Економија - Наслови

Економија / Наслови Србија ће порасти 2,1 одсто, а инфлација 3,5 процената
Раст бруто домаћег производа од 2,1 одсто, што је ниже него што се првобитно очекивало, инфлација од око 3,5 одсто, раст инвестиција и стабилан курс динара, као и фискални резултат бољи од очекиваног, резултати су српске привреде које предвиђају и очекују аналитичари Ерсте банке.
Економија / Наслови Тендерску документацију Галенике откупило 10 компанија
БЕОГРАД: Тендерску документацију за приватизацију “Галенике” откупило је 10 компанија, јавља Радио-телевизија Србије, позивајући се на изворе у Министарству привреде.
Економија / Наслови Михајловић похвалила радове на Е-763 Сурчин-Обреновац
БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, обишла је данас радове на изградњи новог ауто-пута Е-763 од Сурчина до Обреновца на Коридору 11 и оценила да је ово још једно градилиште које може да буде пример како треба да се гради у Србији.
Економија / Наслови Ружић најавио веће плате инспекторима 
НИШ: Нови Закон о платама у јавном сектору омогућиће да се инспекторима који имају прековремени рад плата повећа за 20 одсто, изјавио је данас министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.
Економија / Наслови Термоелектране и топлане водећи загађивачи у 2015.
БЕОГРАД: У Србији је од седам загађујућих материја за које се ради рачун емисија у ваздух, у 2015. години највећа била емисија сумпорних оксида (SOx) и износила је 415,5 килотона, саопштио је данас Републички завод за статистику.
Економија / Наслови Онлајн пазар „мачке у џаку” на властиту одговорност
Иако се већ неколико година у Србији може куповати преко интернета/онлајн, на такав начин куповине не одлучује се превише грађана.
Економија / Наслови Јанковић: Агрокор ће отићи у стечај
БЕОГРАД: Концерн Агрокор ће отићи у стечај следеће године, сматра градоначелник Љубљане Зоран Јанковић и додаје да је једино решење да се 50 одсто свих потраживања банака и добављача претвори у капитал и да се са тим докапитализује Агрокор.
Економија / Наслови Пензије: Повишица и бонус сигурни, укидање закона неизвесно
Већ сад извесно је да ће до краја године пензионери добити повишицу и једнократну исплату, али колико ће процената пензије ове године бити веће – јер су пошле биле 1,5 одсто, а 2015. порасле 1,25 одсто – знаће се за две недеље.
Економија / Наслови Чип из Србије у смартфону из Калифорније, Јапана...
„Када у било којој земљи света, од Јапана до Калифорније, купите телефон, таблет рачунар или аутомобил, врло је вероватно да је бар један његов чип развијен у Београду“изјавио је јуче продекан Електротехничког факултета у Београду за сарадњу с привредом Мило Томашевић.
Економија / Наслови ММФ: Нова систематизација и 700 отказа у ЕПС-у
БЕОГРАД: Делегација ММФ тражила је да ЕПС изради нову систематизацију радних места којом ће број запослених бити смањен до 700, пише београдска штампа.
Економија / Наслови Програм о бољој наплати пореза у 40 локалних самоуправа
БЕОГРАД: У Влади Србије данас је потписан Меморандум о разумевању о програму "Реформа пореза на имовину" који омогућава ажурирање базе података о имовини у циљу боље наплате пореза у 40 локалних самоуправа широм Србије.
Економија / Наслови Тајкуни су јаки само када су политичари слаби
На прошлонедељном традиционалном летњем пријему Српског пословног клуба “Привредник”, којем је присустовала и српска премијерка Ана Брнабић, Зоран Дракулић, председник Клуба  истакао је да је потребно помирење између крупног капитала и политике као и да домаћи привредници буду третирани као и страни инвеститори.
Економија / Наслови Ако може у Грчкој, ЛНГ терминал може и на Дунаву у Новом Саду
Србија је енерегетски зависна земља, посебно када је природни гас у питању, јер се готово 90 одсто потребних количина за зиму увози из Русије.
Економија / Наслови Михајловићка у Лозници: Још 700 милиона у путеве
ЛОЗНИЦА: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас у Лозници да је у овај крај у претходне три године уложено 1,7 милијарди динара, а да је план да се до краја године уложи још 700 милиона.
Економија / Наслови Представници ММФ похвалили напредак у пословању РТБ Бор
БОР: Високи представници Међународног монетарног фонда (ММФ) похвалили су данас напредак у пословању Рударско топионичарског басена (РТС) Бор и додали да ће помоћи у проналажењу стратешког партнера.
Економија / Наслови Аутопут од Пирота до Димитрограда бесплатан до краја године
БЕОГРАД: Коришћење новог аутопута Е 80 на истичном краку Коридора 10 од Пирота до Димитровграда, у дужини од 30,5 километара, који је данас председник Србије Александар Вучић пустио у саобраћај, биће бесплатно до краја ове године.
Економија / Наслови Брнабић у Вршцу: Подршка младим предузетницима
БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић поручила је вечерас, током посете Вршцу, да ће подржати младе предузетнике тог града, не само у ИТ сектору већ и у свим другим областима.
Економија / Наслови Британски Економист: Срби хрле у Словачку на рад 
ЊИТРА (Словачка): Број Срба који одлазе на рад у Словачку је у порасту од 2015. године, а у јулу је регистровано 9.363 српска радника, што, иако је мали број, представља 61-процентно повећање од јануара, пише британски недељник Економист у најновијем штампаном издању.
Економија / Наслови ПКС: Српски привредници у Москви уговорили послове за 17 млн евра 
БЕОГРАД: Компаније из Србије су на међународном сајму прехране у Москви “WorldFood“ договориле нове извозне послове вредне преко 17 милиона евра, саопштила је Привредна комора Србије (ПКС), позивајући се на прве анализе.
Економија / Наслови И Банка Интеза блокирала продају Дијаманта
БЕОГРАД: Осим руске Сбербанке, своја потраживања према „Агрокору“ пред српским судовима покушала је да заштити и италијанска Банка Интеза која је такође онемогућила продају „Дијаманта“, пише „Политика“.
EUR/RSD 118.9569
Најновије вести