Економија - Наслови

Економија / Наслови Момировић: Брза саобраћајница до Ваљева почетком наредне године
ЛАЈКОВАЦ: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић најавио је данас у Лајковицу да ће брза саораћајница до Ваљева бити завршене у првом тромесечју наредне године, упркос проблемима са експропријацијом мањег броја парцела на траси пута.
Економија / Наслови Вучић поводом протеста пољопривредника: Очекујем договор
БЕОГРАД: Поводом протеста пољопривредника, председник Александар Вучић је рекао да очекује да ће се он завршити договором, али и да из државне касе оде 30 милиона само за ово што им је обећано.
Економија / Наслови Снабдевање струјом стабилно упркос ниском водостају
БЕОГРАД: Јавно предузеће Електропиривреда Србије (ЕПС) саопштило је да је суша ове године смањила производњу електричне енергије у хидроелектранама за 27 процената, али да је снабдевање грађана и привреде стабилно, јер се мањак струје из хидро-сектора надокнађује радом термоелектрана и увозом.
Економија / Наслови Србија воз дуплирао приход у односу на прошлу годину
СТАРА ПАЗОВА: Министар грађевинасртва, саобраћаја и инфрструктуре Томислав Момировић изјавио је данас у Старој Пазови да је великим инвестицијама у железницу држава потпуно променила овај вид саобраћаја у нашој земљи, о чему говори податак да је предузеће "Србија воз" само у јулу ове године остварило двоструко већи приход него годину дана раније.
Економија / Наслови Мање младих на евиденцији незапослених
БЕОГРАД: Према евиденцији Националне службе за запошљавање, уочен је тренд смањења броја младих на евиденцији незапослених, а у првој половини ове године мерама активне политике запошљавања обухваћено је око 22.000 младих особа.
Економија / Наслови Кисић: Ускоро нови круг програма Моја прва плата
БЕОГРАД: Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић најавила је данас да ће ускоро почети нови круг програма "Моја прва плата", за подстицање запошаљвања младих.
Економија / Наслови ПКС: Извоз уља без ограничења сачуваће досадашња тржишта
БЕОГРАД: Одлука Владе Србије да се омогући извоз сировог и рафинисаног уља без ограничења домаћим произвођачима омогућиће им да задрже досадашња тржишта и добију шансу за освајање нових, као и да ослободе залихе за нови род сунцокрета, сировог и рафинисаног уља, поручили су из ПКС.
Економија / Наслови НБС: Сa банкама договорен мораторијум на раст цена услуга
БЕОГРАД: Гувернекрка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић изјавила је данас да је са банкама постигнут договор да у наредних годину дана, почев од 1. септембра, не повећавају цену своојих услуга, а да оне банке које су из повећале од 1. јануара 2021. године снизе висину тих услуга за 30 процената, али не испод нивоа на коме је цена услкуга била пре повећања.
Економија / Наслови Рио Тинто: Јадар ван снаге, ради се на интерној Студији изводљивости
БЕОГРАД: Рио Тинто поштује одлуку владе да стави ван снаге акте за реализацију Пројекта "Јадар", а сада се ради на завршетаку интерне Студије изводљивости, поручили су из компаније поводом навода удружења СЕОС да Рио Тинто и Бехтел настављају да даље реализују Пројекат "Јадар".
Економија / Наслови Инфлација у Чешкој 17,5 посто, близу тридесетогодишњег рекорда
ПРАГ: Инфлација у Чешкој је порасла у јулу на 17,5 посто на годишњем нивоу, што је близу рекорда забележеног пре скоро 30 година, известио је данас чешки завод за статистику.
Економија / Наслови Михајловић: Пелет ограничен на 320 евра по тони, следе контроле
КОПАОНИК: Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да је цена пелета ограничена на 320 евра по тони и да ће инспекције у наредном периоду контролисати учеснике на тржишту како би се осигурало поштовање мера које је Влада усвојила.
Photo
Економија / Наслови Из Инђије гуме за америчко тржиште
„У току је спремање прве пошиљке аутомобилских гума произведених у Инђији за америчко тржиште”, вест је коју је општина Инђија објавила јуче на Инстаграму.
Економија / Наслови Порасла вредност грађевинских радова у другом кварталу
БЕОГРАД: Вредност грађевинских радова изведених у Србији у другом овогодишњем кварталу порасла је за 8,4 одсто у текућим ценама, док је у сталним ценама опала за 8,8 одсто у односу на исти лањски квартал, објавио је Републички завод за статистику (РЗС).
Photo
Економија / Наслови Пуштен у саобраћај део обилазнице око Зрењанина, на реду последња деоница
Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура пустили су  у саобраћај деоницу обилазнице око Зрењанина дугу 3,7 километара.
Економија / Наслови Вучић: Србија на историјском максимуму резерви природног гаса
БЕОГРАД: Председник Александар Вучић саопштио је да је Србија на историјском максимуму у резервама природног гаса.
Економија / Наслови Преко 30.000 пријава пореза на доходак, у НС више од 4.000 богаташа
БЕОГРАД: Пореска управа је примила 34.753 пријаве за утврђивање годишњег пореза на доходак грађана за 2021. годину, саопштено је из Пореске управе уз обајшњење да су обавезу пријављивања имали грађани чији је доходак лане био већи од 3.268.224 динара, односно од троструке просечне годишње зараде по запосленом.
Економија / Наслови Слаба понуда огрева, цене веће од прошлогодишњих
На стовариштима огрева у Београду понуда угља, дрвета и пелета је слаба како по количинама тако и по врстама, а енергенти који се нуде знатно су скупљи него прошле године.
Економија / Наслови Момировић: Пловност река кључна за снабдевање енергентима
ЧОРТАНОВЦИ: Још пре осам, девет месеци када је букнула енергетска криза, ми смо се максимално мобилисали, јер смо знали да ће речни саобраћај бити кључан за снабдевање енергентима и као што видимо, практично једини у Европи немамо већих проблема, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.
Економија / Наслови Посао за грађане земља Отвореног Балкана без виза и радних дозвола
БЕОГРАД: Грађани Србије, Северне Македоније и Албаније од септембра ће, захваљујући повезивању националних електронских система ових држава у оквиру иницијативе "Отворени Балкан", први пут моћи слободно да приступе јединственом тржишту рада, поручио је данас директор Канцеларије за ИТ и е-управу Михаило Јовановић.
Економија / Наслови Табаковић: Пред Србијом су изазови већи него икада
БЕОГРАД: Србија је данас несумњиво економски знатно јача земља него пре 10 година, изјавила је гувернер Народне банке Јоргованка Табаковић и истакла да су пред нашом земљом изазови већи него икад, те да ће влада и НБС урадити све да се очува стабилност.
EUR/RSD 117.3314
Најновије вести