Економија - Наслови

Економија / Наслови Ер Србија запошљава, тражи кабинско особље
БЕОГРАД: Национална авио компанија "Ер Србија" расписала је конкурс за пријем нових чланова кабинске посаде који ће бити отворен до 31. јануара 2020. године.
Економија / Наслови Дански Кентаур отвара производни погон у Врању
БЕОГРАД: Водећи дански произвођач професионалне гардеробе за услужне и здравствене делатности отвара 24. октобра у Врању свој први производни погон у Србији.
Економија / Наслови Добит има 390 државних фирми, а губитак 135
У извештају у економским целинама у Србији у 2018. години Агенција за привредне регистре посебно је обрадила финансијске перформансе јавних предузећа, уз напомену да су она дала запажен допринос кретању домаће привреде.
Економија / Наслови Источни крак Коридора 10 биће пуштен за саобраћај 9. новембрa
БЕОГРАД: Сви грађевински радови на Источном краку коридора 10 биће готови до 31. октобра, а за саобраћај ће ова деоница бити пуштена 9. новембра, најавила је данас министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Економија / Наслови У фирмама пред банкротом стрепи око 3.000 радника
На крају прошле године у поступку стечаја и ликвидације у Србији је било 6.891 предузеће с 2.990 радника.
Економија / Наслови Потписан уговор, немачки Бросе отвориће 1.100 радних места у Панчеву
БЕОГРАД: Министар привреде Горан Кнежевић потписао је, у присуству председника Александра Вучића, уговор за инвестицију немачке компаније Бросе, вредну више од 180 милиона евра, којом је планирано отварање 1.100 радних места у Панчеву.
Економија / Наслови Потписана два споразума о сарадњи са немачким фирмама
БЕОГРАД:  Делегације влада Србије и Немачке потписале су вечерас два билатерална споразума о сарадњи у области привреде и образовања, у присуству председника Србије Александра Вучића и министра за привреду и енергетику Немачке Петера Алтмајера.
Економија / Наслови Ер Србија дочекала и наградила 15-милионитог путника
БЕОГРАД: "Ер Србија" је данас, само четири дана пре обележавања шестог рођендана, прославила још један историјски тренутак и пожелела добродошлицу свом јубиларном 15-милионитом путнику.
Економија / Наслови Какви ће бити ефекти новог закона о порезу на ИТ заједницу?
БЕОГРАД: Ефекти најављених измена Закона о порезу на доходак грађана на ИТ заједницу биће различити за велике компаније, људе који самостално обављају делатност и за предузетнике који имају своје радње или друштва са ограниченом одговорношћу, кажу у Друштву за информатику Србије.
Економија / Наслови Кина нуди бесцаринску квоту за увоз 10 млн тона соје из САД
ПЕКИНГ/СИНГАПУР: Кина је понудила главним кинеским и страним компанијама за прераду соје бесцаринску квоту од 10 милиона тона за увоз ове житарице из Сједињених Америчких Држава, извештава Ројтерс позивајући се на два неименована извора.
Економија / Наслови Фолксваген: Не тражимо алтернативне локације за нову фабрику
ФРАНКФУРТ: "Фолксваген" не тражи алтернативне локације за изградњу нове фабрике аутомобила у Турској, изјавио је шеф производње немачке фабрике аутомобила Андреас Тостман.
Економија / Наслови Компанија Мисбел купила имовину ПИК Алексинца у стечају
АЛЕКСИНАЦ: Компанија Мисбел из Земуна за 24,4 милиона динара купила је имовину ПИК Алексинац у стечају, објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.
Економија / Наслови CarGo тражи ослобађање возача- најавио кривичне пријаве
БЕОГРАД:  Представници удружења превозника CarGo апеловали су на тужиоца да пусте из затвора возача који је синоћ "ухапшен без икаквог разлога", јер, како су нагласили, није он организовао грађане да су супротставе заплени возила него су се грађани спонтано окупили.
Економија / Наслови Траже се зидари, фризерке, армирачи, столари...
БЕОГРАД: На евиденцији Националне службе за запошљавање (НСЗ) од укупног броја незапослених налази се и 154.024 лица с првим степеном стручне спреме, од којих 92.023 нема никаквог радног искуства, односно никада нису радили.
Економија / Наслови ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ У Србији за машином и у клупи 5.100 ученика
У Србији је 5.100 ученика укључено у дуални систем образовања и веома је важно искористити све шансе које тај систем пружа, речено је у Привредној комори Србије на конференцији “Дуално образовање - Искуства немачких компанија у Србији”.
Економија / Наслови Електричним аутомобилима субвенције, а оружју мањи намет
Влада Србије усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара, којим се од првог дана наредне године уводе субвенције за власнике хибридних и електричних возила.
Економија / Наслови Вредност пројеката ЈПП у Србији око 2,5 милијарди евра
БЕОГРАД: Вредност 134 одобрена пројекта у области јавно-приватног партнерства (ЈПП) у Србији износи више од 2,5 милијарде евра, изјавио је државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.
Економија / Наслови Адвокати и остали паушалци мораће да плаћају веће порезе
Опорезивање паушалних обвезника код нас је већ дуже прилично проблематично.
Економија / Наслови Михајловић у Н.Вароши: Чувајте Златар, да не буде као Златибор
Михајловићева је рекла да су за четири године у рехабилитацију путне инфраструктуре у Златиборском округу уложене 3,2 милијарде динара, те да ће у овој и наредној години у одржавање друмске инфраструктуре у Новој Вароши бити уложено близу једне милијарде динара.
Економија / Наслови Убедљиво највећи раст извоза ИКТ услуга
БЕОГРАД: Извоз информационо-комуникационих услуга (ИКТ) из Србије бележи константан и стабилан раст са тенденцијом даљег повећања и за осам месеци ове годне достигао је 913 милиона евра, што је дупло више него у истом периоду 2016. године и чак 26,4 одсто у поређењу са претходном годином, саопштила је данас Влада Србије.
EUR/RSD 117.6147
Најновије вести