Економија - Наслови

Економија / Наслови Тоне пластичних флаша бацимо уместо да рециклирамо
Управљање отпадом у Србији је приоритетно питање заштите околине и једно од најзахтевнији подручја у усклађивању с регулативом Европске уније.
Економија / Наслови „Вај-фај дрво” у шест градова у Војводини стиже на лето
Грађани који су добили награде у игри „Узми рачун и победи” већ уживају у њима, а ускоро ће то моћи и становници општина које су биле најактивније у слању фискалних рачуна.
Економија / Наслови Српски знак гаранција безбедности уређаја
БЕОГРАД: Министарство привреде, у сарадњи са Европском унијом, покреће кампању „Безбедност нема цену“ о значају и ефектима примене прописа у области безбедности производа с циљем подизања свести грађана да бирају електричне производе који су тестирани од акредитованих институција и привреде.
Економија / Наслови Мањи доприноси, а већи ПДВ као додатна помоћ привреди?
БЕОГРАД: За одрживост јавних финасија и напредовање српске привреде у наредном ће периоду кључни бити привредни амбијент и раст, уверен је Никола Алтипармаков, члан Фискалног савета, који је данас на састанку са представницима Српске асоцијалције менаџера, како каже, имао прилику да чује шта их кочи да додатно инвестирају, али и како би „финим“ подешавањем фискалне политике могло да им се изађе у сусрет. 
Економија / Наслови Снажна подршка Израела развоју српских стартап идеја
БЕОГРАД: Израел ће снажно наставити да подржава стартап (start-up) иницијативе у Србији кроз развој савремених технолошких процеса у области пољопривреде, културе, науке и образовања, изјавила је данас Танјугу амбасадорка Израела Алона Фишер-Кам.
Економија / Наслови Стигао новац за редовне и привремене накнаде за незапослене
Национална служба за запошљавање је саопштила да је данас, преко Поштанске штедионице, извршила исплату редовне новчане накнаде незапосленим лицима за март 2017.
Економија / Наслови Петровић: Покренули смо развој Ковина
Српска напредна странка с великим оптимизмом очекује локалне изборе у недељу у Ковину. Председница општине Сања Петровић каже за „Дневник” да су урадили много од 2013. године, када је њена странка након вишегодишњих великих политичких турбуленција у тој општини на редовним локалним изборима победила и преузела власт од демократа.
Економија / Наслови Кнежевић: Циљ да размена са Белорусијом буде 500 милиона долара
БЕОГРАД: Укупна робна размена Србије и Белорусије у 2016. години је износила 80 милиона долара а један од најважнијих циљева је да се она повећа на 500 милиона долара, изјавио је данас министар привреде Горан Кнежевић истичући да је за то потребна боља комуникација привредника. 
Економија / Наслови Стигла прва кинеска локомотива за ЕПС
ОБРЕНОВАЦ: ЕПС је набавио нову електричну локомотиву, прву после три деценије, која ће омогућити поузданији превоз угља до Термоелектрана „Никола Тесла", а в.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић рекао је данас да је тако почела обнова вучних средстава у ТЕНТ-у.
Економија / Наслови Новости: "Гоша" добила новог директора
БЕОГРАД: Нови генерални директор фабрике шинских возила "Гоша" у Смедеревској Паланци је Милутин Шћепановић, пишу "Новости".
Економија / Наслови ПКС: Накнада за флаширану воду смањена за 12 одсто
На иницијативу Привредне коморе Србије (ПКС) смањен је износ накнаде по литру продате флаширане воде за 12 процената у односу на износ из 2016. године, што домаћим произвођачима омогућава конкурентнији положај на тржишту Европске уније и земаља окружења, саопштено је данас из ПКС.
Економија / Наслови Кнежевић: Стабилне финансије, суфицит 15,1 милијарду динара
БЕОГРАД: У прва три месеца остварен је суфицит у буџету од 15,1 милијарду динара, изјавио је данас министар привреде Горан Кнежевић истичући да је Србија данас политички, економски и финансијски стабилна земља.
Економија / Наслови Нови рокови у поступку давања концесије за аеродром Никола Тесла
БЕОГРАД: Влада Србије и Аеродром "Никола Тесла" објавили су данас обавештење о продужењу рокова у поступку давања концесије за финансирање, развој, одржавање и управљање инфрастуктуром београдске ваздушне луке.
Економија / Наслови Сива економија дневно украде осам милиона евра
НОВИ САД: „Србија је на добром путу што се тиче борбе против сиве економије, а само у сарадњи државе и грађана може бити решен тај проблем који дневно однесе осам милиона евра“, рекла је министарка за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић.
Економија / Наслови Радијатори још топли
Овогодишња грејна сезона званично је завршена у суботу, али су због ниских температура радијатори у многим градовима били топли и јуче.
Економија / Наслови Инспектори „зарадили” око четири милијарде
Надлежни су ове године објавили рат сивој економији, а то значи да су инспектори Пореске управе мање у канцеларији а више на терену.
Економија / Наслови Сутра истиче рок за предају финансијских извештаја
БЕОГРАД: Политички субјекти имају рок до сутра, 18. априла, да Агенцији за борбу против корупције поднесу годишње финансијске извештаје за претходну годину, а против оних који то не ураде у предвиђеном року биће поднете прекршајне пријаве.
Економија / Наслови Оснивач Пирате Bаy-а: Битка за интернет је изгубљена
ЛОНДОН: Оснивач мреже за размену података Pirate Bay, Петер Сунде, није оптимистичан у погледу идеје о "слободном интернету", јер је, како тврди, битка већ изгубљена.
Економија / Наслови У петак почиње пролећно заседање ММФ-а и Светске банке
ЛОНДОН: Пролећно заседање Међународног монетарног фонда (ММФ) и Светске банке одржава се у Вашингтону од 21. до 23. априла, у сенци геополитичких тензија, неизвесности у погледу будућности Европске уније и растуће непредвидивости америчког председника, пише британски лист "Гардијан".
Економија / Наслови Трећа генерација ретко наставља бизнис дедова
Десетак најуспешнијих светских породичних компанија, попут америчког „Волмарта” или немачког „Фолксвагена”, упошљава више од 4,5 милиона радника у свету, а заједно остварују приход од око 1.700 милијарди долара.
EUR/RSD 123.1711