Економија - Наслови

Економија / Наслови Утростручена динарска штедња у банкама од 2012.
БЕОГРАД: Динарска штедња у банкама у Србији је од 2012. утростучена, кажу у Народној банци Србије и наводе да је у 2018. она повећана за две милијарде динара и достигла је рекордних око 51,5 милијарди динара.  
Економија / Наслови Због крађе струје 300 домаћина отишло у затвор
По свему судећи, у Србији крађа електричне енергије није реткост јер је прошле године због тога 300 људи завршило је у затвору.
Економија / Наслови Софтвер лови намештене тендере
– Намештене или лажиране понуде при јавним набавкама спадају међу најтеже повреде конкуренције – изјавио је председник Комисије за заштиту конкуренције Милоје Обрадовић на Првом форуму јавних набавки, на којем је представио нове алате у борби против намештених тендера. – Та повреда може имати различите форме, али увек се своди на један исти исход: понуђачи, који су међусобно конкуренти у конкретном поступку јавне набавке, унапред су договорили који од њих ће победити на тендеру, по којој цени и под којим условима.
Економија / Наслови Костић: Не одустајем од Горењске банке, гледам и ка туризму
ЉУБЉАНА: Српски бизнисмен Миодраг Костић каже да остаје при плану да преузме словеначку Горењску банку преко своје АИК банке, али истиче и да тражи прилике у туристичком сектору, у који је већ ушао с инвестицијама у хотел Кампински Палас (Кампински Палаце) у Порторожу и у приморски аеродром.
Економија / Наслови Ко кочи укидање роминга - тржиште, мобилни оператори...?
БЕОГРАД: На самиту лидера Западног Балкана и Европске уније у Софији прошле недеље договорено је да се у наредном периоду цена преноса података у ромингу између земаља Западног Балкана и ЕУ изједначи, али није постигнут договор о цени разговора и слања СМС порука нити је договорен износ који би у наредном периоду оператори за роминг услуге наплаћивали приликом боравка наших грађана у Унији.
Економија / Наслови Ускоро дозвола за извоз јаја и пилетине у ЕУ
БЕОГРАД: Србија би ускоро могла да добије "зелено светло" за извоз јаја и пилећег меса у Европску унију, јер смо усвојили прописе о праћењу салмонеле код животиња, што би могло да одблокира наш извоз на европско тржиште, пише сутрашња Политика.
Економија / Наслови Динар јача у понедељак, курс 118,1654
БЕОГРАД: Динар ће у понедељак, 28. маја, бити јачи према евру за 0,1 одсто него данас и званични средњи курс ће износити 118,1654 динара за евро, објавила је Народна банка Србије. 
Економија / Наслови Нови закон „тера“ прање новца из продаје кућа и станова
НОВИ САД: Закон о промету непокретности ускоро ће бити промењен да би се у потпуности спровео Закон о спречавању прања новца и финансирању тероризма, који је ступио на снагу 1. априла ове године.
Економија / Наслови Око 60 одсто малих и средњих предузећа нема дигиталну стратегију
НОВИ САД: Дигитализација је начин и шанса да земље у развоју унапреде стандард и квалитет живота својих грађана. Дигитална трансформација мења начин пословања, подиже ефикасност и креира нову, додатну вредност у свим областима живота и рада, рекла је пре неколико дана српска премијерка Ана Брнабић.
Економија / Наслови Наставак штрајка у Застава оружје
БЕОГРАД/КРАГУЈЕВАЦ: Штрајкачки одбор Синдикалне организације Застава оружје је вечерас једногласно донео одлуку да се штрајк настави и сутра целодневном обуставом рада у I, II и III смени, наведено је у саопштењу одбора.
Економија / Наслови Курс динара у петак 118,2327
БЕОГРАД: Динар ће сутра вредети према евру приближно исто као данас и званични средњи курс ће износити 118,2327 динара за евро, објавила је Народна банка Србије. 
Економија / Наслови Потписани колективни уговори за 11.228 радника железнице
БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас колективне уговоре са синдикатима и пословодством четири железничка предузећа који ће, како је саопштено, омогућити боље услове рада за 11.228 запослених на железници.
Економија / Наслови Антић: Гаспромњефт заинтересован за Петрохемију
САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Гаспромњефт и НИС су заинтересовани за Петрохемију и у наредном периоду биће интензивирани разговори са руском страном, изјавио је данас министар енергетике Србије Александар Антић након састанка у Санкт Петербургу са представницима Гаспрома и Гаспромњефта.
Економија / Наслови За неколико недеља уговор за трећи део пруге БГД-Будимпешта
БЕОГРАД: Договор са кинеском страном о изградњи треће деонице пруге Београд-Будимпешта је постигнут, а кроз неколико недеља очекује се и званично потписивање уговора, изјавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Вулин: Нема попуштања пред захтевима оружара
БЕОГРАД: Нема попустања пред захтевима оружара који штрајкују, изјавио је министар одбране Александар Вулин и додао да синдикат не може да мења руководство и да Застава оружје не може бити изузета из закона.
Економија / Наслови Синдикати све мањи: Радничка солидарност само у државним фирмама
НОВИ САД: Слободно би се могло рећи да у Србији синдикалних организација не мањка јер тешко да се могу побројати сви синикати који постоје.
Економија / Наслови Курс динара у четвртак 118,2202
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара износиће сутра 118,2202 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије. 
Економија / Наслови Обрадовић: Нови алати у борби против намештених тендера
БЕОГРАД: „Намештене или лажиране понуде при јавним набавкама, спадају међу најтеже повреде конкуренције, изјавио је данас председник Комисије за заштиту конкуренције Милоје Обрадовић на Првом форуму јавних набавки, на ком је представио нове алате у борби против намештених тендера.
Економија / Наслови Србија карго купује осам локомотива од Сименса за 32 милона евра
БЕОГРАД: Предузеће "Србија карго" купиће осам Вектрон  вишесистемских локомотива од компаније Сименнс у вредности 32 милиона евра.
Економија / Наслови Михајловић: Градићемо нове луке, Арапи заинтересовани за Нови Сад
БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је у Београду с председником компаније Dubai Port World, султаном Ахмедом Бин Сулајем, потписала Меморандум о разумевању и сарадњи на пројектима развоја речних лука између Владе Србије и те фирме из УАЕ.
EUR/RSD 118.2327
Најновије вести