Економија - Наслови

Економија / Наслови Посебни закон о Моравском коридору у складу с Уставом
БЕОГРАД:  Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре саопштило је данас да је Посебни закон о Моравском коридору у складу с Уставом и да је важан због ефикасне реализације пројекта.
Економија / Наслови АПР упозорио: Нисмо слали никакве коверте са уплатницама
БЕОГРАД: Агенција за привредне регистре (АПР) упозорила је данас грађане да коверте са уплатницом за „упис промене у ПривредниРегистар.рс“ не потичу од Агенције, већ да је у питању комерцијална понуда која нема везе са тим државним органом. 
Економија / Наслови Инвестиције и потрошња грађана покрећу економију
У Србији се наставља позитиван тренд приведног раста и у средњем року ће износити између 3,5 и четири одсто, изјавио је  председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж.
Економија / Наслови Више од 50 светских компанија копа по Србији
Кинески Зиђин већ ради на отварању новог рудника код Бора, а више од 50 светских компанија у Србији истражује разне руде и минерале.
Економија / Наслови Ако пукне у Ирану, и наше цене горива ће експлодирати
На домаћем нафтном тржишту последњих неколико дана гориво је појефтинило, па је сада литар неколико динара јефитнији него пре месец дана.
Економија / Наслови Улагање у инфраструктуру начин да се стручњаци задрже у Србији
БЕОГРАД: „Тамо где је развијена инфраструктура, тамо долазе и инвеститори, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.
Економија / Наслови ВОЈВОЂАНСКИ ОДМОР Летовање на Панонском мору од Палића до Беле Цркве
Сезона годишњих одмора је у замаху па су се многи грађани Србије већ упутили ка морским дестинацијама или планирају то да ураде, а има и оних који још увек разматрају да ли им је кућни буџет довољно растегљив да се одлуче на тај корак.
Економија / Наслови Појачане контроле ветеринарске инспекције у Србији
БЕОГРАД: Ветеринарска инспекција је на целој територији Србије појачала надзор и контролу објеката који су одобрени за складиштење, производњу и промет хране, будући да високе летње температуре носе ризик по безбедност хране животињског порекла.
Економија / Наслови Продаје се ЈАТ Техника - почетна цена 20,4 милиона евра
БЕОГРАД: Министарство привреде објавило је јавни позив за прикупљање понуда за приватизацију предузећа "ЈАТ Техника", а почетна цена износи 20,4 милиона евра. 
Економија / Наслови Потпредседник Кинеских железница обишао Нови Сад и Суботицу
Потпредседник „Кинеских железница” Ванг Тунгђун, с помоћником министра за железницу у српском Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Лазаром Радаковићем и генералним директором „Инфраструктуре железнице Србије” Мирољубом Јевтићем, обишао је трасу пруге за брзине до 200 километара на сат између Новог Сада и Суботице да би се упознао са стањем на терену, будући да ће ту деоницу пруге модернизовати конзорцијум кинеских компанија, саопштавају из „Инфраструктуре железнице Србије”.
Економија / Наслови Михајловићка: Моравски коридор најважнији за Србију
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министрака грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да је за Србију Моравски коридор најзначајнији ауто-пут уз Коридор 10 и да изградња може да почне на лето.
Економија / Наслови „Дневник“ на лицу места: Рабе, на тромеђи са Мађарском и Румунијом
Рабе има само 80 житеља, оближњи Мајдан око 130, од којих је више од половине старих преко 70 година. - Тешко се живи у малом селу где нема продавнице, па се по хлеб и друге потрепштине, па и код лекара мора у суседни Мајдан или неко треће место – жале се житељи Рабеа.
Економија / Наслови Плужаревић: "Фрушка гора неће бити магацин на отвореном"
Ко се ових дана колима запути у заштићена подручја Националног парка „Фрушка гора“, за задовољство боравка на свежем ваздуху и вишој надморској висини мораће да издвоји 300 динара по возилу.
Економија / Наслови Љајић: Од јула разговор у ромингу јефтинији за више од 60% 
БЕОГРАД: Цене роминга у региону биће знатно снижене од 1. јула, а министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић најавио је данас да ће минут разговора за одлазне позиве у ромингу бити за више од 60 одсто јефтинији.
Економија / Наслови НАКОН 40 ГОДИНА Градња Техничко-путничке станице Земун креће половином јула
БЕОГРАД: Градња Техничко - путничке станице Земун, која је важан део београдског железничког чвора, биће настављена после 40 година, а радови би требало да почну између 15. и 25. јула, најавио је директор "Србија воза" Југослав Јовић.
Економија / Наслови Колико просечно домаћинство у Војводини зарађује и на шта троши?
Просечни приходи у новцу и у натури у првом кварталу 2019. године по домаћинству у Војводини, које у просеку чини 2,59 члана, били су 62.828 динара, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Наслови ЈБКС: Јавни бележник Мркаљевић неоправдано оклеветан
БЕОГРАД: Јавнобележничка комора Србије (ЈБКС) оштро је синоћ осудила напад на јавног бележника из Смедерева Александра Мркаљевића и демантовала оптужбе које је на његов рачун изнела компанија "Кар го технолоџиз", да је одбио да изађе на терен.
Економија / Наслови Програмерима из Србије, ускоро новац од апликација са Гугла
БЕОГРАД: Предузетници и програмери из Србије ускоро ће моћи своје производе, апликације које постављају на продавницу Google PlayStore, да и директно наплаћују, резултат је разговора представника компаније Гугл са Народном банком Србије. 
Економија / Наслови Мали о ФАТФ: Важно због инвестиција, очекујем још поглавља
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали оценио је синоћ да је веома важно што је Србија скинута са сиве листе ФАТФ, пре свега због страних инвеститора, и нагласио да таква одлука даје зелено светло за отварање најмање две финансијска поглавља у преговорима са Европском унијом. 
Економија / Наслови Tринаест матураната добило посао у Меркатор-С
БЕОГРАД: У Пољопривредној школи у Беграду данас је тринаест ученика, одмах након завршене матуре, потписало уговоре за посао у ИДЕА продавницама, Рода маркетима и Мерцатор хипермаркетима, а у оквиру пројекта дуалног образовања који трећу годину спроводе Министарство просвете, наука и технолошког развоја, Привредна комора Србије, Пољопривредна школа Београд и компанија Меркатор-С. 
EUR/RSD 117.9125
Најновије вести