Економија - Наслови

Економија / Наслови Одржан састанак тима за спровођење Програма економских мера
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали одржао је у Палати Србија састанак Координационог тима за имплементацију Програма економских мера за смањивање негативних ефеката проузрокованих пандемијом вируса Ковид-19.
Економија / Наслови Дефицит буџета 0,6 милијарди динара у прва два месеца 2020.
БЕОГРАД: У прва два месеца 2020. године остварен је дефицит републичког буџета у износу од 0,6 милијарди динара, објавило је Министарства финансија.
Економија / Наслови За 1/3 мање продатих некретнина у односу на март 2019
БЕОГРАД. У Србији је у марту продато, односно купљено, за трећину мање некретнина него истог месеца прошле године, показују подаци Републичког геодетског завода (РГЗ).
Економија / Наслови ПКС донирала средства за дезинфекцију 140 домова за старе
Све компаније које су биле у могућности, преоријентисале су своје пословање и прилагодиле се новонасталој ситуацији коју је узроковао COVID-19, рекао је секретар Удружења за хемијску индустрију Драган Стевановић.
Економија / Наслови Јавни дуг у фебруару повећан за 0,2 % на 49,1 одсто БДП-а
БЕОГРАД: Удео јавног дуга у бруто домаћем производу Србије у фебруару 2020. износи 49,1 одсто, што је повећање за 0,2 одсто у односу на јануар ове године када је износио 48,9 одсто, подаци су које је објавило Министарство финансија.
Економија / Наслови Промет путем инстант плаћања у марту 15 милијарди динара
БЕОГРАД: Вредност промета путем инстант плаћања Народне банке Србије износила је у марту 15 милијарди динара, а просечна дневна вредност била је 483,8 милиона динара.
Економија / Наслови Саудијска Арабија и Русија близу споразума о смањењу производње нафте
МОСКВА: Саудијска Арабија и Русија су "веома, веома близу" постизања договора о смањењу производње нафте, изјавио је данас извршни директор руског Фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев за ЦНБЦ.
Економија / Наслови Вредност промета путем инстант плаћања у марту 15 милијарди динара
БЕОГРАД: Вредност промета путем инстант плаћања Народне банке Србије износила је у марту 15 милијарди динара, а просечна дневна вредност била је 483,8 милиона динара.
Економија / Наслови Продаја BMW аутомобила пала за више од 20 одсто
МИНХЕН: Од јануара до краја марта немачки прозвођач аутомобила BMW продао је за 20,6 одсто мање аутомобила.
Економија / Наслови Вучуревић: Плате веће, а растао и извоз
– Индустријска производња у Републици Србији у прва два месеца ове године била је седам процената већа у односу на исти период 2019. године, док је у АП Војводини та производња у јануару и фебруару 2020. године у односу на исти период лане забележила раст од 8,4 процента – изјавио је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић за „Дневник. 
Економија / Наслови Влаховић: Време је да се троши
БЕОГРАД: Александар Влаховић, председник Савеза економиста Србије је рекао да неки економисти сматрају да ће криза због епидемије корона вируса имати нагли узлет а онда брз опоравак
Економија / Наслови Мали: Имаћемо нове мере ако криза потраје
БЕОГРАД:  Влада Србије ће изаћи са новим мерама помоћи приватном сектору, ако криза изазвана пандемијом корона вируса у Србији буде трајала дуже од три месеца, изјавио је вечерас министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови ДНЕВНИК НА ЛИЦУ МЕСТА: Пробијена десна тунелска цев у Чортановцима (фото)
Пробијањем земљаног зида дебелог око 20 центиметара јуче у 11.10 сати у Чортановцима је спојена једна од двеју тунелских цеви на деоници брзе пруге Београд–Будимпешта, чије ископавање је почело пре нешто мање од две године и с јужне и са северне стране брда.
Економија / Наслови Љајић: Пластични бријачи планули, а за брашном огромна потражња
БЕОГРАД: Министар трговине Расим Љајић изјавио је данас да је тржиште у Србији стабилно и да грађани могу бити мирни, јер ће снабдевеност тржишта и стабилност цена бити обезбеђени.
Економија / Наслови Државни пакет помоћи спас од короне за фризере, обућаре...
Пандемија коронавируса за веома кратко време променила је начин живота и рада, а промену су осетили сви сегменти друштва.
Економија / Наслови Подршка иницијативи Привредне коморе Србије да се омогући увоз медицинске опреме из ЕУ
БЕОГРАД: Иницијатива да се нашем региону омогући увоз заштитне медицинске опреме из Европске уније без претходне ауторизације држава чланица добија све ширу подршку европских парламентараца, саопштила је Привредна комора Србије (ПКС).
Економија / Наслови Чадеж: Формиран међуресорни тим за помоћ привреди
БЕОГРАД: Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж објавио је на свом Твитер и Линкедин налогу да је формиран међуресорни тим доносилаца одлука за имплементацију мера помоћи привреди, у чијем раду ће учествовати представници тима председника Александра Вучића и кабинета премијерке Ане Брнабић.
Економија / Наслови Горење Ваљево продужава обуставу производње до 13. април
ЉУБЉАНА/ВАЉЕВО: Менаџмент компаније Хисенсе Горење одлучио је да, услед растуће епидемије новог корона вируса, продужи период обуставе производње у фабрици Горење Ваљево до 13. априла.
Економија / Наслови За првих 45 дана плаћеног одсуства довољна одлука послодавца
БЕОГРАД: За време ванредног стања послодавци могу да упућују запослене на плаћено одсуство због смањења обима или прекида рада првих 45 радних дана у текућој години и у том случају довољно је само њихово решење запосленом.
Економија / Наслови За оболеле од короне и оне у самоизолацији накнада зараде 100 одсто
БЕОГРАД: Влада Србије је на предлог Министарства за рада донела Закључак којим је обезбеђено право на накнаду зараде у висини од 100 одсто оним запосленима, који због непосредног излагања ризику ради обављања свог посла, лечења, збрињавања и обезбеђења оболелих, привремено одсуствују са рада, јер се налазе у самоизолацији, излоацији или су оболели од вируса COVID-19.
EUR/RSD 117.5272
Најновије вести