Економија - Наслови

Економија / Наслови КРУШИК ПРАВИ КОМАРЦА Дронови ускоро спремни (ВИДЕО)
БЕОГРАД: Ваљевска фабрика одбрамбене индустрије "Крушик" учествује у изради најмодернијег оружја Војске Србије - дроновима комарац, а екипе инжењера фабрике убрзано раде на производњи бојевих глава и упаљача.
Економија / Наслови СУБВЕНЦИЈА 20.000 ЕВРА МАЈКАМА Ево шта вам је потребно да ДОБИЈЕТЕ ОВАЈ НОВАЦ
Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Дарија Кисић обишла је данас породицу Марјановић, која је, уз помоћ субвенције за куповину прве некретнине за мајке, купила кућу у Липовици у Барајеву.
Економија / Наслови ПОЈЕФТИНИЋЕ СТРУЈA, АЛИ НЕ СВИМА Ево ко ће ДОБИТИ МАЊЕ РАЧУНЕ
БЕОГРАД: Вршилац дужности генералног директора Електропривреде Србије (ЕПС) Душан Живковић изјавио је данас да ће струја за привреду појефтинити а да ће цена за становништво у наредном периоду остати иста.
Економија / Наслови НОВИХ 20 АВИО-ЛИНИЈА ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ Весић: Рекордна добит Ер Србије у 2023.
БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастрктуре Горан Весић изјавио је данас да је захваљујући увођењу преко 20 нових дестинација у протекле три године, великом расту укупног броја летова и превезених путника, као и ефикасном пословању, Ер Србија у 2023. остварила рекордни профит од 40,5 милиона евра.
Економија / Наслови ЕВО КОМЕ СЕ КАД УКЉУЧУЈЕ ЈЕФТИНИЈА СТРУЈА Србија подељена у три зоне ПОГЛЕДАЈТЕ У КОЈОЈ СТЕ ВИ
Већина домаћинстава у Србији се труди да велике потрошаче користи само када је повољнија тарифа, односно када „почне јефтина струја“.
Економија / Наслови ОВА НАМИРНИЦА ХИТНО ПОВУЧЕНА С РАФОВА Пронађена СМРТОНОСНА БАКТЕРИЈА, проверите да ли сте их јели
Државни инспекторат Републике Хрватске обавестио је потрошаче о опозиву производа домаћа димљена кобасица 400г због утврђене бактерије Листериа моноцитогенес.
Економија / Наслови УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПРОИЗВОДЊЕ Ево колика сума чека војвођанске предузетнике
Представницима 47 малих предузећа и привредника јуче је уручено 80 милиона динара за набавку машина и опреме. Они су учествовали на јавном конкурсу за доделу новца микро и малим привредним друштвим, те предузетницима за субвенционисање трошкова за набавку машине и опреме.
Економија / Наслови КОНТИНЕНТАЛ, БОШ, СИМЕНС... Станић: Баварске компаније ЗАПОШЉАВАЈУ око 20.000 људи у Србији
БЕОГРАД: Помоћник директора Сектора за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Привредне коморе Србије Бојан Станић изјавио је да је Немачка најзначајнији спољнотрговински партнер Србије, као и да баварске компаније запошљавају око 20.000 људи у нашој земљи.
Економија / Наслови БЛАГИ ПОРАСТ У ОДНОСУ НА ПРОШЛУ ГОДИНУ У јануару 2024. издато 1.615 грађевинских дозвола
БЕОГРАД: У јануару ове године издато је 1.615 грађевинских дозвола, што је за три одсто више него у истом периоду претходне године, објавио је данас Републички завод за статистику (РЗС).
Економија / Наслови ВИСОКЕ ЦЕНЕ У НОВОМ САДУ Просечна цена станова НОВОГРАДЊЕ прошле године 211.103 динара по квадрату
БЕОГРАД: Просечна цена станова новоградње у Србији у 2023. години износила је 211.103 динара по квадрату, што представља повећање од 0,7 одсто у односу на 2022, објавио је републички завод за статистику (РЗС).
Економија / Наслови ХИТНО СМАЊИТИ ЗАОСТАТАК ЗА САД, АЛИ И ЗАВИСНОСТ ОД КИНЕ: ЕУ убрзава активности на отварању гигафабрика батерија, ЛИТИЈУМ ШАНСА ЗА СРБИЈУ
СТОКХОЛМ: Потпредседник Европске комисије задужен за енергетску унију Марош Шефчович изјавио је на конференцији "Giga Europe 2024" у Стокхолму да Брисел "убрзава игру" како би ЕУ постала важан играч у производњи батерија кроз изградњу мегафабрика литијум-јонских батерија широм ЕУ и тако надокнадила заостатак за САД, али и смањила зависност од Кине када је реч о кључној сировини за батерије.
Економија / Наслови ИВАНИШЕВИЋ УРУЧИО УГОВОРЕ ЗА НАБАВКУ МАШИНА И ОПРЕМЕ: 80 милиона динара за унапређење привреде
У Покрајинској влади данас су уручени уговори у оквиру Јавног конкурса за доделу бесповратних средстава микро и малим привредним друштвима и предузетницима за субвенционисање трошкова за набавку машина/опреме у 2024. години.
Економија / Наслови ПОЉОПРИВРЕДНИ ФАКУЛТЕТ У ПИOНИРСКОМ ПРОЈЕКТУ Европска биоекономија стиже и из Новог Сада
Пољопривредном факутету у Новом Саду припала је част да буде једна од 30 институција из 18 земаља ЕУ који учествује на међународном фестивалу о биоекономији и представи три пројекта из биоекономије, чији су носиоци професори факултета.
Економија / Наслови МИНИСТАРКА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ ДУБРАВКА ЂЕДОВИЋ ХАНДАНОВИЋ Да ли ће ЕПС обрадовати привреду
Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је јуче да ће Електропривреда Србије остати државна компанија и да су финансијски резултати њеног пословања историјски, пошто се очекује да ће добит предузећа премашити 100 милијарди динара.
Економија / Наслови АКЦИЈА КУПОВИНЕ КУЋА У СЕЛИМА УСПЕШНО СЕ НАСТАВЉА Готово 3.000 младих породица ОСТВАРИЛО СВОЈЕ СНОВЕ
Министар за бригу о селу Милан Кркобабић посетио је шесточлану породицу Ћосић у селу Венчац, која је купила кућу захваљујући средствима Министарства и том приликом изјавио да је готово 3.000 породица широм Србије на овај начин добило кров над главом.
Економија / Наслови БОНУСИ ОД 1.104 до 3.000 ЕВРА Ево ко се од наших опарио ГРАЂЕВИНЦИ у џеп ставили 1.104, НАСТАВНИЦИМА 2.999 ЕВРА
Више од три четвртине, или 77,9 посто, запослених примило је једнократни бонус на инфлацију од октобра 2022. или ће га примити до краја године, објавио је у четвртак Савезни уред за статистику Немачке.
Економија / Наслови НАЈСКУПЉА КУЋА У НОВОМ САДУ продата за чак ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА; Стари станови скупљи од нових
Најскупља кућа у Новом Саду прошле године продата је за 510.000 евра, а старији станови су скупљи од новијих, па им је цена достизала 3.547 евра за квадрат, показују подаци Републичког геодетског завода. 
Економија / Наслови НА ВРЕМЕ ЗАКАЖИТЕ КОД ВУЛКАНИЗЕРА Хоћемо ли МОРАТИ ДА МЕЊАМО ГУМЕ
Иако смо имали благу зиму, понеки изненадни снег држао нам је зимске гуме на точковима.
Економија / Наслови ЕВО КАКО ЋЕ СЕ РАЧУНАТИ РАДНИ СТАЖ Креће исплата ПЕНЗИЈА бившим радницима из ПРИВАТИЗОВАНИХ ПРЕДУЗЕЋА Усвојено на Влади Србије
Влада Србије усвојила је данас Закључак о сагласности за уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање посебним категоријама запослених и бивших запослених, односно бившим радницима у субјектима приватизације и инвалидским предузећима која су била у процесу реструктурирања.
Економија / Наслови ПОГЛЕДАЈТЕ ТАБЕЛУ, На овим МЕСТИМА су у Војводини откривене термалне воде; ЕВО ШТА то може да значи за НАШУ ПРИВРЕДУ
Који би били бенефити од геотермалних вода којима је Војводина богата, можемо само да претпоставимо. По питању искоришћавања геотермалних извора Војводина би се могла угледати на Мађарску која је то јако добро искористила, знајући да је геотермална енергија обновљиви извор енергије, јер се топлота непрекидно производи унутар Земље.
EUR/RSD 117.2043
Најновије вести