Економија - Новчаник

Економија / Новчаник ПЛАТЕ ВЕЋЕ ЗА ТРЕЋИНУ, ИЗЈЕДНАЧЕНЕ ОСНОВИЦЕ Ево ко и кад добија ОВОЛИКЕ ПОВИШИЦЕ
На основу података портала еНаука и међународно признатих научних резултата, недавно је објављена листа на којој су наши најбољи истраживачи, а њих 10 одсто ће због својих изванредних достигнућа у наредне две године имати плату увећану за 30 одсто или више.
Економија / Новчаник ЛАЊСКЕ ДОЗНАКЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА Од гастарбајтера стигло скоро ПЕТ МИЛИЈАРДИ
Током прошле године у Србију је, према подацима Народне банке Србије (НБС) по основу дознака из иностранства пристигло 4,99 милијарди евра, што је приближно суми из претходне године, када је прилив од дознака износио 5,02 милијарде евра.
Економија / Новчаник ДА ЛИ ЈЕ ДОБРО ВРЕМЕ ЗА КУПОВИНУ СТАНА Појефтинила новоградња
Просечна цена станова новоградње у Србији у другој половини 2023. године била је 207.103 динара по метру квадратном, што представља смањење од 4,8 одсто у односу на исти период 2022. године, подаци су Републичког завода за статистику (РЗС).
Економија / Новчаник Средњи курс динара према евру сутра 117,18
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара за евро у износиће у уторак, 19. марта, 117,18 динара, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник БАНКОМАТ ВАМ ПРОГУТАО НОВАЦ ИЛИ ГА СКИНУО ДВАПУТ С РАЧУНА? Ево шта ТРЕБА ДА УРАДИТЕ да га БРЗО ДОБИЈЕТЕ НАТРАГ
Ако вам банкомат није исплатио новац, те је на екрану исписано да је дошло до неке грешке, али вам је на телефон стигла порука да је скинут новац са вашег рачуна, потребно је да одмах реагујете.
Економија / Новчаник ЕВО КОЈЕ БИ НАМИРНИЦЕ УСКОРО МОГЛЕ ДА ПОЈЕФТИНЕ Држава преговара са трговцима
Акција "Боља цена" значајно је допринела обарању цена и зато ћемо у новим околностима донети и нову меру, каже министар Томислав Момировић. Пратимо шта се догађа на тржишту, преговарамо са трговцима, произвођачима, добављачима и изаћи ћемо ускоро са новом акцијом, најавио је Момировић и додао да ће бити "убачени још неки врло важни производи".
Економија / Новчаник НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА Бензин неће поскупити, а дизел ће да кошта...
Министарство спољне и унутрашње тговине утврдило је нове цене дизела и бензина које ће важити наредних седам дана.
Економија / Новчаник ЕВО КАКО ХОЋЕ ДА ВАС ПРЕВАРЕ НА ФЕЈСБУКУ Овако ћете им сами дати новце, пазите шта радите
Стручњаци за сајбер безбедност саветују кориснике друштвене мреже Фејсбук да пазе на три знака који могу открити да су мета преваре.
Економија / Новчаник ЕВО КАКО ДО ПРАВЕ РАЧУНИЦЕ КОЛИКО КОШТАЈУ КУЋНИ ПОСЛОВИ Србија добила методологију којом се обрачунава неплаћени кућни рад
БЕОГРАД: Правилник којим се Србији ближе прописује методологија за обрачун неплаћеног кућног рада, као и за обрачун вредности и учешћа неплаћеног кућног рада у бруто домаћем производу, ступа на снагу 16. марта, а предвиђа и стицање права на здравствено осигурање по основу неплаћеног рада.
Економија / Новчаник ГОТОВИНСКИ КРЕДИТИ НА ПРВОМ МЕСТУ Грађани Србије се задуживали, број текућих рачуна у банкама и њихових корисника је порастао
БЕОГРАД: Становништво Србије је кроз кредите банкама на крају фебруара дуговало 1.500,4 милијарде динара, од чега се највише дуга односи на готовинске кредите који су на крају претходног месеца износили 700,2 милијарде, наводи се у фебруарском извештају кредитног бироа Удружења банака Србије.
Економија / Новчаник КАДА БИ СРПСКИ ПЕНЗИОНЕРИ МОГЛИ ДА ДОБИЈУ 13. ПЕНЗИЈУ Ова група грађана би имала право на то
Гласачи у Швајцарској су прошле недеље обезбедили себи додатну пензију сваке године на националном референдуму, који се фокусирао на животни стандард старијих особа, иако је влада претходно упозорила да би повећане исплате биле прескупе за финансирање. Колико су пензионери у Србији далеко од 13. пензије?
Економија / Новчаник ПОВИШИЦА ОД 5.000 ЗА ОВУ ГРУПУ ГРАЂАНА Ево шта кажу из ПИО Фонда
Месечна новчана накнада за рехабилитоване особе у 2024. години повећана је за више од 5.000 динара у односу на претходну годину, те сада износи 43.004 динара.
Економија / Новчаник ДА ЛИ ЋЕ ПОСКУПЕТИ СТРУЈА И ГАС Министарка Ђедовић Хандановић изнела детаље
БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је данас да је Србија на дну лествице када је реч о цени електричне енергије и гаса и да је циљ да то тако и остане.
Економија / Новчаник ДАНАС ПОСЛЕДЊИ ДАН ИСПЛАТЕ ПЕНЗИЈА ЗА ФЕБРУАР Огласио се ПИО Фонд ЕВО КАД ЋЕ ИСПЛАТА ЗА МАРТ (ФОТО)
Како је ПИО фонд раније објавио, данас је последњи дан исплате пензија за фебруар.
Економија / Новчаник ПОГЛЕДАЈТЕ КОЛИКО ЈЕ ПОВЕЋАН ИЗНОС Месечна накнада у 2024. за рехабилитована лица ЗНАЧАЈНО УВЕЋАНА
БЕОГРАД: Месечна новчана накнада за лица рехабилитована по Закону о рехабилитацији за 2024. годину износи 43.004 динара, саопштио је Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО).
Економија / Новчаник МУЧИТЕ СЕ СА ОТПЛАТОМ КРЕДИТА Решење постоји! Ево како да вратите дуг, а да вам се то исплати
Рефинансирање кредита може бити одличан механизам за поправљање стања у вашем кућном буџету, али може исто тако да вам направи додатне проблеме.
Економија / Новчаник ДОКЛЕ ЋЕ ПЕНЗИЈЕ КАСКАТИ ЗА ПЛАТАМА Могу ли пензионерска примања у 2024. и даље да расту и да ли „ШВАЈЦАРСКА ФОРМУЛА ПЛУС“ враћа ОСМЕХ НА ЛИЦЕ пензионера?
Учешће пензија у бруто домаћем производу у 2023. години било је 9,5 одсто. С обзиром на последње увећање пензија 14,8 одсто од 1. јануара ове године, очекује се да ће њихово учешће у БДП-у у 2024. години да порасте на 10,5 одсто, што је у складу са пројекцијама из аранжмана са Међународним монетарним фондом.
Економија / Новчаник Средњи курс динара према евру сутра 117,19
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара за евро износи у петак, 8. марта, 117,19 динара, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник ЗА ДАН ЗАРАДИЛА 180.000 ДИНАРА Несвакидашњом идејом фризерка Верица привукла чак 300 нових муштерија у једном дану
Како је фризерски занат постао све чешћи одабир младима за покретање посла, ипак, да би опстали, потребна је и домишљатост. Тога сигурно не мањка фризерки Верици из Шапца, која је занимљивим натписом успела да привуче чак 300 муштерија за само један дан.
Економија / Новчаник ВЕЛИКИ УДАР НА ЏЕП ПЕНЗИОНЕРА Очекује се повећање доприноса на осигурање, али постоји начин да се ипак не плати
Доприноси за здравствено осигурање у Немачкој постају још скупљи.
EUR/RSD 117.1897
Најновије вести