корпорацији Ванси Ерпортс (Vinci Airports) за концесију Аеродрома "Никола Тесла", саопштено је данас из КЗК-а.
Економија / Наслови Српска привреда четири милијарде евра у плусу
Српска привредa трећу годину заредом бележи позитиван нето резултат – 437,2 милијарди динара и 2,3 пута је већи од добитка из претходне године, показују подаци Агенције за привредне регистре о пословању привреде у прошлој години.
Економија / Наслови Државна каса пунија јер је мање шверца
Реформа и даља модернизација пореских управа на Западном Балкану основни је предуслов за очување стабилних јавних финансија у државама региона, порука је директора пореских управа шест економија Западног Балкана.
Економија / Наслови У Војводини откривено петнаестак фиктивних послодаваца
НОВИ САД: Инспекција рада недавно је у Војводини открила петнаестак послодаваца, односно посредника који су слали раднике на рад у иностранство, а да код њих нису били запослени иако закон предвиђа да морају бити у радном односу најмање три месеца пре слања на рад у неку другу државу.
Економија / Наслови У Србији поништена готово свака трећа приватизација
НОВИ САД: По подацима Савеза самосталних синдиката Србије објављеним у „Белој књизи”, од 2002. до 2016. године продато је 2.419 предузећа – 81 на тендеру, 1.517 на аукцији, 778 на тржишту капитала, 41 продајом капитала и два продајом имовине. Остварен је приход од продаје од 2,578 милијарде евра.
Економија / Наслови У Србији ради 5.950 страних факултетлија
НОВИ САД: Српски Закон о запошљавању странаца из 2014. године познаје седам врста радних дозвола: личну, за запошљавање, за кретање у оквиру привредног друштва, за упућивање, за независне професионалце, за самозапошљавање и за стручно оспособљавање и усавршавање.
Економија / Наслови Mихајловић: Jош пет милијaрди за инфраструктуру
БЕОГРАД: Вредност новог инвестиционог циклуса у инфраструктури, са пројектима који tреба да почну да се реализују је око пет милијарди евра изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић.
Економија / Наслови НС: Уговор о изградњи 276 станова за избеглице
НОВИ САД: У Новом Саду је у оквиру петог потпројекта Регионалног програма стамбеног збрињавања потписан уговор о изградњи 276 стамбених јединица на територији тог града који су намењени избеглим лицима из Хрватски и Босне и Херцеговине. Укупна вредност потписаног уговора износи близу 6.357.000 евра без ПДВ-а. 
EUR/RSD 118.0876
Најновије вести