Економија - Наслови

Економија / Наслови Извозна шанса Србије: Од софтвера две милијарде долара годишње
БЕОГРАД:  Србија за свега коју годину може да подигне извоз софтвера са садашњих 800 милиона долара на две милијарде долара годишње и да значајно увећа бруто друштвени доходак, уверен је Бранко Милутиновић, директор српске ИТ компаније Нордеус. 
Економија / Наслови Шницле све скупље, а свиње све јефтиније
Док у месарама цена свињског меса из недеље у недељу расте, килограм живе ваге последњих месеци нагло опада. Највећи пад цене живе ваге товљеника бележи се у Срему и Мачви, док је у другим деловима Војводине нешто мањи.
Економија / Наслови Предузећа у Србији у просеку запошљавају 120 људи
БЕОГРАД: Резултати студије „ЕУ Предузетнички барометар 2017“ у којој је учествовало 107 српских предузетника показало је да су мушкарци у Србији склонији уласку у предузетничке воде од жена, да је чак 85 одсто њих има високо образовање, а свој бизнис су започели у просеку са 30 година. 
Економија / Наслови Илегални радници нигде нису добродошли
Непријатна ситуација у којој су се пре неколико дана нашли држављани Србије на привременом раду у Словачкој поново отвара питање о ангажману српских радника у земљама Европске уније.
Економија / Наслови Израелске инвестиције у Србији премашиле милијарду евра
БЕОГРАД: Израелски инвеститори задовољни су резултатима и пословним окружењем у Србији, а то потврђују и инвестиције израелских компанија у прошлих петнаестак година, које сада премашују милијарду евра, каже Алона Фишер Кам, амбасадорке Израела у Србији.
Економија / Наслови Стигла прва кинеска локомотива у Србију
БЕОГРАД: Прва локомотива кинеске производње стигла је у Србију, а очекује се долазак још једне, саопштио је кинески произвођач CRRC Zuzou Locomotive, преноси Сингхуа.
Економија / Наслови Лицитација: Двособан стан у Кулпину од 14.277 евра
БАЧКИ ПЕТРОВАЦ: За  31. октобар заказана је лицитација за куповину станова у Бачком Петровцу у својини локалне самоуправе. Комисија за давање у закуп, отуђење и прибављање непокретности у јавну својину општине Бачки Петровац објавила је оглас за продају довособног стана од 57,49 квадрата у Бачком Петровцу по почетној цени од 18.052 евра.
Економија / Наслови Најпрофитабилнији НИС, највећи губиташ Србијагас
БЕОГРАД: Највећа компанија у 2016. години је Електропривреда Србије, најпрофитабилнија је НИС, компанија са најбољим рејтингом је Бамби из Пожаревца, а са највећим укупним губитком је Србијагас, подаци су Агенције за привредне регистре на основу редовног годишњег извештаја. Ружица Стаменковић из Агенције за привредне регистре каже да је добро што се јавна предузећа из године у годину све чешће појављују на листама успешности, а све мање на листама губитака.
Економија / Наслови Премијерка: Привредни раст испод очекиваног 
БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић истакла је да привредни раст до краја године неће достићи три одсто, како је то раније било предвиђено и прогнозом ММФ-а.
Економија / Наслови Стабилно пословање српских компанија у саставу Агрокора
БЕОГРАД: Влада Србије искористиће све државне механизме да би заштитила српски део привреде који на било који начин има везе са Агрокором, изјавио је државни секретар Министарства привреде Драган Стевановић.
Економија / Наслови Михајловић: 10 милијарди евра у модернизацију железнице
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са представницима синдиката железнице о процесима модернизације железнице и реформисању четири железничка предузећа.
Економија / Наслови Сад наши бизнисмени преузимају од Грка банке у Србији
Банке основане грчким капиталом полако одлазе с нашег тржишта. Последња која одлази је Пиреус банка. Њу је купила Директна банка АД Крагујевац. Уговор о тој транскацији закључен је у уторак увече.
Економија / Наслови Отвара се нова наплатна станица на аутопуту Београд–Суботица
СУБОТИЦА: Данас у 12 часова на аутопуту Е-75 Београд–Суботица, од петље „Суботица–Север” до петље „Бачка Топола”, почиње наплата путарине за деоницу дугу 33,3 километра.
Економија / Наслови Југоалат месецима у мраку, власник нуди светло
НОВИ САД: Привредни суд у Новом Саду поново је отворио стечај у АД „Југоалат” у Новом Саду и позвао повериоце да до 22. новембра пријаве дуговања.
Економија / Наслови Трећи ветропарк у Србији снабдеваће 7.200 домаћинстава
БЕОГРАД: Србија је данас добила трећи ветропарк и показала да све више постаје земља зелене енергије, изјавио је данас минитар рударства и енергетике Александар Антић у Алибунару, где је отворен ветропарк "Малибунар" и озваничен почетак изградње другог ветропарка на територији ове општине чија ће снага бити 42 мегавата. 
Економија / Наслови Немци у игри, „Дарфур” одустао од „Борелија”
СОМБОР: Одбор поверилаца Фабрике обуће „Борели” у стечају у Сомбору ове седмице треба да одлучи ко ће бити нови закупац погона фабрике.
Економија / Наслови Више од 40 одсто грађана рачуне плаћа онлајн
БЕОГРАД: У Србији 40 одсто грађана обавља плаћања путем мобилних апликација банака, док 60 одсто то чини уплатом у пошти или банци, показало је најновије истраживање агенције Демостат.
Економија / Наслови Од четвртка наплата путарине од Суботице
СУБОТИЦА: Од четвртка ће возачи који се буду укључивали на ауто-пут Е-75 Београд–Суботица од петље „Суботица–Север” до петље „Бачка Топола” морати да плате путарину.
Економија / Наслови Гаспром: Испоруке гаса Србији повећане за 29,7 одсто
МОСКВА: Руска гасна компанија Гаспром повећала је испоруке гаса Србији за 29,7 одсто од 1. јануара до 15. октобра ове године, уз повећање обима извоза гаса свим земљама које ће у будућности трошити гас допреман преко гасовода Турски ток.
Економија / Наслови МК Група преузела луксузни хотелски комплекс у Истри
БЕОГРАД: Компанија Истриан хотелс, чланица МК Групе, потписала је уговор о преузимању луксузног хотелског комплекса „Скипер Ресорт“ у Истри од аустријске компаније ХЕТА. 
EUR/RSD 119.1889
Најновије вести