Економија - Наслови

Економија / Наслови Кинези ће инвестирати у фабрике солара и топлотних пумпи у Србији
БЕОГРАД: Кинеске компаније из врло развијене провинције Гвандонг инвестираће у изградњу фабрика соларних панела и топлотних пумпи у Србији, речено је на инвестиционој конференцији Кантонске међународне привредне коморе у Србији.
Економија / Наслови Од четвртка пријављивање младих за помоћ од 5.000 динара
БЕОГРАД: Млади који имају између 19 и 29 година могу од сутра до 15. децембра да се пријаве за помоћ државе од 5.000 динара. 
Економија / Наслови За десет месеци извоз Србије порастао 27,2 одсто, увоз за 36,1
БЕОГРАД: Укупна спољнотрговинска робна размена Србије у периоду јануар-октобар 2022. године износила је 53,69 милијарди евра, што је пораст од 32,3 одсто у односу на исти период прошле године.
Економија / Наслови У Србији повећан број долазака туриста у октобру за 86,7 одсто
БЕОГРАД: У Србији је у октобру повећан број долазака туриста за 86,7 одсто у односу на исти месец претходне године, а број ноћења туриста за 74,1 одсто, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Наслови Словенија уместо руског добија гас из ЕУ, од Нове године и из Алжира
ЉУБЉАНА: Словеначка компанија "Геоплин" је диверзификовала изворе набавке, тако што је закупила довољне количине гаса од европских партнера, па словеначки купци до краја године неће зависити од уговора о снабдевању гасом са руским "Гаспромом", чак и ако би испоруке биле смањене или потпуно заустављене, саопштено је после састанка Скупштине акционара компаније.
Економија / Наслови Модни ланац H&M отпушта 1.500 радника широм света
СТОКХОЛМ: Модни бренд H&M саопштио је данас да ће смањити глобалну радну снагу за око 1.500 радних места у оквиру плана за редуковање трошкова и побољшање ефикасности.
Економија / Наслови Фирме из Србије на Међународном привредном сајму у Тирани од 1. до 4. децембра
БЕОГРАД: Српске компаније из сектора металске, електро, хемијске, грађевинске, дрвно-прерађивачке и прехрамбене индустрије, фармације и логистике, представиће своје производе и услуге на Међународном привредном сајму у Тирани, који ће од 1. до 4. децембра окупити излагаче из 20 земаља, најавила је Привредна комора Србије.
Економија / Наслови Европски увоз руског ЛНГ-а порастао 40 посто
ЊУЈОРК: Европска унија је ове године смањила зависност од руских енергената забраном увоза угља и планираним ембаргом на нафту, али увоз једног руског горива цвета и мало је вероватно да ће се ускоро суочити са бојкотом ЕУ.
Економија / Наслови Део опреме за производњу електричних аутомобила стигао у Крагујевац
КРАГУЈЕВАЦ: Председник Самосталног синдиката фабрике Фијат Крајслер аутомобили Србија Саша Ђорђевић изјавио је да је део нове опреме за производњу електричних аутомобила стигао у крагујевачку фабрику.
Економија / Наслови Онлајн куповина у порасту, али традиционална ће још дуго доминирати
БЕОГРАД: С панел разговора "Будућност малопродаје" одржаног у оквиру Макси националног фестивала хране поручено је да су традиционални и онлајн модел компатибилни, а да ће традиционална куповина јосс дуго имати превагу у Србији.
Економија / Наслови У ЕУ порастао и извоз и увоз пољопривредних производа
БРИСЕЛ: Извоз и увоз пољопривредно-прехрамбених производа у ЕУ порасли су у августу за 35 милијарди евра, показује извештај  Европске комисије који је данас објављен.
Економија / Наслови Три модалитета за усклађивање пензија
У пензионерским удружењима оцењују да су новембарска и повишица која им следи у јануару - од укупно 20,8 одсто добродошле, као и најављена промена швајцарске формуле за усклађивања пензија, с тим што сматрају да би пензије убудуће требало усклађивати два пута годишње.
Економија / Наслови Новак: Ограничење цене за руску нафту носи огромне ризике
МОСКВА: Иницијатива западних земаља за увођење ограничења цене руске нафте носи огромне ризике, укључујући несташицу енергетских ресурса, оценио је данас потпредседник руске владе Александар Новак.
Економија / Наслови Годишњи раст БДП-а Швајцарске 0,5 посто у трећем кварталу
ЦИРИХ: Привреда Швајцарске је реално порасла за 0,5 посто у трећем кварталу на годишњем нивоу, а у односу на друго тромесечје за 0,2 одсто, према данашњим  званичним подацима, што је испод тржишних очекивања.
Економија / Наслови Владе ЕУ нису постигле договор о ограничењу цене руске нафте
БРИСЕЛ: Владе Европске уније данас нису успеле да се договоре о ограничењу цене руске сирове нафте из мора, пошто је Пољска инсистирала да та граница мора бити нижа од оне коју су предложилe државе Г7 како би се смањила способност Москве да финансира напад на Украјину, саопштиле су дипломате.
Економија / Наслови Цене нафте на најнижем нивоу од децембра 2021.
ЊУЈОРК: Цене нафте су пале данас на најнижи ниво од децембра 2021. због таласа немира у Кини који је погодио апетит инвеститора према ризчној имовини и помутио изгледе у вези с потражњом енергије, појачавши стрес на ионако нестабилном глобалном тржишту сирове нафте.
Економија / Наслови Гаспром неће смањити испоруке гаса Молдавији, али...
МОСКВА: Руски државни гасни гигант Гаспром одлучио је да не смањи испоруке гаса Молдавији, али је у данашњем саопштењу упозорио да задржава право да смањи или прекине снабдевање ако Кишињев не изврши договорено плаћање гаса, јавља Ројтерс.
Економија / Наслови Привредна друштва остварила добит од 687 милијарди динара, Зиђин и МК група лане највише профитирали
Привредна друштва у Србији су лане, након негативног ковид периода, пословала у повољном привредном амбијенту, пословна активност је интензивирана, па је број запослених повећан за више од 34.000, те је 106.219 друштава запошљавало 1,2 милиона радника, објавила је Агенција за привредне регистре.
Економија / Наслови Брнабић с истакнутим српским привредницима у Букурешту
БУКУРЕШТ: Премијерка Ана Брнабић допутовала је у Букурешт, где ће учествовати на Минехнском састанку лидера у оквиру предстојеће Минхенске безбедносне конференције.
Економија / Наслови Весић: Радимо на укидању транзитних дозвола за српске камионџије
БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је да је циљ наше земље је да настави са процесом укидања транзитних дозвола, како би српске камионџије могле да раде слободно, пре свега у земљама ЕУ.
EUR/RSD 117.3271
Најновије вести