Економија - Наслови

Економија / Наслови Чадеж: Привредна сарадња с Албанијом може да промени регион
ТИРАНА: Привредна сарадња Србије и Албаније доживеће прави бум у наредних пет година, изјавио је синоћ у Тирани председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.
Економија / Наслови И приватници ће моћи да снабдевају водом градове
НОВИ САД: Уколико посланици Скупштине Србије прихвате Предлог закона о допуни Закона о комуналним делатностима, и приватници у Србији ће моћи да обављају делатности као што су снабдевање водом или градски и приградски превоз, али под контролом јавних комуналних предузећа.
Економија / Наслови Намет на плате нижи 0,75%: Буџет за 2019. је развојни
БЕОГРАД: Буџет за следећу годину биће развојни и утицаће на повећање стандарда грађана, каже за Танјуг министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови Мала и средња предузећа лакше и повољније до кредита
БЕОГРАД: Представници Европског инвестиционог фонда, који је део ЕИБ Групе и пет банака у Србији, потписали су данас уговор о помоћи у финансирању малих и средњих предузећа.
Економија / Наслови Оглашена продаја Гоше, почетна цена 335 милиона динара
БЕОГРАД: Стечајни управник огласио је продају фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке.
Економија / Наслови ПКС: Сајам етно хране и пића од 21. до 24. новембра
БЕОГРАД: Сајам етно хране и пића, највећа и најстарија смотра произвођача традиционалних прехрамбених производа, биће одржан 13. пут заредом на Београдском сајму  од 21. до 24. новембра.
Економија / Наслови Е-револуција у Србији: На интернет „ради” 72,9 одсто домаћинстава
НОВИ САД: У Србији 72,9 одсто домаћинстава има интернет прикључак, четири одсто више него лане, док готово свако предузеће у земљи користи у свом раду рачунар, речено је на скупу поводом обележавања Дана информатичара Србије.
Економија / Наслови У играма на срећу 355 милиона евра – колико је прљавих?
НОВИ САД: По подацима Пореске полиције, у првих десет месеци ове године откривене су 153 „перачке” и „фантом” фирме, што је 41,67 одсто више него лане.
Економија / Наслови Мађарски банкари шире пословање у Србији
НОВИ САД: Добри политички односи увек су утирали пут и таквој економској сарадњи. Србија и Мађарска нису изузетак.
Економија / Наслови „Хлеб” иде за 550 милиона динара
НОВИ САД: Након решења стечајног судије Привредног суда у Новом Саду о банкротству, донетог 30. октобра 2017. године и сагласности Одбора поверилаца од 25. октобра ове године, стечајни управник АД „Хлеб” за производњу хлеба, пецива, трговину и угостиљство у Новом Саду огласио је продају најзначајније имовине тог предузећа као правног лица прикупљањем јавних понуда.
Економија / Наслови Путин и Ердоган означили завршетак морског дела Турског ток
ИСТАНБУЛ: Председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, из Истанбула учествују путем теле-конференције на церемонији завршетка изградње дела гасовода "Турски ток“ испод Црног мора.
Економија / Наслови Министар Антић у Истанбулу због Турског тока
ИСТАНБУЛ: Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић разговарао је данас у Истанбулу, где присуствује обележавању завршетка морске деонице пројекта изградње гасовода Турски ток, с турским министром енергетике и природних ресурса Фаитом Донмезом о сарадњи две земље.
Економија / Наслови До септембра 603 притужбе на рад на банака, више него 2017.
БЕОГРАД: Од јануара до септембра 2018. године Народна банка Србије примила је 603 притужбе на рад банака, што је за 8,45 одсто више него у истом периоду прошле године, објављено је на сајту Централне банке.
Економија / Наслови На зимовању мора додатно да се осигура скијање
Домаћи туристи радо путују и одлазе на зимовање, а продаја аранжмана за зиму већ одавно је почела.
Економија / Наслови Због монопола, фирме кажњене с 3,6 милиона евра
НОВИ САД: За успешно и квалитетно пословање изузетно је важно да тржиште буде конкурентно јер то подстиче његов развој. Наравно, осим оних који на тржишту послују поштујући сва правила, има и оних који покушавају да их заобиђу.
Економија / Наслови Укидање пореза за незапослене: Газдама остаје 11,9 милијарди
НОВИ САД: Укидање доприноса за незапосленост на терет послодавца од 0,75 одсто од 2019. године донеће годишње уштеде послодавцима од 11,9 милијарди динара, процењује Унија послодаваца Србије.
Економија / Наслови Грађани контролишу рад дигиталне скупштине
Новом Стратегијом сарадње, која прати приоритете Владе Србије на националном и локалном нивоу, Влада Швајцарске определила је 95 милиона евра, што је за 10 посто више у односу на претходни четворогодишњи стратешки период 2013-2017. 
Економија / Наслови Луда времена упропастише фабрике и металце
Када човек данас слуша Милорада Чегара, фришког пензионера са двогодишњим стажом у трећем добу, и сам се присећа како је, поред НАТО бомбардовања, пропадала српска привреда, посебно индустрија, а још прецизније – металски комплекс у Србији.
Економија / Наслови Пуштена у рад нова црпна станица Кула
Председник Покрајинске владе Игор Мировић пустио је данас у рад црпну станицу Кула, регионални подсистем за наводњавање "Кула - Мали Иђош".
Економија / Наслови Већу штету наши возачи праве по ЕУ него по Србији
Протекле две недеље повећане су цене техничког прегледа возила и тренутно се крећу од 4.800 до 6.000 динара. Као један од разлога за повећање цене техничког прегледа наведена је смањена провизија од продаја полиса ауто-осигурања на пет одсто.
EUR/RSD 118.2777
Најновије вести