Економија - Наслови

Економија / Наслови Фајненшел тајмс: Будућност је у Зрењанину, Митровици, Сомбору...
Британски „Фајненшел тајмс” је на листе европских градова и региона будућности за 2018. и 2019. годину – сачињене на основу услова пословања – сврстао Ниш, Београд, Шабац, Зрењанин, Врање, Зајечар, Сремску Митровицу, Сомбор, као и Сремски округ.
Економија / Наслови Универекспорт: Позив за наградну игру је лажан
Ових дана се на интернету и друштвеним мрежама појавило обавештење о могућности учествовања у наградној игри, које наводно стоји испред имена компаније „Универекспорт”, упозоравају из те компаније, наглашавајући да је обавештење лажно.
Економија / Наслови Регистар лоших директора добро кренуо па стао
На списку највећих пореских дужника у Србији у прошлој години готово да нема нових имена – на њему су они који су ту били и годину и више раније и који су у међувремену само повећали дуговања.
Економија / Наслови ЕПС: Почиње капитални ремонт блока ТЕНТ А4
ОБРЕНОВАЦ: Реализација пројекта капиталног ремонта блока А4 у Термоелектрани „Никола Тесла А“ (ТЕНТ) почела је уводним састанком представника Електропривреде Србије са извођачима радова, на ком је договорена динамика радова који би требало да почну у марту.
Економија / Наслови Светска банка: Завршетак реформи - динамичнији раст Србије
БЕОГРАД: Влада Србије посвећена је реформској агенди, али сада је изазов да обезбеди завршетак реформи које ће допринети динамичнијем расту, већем запошљавању и побољшању животног стандарда грађана, изјавио је шеф Канцеларије Светске банке у Србији Стивен Ндегва.
Економија / Наслови Ускоро Закон о запошљавању сезонаца у пољопривреди
БЕОГРАД: Ове године би требало да буде усвојен Закон о сезонским радницима у пољопривреди, најавио је данас министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
Економија / Наслови Брнабић: Пуно урађено у борби против сиве екомомије
БЕОГРАД: Премијерка Ана Барнабић рекла је да ће, ако се буду видели позитивни ефекти у борби против сиве економије, бити још већих мера пореског растерећења.
Економија / Наслови Војвођански извоз тежак 4,9 милијарди евра
НОВИ САД: Након дубоке рецесије у другој половини 2008. године и током 2009, изазване светском економском кризом, долази до благог раста економске активности, која се значајније убрзава током последње три године, истиче председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.
Економија / Наслови ЗАРАДЕ У РЕГИОНУ Највеће плате примају Словенци, најмање Македонци
САРАЈЕВО: Према последњим званичним статистичким подацима, највеће просечне плате у региону су у Словенији и Хрватској, а најмање у Македонији и Босни и Херцеговини. 
Економија / Наслови Управници зграда не могу да раде шта хоће
НОВИ САД: Потребна је јача активност инспектора да би се предупредили и отклонили проблеми при обради личних података власника станова које обрађују управници зграда, оценио повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић.
Економија / Наслови Магнохром на добошу, продају се рудници, пословни комплекс...
БЕОГРАД: Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је продају стечајног дужника, краљевачког предузећа Магнохром, а почетна цена је око 275 милиона динара.
Економија / Наслови Сваки трећи радник у Србији ради "на црно"
БЕОГРАД: Сваки трећи радник у Србији ради "на црно", а инспекција рада је због утврђених неправилности током прошле године казнила послодавце у земљи са више од 231 милион динара, речено је на данашњем представљању националне кампање "Реци не раду на црно".
Економија / Наслови Нестаће 40 одсто данашњих послова кроз 25 година
БЕОГРАД: Током следећих 25 година људи неће обављати 40 одсто послова који данас постоје, због чега је већ сада важно размишљати о образовању за будуће послове, порука је Јурга Штукера из софтверске агенције "Namics".
Економија / Наслови Михајловић: Србија је добро место за инвестирање
БЕОГРАД: Директор Истраживачке групе Брисела која припрема извештај и водич за инвестирање у Србији Фадрик Алварес Толедо, похвалио је данас напредак Србије и истакао да је на добром путу за долазак нових инвестиција.
Економија / Наслови Јура гради нову фабрику у Лесковцу вредну 40 милиона евра
БЕОГРАД: У току је градња нове фабрике корејске компаније Јура (Yура) у Лесковцу, у коју ће бити инвестирано око 40 милиона евра, пише портал Југмедиа.
Економија / Наслови Јанковић: Закон не дозвољава различите зараде за исти посао
БЕОГРАД: „Истраживања показују да су жене за исти посао мање плаћене од мушкараца, каже Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и додаје да је реч о дискриминацији жена, а не недостатка закона.
Економија / Наслови РТБ дуплирао продају на страном тржишту
БОР: Рударско-топионичарски басен Бор је прошле године директно у иностранство извезао робу вредну 205 милиона долара, што је готово двоструко више него 2016. када је укупна продаја на страном тржишту износила 115 милиона долара. 
Економија / Наслови Кикиндски Тоза Марковић и даље између опоравка и стечаја  
КИКИНДА: Стечај је поново закуцао пред погонима кикиндског гиганта опекарске индустрије “Тоза Марковић” д.о.о , јер је “Сбербанк Србија” АД из Београда пред Привредним судом у Зрењанину покренула предстечајни поступак, у намери да наплати своја потраживања, због непоштовања плана враћања дугова насталих из времена неуспеле приватизације и раније вођеног стечаја.
Економија / Наслови Највећи споменик задужбинару је оно што је народу оставио
НОВИ САД: Према речима саветника „Вукове задужбине“, Славка Вејиновића који је вишегодишње истраживање о задужбинама преточио у књигу „ Задужбинарство код Срба, процењује се да је Србија кроз историју имала неколико стотина задужбинара, док се у Архиву Србији чува се грађа о више од 400 задужбина. 
Економија / Наслови Рекорд: Дунавом допловило 996 крузера и 130.000 туриста
НОВИ САД: Агенција за управљање лукама прошле године забележила је 10,5 милиона тона претовареног терета на рекама у Србији, што је највећа количина забележена до сада.
EUR/RSD 118.1760
Најновије вести