Економија - Наслови

Економија / Наслови ЕКСПАНЗИЈА ДИНЕ Трговци дочекали картицу по мери
Примена члана 9 Закона о међубанкарским накнадама је почела и тако су сада издаваоци платних картица обавезни да сваком кориснику који захтева издавање платне картице, уз текући рачун издају и картицу чије се трансакције обрађују и поравнавају у платном систему Србије.
Економија / Наслови „ДНЕВНИК” НА ЛИЦУ МЕСТА Брза пруга код Инђије (фото)
Руска компанија „РЖД интернешенел” увелико ради пругу на деоници дугој седам километара између Старе Пазове и Инђије, којом ће возови, када се заврши, ићи брзином до 200 километара на сат.
Економија / Наслови Бајатовић: Србијагас узима кредит за набавку гаса
БЕОГРАД: Директор "Србијагаса" Душан Бајатовић потврдио је данас у изјави за "Блиц" да Србијагас узима кредит за набавку гаса и да је расписан тендер за кредит од 30 милиона евра, али и оценио да компанија још није толико финансијски јака да без позајмица обезбеђује потребне количине енергената.
Економија / Наслови БОГАТА СРБИЈА Више од 50 компанија трага за рудама
БЕОГРАД: Простор Балкана је све атрактивнији за геолошка истраживања, а само у Србији за разним рудама трага више од 50 компанија, од којих је половина са страним капиталом.
Економија / Наслови Управа царине РС: Царинске пломбе су исправне
НОВИ САД: Управа царина Републике Србије, поводом учесталих жалби возача превозничких фирми које се баве међународним транспортом, у којима указују на то да имају велике проблеме с царинском администрацијом Републике Хрватске због наводно неисправних српских царинских пломби, демантује те наводе, наводећи да су неистинити и неутемељени.
Економија / Наслови Реституцијом враћено 95 одсто одузетог; сваки шести објекат у Војводини
НОВИ САД: По последњим подацима објављеним на сајту Агенције за реституцију, до 10. августа старим власницима или наследницима враћено је 6.319 објеката, од чега 4.436 пословних простора, 916 станова и 967 зграда. Такође, враћено је 334.31.28 хектара неизграђеног грађевинског земљишта, 5.418.56.72 хектара шумског и 34.003.98.11 хектара пољопривредног.
Економија / Наслови Септембар месец одлуке за Петрохемију, Азотару и МСК
Прошлогодишње упозорење шефа Канцеларије Светске банке у Београду Стивена Ндегве да је Србији, да би „купила карту за евопски брзи воз”, потребно да одржи макроекономску и фискалну стабилност, унапреди ефикасност државне управе и убрза реформе јавних предузећа, надлежни државни органи схватили су озбиљно и латили се посла.
Економија / Наслови У Зрењанину поново граде бродове: С Бегеја пут Холандије
ЗРЕЊАНИН: Брод, дугачак 85 метара, широк 9,6 и тежак 450 тона, поринут је јуче у воду,у зрењанинском бродоградилишту „Бегеј“, чији је нови власник београдска компанија „Рубикон“.
Економија / Наслови Све више огласа послодаваца на интернету
НОВИ САД: Да и поред великог броја незапослених у Србији, поједних струка и занимања недостаје, није никаква новост јер је тако већ дуже.
Економија / Наслови Динар наставља мировање, курс у четвртак 118,0278
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара износиће у четвртак 118,0278 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Ђорђевић: Од ове године у Србији и преквалификација запослених
БЕОГРАД: Министар за рад Зоран Ђорђевић одржао је састанак са директорима свих филијала Националне службе за запошљавање и рекао да је запошљавање свих категорија становништва и отварање нових радних места приоритет Владе Србије.
Економија / Наслови Милан Поповић откупио документацију за РТБ Бор
БЕОГРАД: Приватизациону документацију за РТБ Бор откупила је и компанија балканског краља бакра, Милана Поповића, објавио је портал Б92, не наводећи извор.
Економија / Наслови У Србији се највише траже инжењери и занатлије
БЕОГРАД: У евиденцији незапослених је 570.000 лица али велики број послодаваца не може да нађе адекватну радну снагу, рекао је директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић у заједничком обраћању са министром за рад Зораном Ђорђевићем, који се данас састао са директорима свих филијала ове службе.
Економија / Наслови Табаковић: Инфлација у јулу 2,4 одсто, привредни раст биће четири одсто у 2018.
БЕОГРАД:  Инфлација у јулу је износила 2,4 одсто, а нова пројекција НБС предвиђа привредни раст од четири одсто у 2018. години, изјавила је данас гувернерка НБС Јоргованка Табаковић.
Економија / Наслови За куповину Раванице 14 понуда, пет валидно
ЋУПРИЈА: За куповину Фабрике кондиторских производа “Раваница” доо Ћуприја стигло је 14 понуда, а пет понуда је било валидно, изјавио је председник општине Ћуприја Нинослав Ерић. 
Економија / Наслови Недимовић: Обустава извоза брескви у Русију 7 до 10 дана
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да извоз воћа у Русију иде јако добро и да очекује да ће мера обуставе извоза брескви и нектарина у ту земљу, која је почела да се спроводи данас, трајати седам до десет дана.
Економија / Наслови Двособан стан у Гложану за 13.680 евра
Општинско веће Бачког Петровца – Комисија за давање у закуп, отуђење и прибављање непокретности у јавној својини општине Бачки Петровац расписала је јавни позив за продају 14 станова и пет парцела грађевинског земљишта у Бачком Петровцу, Гложану и Кулпину.
Економија / Наслови Лепенка на добошу: Угоститељски објекат у Падеју без купца
ЗРЕЊАНИН: На основу решења Привредног суда у Зрењанину о банкротству, а у складу с Националним стандардом број 5 о начину и поступку уновчења имовине стечајног дужника, стечајни управник је прошлог месеца расписао оглас о продаји дела непокретне имовине ДОО Фабрика папира и амбалаже „Лепенка” у Новом Кнежевцу прикупљањем понуда по целинама.
Економија / Наслови Кредити не цветају, али банке лепо зарађују
НОВИ САД: Ових дана завршена је обрада података о пословању готово свих предузећа у првих шест месеци ове године.
Економија / Наслови Банке све чешће продају имовину мештана Баната
У зрењанинском Основном суду све је више објава огласа за продају непокретности појединаца чији су дуг или неизмирена обавеза судски утврђени.
EUR/RSD 118.0313
Најновије вести