Економија - Наслови

Економија / Наслови ММФ пооштрава праћење корупције
ЊУЈОРК: Међународни монетарни фонд (ММФ) преиспитаће улогу напредних земаља у корупцији, процениће економски утицај слабог управљања и дати политичке препоруке, а истовремено ће пооштрити праћење корупције у земљама којима даје позајмице, саопштила је данас та финансијска организација.
Економија / Наслови У Црној Гори све више купаца некретнина из Турске
ПОДГОРИЦА: Понуда и потражња за становима на црногорском приморју и у Подгорици стандардно је добра, на цени су и даље некретнине на приморју, а занимљиво је да су све више купци из Турске и Италије.
Економија / Наслови Курс динара у понедељак 118,1377
БЕОГРАД: Динар ће сутра према евру вредети приближно исто као у петак, и званични средњи курс ће износити 118,1377 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Шанса за јефтиније кредите у домаћој валути
Референтна стопе Народне банке Србије пре пар дана је пала на три одсто, а то увек  отвара шансу за појефтињење кредита у домаћој валути.
Економија / Наслови Циљ новог аранжмана са ММФ макростабилност као основа раста
ВАШИНГТОН: Српска делегација, коју предводе гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић и министар финансија Душан Вујовић, састала се у Вашингтону са Тао Зангом, извршним директором Међународног монетарног фонда.
Економија / Наслови Влада од 2013. дала фирмама 302 милиона евра подстицаја
БЕОГРАД: Влада Србије је од 2013. године до сада потписала 99 уговора са фирмама о додели подстицаја и одобрено је око 302 милиона евра, речено је Танјугу у Министарству привреде.
Економија / Наслови ИТ стручњацима посао још у ђачкој клупи
Конференција “ИТ конект”, која је окупила најзначајније новосадске ИТ компаније траје још данас у Мастер центру Новосадског сајма.
Економија / Наслови Вредност инвестиција у слободним зонама 208 милиона евра
НОВИ САД: Укупан промет у слободним зонама у Србији износио је прошле године 4,9 милијарди евра и већи је 2,0 одсто него годину раније, а вредност инвестиција је повећана за 12 процената на годишњем нивоу на 208 милиона евра, рекао је директор Управе за слободне зоне Милан Ристић.
Економија / Наслови Антић: На скупу у Софији позитивно оцењен допринос Србије
СОФИЈА:  Министар рударства и енергетике, Александар Антић, који у Софији учествује на конференцији о енергетици у Европи, изјавио је да је на том скупу позитивно оцењен допринос Србије у протеклим годинама када је реч о обновљивим изворима енергије.
Економија / Наслови Домаће банке успешно се носе са страним
Смањена кредитна активност и пад каматних стопа није сметала банкма у Србији да и прошле године  добро послују.
Економија / Наслови Михајловић: За брану Ровни обезбедићемо 50 до 60 милона динара
ВАЉЕВО: Министарство грађевинарства ће обезбедити 50 до 60 милиона динара за израду пројектно-техничке документације за завршетак изградње вишенаменског хидросистема Стубо-Ровни код Ваљева, најавила је данас потпредседница владе и министарка Зорана Михајовић.
Економија / Наслови Љајић: Долазак Лидла важан, повећава конкуренцију
БЕОГРАД: Без конкуренције нема ефикасног тржишта због чега је битан долазак дисконтног ланца Лидл у Србију, пошто ће повећати конкуренцију, поручио је данас потпредседник Владе и министар за трговину, туризам и телекомуникацију Расим Љајић.
Економија / Наслови Рок за повезивање стажа радницима истиче ове године
Повезивање стажа за раднике, чија су предузећа још увек у процесу приватизације, као и са оних који су формално запослени у стечајним дужницима над којима је стечај отворен од 2015. године до сада, и у којима је Агенција за лиценцирање стечајних управника именована за стечајног управника моћи ће, одлуком Владе Србије, до краја ове године да поднесу захтев за попуну рупа у стажу, како би остварили право на пензију.
Економија / Наслови Додељене годишње награде Привредне коморе Војводине
Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је признања Привредне коморе Војводине, која је обележила 99 година постојања.
Економија / Наслови Реституцијом највише враћени пословни простори и њиве
Према подацима које је објавила Агенција за реституцију, до 10.априла у Србији ЈЕ бившим власницима или њиховим наследницима враћено укупно 6.129 објеката, међу којима није имовина цркава и црквених заједница.
Економија / Наслови Најчешћи фалсификат новчаница од 1.000 динара
Појава фалсификованих новчаница у оптицају је нешто што се дешава у готово свим државама па наравно и у Србији.
Економија / Наслови После пет година: ХР привредна комора ипак отворена у БГ 
БЕОГРАД: Упркос одлуци шефа Хрватског сабора Гордана Јандрковића да прекине посету Београду пре него је практично она започета, због наводног инцидента који је у српском парламенту изазвао Војислав Шешељ, у српској престоници је вечерас, након пет година, отворена Хрватска привредна комора.
Економија / Наслови Привредници: Економија превазилази све баријере
ПРИШТИНА:  Привредници из Србији, који наступају на Међународном сајму привреде у Приштини, кажу да економија треба да иде испред политике, да привредна сарадња може да превазиђе све баријере, као и да у томе очекују помоћ од политичара.
Економија / Наслови Судском пресудом раскинут уговор о кредиту у “швајцарцима”
НОВИ САД: Апелациони суд у Новом Саду потврдио је пресуду Основног суда о раскиду уговора о дугорочном стамбеном кредиту индексираном у швајцарским францима, саопштило је Удружење за заштиту корисника финансијских услуга Ефектива.
Економија / Наслови Српски привредници наступили на Сајму привреде у Приштини
ПРИШТИНА: Више од 150 српских привредника из 70 компанија учествује на данас отвореном Међународном сајму привреде у Приштини, који ће трајати до  21. априла.
EUR/RSD 118.1806
Најновије вести