Економија - Наслови

Економија / Наслови Михајловић: Желимо још британских фирми у Србији
БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић разговарала је данас с амбасадором Велике Британије у Србији Денисом Кифом о заједничкој сарадњи две земље на инфраструктурним пројектима, унапређењу пословног окружења у Србији и побољшању родне равноправности и положаја жена.
Економија / Наслови ИТ боље извози од „Фијата” и „Железаре”...
Министар задужен за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић каже да без дигиталне економије нема одрживог привредног раста и да је неопходно много веће укључивање информационо-комуникационих технологија у сва подручја економије и друштва.
Економија / Наслови Код нас гастарбајтери Кинези, Руси, Турци, Италијани...
Србија се већ сада суочава с проблемом недостатка радника обучених за одређене врсте послова, а по оцени економиста, у блиској будућности тај проблем биће још израженији.
Економија / Наслови Крајем месеца почиње градња аутопута до Пожеге
БЕОГРАД, ЛУЧАНИ: Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је да би крајем месеца требало да почне изградња аутопута од Прељине до Пожеге на Коридору 11 и да кинеска компанија ЦРБЦ већ припрема градилишни камп у близини Лучана.
Економија / Наслови У Срему најмањи удео буџетских запослења
НОВИ САД: Војводина, по подацима РЗС, има најмању стопу незапослености, а уједно има и најмање запослених у државној управи, образовању и здравству у укупној запослености за прошлу годину.
Економија / Наслови Студија развоја: У Војводини има места за још 50 бања
НОВИ САД: Да су у Војводини могућности за развој бањских локалитета изузетни добро је познато, али је познато и то да су ти потенцијали за сада недовољно искоришћени.
Економија / Наслови Министарство грађевинарства увело управни надзор над РГЗ
БЕОГРАД: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије увело је управни надзор над радом Републичког геодетског завода (РГЗ).
Економија / Наслови Љајић: Споразум с ЕАУ омогућава приступ огромном тржишту
БЕОГРАД: Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да споразум о слободној трговини који је пре неколико дана потписан са Евроазијском унијом, омогућава приступ тржишту од 180 милиона људи, као и да су у њега укључене две нове земље - Јерменија и Киргизија.
Економија / Наслови Шрајкачи у Геодетском заводу да не крше закон
БЕОГРАД: Руководство Републичког геодетског завода (РГЗ) поручило је данас да ни под којим условима неће пристати на кршење закона Републике Србије, ма како велики били притисци штрајкача да се то учини.
Економија / Наслови ПКВ: Прехрамбени произвођачи о иновацијима у индустрији прераде
НОВИ САД: Прехрамбена индустрија ствара додатну вредност вишим степеном обраде и управо због тога помажемо том сектору. Привредна комора Војводине (ПКВ) је спремна да све своје ресурсе стави у функцију едукације свих субјеката у циљу стварања претпоставки за додатно финансирање пољопривреде и прехрамбене индустрије, истакла је у Јелена Дробњак, секретар Удружења пољопривреде ПКВ на тематском скупу који је окупио прехрамбене произвођаче у ПКВ, а где је акценат био на иновацијама у индустрији прераде меса, воћа и поврћа.
Економија / Наслови За годину 14.982 Војвођана мање без посла
НОВИ САД: По подацима Статистичког билтена Националне службе за запошљавање, на крају прошлог месеца у Војводини је било 118.878 незапослених, што је 2.065 више него на крају јануара. Наиме, на почетку ове године на евиденцији у Војводини било их је 116.793.
Економија / Наслови За две године у пчеларство уложено око 90 милиона динара
У оквиру кампање „Месеца заштите пчела“, данас је у Скупштини АП Војводине одржан други округли сто о заштити пчела, у организацији Савеза пчеларских организацијаПСОС и Националне алијансе за локални економски развој НАЛЕД, под слоганом „Чувањем пчела чувамо себе“.
Економија / Наслови Вучић о Моравском коридору с конзорцијумом Bechtel-Enka  
БЕОГРАД: Председник Александар Вучић састао се данас са представницима конзорцијума компанија Bechtel-Enka, као и финансијских институција U.S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America и UK Finance, са којима је разговарао о реализацији пројекта Моравски коридор.
Економија / Наслови Србија и Евроазијска економска унија (ЕЕУ) - Шта су користи?
БЕОГРАД: Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић и министарка трговине Евроазијске уније Вероника Никишина усагласили су текст споразума о слободној трговини који ће Србији омогућити да 99,5 одсто својих производа пласира на тржиште те економске заједнице.
Економија / Наслови Пореске олакшице искористило хиљаду почетника у бизнису
БЕОГРАД: Пореске олакшице за почетнике у пословању које су на снази од октобра 2018. године до сада је искористило 1.000 предузетника који су покренули сопствени бизнис, најчешће у сектору услуга, у производњи, прехрамбеној индустрији, туризму, текстилној и дрвној индустрији, речено је данас на конференцији Инфо дан "Стартуј легално".
Економија / Наслови Добит НБС 30,66 милијарди динара у 2018. години
БЕОГРАД: Нето добит Народне банке Србије је у 2018. години износила 30,66 милијарди динара (259,4 милиона евра), саопштено је данас из НБС.
Економија / Наслови Ваучери најбоље иду у Врднику, Кањижи и Апатину
НОВИ САД: Да програм ваучера, који омогућавају повољнији боравак домаћих туриста у туристичким објектима, има и те како добар одјек међу грађанима, потврђује и то што интерес за добијање ваучера из године у годину расте.
Економија / Наслови Недимовић: Безбедност хране је на првом месту
БЕОГРАД: Министар пољопривреде Србије Бранислав Недимовић изјавио је да је свестан да становништво лоше перципира безбедност хране, али је истакао да се ситуација мења и да је безбедност хране на првом месту како због грађана, тако и због извоза.
Економија / Наслови Продаје се имовина РБВ у стечају: Директна погодба за станове и куће
НОВИ САД: Агенција за осигурање депозита, као стечајни управник, понудила је на продају непосредном погодбом двадесетак некретнина које су имовина Развојне банке Војводине у стечају, а чија вредност је процењена у распону од 410 евра до 288.000.
Економија / Наслови ЈОШ МАЛО Асфалтира се Манајле, готово 99,64 Грделице (фото)
Србија је нестрпљива и очекује коначан завршетак Коридора 10. Остали су још да се заврше промили Грделичке клисуре.
EUR/RSD 118.0660
Најновије вести