Економија - Наслови

Економија / Наслови Рекордан пораст вредности на америчкој берзи
ЊУЈОРК: На Њујоршкој берзи вредност деоница данас је рекордно порасла.
Економија / Наслови Динар стабилан према евру, курс у четвртак 117,5757
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у четвртак 117,5757 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Грађани неће плаћати трошкове одржавања бројила
БЕОГРАД: ЕПС Дистрибуција је као оператор дистрибутивног система у Србији, у складу са Законом о енергетици, дужна да од корисника преузме мерне уређаје, јер су они по истом закону део дистрибутивне електроенергетске мреже.
Економија / Наслови На аеродрому у Београду 70 одсто мање путника
БЕОГРАД: Због пандемије је број путника на Аеродрому "Никола Тесла" током 2020. за око 70 процената мањи него 2019, а број комерцијалних летова је преполовљен, званични су подаци добијени од управе београдске ваздушне луке.
Економија / Наслови Грци преузели хрватског нафтног дистрибутера Апиос
ЗАГРЕБ: Грчка компанија Корал објавила је данас да је закључила споразум о преузимању 75 посто удела у фирми Апиос, хрватском нафтном дистрибутеру који има 26 бензинских станица у Хрватској.
Економија / Наслови Сарадња привредних комора Војводине и Александрије
НОВИ САД: Представници Привредне коморе Војводине и Привредне комора Александрије потписали су данас споразум о сарадњи на онлајн конференцији на којој су представљени потенцијали за будућу сарадњу пословних заједница.
Економија / Наслови Рад од куће: Радницима иста права као да долазе у фирму
НОВИ САД: Управа Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за безбедност и здравље на раду израдила је Водич за безбедан и здрав рад од куће.
Економија / Наслови За легализацију остало још четири милиона зграда, крај не пре 2023.
НОВИ САД: Легализација бесправне градње дуго тапка у месту и по свој прилици неће бити завршена у догледно време, поготово не у законском року 2023. године јер, по последњим проценама, у Србији има више од четири милиона нелегализованих објеката – каже за „Дневник” потпредседник Савеза за имовину у НАЛЕД-у Дејан Вуковић.
Економија / Наслови Средњи курс динара у среду 117,5847 за евро
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у среду 117,5847 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови ЕИБ: Инвестираћемо у инфраструктуру и приватни сектор у Србији
ЛУКСЕМБУРГ/БЕОГРАД: Европска инвестициона банка (ЕИБ) потврдила је данас своју опредељеност за инвестирање у инфраструктуру и приватни сектор у Србији и навела да ће помоћи Србији у отклањању негативних последица пандемије ковида-19, сапштила је ЕИБ.
Економија / Наслови Погачар: Обустављени порески поступци док трају преговори
БЕОГРАД: Пореске управе из више градова у Србији обавестиле су оне који су у поступку пореске контроле по питању прихода из иностранства да се обустављају сви порески поступци према њима, док су у току преговори о ресавању питања наплате пореза за фриленсере, кажу у Удружењу радника на интернету.
Економија / Наслови Максимовић: Монтенегро ерлајнс дугује СМАТСА 6,5 милиона евра
БЕОГРАД: Црногорска авио компанија Монтенегро Ерлајнс дугује Контроли летења Србије и Црне Горе СМАТСА око 6,5 милиона евра за трошкове прелетања авиона, изјавио је данас заменик директора СМАТСА Лазо Максимовић.
Економија / Наслови Пејовић: Најмање 135 милијарди ненаплаћених потраживања
БЕОГРАД: „Ненаплаћена потраживања по основу изворних прихода јединица локалних самоуправа 31. децембра 2019. године износила су најмање 135 милијарди динара, што је двоструко више од износа наплаћених прихода по истом основу у истој години”, каже председник Државне ревизорске институције Душко Пејовић.
Економија / Наслови Дилојт: Због ковида успоравања и у куповини аутомобила
БЕОГРАД: Због последица пандемије ковид-19 потрошачи широм света зазиру од замене возила с моторима са унутрашњим сагоревањем аутомобилима с другачијим погоном, констатује Дилојт после спроведеног истраживања.
Економија / Наслови До почетка 2023. готова гасна интерконекција са Бугарском
ВЛАСОТИНЦЕ: „Србија ће до почетка 2023. бити повезана гасном интерконекцијом са Бугарском како бисмо могли да добијамо гас и из других праваца, изјавила је данас потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
Економија / Наслови ДРИ: Прекршајне пријаве против 272 лица, 33 кривичне пријаве
БЕОГРАД: Државна ревизорска институција (ДРИ) поднела је у 2019. години 256 захтева за покретање прекршајних пријава за привредни преступ против 272 лица и 33 кривичне пријаве за 33 одговорна лица, на основу ревизије правилности пословања, каже председник ДРИ Душко Пејовић.
Економија / Наслови Сви у општини Власотинце имаће струју за седам до 10 дана
ВЛАСОТИНЦЕ: Сви потрошачи на територији општине Власотинце који су већ данима због снежног невреммена без електричне енергије добиће струју у наредних седам до 10 дана, изјавила је данас након посете Власотинцу потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
Економија / Наслови ПКС са Нордијском алијансом развија циркуларну економију
БЕОГРАД: Представници Привредне коморе Србије и Нордијске пословне алијансе у Београду потписали су данас писмо намерама за сарадњу у области развоја циркуларне економије.
Економија / Наслови Михајловић: Будућност Србије у енергетској ефикасности
БЕОГРАД: Енергетска будућност Србије је у повећању енергетске ефикасности, изградњи средњих и великих хидроелектрана и гасних електрана, изјавила је данас министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Продаја имовине пропале РБВ: Отварање понуда 26. фебруара
НОВИ САД: Агенција за осигурање депозита, као стечајни управник Развојне банке Војводине, објавила је за продају путем прикупљања понуда 13 некретнина, од којих је већина у нашој покрајини.
EUR/RSD 117.5847
Најновије вести