Економија - Наслови

Економија / Наслови Брнабић са фриленсерима о остваривању њихових права
БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић одржала је данас састанак са представницима Удружења радника на интернету са којима је разговарала о проналажењу решења за наплату пореза и доприноса за физичка лица која остварују приходе из иностранства.
Економија / Наслови Курс динара према евру у уторак 117,5792
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у уторак 117,5792 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Дуално образовање више од 70 одсто ђака већ води на посао 
Откако је пре неколико година у Србији започело школовање које подразумева дуални систем образовања, велики број ученика одлучио се да приликом избора школе коју ће уписати одабере баш неки од смерова који омогућавају лакши и бржи долазак до посла
Економија / Наслови Руске авио-компаније превезле 46% мање путника лани
МОСКВА: Руске авио-компаније превезле су прошле године 69,17 милиона путника, што је пад од 46 посто у односу на 2019. годину, објавила је данас Савезна агенција за ваздухопловство.
Економија / Наслови ДРИ: Директору ЕПС и Надзорном одбору истекао мандат
БЕОГРАД: Државна ревизорска институција (ДРИ) утврдила је неправилности у пословању ЈП "Електропривреда Србије" у делу који се односи на накнаде по уговорима за рад ван радног односа и осталим уговорима са физичким лицима за 2019. и јавне набавке за 2018. и 2019. годину, али и констатовала да је ВД директор дуже од четири године на том месту. што није у складу са законом о јавним предузећима.
Економија / Наслови Мазут и угаљ у топланама треба да замени биомаса
БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима Пословног удружења ”Топлане Србије” о могућности коришћења обновљивих извора енергије у загревању станова и плаћању рачуна за ту услугу према утрошку топлоте, саопштило је Министарство.
Економија / Наслови Порасла трговинска размена између Србије и Мађарске упркос корони
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали састао се данас са амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером, са којим је разговарао о економској сарадњи две земље и инфраструктурним пројектима који их повезују.
Економија / Наслови Михајловић: Повећати удео рударства у БДП-у на 3,5 до 4 %
БЕОГРАД: Удео рударства у БДП је 1,9 одсто, а план је да у наредене три године износи 3,5 до четири одсто, рекла је данас министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и навела да у развоју рудстава велики значај има Геолошки завод Србије.
Економија / Наслови Понуђено 13 некретнина Развојне банке Војводине у стечају
БЕОГРАД/НОВИ САД: Више некретнина Развојне банке Војводине у стечају, процењене од 2,5 до 415 хиљада евра, понудила је на продају Агенција за осигурање депозита.
Економија / Наслови Привреда у ковиду имала резултате - добра позиција за 2021.
БЕОГРАД: Привредне активности из претходних година омогућиле су да домаћа привреда можда буде отпорнија, сналажљивија и виталнија у односу на друге на последице пандемије ковида, изјавио је државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.
Економија / Наслови Ердоган: Три милијарде евра у дистрибуцију природног гаса
АНКАРА: Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је у последњих 18 година та земља у пројекте дистрибуције природног гаса уложила око три милијарде евра.
Економија / Наслови Удружење радника на интернету сутра с премијерком Брнабић
БЕОГРАД: Представници Удружења радника на интернету позвани су сутра на састанак у Владу Србије, потврђено је за Танјуг у кабинету председнице Владе Србије.
Економија / Наслови Рекордан дуг Италије
РИМ: Дуг Италије ове године ће достићи 158,5 осто бруто домаћег производа, што је највише после Другог светског рата, и премашиће границу од 155,6 одсто, коју је зацртала влада у септембру прошле године.
Економија / Наслови Антић: Излаз на аутопут преко петље Батајница у априлу
БЕОГРАД: Директор Коридора Србије Александар Антић обишао је радове на петљи Батајница, заједно с представницима извођача радова компаније „Штрабаг“ и стручног надзора „Ептисе“ и рекао да се радови одвијају према планираним роковима и да ће грађани у априлу добити директан излазак на ауто-пут Е-75 и везу са старим новосадским путем.
Економија / Наслови Провера стеченог богатства почиње у марту
НОВИ САД: Закон о утврђивању порекла имовине и посебном порезу по стопи од 75 одсто ступа на снагу средином марта ове године. До тада би Пореска управа требало да обезбеди посебну јединицу које ће се бавити његовом наплатом.
Економија / Наслови За подстицај привреди у буџету Министарства 17,6 млрд динара
БЕОГРАД: За подстицај привреди у буџету Министарства привреде за 2021. годину издвојено је 17,6 милијарди динара, кажу у Министарству и наводе да је највећи део буџета тог ресора усмерен на програме подршке привреди за нове инвестиције које ће наставити позитивно да утичу на раст БДП-а.
Економија / Наслови Шефица ММФ-а позвала владе света да троше колико год могу
МОСКВА: Креатори политика широм света требало би да оберучке прихвате повећање расхода како би помогли оживљавање њихових привреда које посрћу, поручила је шефица Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристалина Георгиева на руском годишњем Гајдар економском форуму.
Економија / Наслови Ко не плати рату пореског дуга на време, враћа све одједном
Сви који су се лане определили за петомесечно одлагање плаћања пореза и доприноса, обавештени су од Пореске управе да отплата почиње 10. фебруара.
Економија / Наслови Фриленсери траже лекс специјалис и измену Закона о раду
БЕОГРАД: Удружење радника на интернету затражило је данас да се донесе нека врста лекс специјалиста како би се изашло из садашњих проблема око опорезивања фриленсера, као и измену Закона о раду из кога је самозапошљавање избачено 2014. године, а како би боље дефинисао статус фриленсера.
Економија / Наслови Аеродром Никола Тесла у 2020. имао 69,1 одсто мање путника
БЕОГРАД: У последњем кварталу 2020. Године Аедром Никола Тесла имао је 70,3 одсто мање путника него годину дана раније, док је током читаве прошле године било 69,1 посто путника мање, саопштила је данас компанија Belgrade airport, чија је матична групација VINCI Airports.
EUR/RSD 117.5806
Најновије вести