Економија - Новчаник

Економија / Новчаник НБС: Повећани кредити привреди и грађанима у трећем кварталу
БЕОГРАД: Кредити привреди су у трећем тромесечју ове године повећани за 31,7 милијарди динара а зајмови становништву за 21,5 милијарди динара, објавила је Народна банка Србије (НБС) у најновијем извештају о трендовима у кредитној активности у трећем кварталу.
Економија / Новчаник Највеће плате програмерима, најмање у услужним делатностима
БЕОГРАД: Просечна септембарска нето плата у Србији је износила 74.981 динар, а примања запослених су према подацима Републичког завода за статистику варирала зависно од деталности, па су најмањи просек остварили радници у услугама смештаја и исхране, 46.526 динара, а највећи у информисању и комуникацијама, 192.481 динар.
Економија / Новчаник Просечан рачун за струју од наредне године већи за око 400 динара
НОВИ САД: Грађане Србије ће у следећу годину закорачити уз више цене енергената, а осим поскупљења природног гаса, најављене су и више цене електричне енергије.
Економија / Новчаник Самосталцима пензије од 2. децембра, стиже повишица од девет одсто
БЕОГРАД: Према календару исплата новембарских пензија који је објавио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), пензије за овај месец први ће добити корисници из категорије самосталних делатности, којима ће примања почети да пристижу од 2. децембра.
Економија / Новчаник За просечне потрошаче гас скупљи око 1.400 динара месечно
НОВИ САД: Индивидуални потрошачи природног гаса од почетка наредне године овај енергент плаћаће више него сада, а рачун би, у односу на садашњи, требало да буде виши за 11 одсто.
Економија / Новчаник Привредници и банкари: Инфлација за годину дана 6,8 до 9,8 %
БЕОГРАД: Према резултатима анкете агенције Ипсос, представници финансијског сектора очекују да ће инфлација у октобру следеће године бити 8,0 одсто, а према резултатима најновије новембарске анкете агенције Блумберг, очекивана инфлација за годину дана унапред је нижа и износи 6,8, одсто, објавила је Народна банка Србије (НБС).
Економија / Новчаник Курс динара према евру у понедељак 117,31
БЕОГРАД: Вредност динара према евру биће у понедељак 21. новембра, иста као данас и званични средњи курс ће износити 117,3122 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Курс динара у петак 117,31 за евро
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,3157 динара за евро, исто као данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Динар према евру усидрен, курс у четвртак 117,31
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,3106 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник НОВИ УДАР НА НОВЧАНИК Поскупљује ауто-осигурање
Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановића најавио је на отварању Српских дана осигурања на Златибору да ће у наредном периоду поскупети ауто-осигурање, подсетивши да је последње поскупљење било 2014. године, саопштено је данас.
Економија / Новчаник Средњи курс НБС у среду 117,29 динара за евро
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,2966 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Динар стабилан према евру, курс у уторак 117,30
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,3050 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Курс динара износиће сутра 117,29 за евро
БЕОГРАД: Динар ће према евру вредети сутра, 14. новембра, исто као у четвртак и званични средњи курс ће износити 117,2970 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Поскупљења струје ове године вероватно неће бити
Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић позвала је грађане да обрате пажњу на своје октобарске рачуне и попусте које могу да добију за уштеде у потрошњи електричне енергије, који су од 15 до 30 одсто.
Економија / Новчаник Бензин скупљи за четири динара, цена дизела остала иста
БЕОГРАД: Цена Евро дизела у наредних седам дана биће 222 динара, а Евро премијум БМБ 95 бензина - 186 динара за литар, објавило је данас Министарство унутрашње и спољне трговине.
Економија / Новчаник Неко фотељу плати 5.000 евра, а неко толико сав намештај
НОВИ САД: Станови су све скупљи и скупљи и о томе слушамо скоро сваки дан, али прича има и другу страну, а то је колико кошта напунити их. Како ствари стоје, ни то није јефтино.
Економија / Новчаник За славски ручак потребан цео минималац
НОВИ САД: Почела је сезона слава, а с њима и бриге домаћина како је припремити јер је издатак за славски трпезу увек био трошак. Ове године то представља баш оптерећење за кућни буџет јер нема намирнице која није поскупела.
Економија / Новчаник Рок за четврту рату пореза на имовину физичких лица 14. новембар
БЕОГРАД: Четврта рата пореза на имовину физичких лица за ову годину доспева на наплату 14. новембра.
Економија / Новчаник Цене отишле у небо, неоправдана многа поскупљења
НОВИ САД: Сви смо сведоци да се приликом сваког одласка у продавницу или на пијацу из новчаника за исте производе мора извадити више новца.
Економија / Новчаник Средњи курс динара сутра 117,30 за евро
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра, 9. новембра, 117,3016 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
EUR/RSD 117.3358
Најновије вести