Економија - Наслови

Економија / Наслови Путниковић: Трансформација ЕПС-а у АД не значи и приватизацију
БЕОГРАД: Уредница портала Енергија Балкана Јелица Путниковић изјавила је да трансформација ЕПС-а у акционарско друштво не значи и приватизацију, као и да је циљ реформе енегретских предузећа да економски послују.
Економија / Наслови Око 70 одсто инфлације у Србији последица раста цене хране и енергената
Инфлација у Србији је у највећој мери вођена глобалним трошковним притисцима, кажу у Народној банци Србије и наводе да то потврђују подаци да је константно између 67 и 70 одсто међугодишње инфлације у нашој земљи, у 2022. и од почетка године, било последица раста цена хране и енергената.
Економија / Наслови Индекси у плусу, дневни промет Берзе 11,1 милиона динара
Раст Belex 15 индекса од 0,48 посто и Belex Лајна од 0,10 процената те укупан промет од 11,1 милиона динара најбитнији су подаци о данашњем раду Београдске берзе.
Економија / Наслови Политико: Велике количине руске нафте заобилазно и даље стижу у Европу
БРИСЕЛ: Зависност ЕУ од руске нафте и гаса је прошлост, тврди председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, али украјински званичници и пословни људи из енергетике сматрају да се велике количине руских енергената, посебно нафте, и даље сливају у Европу, чиме се финансира ратна машинерија руског председника Владимира Путина.
Економија / Наслови Опредељено 490 милиона динара за реализацију 40 пројеката општина и градова
БЕОГРАД: Министарство за државну управу и локалну самоуправу са 490 милиона динара подржаће 40 пројеката градова и општина на плану економског развоја, брже дигитализације, културе, туризма и спорта, те смањење ризика од климатских промена.
Економија / Наслови На Сајму аутомобила у Београду Пореска затворила више штандова
БЕОГРАД: Пореска управа затворила је више штандова на Сајму аутомобила и Сајму мотоцикала "Мотопешн", на Београдском сајму, због неевидентирања промета.
Економија / Наслови Нови хит за издавање у Србији: Соба на дан, цена око 20 евра
БЕОГРАД: У огласима за издавање станова у Србији, а посебно у Београду који предњачи по ценама, пажњу привлачи један, веома специфичан.
Економија / Наслови Америчка централна банка подигла каматне стопе за 0,25 одсто
ВАШИНГТОН: Америчка централна банка (ФЕД) подигла је каматне стопе за 0,25 одсто.
Економија / Наслови Узелац: Кредити скупљи због борбе са инфлацијом
Реакција пословних банака на турбулента дешавања у банкарском сектору и борба са високом инфлацијом помрсили су рачуне многима, а грађанима су поскупели кредити, изјавио је данас уредник портала "Каматица" Душан Узелац.
Економија / Наслови Сијарто: Безбедно снабдевање Мађарске природним гасом без руских извора је немогуће
ТРЕБИЊЕ: Безбедно снабдевање Мађарске природним гасом без руских извора је данас немогуће, рекао је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто на панелу енергетска стабилност и енергетска независност у региону у оквиру Самита енергетике "СЕТ Требиње 2023".
Економија / Наслови Мали се састао са инвеститорима из Европе и САД заинтересованим за улагања
БЕОГРАД: Потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали састао се данас у Палати Србија са представницима Банк оф Америка и више од 10 инвеститора из Европе и Сједињених Америчких Држава, који су заинтересовани за улагање у Србију и регион.
Економија / Наслови Стелантис у Словачкој отпушта мање од 360 особа
БРАТИСЛАВА: Фабрика аутомобила Стелантис у словачком граду Трнава отпустиће око 360 запослених због преласка на производњу електричних аутомобила.
Економија / Наслови Поскупљење, повећања плата и количина гаса у ребалансу Србијагаса
НОВИ САД: Надзорни одбор усвојио је предлог ребаланса програма пословања Србијагаса којим су повећане укупне набавке гаса, убачена пројекција повећаних цена за 10 процената и повећање плата за шест посто.
Економија / Наслови Лагард: Увећане каматне стопе ЕЦБ тек почињу да утичу да економију
ФРАНКФУРТ: Увећане каматне  стопе Европске централне банке (ЕЦБ) тек почињу да утичу на економију и њихов ефекат би могао да се појача услед превирања у банкарском сектору, изјавила је данас председница ЕЦБ Кристин Лагард.
Економија / Наслови Безбедност у саобраћају као значајан елемент одрживе мобилности и ЕСГ стандарда
Као Генерални спонзор 55. Међународног салона аутомобила се и 15. Међународног сајма мотоцикала, квадова, скутера и опреме „Motopassion“ који ће бити одржани од 22. до 28. марта, компанија ДДОР осигурање представиће се као лидер на тржишту у улагању у безбедност у саобраћају у протеклом периоду.
Економија / Наслови ММФ: Споразум с Украјином о финансијском пакету од 15,6 млрд долара
ВАШИНГТОН: Међународни монетарни фонд (ММФ) је саопштио да је са Украјином постигнут споразум о четворогодишњем финансијском пакету вредном око 15,6 милијарди долара.
Економија / Наслови У фебруару потрошено пет одсто мање струје него у истом месецу 2022.
БЕОГРАД: У фебруару је ‪1.139.558‬ домаћинстава, или 36,18 одсто њих, смањило потрошњу електричне енергије, што је преко пет одсто у односу на исти месец претходне године, и на тај начин стекла су право на попуст за рационалну потрошњу електричне енергије.
Економија / Наслови Беговић: Од Развојне банке Савета Европе за БИО4 200 милиона евра
БЕОГРАД: Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић изјавила је данас да ће изградња научно-технолошког центра БИО4 кампус почети крајем ове године и да је процена да ће изградња прве фазе коштати 300 милиона евра.
Економија / Наслови Ђедовић: Нове субвенције за енергетску ефикасност обухватиће и до 100.000 домаћинстава
БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић рекла је данас да се планира нови јавни позив за субвенције грађанима како би им станови и куће били енергетски ефикасни и изразила задовољство што су грађани и у фебруару штедели електричну енергију. 
Економија / Наслови Хабек сматра да немачка привреда није угрожена
БЕРЛИН: Економска криза не прети немачкој привреди, изјавио је министар привреде Роберт Хабек, који сматра да немачка економија није угрожена недавним догађајима који су погодили банке Креди Свис и Силицијумска долина.
EUR/RSD 117.3343
Најновије вести