Економија - Наслови

Економија / Наслови После две деценије чекања: Обнова аутопута на уласку у Србију
БАТРОВЦИ: Прво с чим се суоче сви они који у Србију улазе Коридором 10, из Хрватске, односно земаља ЕУ, већ годинама су рупе, колотрази и испуцали асфалт, али је, изгледа, томе дошао крај.
Економија / Наслови Дневник истражује: Колико вреде Агрокорове фирме у Србији
НОВИ САД: Компанија „Агрокор” објавила је Водич кроз модел намирења, у којем је процена вредности компанија у том концерну која је расположива за повериоце тих друштава.
Економија / Наслови Банкари не одустају и прете судом у Стразбуру
НОВИ САД: Битка око наплате трошкова кредита, тешких око 100 милиона евра, наствља се јер, ако се суди по изјавама генералног секретара Удружења банака Србије Верољуба Дугалића, банке не намеравају да попусте, а ако не буду задовољне пресудама у Србији, прете да ће парницу повести у Стразбуру.
Економија / Наслови Шеф Мисије ММФ: Враћамо се у мају у Београд
ВАШИНГТОН/БЕОГРАД: Тим Међународног монетарног фонда (ММФ) планира да се врати у Београд у мају ради разговора о конкретним мерама политике које би биле укључене у нови програм за који су власти Србије показале заинтересованост, најавио је шеф тима ММФ-а Џејмс Руф на крају посете Београду.
Економија / Наслови На Копаонику заборавили на фискалне рачуне
БЕОГРАД: Инспектори теренске контроле Пореске управе су за викенд контролисали пословања 89 обвезника који се баве угоститељством и малопродајном делатности, а неправилности су утврђене у више од 50 одсто објеката.
Економија / Наслови Руф: Србија коришћена као успешан модел за друге земље
БЕОГРАД: Шеф Мисије ММФ, Џејмс Руф честитао је председнику Србије Александру Вучићу успешан завршетак трогодишњег аранжмана и нагласио да је руководство МФФ користило пример Србије као успешан модел за друге земље.
Економија / Наслови Расту стране инвестиције у хемијску индустрију
НОВИ САД: Директне стране инвестиције у хемијску индустрију Србије прошле године биле су на завидном нивоу, што се најбоље види из податка да је она лане остварила раст од 16,5 одсто. Уз то, 13,1 одсто повећана је производња гуме и пластике.
Економија / Наслови Табаковић: Оцена о српском динару “лепа вест и признање”
БЕОГРАД: Оцена агенције Блумберг да је српски динар друга валута у свету с најбољим перформансима у протеклих 12 месеци представља “лепу вест и признање”, изјавила је гувернер Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић.
Економија / Наслови Банке да саме врате паре или следе хиљаде парница
НОВИ САД: Комитенти банака који су у претходних 15 година подизали кредите и платили трошкове за њихову обраду могу тај новац добити назад.
Економија / Наслови Банкарске накнаде законите, популизам у судству - почетак хаоса
БЕОГРАД: Банке по закону имају апсолутно право на наплату накнаде трошка за обраду кредита, а супротна решења судова по тужбама клијената због те накнаде доводе у питање правно-финансијску сигурност у земљи и дерогирају владавину права, оцењено је вечерас на панелу "Заблуде и митови о банкама" у организацији Либертаријанског клуба (Либек).
Економија / Наслови Српска и Србија заједно да јачају енергетску безбедност 
БАЊАЛУКА: Српска и Србија требало би да заједнички учине кораке ка јачању енергетске безбедности и коришћењу европских пракси у области обновљивих извора енергије, поручено је на конференцији "Енергетска сувереност - Бањалука као регионални центар", на којој се свечано промовише новоизграђено бањалучко предузеће "Еко-топлане". 
Економија / Наслови Брнабић: БДП у јануару био 4,2 посто
БЕОГРАД: Председница владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је 2018. година јако добро кренула и да је према обрађеним подацима у јануару бруто друштвени производ износио 4,2 одсто.
Економија / Наслови Уручени аутомобили добитницима у игри "Узми рачун и победи"
КРАГУЈЕВАЦ: Добитницима у другом извлачењу наградне игре "Узми рачун и победи" данас су у Крагујевцу свечано уручени кључеви аутомобила марке "Фиат 500Л".
Економија / Наслови Тендер за РТБ Бор крајем маја, Кинези заинтересовани
БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да ће тендер за РТБ Бор бити расписан до краја маја, истичући да је кинеска компанија Цијин јако заинтересована.
Економија / Наслови Рума: Нови погон британске компаније, посао за 200 радника
БЕОГРАД: Компанија "Албон", која у Руми послује већ пет година, планира ускоро изградњу новог производног погона и запошљавање нових 200 радника, пише портал општине Рума.
Економија / Наслови Иван Ђоковић: Помажемо микро и малу креативну економију
НОВИ САД: Покрајински секретаријат за привреду и туризам је начинио стратешки корак у домену унапређења области предузетништва тако што је први у Републици Србији расписао јавне позиве у области креативне економије намењене микро и малим привредним друштвима, што заправо представља пионирски подухват у оквиру ове значајне и веома заступљене привредне области.
Економија / Наслови Обрушио се потпорни зид на Коридору 10 у Грделичкој клисури (видео)
Потпорни зид на заштитној косини 6, на деоници између Мотела Предејане и Царичине долине, Коридора 10 обрушио се јутрос, а у предузећу Коридори Србије кажу да се још не зна узрок ове дестабилизације.
Економија / Наслови Вучић: Просечна нето плата у зрењанинском "Есексу" биће 90.000 динара
ЗРЕЊАНИН: Председник Србије Александар Вучић каже да ће у фабрици "Essex Europe" у Зрењанину посао наћи 160 људи, да ће просечна нето плата бити 90.000 динара, а за раднике 67.400 динара. 
Економија / Наслови Кинески енергетски џин стиже у Србију
БЕОГРАД: Корпорација Лонгјуан Пауер Груп, највећи инвеститор у ветропаркове у Азији, намерава да прошири пословање по свету, а у плану су пројекти у Србији, Пољској, Казахстану, Канади и Сједињеним Америчким Држвама. 
Економија / Наслови НБС снизила референтну каматну стопу на 3,25 одсто
БЕОГРАД: Извршни одбор Народне банке Србије смањио је на данашњој седници референтну каматну стопу на ниво од 3,25 одсто са претходног нивоа од 3,5 процената.
EUR/RSD 118.3578
Најновије вести