Економија - Наслови

Економија / Наслови Ђорђевић се састао са амбасадором Кине 
БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас са кинеским амбасадором у Србији Ли Манћангом.
Економија / Наслови Издата дозвола за радове на прузи Стара Пазова-Нови Сад
БЕОГРАД: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је грађевинску дозволу за извођење радова на реконструкцији пруге Стара Пазова-Нови Сад, првој деоници брзе пруге Београд-Будимпешта. 
Економија / Наслови Коридор 11 стратешки важан, извођачи да појачају радове
БЕОГРАД: Коридор 11 је стратешки важан за развој Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је спремно да на сваки начин помогне да се у року заврши тај пројекат вредан више од 300 милиона долара, изјавила је данас министарка Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Управа Енергопројекта дала неистините податке
БЕОГРАД: Комисија за хартије од вредности констатовала је данас да је управа Енергопројекта изнела нетачне податке у вези са понудом за преузимање од стране компаније Напред.
Економија / Наслови Јуромани: Кредитни ризик Србије нижи него што тврде агенције 
ЛОНДОН: Британски финансијски магазин "Јуромани" побољшао је процену ризика Србије за више од два поена на готово 44 поена од максималних 100, што су, како оцењује, најбољи резултати од 2010. године.
Економија / Наслови Чепурин: Ускоро руско-српски индустријски парк у Србији
БЕОГРАД: Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин најавио је успостављање билатералне индустријске кооперације и стварање руско-српског индустријског парка у једној од слободних економских зона у Србији.
Економија / Наслови ЕИФ и ПроKредит: 160 млн евра кредита за МСП у Србији
ЛУКСЕМБУРГ, ФРАНКФУРТ: Европски инвестициони фонд (ЕИФ) и немачка ПроКредит група обезбедили су додатних 450 милиона евра за иновативна мала и средња предузећа (МСП), чиме је укупан износ намењен тим компанијама достигао 820 милиона евра у једанаест земаља, од чега је за Србију одобрено 160 милиона евра.
Економија / Наслови Помак у преговорима у Гоши, разрешење проблема у уторак?
БЕОГРАД: У преговорима пословодства и штрајкача из Фабрике шинских возила Гоша, који су данас одржани у Министарству привреде, дошло је до помака и радници очекују разрешење проблема у уторак, изјавио је педседник Штрајкачког одбора Милан Вујичић.
Економија / Наслови Најбогатије налазиште бакра код Бора истражују Канађани
БЕОГРАД: Канадска компанија „Невсун“ окончала је истражне геолошке радове у околини Бора, у рејону Чукару пеки и недвосмислено потврдила да је ресурс који су истраживали најбогатије налазиште бакра и злата на свету, пишу „Вечерње новости“.
Економија / Наслови Словенци траже поштаре и возаче, плата 750 евра
На сајту Националне службе за запошљавање Србије оглашена су слободна радна места за рад у Словенији, и то у „Поштама Словеније”.
Економија / Наслови Зекић у комисији за избор директора у ЈВП „Воде Војводине“
НОВИ САД: Одбор за пољопривреду Скупштине Војводине на данашњој седници за члана Комисије за спровођење конкурса за избор директора ЈВП „Воде Војводине“ именовао је проф. др Владислава Зекића, редовног професора на Пољопривредном факултету у Новом Саду.  
Економија / Наслови Естрада добила Посебан колективни уговор
БЕОГРАД: Естрадно-музички уметници и извођачи који наступају у угоститељским објектима имаће убудуће једнаке услове, након што је Влада Србије данас усвојила Одлуку о примени Посебног колективног уговора за њихово радно ангажовање.
Економија / Наслови Српски грађевинци у Немачку преко еУслуга
БЕОГРАД: Представници домаћих грађевинских компанија који намеравају да пошаљу раднике на градилишта у Немачку захтеве за деташман Привредној комори Србије могу да поднесу и електронски преко портала еУслуге. 
Економија / Наслови Српски дистрибутер постао водећи провајдер игрица у Словенији
ЉУБЉАНА: Српски дистрибутер видео игрица "Ирис-Мега" постао је водећи провајдер у Словенији преузимањем два локална словеначка дистрибутера у року од месец дана, јавља агенција СТА.
Економија / Наслови Манцо: Италијанске фирме заинтересоване за пројекте у Србији
БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас са амбасадором Италије у Србији Ђузепеом Манцом о сарадњи две земље и подршци Италије нашој земљи на путу ка ЕУ, а Манцо је истакао да италијанске фирме са којима је недавно разговарао изразиле заинтересованост за нове пројекте у Србији.
Економија / Наслови ММФ нам треба да зацементирамо добре резултате
БЕОГРАД: Препорука Фискалног савета је да Србија уђе у још један аранжман са Међунаропдним монетарним фондом (ММФ) да се ови добри, а у појединим сегментима и одлични фискални резултати који су остварени, зацементирају, каже члан Фискалног савета Никола Алтипармаков. 
Економија / Наслови У влади настављени преговори о Фијату
БЕОГРАД: Како је било најављено, у  Влади Србије су данас настављени  преговори представника пословодства Фијата, Штрајкачког одбора и премијерке Ане Брнабић.
Економија / Наслови Исток Европе канта за ђубре неквалитетних производа Запада
Да је квалитет производа у продавницама на тржиштима земаља Европске уније и оних које нису чланице различит није никаква тајна јер се производи неких светски познатих брендова производе за земље ЕУ, а у неким другим фабрикама за тржишта нових чланица ЕУ и земље Западног Балкана.
Економија / Наслови Први електропуњач на Коридору 10 почео рад
БЕОГРАД: Први уређај за пуњење електричних аутомобила у Србији почео је са радом на наплатној станици „Прешево“, на граници са Македонијом, а тестирање је показало да одлично функционише, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зоране Михајловић.  
Економија / Наслови Решење за Фијат у четвртак, преговарачи без изјава
БЕОГРАД: Тројни преговори пословодства Фијата, представника штрајкача и Владе Србије на челу са премијерком Аном Брнабић за данас су завршени и наставиће се сутра, јавља извештач Танјуга.
EUR/RSD 120.6135
Најновије вести