Економија - Наслови

Економија / Наслови Брнабић: Нови аранжман са ММФ обезбеђује кредибилитет
БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић данас је, поводом предстојећег новог аранжмана са Међународни монетарним фондом, истакла да су приоритети Србије већа улагања у животну средину, науку и иновације, као и капиталне пројекте, што ће допринети стабилном финансијском расту у годинама које долазе.
Економија / Наслови Сутра мартовска исплата за незапослене
БЕОГРАД: Национална служба за запошљавање (НЗС) саопштила је да ће сутра, 21. априла преко Поштанске штедионице исплатити редовну новчану накнаду незапосленима за март 2021. године.
Економија / Наслови Завршени грађевински радови на вијадукту и тунелу Чортановци
ЧОРТАНОВЦИ: РЖД Интернешнл завршио је грађевинске радове на изградњи најдужег железничког вијадукта у Србији од три километра у плавном делу Дунава и првог тунела без застора "Чортановци", у оквиру градње брзе пруге на деоници Стара Пазова - Нови Сад, саопштила је данас та руска компанија.
Економија / Наслови Мали: Имамо новца за трећи пакет, на рачуну тренутно 259 милијарди
БЕОГРАД: Министар финансија србије Синиша Мали изјавио је данас да држава неће имати проблем у финансирању трећег пакета мера за помоћ привреди и грађанима од 257 милијарди динара, с обзиром да на рачуну тренутно има 259 милијарди, али да ће се без обзира на то, део покрити јефтиним задуживањем на финансијском тржишту.
Економија / Наслови Михајловићева са делегацијом ММФ: Нова ера у српској енергетици
БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас са делегацијом Међународног монетарног фонда о инвестицијама у енергетском сектору, спровођењу зелене агенде и реструктурисању јавних предузећа "Електропровреда Србије" и "Србијагас".
Економија / Наслови Мали: Изашли смо у сусрет фриленсерима, али постоји црвена линија
БЕОГРАД:  Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је Влада Србије изашла у сусрет већини захтева фриленсера,посебно узимајући у обзир социјалну категорију, али да постоји "црвена линија" коју не могу прећи.
Економија / Наслови Фискализација и цене кућних поправки
Најава да ће занатлије који су до сада порез плаћали паушално од Нове године порез плаћати на основу онога шта им покаже фискална каса, за многе је још изненађење, мада се о томе у јавности прича већ десетак дана.
Економија / Наслови Дигитализација у грађевинарству каска за оном у индустрији
Пандемија ковид-19 знатно је допринела дигитализацији рада у грађевинарству Србије, готово сви актери свесни су да морају бити укључени у дигитални развој бранше, а већину у активнијем приступу кочи што су веома задовољни садашњим стањем у том бизнису, резултати су истраживања о дигитализацији у грађевинарству, које је спровела компанија “План радар”.
Економија / Наслови У Србији 3.767 блокираних фирми - 16 % угоститељских
БЕОГРАД: У односу на укупан број активних фирми, у Србији је проценат блокираних фирми 0,77, што је мање него у Црној Гори, Хрватској и Босни и Херцеговини а три пута више него у Словенији, подаци су анализе бонитетне куће ЦомпанyЊалл урађене за портал Бизнис.рс.
Економија / Наслови Багдала Дигитал и Бриони Луx купили имовину Леминда
ЛЕСКОВАЦ: Конзорцијум две лесковачке фирме за 68,3 милиона динара купио је имовину тамошњег друштвеног предузећа за производњу пољопривредних машина "Леминд пролетер" у стечају, објавила је данас Агенција за лиценцирање стечајних управника.
Економија / Наслови Од понедељка можемо у Грчку, али нема "лутања" по земљи
БЕОГРАД: Од понедељка 19. априла у осам часова грчке границе биће званично отворене за Србе, међутим, за сада неће моћи да се крећу по Грчкој, већ ће бити обавезни да иду само у место у којем су резервисали смештај.
Економија / Наслови Пријава за вакцину приликом куповине аранжмана за путовање
БЕОГРАД: Грађани Србије који намеравају да путују, могу од данас приликом уговарања аранжмана у свим туристичким агенцијама да се пријаве за вакцинацију.
Економија / Наслови Одржана конститутивна седница Покрајинског савета за запошљавање
У великој сали Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду одржана је конститутивна седница Покрајинског савета за запошљавање, којој је председавао покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић.
Економија / Наслови Бег инвеститора из државних хартија Црне Горе изазвали званичници
ПОДГОРИЦА: Професор на Факултету за менаџмент у Подгорици и економски аналитичар Василије Костић сматра да су на рекордан дневни пад вредности црногороских обвезница на међународном финансијском тржишту, од 6,4 посто, утицале неодмерене изјаве владиних званичника.
Економија / Наслови Субвенције Покрајине од 34 милиона за пројекте локалног развоја
Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић уручио је данас уговоре вредне 34 милиона динара представницима 36 општина и градова  који су право на средства остварили на основу Конкурса за суфинансирање израде планова развоја јединица локалних самоуправа на територији АП Војводине.
Економија / Наслови Смањење цене ПЦР теста подстицај домаћем туризму
БЕОГРАД: На данашњој седници Кризног штаба усвојена је иницијатива Удружења за туризам Привредне коморе Србије да се смањи висина накнаде за ПЦР тестирање страних туриста, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС)
Економија / Наслови Српске фирме у Москви уговориле извоз вредан 8 милиона евра
МОСКВА: Српске компаније, њих 11 из прехрабменог и сектора прераде хране, током Сајма прехрабмене индустије и пољопривредних производа ''Предекспо'' у Москви, скопиле су нове послове у вредности од чак осам милиона евра, кажу у Привредној комосри Србије (ПКС).
Економија / Наслови Михајловић: Нови инвестиони план вредан 16 милијарди евра
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка енергетике и рударства Зорана Михајловић рекла је данас да нови инвестициони план у рударства и енергетици представља својеврсни "њу дил", са пројектима вредним близу 16 милијарди евра, саопштено је из ресорног министарства.
Економија / Наслови Помоћ радницима у туризму и угоститељству, самосталним уметницима..
БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је измену Уредбе којом се туристичким водичима и туристичким пратиоцима додељује помоћ у износу од две минималне зараде (за сваки месец у висини од 30.900 динара по сваком туристичком водичу и туристичком пратиоцу) уплатом на динарски текући рачун код пословних банака.
Економија / Наслови Голдман Сакс: Бакар - нова нафта, коштаће 11.000 долара по тони
ЊУЈОРК: Аналитичари Голдман Сакса за робне берзе кажу да је бакар нова нафта и предвиђају раст цене црвеног метала на 11.000 долара по метричкој тони
EUR/RSD 117.5794
Најновије вести