Економија - Наслови

Економија / Наслови Извоз вуку машине и опрема, а увоз нафта
По подацима Републичког завода за статистику које је обрадила Привредна комора Војводине, посматрањем робне размене АП Војводине с иностранством од јануара до октобра 2018. године уочава се да нема битних одступања у односу на протекле године.
Економија / Наслови Други покушај продаје Луке Нови Сад - упола нижа цена
НОВИ САД: Министарство привреде Србије објавило је нови тендер за продају „Луке Нови Сад” по почетној цени од око 7,99 милиона евра. 
Економија / Наслови До краја године још две дигитализоване услуге
БЕОГРАД: До краја године држава пушта у рад две нове дигитализоване услуге, то су е-инспектор и јединствени електронски локални порески систем, најавио је данас директор канцеларије за ИТ и е-управу Михаило Јовановић.
Економија / Наслови Држава опет враћа радницима изгубљене године
У фебруару ове године Влада Србије продужила је до 31. децембра рок за повезивање стажа осигурања за раднике запослене у субјектима приватизације и предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа с инвалидитетом која су 13. августу 2014. године у пословном имену имала ознаку „реструктурирање”, а који су стекли услов за остваривање права на пензију у складу са Законом о ПИО, али им послодавац није уплатио допринос за пензијско и инвалидско осигурање.
Економија / Наслови НСЗ: У четвртак исплата посебне новчане накнаде
БЕОГРАД: Национална служба за запошљавање почеће сутра исплату посебне новчане накнаде за месец новембар. 
Економија / Наслови НБС: Дефицит текућег рачуна преполовљен за шест година
БЕОГРАД: Дефицит текућег рачуна Србије је за претходних шест година преполовљен и то са око 11 посто из 2012. године на између 5,0 и 6,0 посто колико ће износити ове године према пројекцијама Народне банке Србије, каже Милан Трајковић, заменик генералног директора Сектора за економска истраживања и статистику НБС.
Економија / Наслови Србији БДП до краја године расте 4,4 одсто
– Влада Србије намерава да у наредне три године настави досадашњу политку високог раста БДП-а који ће до краја ове године, како се очекује, бити 4,4 одсто – изјавио је  министар финансија Синиша Мали на представљању, како је рекао, најважнијег документа за координацију економских политика и структурних реформи од 2019. до 2021. године. – У наредне три године ићи ћемо ка мерама које ће поспешити раст БДП-а још агресивније.
Економија / Наслови Италијански привредници: Србија поуздан партнер 
МИЛАНО: Србија је економски и политички стабилна, има добро развијену инфраструктуру, квалитетне кадрове, процедуре су знатно поједностављене и убрзане, а препозната је и као место одакле се лакше освајају нова тржишта, истакнуто је у Милану на међународној конференцији “Нове економске прилике за регионалне компаније Италије”.
Економија / Наслови Богаташи опет иду на проверу порекла имовине
Почетком наредне године Србија би требало да добије закон о пореклу имовине. Министар финансија Синиша Мали рекао је недавно да је израда нацрта поменутог прописа при крају.
Економија / Наслови ПКС: Усклађеност пословања и етика сузбијају корупцију
БЕОГРАД: Када се погледа индекс перцепције корупције, видимо да се у земљама у региону креће од наранџасте до тамно црвене, изјавила је данас у Београду председница Европског института за усклађеност пословања и етику (ЕИЦЕ) Андријана Бергант и додала да корупција није само проблем у региону, већ генерално европски проблем.
Економија / Наслови Продаје се шест станова Житка у Будви
Продаја имовине предузећа „Житко” АД у стечају из Бачке Тополе, које је одлуком Привредног суда у Суботици банкротирало 6. априла прошле године, оглашена је четврти пут.
Економија / Наслови Уз отпремнине одлази близу 1.100 радника железнице
БЕОГРАД: За близу 1.100 радника три железничка предузећа, 25. децембар биће последњу радни дан, пишу данашње Новости.
Економија / Наслови Србобрански „Freshgro” отишао у стечај
СОМБОР: Одлуком Привредног суда у Сомбору, Предузеће за производњу, трговину и услуге „Freshgro” ДОО Србобран отишло је у стечај.
Економија / Наслови Бели двор остаје трајно у власништву државе
БЕОГРАД: Бели двор и сва уметничка дела у њему остају трајно у власништву државе Србије, каже директор Агенције за реституцију Стахиња Секулић и наводи да ће породица Карађорђевић бити обештећена по правилима која важе за све грађане. 
Економија / Наслови Бабић: До краја године готов аутопут Обреновац-Љиг
БЕОГРАД: Деонице Коридора 11 од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига, на којима су ангажоване кинеске компаније, биће завршен до краја године, изјавио је данас директор Коридора Србије Зоран Бабић.
Економија / Наслови Tуристички пројекат Новог Сада и Сегедина
Од пројекта “Култура на длану” који у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње између Мађарске и Србије, реализују  новосадски Природно-математички факултет - Департман за географију, туризам и хотелијерство и организација “Еуротендер” из Сегедина се очекује да “помери” и обогати  досадашњу туристичку понуду и донесе новине у обиласку Новог Сада и Сегедина.
Економија / Наслови Тунели кроз Фрушку гору изазов за руске стручњаке
БЕОГРАД: Средствима руског државног кредита у Србији је у оквиру модернизације железнице обновљено и изграђено више од 250 километара пруге, а у току су радови на деоници брзе пруге Београд-Нови Сад у дужини од 44 километра која пролази кроз Фрушку Гору. 
Економија / Наслови ЕУ 5. фебруара о градњи гасовода у Србији?
БЕОГРАД: Србија има велике шансе да добије дозволу од Енергетске заједнице за наставак градње Турског тока, од бугарске до мађарске границе, што би нашој земљи донело велике приходе од транзита руског гаса, о чему би ЕУ требало да одлучује 5. фебруара следеће године.
Економија / Наслови Инвеститори из региона заинтересовани за наше тржиште
Када су пре 15-20 година велике стране банке почеле да долазе на наше тржиште очекивало се да са њима стигну и “армије” инвеститора и помогну развој српске привреде девастиране санкцијама.
Економија / Наслови Уб-Лајковац још милијарда за санацију, извођачи имали обавезу
БЕОГРАД: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре тврди да су нетачне оптужбе грађевинских фирми које изводе радове на деоници аутопута Уб - Лајковац да су "истерани с градилишта" као и да су им банкарске гаранције наплаћене пре времена.
EUR/RSD 118.3459
Најновије вести