Економија - Наслови

Економија / Наслови Цене дизела и бензина у Хрватској знатно скочиле
ЗАГРЕБ: Цене горива на бензинским станицама у Хрватској од јутрос су знатно повећане, јавља Пословни дневник позивајући се на податке Министарства привреде.
Економија / Наслови СИВА ЕКОНОМИЈА У Војводини 217 контрола и катанац на 55 локала
Житељи многих места су летос, када су одлазили у кафиће и бутике, на пумпе и у сличне објекте често налетели на закључана врата.
Економија / Наслови Нове мере за запошљавање младих од 1. јануара 2020.
БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић најавила је данас да ће у наредних неколико недеља Народној скупштини предложити сет мера за запошљавање младих, које подразумевају измене закона, као и пореске олакшице за компаније које их буду запошљавале.
Економија / Наслови Гугл најавио највећу куповину "зелене енергије" у историји
САН ФРАНЦИСКО: Гугл је најавио највећу корпоративну куповину "зелене енергије" у историји, којом ће портфолио обновљиве енергијекомпаније бити повећан за више од 40 одсто.
Економија / Наслови Тјурдењев: У развој НИС уложено више од 3 милијарде евра
БЕОГРАД: У развој Нафтне индустрије Србије уложено је у протеклој деценији више од три милијарде евра, изјавио је генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев поводом 10. годишњице пословања руске компаније Гаспром њефт у Србији.
Економија / Наслови У креативној индустрији плату зарађује 100.000 људи
Законске новине у области интелектуалне својине допринеће развоју креативне индустрије, посебних облика индустријске својине, као и унапређењу заштите проналазака, што ће позитивно утицати на научни, технолошки и укупан привредни развој земље, оцењују у Привредној комори Србије.
Економија / Наслови Сви би станове који се нуде испод тржишне цене
То да су неплаћена дуговања мука тешка најбоље знају они чија се имовина из тог разлога нађе на сајту „Добош“.
Економија / Наслови Незнатан утицај раста цена нафте у свету и на Србију
БЕОГРАД: Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је данас да ће се раст цена сирове нафте на светским тржиштима после напада на саудијску нафтну компанију Арамко незнатно одразити у читавом свету, па и у Србији, али је поручио да је енергетска ситуација у земљи стабилна.
Економија / Наслови Министар у надзору затекао 20 лица на раду на црно
БЕОГРАД: У ванредном инспекцијском надзору данас су министар за рад Зоран Ђорђевић и директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић затекли 20 лица на раду "на црно".
Економија / Наслови ТЕ­МА “ДНЕВ­НИ­КА” Обнова девет железничких станица и градња три нове
Док на тра­си од Бе­о­гра­да до Но­вог Са­да, ко­ја је по­де­ље­на на два де­ла, из­град­ња пру­ге ве­ли­ких бр­зи­на уве­ли­ко тра­је, при­пре­ме за по­че­так ра­до­ва на тре­ћој де­о­ни­ци, од Но­вог Са­да до Су­бо­ти­це, при­во­де се кра­ју.
Економија / Наслови Србији недостаје 90.000 мајстора
Око 90.000 занатлија свих профила у овом тренутку недостаје српском тржишту, показују подаци Грађевинске коморе, која је саопштила и да је просечна старост грађевинских радника у Србији  - око 55 година.
Економија / Наслови Михајловић: Ускоро радови на прузи Ниш-Димитровград
ДИМИТРОВГРАД: „Реконструкција и електрификација пруге Ниш-Димитровград, дела железничког Коридора 10 почеће до краја године, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у Димитровграду, где је примила специјалну награду поводом Дана општине.
Економија / Наслови ЛОВНИ ПОТЕНЦИЈАЛ Улов зечева тежак 650.000 евра, фазана 141 милион динара
У Србији се годишње улови око 170 вукова, више од 16.000 лисица и више од 11.000 дивљих свиња, наводи се у публикацији „Шумарство у Републици Србији”, коју је објавио Републички завод за статистику.
Економија / Наслови Привредна комора Војводине на пољопривредном сајму у Бијељини
БИЈЕЉИНА: Привредна комора Војводине (ПКВ), као партнер 18. Међународног пољопривредног сајма "ИНТЕРАГРО2019" у Бијељини, представља и ове године војвођанску привреду са привредницима из АП Војводине од 20. до 22. септембра.
Економија / Наслови Ребаланс је квалитативни помак, расту приходи
БЕОГРАД: Предложени ребаланс буџета за 2019. је квалитативни помак у односу на раније године и очигледно је да расту приходи због квалитетније привредне структуре и динамике, оцењује економиста Иван Николић.
Економија / Наслови Има ли бизнис будућност без нових технологија?
РОВИЊ: Недавно објављено истраживање глобалне консултантске куће МцКинсеy потврдило је да би регион могао да искористи дигитализацију као нови мотор раста, а о томе је данас било реци на панелу “Digital Challenges” у оквиру Wеекенд медиа фестивала који се одржава у Ровињу.
Економија / Наслови Ле Мер: Европа спремна да 2020. уведе тарифе на робу из САД
ПАРИЗ: Европа је спремна да следеће године уведе узвратне царине на америчку робу, у оквиру дуготрајног узајамног спора везаног за субвенције произвођачима авиона Ербасу и Боингу, изјавио је француски министар финансија Бруно Ле Мер.
Економија / Наслови Гасни ток кроз Србију креће 1. јануара 2020.
НОВИ САД: Амбасадор Русије у Београду Александар Боцан-Харченко рекао је да је добра вест то што је руски министар индустрије и трговине Денис Мантуров потврдио да Бугарска намерава да до почетка 2020. заврши изградњу крака „Турског тока” до границе са Србијом.
Економија / Наслови Гугл инвестира 3,0 млрд евра у европске дата центре
ХЕЛСИНКИ: Америчка компанија Гугл инвестираће додатних три милијарде евра у проширење својих дата центара у Европи, изјавио је извршни директор компаније Сундар Пичаи на конференцији за новинаре у Финској.
Економија / Наслови Минимална закупнина за Млади борац 100.000 евра
СОНТА: Целокупна имовина пољопривредног акционарско друштво "Млади Борац" у стечају, која обухвата 306 хектара као целину, више грађевинских објеката, као и неколико десетина трактора и пољопривредних машина понуђена је у закуп, објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.
EUR/RSD 117.5883
Најновије вести