Економија - Наслови

Економија / Наслови Цене станова пристојне, а купци опрезни
Повољни стамбени кредити, добра понуда некретнина и пораст запослености нису, или, боље речено, још нису, донели бум на тржишту некретнина.
Економија / Наслови Извоз наше ракије, сирева и цигарета чека укидање царина
Преговори о новом Споразуму о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније су при крају, а листа за бесцарински извоз хране биће проширена и на њој би требало да се нађу нове врсте сирева, воћне ракије и цигарете.
Економија / Наслови Србија отпорнија на кризу него 2008. године
Већ неколико месеци се за ову годину најављује нова светска економска криза.
Економија / Наслови Обезбеђено првих 300 милиона евра за Турски ток кроз Србију
– Изградња гасовода кроз Србију од границе с Бугарском до границе с Мађарском требало би да почне у марту, завршетак радова предвиђен је за 15. децембар ове године, а стављање у функцију биће 1. децембра идуће године – изјавио је  генерални директор Јавног предузећа „Србијагас” Душан Бајатовић на ТВ „Пинк”.
Економија / Наслови Ал Дахра исплатила радницима ПКБ-а 450 евра по години стажа
БЕОГРАД: Компанија "Ал Дахра Србија", која је крајем прошле године постала власник дела некадашњег ПКБ-а, исплатила је свим запосленима у том предузећу 450 евра по години стажа. 
Економија / Наслови Прекинут штрајк у Републичком геодетском заводу
БЕОГРАД: Након састанка са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем и Кабинетом председнице Владе Ане Брнабић, прекинут је штрајк у Републичком геодетском заводу, у који су тамо ступили чланови синдиката "Независност" и Јединствене организације синдиката РГЗ.
Економија / Наслови Од нове године ради централна евиденција стварних власника
Последњег дана прошле године на интернет страници Агенције за привредне регистре омогућен је приступ Централној евиденцији стварних власника, у који се до краја овог месеца, 31. јануара, морају уписати сви они који имају најмање 25 одсто власништва у привредном субјекту.
Економија / Наслови Извоз ИТ знања и памети тежак милијарду евра
Последњих неколико година ИТ сектор у Србиј бележи непрестани раст. Све је више компанија које се тим послом баве, расте и број запослених у том сектору, а што је значајније, расте и приход који се остварује.
Економија / Наслови Биће гаса у резерви за најмање два и по месеца
Подземно складиште гаса у Банатском Двору, чији је капацитет око 450 милиона кубних метара гаса, биће проширено и на тај начин Србија ће стећи додатну енергетску сигурност.
Економија / Наслови Велики бизнис може да се развије и у малим местима
Крајем децембра прошле годне у просторијама Матице српске уручене су награде „Капетан Миша Анастасијевић“, а међу лауреатима, односно награђен за животно дело, био је и Ристо Дангубић оснивач и утемељивач компаније „Aling Conel“  у Гајдобри.
Економија / Наслови Празнични “пазар” на аутопутевима скоро милијарду динара
БЕОГРАД: Током празничних дана,  од 21. децембра 2018. до 8. јануара ове године српским аутопутевима прошло је укупно 2.478.810 возила, а укупан приход остварен током празника износи 977.393.316,79 динара, саопштило је Јавно предузеће “Путеви Србије”.
Економија / Наслови Бајатовић: Почетак изградње гасовода предвиђен за март
БЕОГРАД: Изградња гасовода кроз Србију од границе с Бугарском до границе с Мађарском требало би да почне у марту, завршетак радова предвиђен је за 15. децембар ове године, а стављање у функцију биће 1. децембра идуће године, изјавио је генерални директор Јавног предузећа “Србијагас” Душан Бајатовић.
Економија / Наслови Царињење робе: Е-декларације уместо брда папира
НОВИ САД: Царињење робе у Србији иде прилично споро. Да би се цео поступак окончао потребно је да се приложи десет разних докумената у папирној форми.
Економија / Наслови Од 2014. године привредним судовима поднето 285 Унапред припремљених планова реорганизације
Од ступања на снагу Закона о изменама и допунама Закона о стечају 2014. године привредним судовима у Србији поднето је 285 Унапред припремљених планова реорганизације предузећа.
Економија / Наслови Од 1. јануара забрањен риболов кечиге на пет година
Од 1. јануара ове године забрањен је риболов кечиге на пет година па је неће бити у домаћим тањирима, на чему ће посебно изгубити угоститељи, и то они у објектима високе категорије, где се та, како је називају царска риба, нудила гостима као посебан специјалитет, и у јеловницима била најскупља.
Економија / Наслови Е-порези не иду глатко па одложене и казне
НОВИ САД: Савесни порески обвезници који су хтели да обавезу плаћања пореза на додату вредност измире о року, 15, јануара, у томе углавном нису успели: портал е-порези готово да не функционише.
Економија / Наслови Држава дреши кесу за прерађивачку индустрију
НОВИ САД: На првој овогодишњој седници, Влада Србије је, осим Уредбе о одређивању критеријума за доделу подстицаја ради привлачења директних улагања, усвојила и посебну Уредбу о одређивању критеријума за доделу подстицаја ради привлачења директних улагања у области производње прехрамбених производа.
Економија / Наслови Расте тржиште некретнина, дупло више стамбених кредита
БЕОГРАД: Након краха финансијског тржишта у свету 2008. који није заобишао ни Србију, у земљи се годинама ипак гради све више станова, а вредност стамбених кредита је у протекле четири године више него удвостручена. 
Економија / Наслови Антић: Прве количине гаса Турским током кроз Србију 2020.
БЕОГРАД: Прве количине руског гаса ''Турским током'' кроз Србију требало би да потекну 2020. године, ако радови буду завршени на време, каже министар рударства и енергетике Александар Антић и истиче да ће крак од српско-бугарске до српско-мађарске границе, чију је изградњу најавио ''Гаспром'', представљати најзначајнији крак ''Турског тока''.
Економија / Наслови НБС: Обављено милионито инстант плаћање
БЕОГРАД: У Србији је данас извршена милионита трансакција у систему инстант плаћања Народне банке Србије (ИПС НБС) који ради у режиму 24 сата дневно, седам дана у недељи, 365 дана годишње. 
EUR/RSD 118.4071
Најновије вести