Економија - Наслови

Економија / Наслови У Влади потписан Споразум радника Поште и Владе Србије
БЕОГРАД:  У Влади Србије данас је потписан споразум између представника радника Поште, руководства овог преџећа и владе, којим се изашло у сусрет запосленима за повећање плата и створени услови за преклид штрајка.
Економија / Наслови Михајловић: Поносна сам на пројекте Руских железница у Србији
БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је данас да је поносна на све пројекте Руских железница у Србији, наводећи да је реч о једној од највећих светских компанија.
Економија / Наслови У јавним зградама могуће уштедети 50 одсто енергије
НОВИ САД: После четири године завршен је појекат Немачко-српске развојне сарадње „Енергетска ефикасност у јавним зградама“, који је реализован уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.
Економија / Наслови СТО: У 2019. уведено преко 100 нових трговинских баријера
ЖЕНЕВА: Земље широм света увеле су до средине октобра ове године више од 100 нових трговинских ограничења на робу и услуге у вредности око 747 милијарди долара, што је највиши ниво у 12 месеци од 2012. године, објавила је Светска трговинска организација (СТО).
Економија / Наслови Ер Србија додаје два авиона у флоту
БЕОГРАД: Ер Србија планира да повећа своју флоту за још два авиона у 2020. години, тако да ће се укупни капацитет компаније увећати за 12 одсто током првог квартала 2021.
Економија / Наслови Бугарски експерт: Нема довољно гаса из Турског тока за Србију
МОСКВА: „Мало је вероватно да ће количине гаса које ће у Србију и Мађарску бити испоручиване цевоводом „Турски ток“ бити довољне, изјавио је бугарски стручњак за енергетику Христо Казанџијев.
Економија / Наслови БУГАРИ ОБЕЋАЛИ: Гас из Турског тока 31. маја 2020.
СОФИЈА: Амбасадор Русије у Бугарској Анатолиј Макаров изјавио је да му је бугарски премијер Бојко Борисов обећао да ће руски гас из Бугарске у Србију, гасоводом „Турски ток“, кренути 31. маја 2020. године.
Економија / Наслови НБС купила још 25 милиона евра, курс динара у петак 117,5248
БЕОГРАД: Народна банка Србије купила је још 25 милиона евра на међубанкарском девизном тржишту, и званични средњи курс динара износиће сутра 117,5248 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је НБС.
Економија / Наслови Репрограм дуга или принудна наплата за највеће пореске дужнике?
БЕОГРАД: Пореска управа објавила је спискове највећих пореских дужника у Србији, чији се дугови мере милијардама, а стручњаци за пореску политику сматрају да би једно од решења могло да буде у новом репрограму којим би се отписао већи део камате и продужио период отплате, али да се онда "подвуче црта" и да се сваког првог у месецу по принципу принудне наплате види колико има ликвидних фирми.
Економија / Наслови Интеза прва страна банка на тржишту кине
МИЛАНО: Интеза Санпаоло је, после добијања дозволе кинеских власти, постала прва страна банка која ће понудити услуге управљања имовином у Кини, путем ћерке компаније ЈИ ЦАИ.
Економија / Наслови Маркетинг приходовао 400 милиона евра
НОВИ САД: Пословни приход индустрије маркетинга која послује у Србији у 2018. години износио је 48,2 милијарди динара, док је нето добит била 2,5 милијарде, наводи се у истраживању „Маркетинг мреже”.
Економија / Наслови Шошкићу и Дракулићу повеље Савез економиста Србије
БЕОГРАД: Савез економиста Србије доделио је повеље за изузетност у области економске теорије и пословне економије истакнутим појединцима и награде најбољим студентима економских факултета у Србији.
Економија / Наслови Влаховић: Копаоник бизнис форум од 1. до 4. марта
БЕОГРАД: Председник Савеза економиста Србије Александар Влаховић најавио је да ће предстојећи Копаоник бизнис форум бити одржан од 1. до 4. марта следеће године и додао да ће на њему учествовати и стручњаци из иностранства.
Економија / Наслови Ауто-скандал: Форд користио мењаче знајући за њихов дефект
ДЕТРОИТ: У компанији "Форд" су сви знали за проблем са мењачима уграђиваним у аутомобиле "фиеста" и "фокус" - од инжењерског и сектора за развој производа па до одељења за истраживање, дизајн и производњу, тврди седам садашњих и бивших запослених који су радили на развоју тих модела, пише "УСА Тудеј".
Економија / Наслови Хрватска остаје без инвестиције од 500 милиона долара
ЗАГРЕБ: Блекард Глобал, међународна фирма која је у прошлости заслужна за преко две милијарде улагања у некретнинске пројекте широм света, саопштила је да са жаљењем мора да констатује како за сада одустаје од улагања у пројекат који је требало да буде реализован на хрватском острву Пашман.
Економија / Наслови НБС купила 15 милиона евра, курс динара у четвртак 117,5311
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара износиће сутра 117,5311 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Објављена листа највећих дужника, Мера инвест дугује милијарду
БЕОГРАД: Пореска управа објавила је листу 100 највећих дужника, а на врху листе је предузеће Мера инвест из Београда које дугује 1,084 милијарди динара у власништву Марка Мишковића.
Економија / Наслови Девизне резерве Србије 13,46 млрд евра на крају новембра
БЕОГРАД: Бруто девизне резерве Народне банке Србије износиле су на крају новембра ове године 13,46 милијарди евра, што је на приближно истом нивоу као претходног месеца, саопштила је НБС.
Економија / Наслови Око 100.000 радника на лизинг више неће бити најамници
НОВИ САД: Процењује се да у Србији посредством агенција за запошљавање сваког дана на посао одлази око 100.000 радника.
Економија / Наслови НАЛЕД: Укинуте пореске пријаве - уштеда 6,5 милиона евра
БЕОГРАД: Од 1. јануара странке пореску пријаву о промету непокретности и наслеђивању спроведеном код јавног бележника неће подносити самостално и лично пореским органима него ће то аутоматски радити нотари, чиме ће се годишње уштедети око 6,5 милиона евра.
EUR/RSD 117.5248
Најновије вести