Култура - Књига

Култура / Књига ОТВОРЕН НОВОСАДСКИ САЈАМ КЊИГА Мировић: Књижевност понајбољи представник душе нашег народа, Ђурић: Њено величанство Књига нас је готово свему научила
Песник Игор Мировић отворио је Сајам књига, који је у Хали 1 Новосадског сајма окупио око 60 излагача из земље и иностранства.
Култура / Књига (ФОТО) ОТВОРЕН НОВОСАДСКИ САЈАМ КЊИГА: Мировић први примерак своје збирке поезије поклонио Милану Ђурићу
Песник Игор Мировић отворио је Сајам књига, који је у Хали 1 Новосадског сајма окупио око 60 излагача из земље и иностранства.
PhotoVideo
Култура / Књига 200 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ВЕЛИКАНА Мировић на отварању манифестације посвећене Бранку Радичевићу (фото, видео)
У Сремским Карловцима данас је почела манифестација „Пролећни Бранкови дани 2024“,  која је ове године у знаку обележавања двеста година од рођења Бранка Радичевића, а председник Покрајинске владе Игор Мировић, који је уједно и председник Одбора за обележавање овог великог јубилеја, на свечаности је поручио да је Покрајинска влада подржала ту иницијативу Карловачке гимназије због значаја Бранка Радичевића, једног од највећих песника српског романтизма.
Култура / Књига ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ПРЕДСТАВИЋЕ ИЗДАЊА НАСТАЛА ПОД ОКРИЉЕМ НАШИХ УСТАНОВА КУЛТУРЕ: Сајам књига у знаку јубилеја – 200 година од рођења Бранка Радичевића
„Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и ове године представиће издања настала под окриљем наших установа културе.
Култура / Књига САЈАМ КЊИГА ОД 18. ДО 25. МАРТА Посебни попусти за посетиоце, и БЕСПЛАТАН УЛАЗ
Премијерна издања, атрактивне програме и бројне промоције припрема око 60 излагача који ће од 18. до 25. марта наступити на Новосадском сајму књига у Хали 1 Новосадског сајма.
Култура / Књига ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉУ КЊИГУ Награда „Мирослав Антић“ уручена Селимиру Радуловићу
Новосадском песнику Селимиру Радуловићу градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и председница Скупштине града Јелена Маринковић Радомировић уручили су Награду „Мирослав Антић“.
Култура / Књига КАПИТАЛНИ ПОДУХВАТ Представљена прва три тома књижевноисторијских дела Милорада Павића
У Читаоници фонда уметности Библиотеке града Београда јуче су представљена прва три тома „Књижевноисторијских и есејистичких дела Милорада Павићаˮ – „Историја српске књижевности барокног доба”, „Историја српске књижевности класицизмаˮ и „Историја српске књижевности предромантизма”.
Култура / Књига ДУШКО ДОМАНОВИЋ, ПИСАЦ: Краткотрајне старости
Душко Домановић до недавно је био познат као веома озбиљан писац. Песник. И сада је веома озбиљан писац, али књижевности која се води да је за децу. Пре који месец, на фестивалу монодраме у оквиру „Децембарских Змајдана лепих речи“ добио је награду „Сигридруг“ Змајевих дечјих игара у Новом Саду, за текст „Сврбодрама“.
Култура / Књига Изабрана дела ПЕРA ЗУПЦА изашла из штампе
У издању Архива Војводине, уз подршку Покрајинске владе, из штампе су изашла изабрана дела, у пет књига, песника Перa Зупца.
Култура / Књига СНЕЖАНИ НИКОЛИЋ КЊИЖЕВНА НАГРАДА „РАДЕ ТОМИЋ“ ЗА 2024 Печат доживљеног
Добитник награде ''Раде Томић'' за 2024. годину је Снежана Николић, једногласно је одлучио жири у саставу Обрен Ристић, Гордана Боранијашевић и Горан Лабудовић Шарло.
Култура / Књига „АНТИЋЕВИ ДАНИ” ОД 11. ДО 18. МАРТА Селимиру Радуловићу награда „Мирослав Антић”
Лауреат награде “Мирослав Антић” је Селимир Радуловић, коме је ово признање манифестације “Антићеви дани” додељено за књигу песама “Записи на стубу, јерусалимском”.
Култура / Књига НОВОСАДСКИ САЈАМ КЊИГА ОД 18. ДО 25. МАРТА На појединим штандовима цена књига ће бити само 100 динара
Новосадски сајам књига биће ове године одржан од 18. до 25. марта у Хали 1 Новосадског сајма.
Култура / Књига НАРОДНА БИБЛИОТЕКА „ЂУРА ЈАКШИЋ“ ИЗ СРПСКЕ ЦРЊЕ РАСПИСУЈЕ Конкурс за награду „Ђура Јакшић”
Народна библиотека „Ђура Јакшић“ из Српске Црње расписује конкурс за доделу књижевне награде „Ђура Јакшић“, за најбољу књигу песама на српском језику, објављену током претходне године.
Култура / Књига У КЦНС представљена ЗБИРКА ПЕСАМА талентоване песникиње НЕВЕНЕ БРАНКОВИЋ
У клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржана је промоција збирке „О петарди која није прогутала кајсију“ песникиње Невене Бранковић.
Култура / Књига АНДРЕЈ ТИШМА, УМЕТНИК У ФОКУСУ Митровић: Требаће време да схватимо сву ширину и значај стваралаштва овог уметника
Несврстаност и изразиту индивидуалност Андреја Тишме филозоф и публициста Милан Ђорђевић изабрао је као кључне особине уметника који је на много начина, у много медија, обележио пола века стваралаштва програмом „Уметник у фокусу“ Културног центра Војводине „Милош Црњански“ у Новом Саду.
Култура / Књига РАЗВОЈНИ ТОКОВИ СРПСКЕ ПРОЗЕ „Поетички изазови и други огледи” Маркa Недићa
(Академска књига, 2023)
Култура / Књига СЕЛИМИРУ РАДУЛОВИЋУ НАГРАДА „ЈАНКО ШАФАРИК” Човек је дете књиге
Народна библиотека Србије обележила је 192 године постојања и том приликом је Национална награда из области библиотечко-информационе делатности и културе „Јанко Шафарик” за укупан допринос библиотекарству у Републици Србији уручена управнику Библиотеке Матице српске Селимиру Радуловићу.
Култура / Књига ФРАЊИ ПЕТРИНОВИЋУ „ТОДОР МАНОЈЛОВИЋ“: Познатом новосадском књижевнику награда за модерни уметнички сензибилитет
Награда за модерни уметнички сензибилитет Фонда „Тодор Манојловић“ Градске народне библиотеке “Жарко Зрењанин” за 2023. годину припала је новосадском књижевнику Фрањи Петриновићу.
Култура / Књига ПРИРУЧНИЦИ ЗА АРХИТЕКТУРУ и свет уопште КРЕШИМИРА РОГИНЕ Нада је генерација зед, јер су миленијалци – разочарали
Трилогија „Три пилуле” Крешимира Рогине, познатог хрватског архитекте и вишеструког учесника Бијенала у Венецији – плаве за смирење, златне за дуговечност и црвене за разбуђивање – одржана је у амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду.
Култура / Књига Владимиру Пишталу уручена награда “Др Шпиро Матијевић”: Жао ми је оних којима књиге нису важне
Једном од најпризнатијих српских прозаиста Владимиру Пишталу данас је у Матици српској уручена Награда „Др Шпиро Матијевић“ за најбољу књигу у 2023. години, коју је добио за роман „Песма о три света” у издању новосадске Агоре. К
EUR/RSD 117.2043
Најновије вести