Економија - Наслови

Економија / Наслови Дизни отпушта још 4.000 радника због пандемије
ОРЛАНДО: Компанија Волт Дизни најавила да планира да отпусти још 4.000 запослених, углавном због последица пандемије ковид-19, јавља АП.
Економија / Наслови Курс динара у понедељак 117,5822
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак, 30. новембра, 117,5822 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Напредак у изградњи Аутопута мира уз помоћ средстава ЕУ
БРИСЕЛ, БЕОГРАД: Потписивање додатног зајма Европске банке за обнову и развој од 85 милиона евра за изградњу деонице Ниш-Плочник означава још један значајан корак ка убрзању изградње Аутопута мира, великог пројекта који се спроводи заједно са Владом Србије, наводи у саопштењу Делегација Европске уније.
Економија / Наслови Благи пад закупа локала, промет некретнина још стабилан
БЕОГРАД: Упркос томе што је епидемија ковида 19 изазвала већи поремећај пословања одређених грана привреде, нема поузданих података о томе да је драстично смањен закуп пословног простора у Србији, кажу представници агенција за некретнине.
Економија / Наслови Атанасковић: Продаја Симпа када се ослободи зависних фирми
ВРАЊЕ: Министарка привреде Анђелка Атанасковић изјавила је данас да ће се за Симпо тражити стратешки партнер тек када се Симпо ослободи зависних предузећа.
Економија / Наслови Од 1. јануара олакшано запошљавање у јавном сектору
БЕОГРАД: Од 1. јануара следеће године до 31. децембра 2023. године биће олакшано запошљавање на одређено и неодређено време у јавном сектору, након што је шест година на снази била забрана запошљавања у том сектору.
Економија / Наслови Немачка се задужује још 180 милијарди да подржи привреду
БЕРЛИН: „Немачка ће готово удвостручити планирано задуживање у наредној години за финансирање програма подршке предузећима током другог таласа пандемије ковид-19”, рекао је данас министар финансија Олаф Шолц.
Photo
Економија / Наслови Шопинг лудило усред короне
БЕОГРАД: Реке људи, највише младих, уливале су се данас у тржне центре по Београду у потрази за јефтинијим стварима које су трговци нудили у оквиру акције Црни петак, одомаћене последњих година и код нас.
Економија / Наслови Синиша Мали и Чен Бо разговарали о изградњи метроа
БЕОГРАД: Изградња београдског метроа и заједнички инфраструктурни пројекти Србије и Кине били су данас тема разговора министра финансија Синише Малог са амбасадорком Кине Чен Бо.
Економија / Наслови Банкроти агенција да би се избегли дугови путницима?
НОВИ САД: Неколико удружења туристичких агенција јуче је осудило тврдње о лошим намерама власника туристичких агенција да покрену стечајеве да би избегли обавезе према повериоцима и путницима, указујући на то да су банкроти очекивани.
Економија / Наслови Министарство: Нетачни подаци о отпуштању током пандемије
БЕОГРАД: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања негирало је вечерас податке представљене на данашњој конференцији посвећеној побољшању услова живота Рома да је први талас пандемије ковид-19 довео до отпуштања око 200.000 људи у Србији наводећи да је у Србији од почетка пандемије евидентирано 44.105 лица којима је престао радни однос.
Економија / Наслови Динар усидрен, курс у петак 117,5834
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,5834 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Мишелин одложио избор ресторана у Србији за 2021. због короне
БЕОГРАД: Због погоршања ситуације изазване пандемијом ковид-19, Водич Мишелин принуђен је да прилагоди своје активности широм света, те да одложи откривање неких селекција ресторана за следећу годину, међу којима је и она најављена за прву половину децембра у Србији.
Економија / Наслови Покренут поступак за израду генералног пројекта "Карађорђе"
БЕОГРАД: Коридори Србије покренули су поступак јавне набавке за израду генералног пројекта са студијом оправданости за изградњу ауто-пута ''Вожд Карађорђе'', који ће спојити централни део Шумадије са источном Србијом.
Економија / Наслови Мали: Изградња метроа почиње крајем следеће године
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да се потписивање Споразума између влада Србије и Француске односи на два пројекта - унапређење енергетске ефикасности у нашој земљи и почетак изградње метроа у Београду која ће, како је најавио, почети крајем следеће године.
Photo
Економија / Наслови Момировић: Ванси ће аеродром учинити ваздушним центром Југоисточне Европе
БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас радове на модернизацији и изградњи Аеродрома "Никола Тесла" и изјавио да је уверен да ће француски концесионар "Ванси" својим улагањима, београдски аеродром учинити централним ваздушним чвором Југоисточне Европе.
Економија / Наслови Табаковић: Сектор осигурања задржаће стабилност и у кризи
Српски дани осигурања отворени су данас у Аранђеловцу, први пут онлајн и под симболичним називом "Пријатељи, како сте", са централном темом колико је пандемија ковида 19 утицала на осигуравајуће куће и банке
Економија / Наслови Корона ће привреди правити проблеме и у 2021.
НОВИ САД/БЕОГРАД: Српска економија је на крају 2020. остварила доста добар резултата с озбиром на прогнозе с почетка ковид кризе и захваљући мерама Владе пад ће бити мањи од првобитно прогнозираног и износиће до 1,5 одсто, каже председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић.
Економија / Наслови У Србији мањи скок јавног дуга него у остатку Европе
БЕОГРАД: Услед кризе изазване корона вирусом глобални је тренд повећаног задуживања, па се тако јавни дуг за прва три квартала код земаља Европе повећао за 10 до 15 процената.
Економија / Наслови Средњи курс динара у четвртак 117,5787
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,5787 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести