Економија - Наслови

Економија / Наслови Брнабић: Додатне пореске олакшице за запошљавање младих
Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је да ће од 1. јануара 2020. године бити уведене додатне пореске олакшице за запошљавање младих.
Економија / Наслови Уручени уговори о субвенцијама за запошљавање у Војводини
Нови Сад: У Покрајинској влади су данас додељени уговори корисницима средстава по јавним конкурсима за област запошљавања – за самозапошљавање, запошљавање незапослених лица и за спровођење јавних радова, које је за текућу годину расписао Покрајински секретаријат за привреду и туризам.
Економија / Наслови Рекордан профит Фолксвагена од 11,4 милијарди евра
ВОЛФСБУРГ: Компанија Фолксваген (ВW) објавила је данас да је остварила рекордну оперативну добит од скоро 11,4 милијарде евра (13,5 милијарди долара) у првом полугодишту 2021.
Економија / Наслови Михајловић: Пројекат "Јадар" развојна шанса за Србију
БЕОГРАД: Рудник литијума "Јадар", који има јединствено налазиште овог минерала у свету са доказаним резервама од 158 милиона тона, је велика развојна шанса за Србију, рекла је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Смањена стопа незапослености у Шпанији у другом кварталу
МАДРИД: Стопа незапослености у Шпанији смањена је у другом кварталу 2021. године јер су компаније повећале запошљавање након ублажавања корона мера ограничења, показују данашњи подаци Националног завода за статистику (ИНЕ).
Економија / Наслови Несташица чипова реже производњу Дајмлера
МИНХЕН: Немачка аутомобилска компанија Дајмлер смањује производњу Мерцедес-Бенца у три фабрике у Немачкој и привремено обуставља рад погона у Мађарској због несташице чипова.
Економија / Наслови Мали: Креће исплата помоћи аутопревозницима
БЕОГРАД: „Четврта рата секторске помоћи за аутопревознике, за шта је држава определила око 433 милиона динара, биће исплаћена данас”, рекао је министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови У Србији расте тражња за становима, а расту и цене
БЕОГРАД: У другом кварталу ове године забележен је пораст тражње станова, али и њихових цена како у новоградњи, тако и у староградњи, а задржао се и тренд куповине викендица око Београда и Новог Сада, који је почео прошле године током пандемије вируса корона.
Економија / Наслови Чадеж: Покрећемо нову будућност на Балкану
БЕОГРАД: „Србија, Албанија и Северна Македонија отвориће нову еру привредне и политичке сарадње након великог пословног форума који ће сутра у Скопљу окупити око 350 компанија са Западног Балкана, а очекује се преко 400 билатералних састанака привредника, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж.
Економија / Наслови Нето профит Дојче банке 692 милиона евра у другом кварталу
ФРАНКФУРТ: Дојче банка је известила данас да је у другом кварталу ове године забележила нето профит од 692 милиона евра, упркос паду прихода од 11 посто међугодишње у њеном најважнијем пословном сектору - инвестиционом банкарству.
Економија / Наслови Интерес Телекома је снажна и здрава конкуренција
БЕОГРАД: Постојање конкуренције није претња Телекому Србије, напротив, нама је у интересу да имамо здраву конкуренцију са којом ћемо се надметати у фер тржишним условима, јер само тако можемо као компанија да стално будемо бољи, да уводимо иновације, да се мењамо и напредујемо, изјавио је генерални директор Телекома Владимир Лучић.
Економија / Наслови Епл остварио двоцифрен раст кварталних прихода и добити
ЊУЈОРК: Амерички технолошки див Епл остварио је у кварталу април-јун 2021. раст укупних прихода од 36,4 посто на 81,43 милијарде долара, чему је највише допринела боља продаја ајфона од очекиване.
Економија / Наслови Путин: Штампање долара утиче на целу глобалну економију
НОВО ОГАРЕВО: Штампање више долара за покриће буџетског дефицита Сједињених Држава утиче на целокупну светску економију, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
Економија / Наслови Египатски инвеститори заинтересовани за српске бање
БЕОГРАД: Привредно-политичка делегације Египта предвођена министром и гувернером Јужног Синаја Каледом Фудом данас је у Привредној комори Србије разговарала са саветником председника ПКС-а Мирославом Милетићем и власницима туристичких агенција о унапређењу сарадње са Србијом на пољу туризма.
Економија / Наслови Рио Тинто издвојио 2,4 милијарде долара за рудник у Јадру
БЕОГРАД: Компанија Рио Тинто издвојила је 2,4 милијарде америчких долара за изградњу рудника и постројења за прераду литијум-бората у оквиру Пројекта Јадар у Лозници, један од највећих гринфилд пројеката литијума на свету, саопштила је данас та компанија.
Економија / Наслови Додељени грантови за економско оснаживање жена
БЕОГРАД: Грантови женским организацијама цивилног друштва у вредности од 17,2 милиона динара, који би требало да помогну женско економско оснаживање, данас су свечано додељени, а министарке Зорана Михајловић и Јадранка Јоксимовић указале су на то да родна неравноправност постоји, као и да су жене мање плаћене за исте послове од њихових мушких колега.
Економија / Наслови Нето профит "Тесле" први пут премашио милијарду долара
ЊУЈОРК: Компанија "Тесла" је објавила на Њујоршкој берзи да је у другом кварталу 2021. први пут остварила нето добит изнад једне милијарде долара, што је десет пута више него у истом периоду пре годину дана.
Економија / Наслови Кркобабић поново најављује гарантоване пензије
БЕОГРАД: Министар за бригу о селу Милан Кркобабић поново је данас покренуо питање гарантованих пензија, односно социјалне помоћи за најугроженије пензионере, како би се помогло најугроженијима грађанима.
Економија / Наслови Почетком септембра позив за субвенције за соларне панеле
ВРБАС: Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас у Врбасу, након потписивања уговора о реконструкцији и енергетској санацији основне школе и предшколске установе, да ће министарство почетком септембра расписати јавни позив за доделу субвенција за соларне панеле, као и да ће до краја године бити други позив за замену столарије.
Економија / Наслови Најтраженија лубеница, четири пута већи промет шљива
На Велетржници Београд на водећем месту по обиму трговања је лубеница чији је промет порастао за 37 одсто у односу на претходни период, а затим следе шаргарепа, парадајз и диња.
EUR/RSD 117.5668
Најновије вести