Економија - Наслови

Економија / Наслови Тартуфи из Србије завршавају на црном тржишту
Не­ко­ли­ко бе­лих тар­ту­фа укуп­не те­жи­не од око 850 гра­ма про­да­то је про­шле не­де­ље за 75.000 евра на тра­ди­ци­о­нал­ној аук­циј­ској про­да­ји у Ал­би, на се­ве­ру Ита­ли­је. Тар­ту­фе је пу­тем са­те­лит­ске ве­зе ку­пио пред­у­зет­ник из Хонг­кон­га.
Економија / Наслови Котрљање равницом: Зоран Момчиловић из Чонопље узгаја коров и прави метле
Три врсте метли прави Зоран Момчиловић из Чонопља - од сирка, корова и прућа брезе; у свом пољопривредном газдинству производи већину сировина, а уверен је да уз скромна улагања и разумевање државе, метле од природних материјала могу бити још успешнији и стабилнији бизнис.
Економија / Наслови Србији не мањка инвеститора, недостају скупљи производи
Извоз робе и услуга у Србији данас достиже више од половине вредности БДП док је пре осам година – 2009. чинио само 26,8 процената годишње вредности свега остареног.
Економија / Наслови Гаспром: Србији испоручено гаса као у читавој 2016. години
МОСКВА: Потенцијални корисници гасовода Турски ток, чија је изградњу у току, значајно су повећали тражњу за природним гасом из Русије од почетка ове године до 15. новембра, а испоруке гаса Србији су достигле ниво као и у целокупној 2016. години, саопштио је данас руски Гаспром.
Економија / Наслови Сваки четврти радник плату добија на црно
Истраживање које је представио  НАЛЕД и Немачка развојна сарадња (ГИЗ) , а спровео Ипсос стратеyик маркетинг, показује да више од четвртине радника у Србији прима целу или део зараде на руке, док би 33 одсто њих пријавило послодавца да раде на црно.
Економија / Наслови Србија уводи штедне обвезнице за грађане, камата и до 6,25%
БЕОГРАД: Србија уводи нови тип државних хартија од вредности - динарске и евро штедне обвезнице за грађане, на које ће камата, у зависности од рока доспећа и валуте у којој су деноминоване, бити у распону од 1,0 до 6,25 одсто.
Економија / Наслови Михајловић: Градња Фрушкогорског коридора почиње 2018.
БЕОГРАД: „Израда пројектне документације за Фрушкогорски коридор је при крају и планирано је да радови почну идуће године, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић током разговора с амбасадором Мађарске у Србији Атилом Пинтером.
Економија / Наслови Фабрику акумулатора жели и моћни амерички Exide
СОМБОР: Након још једне у низу незадовољавајуће понуде швајцарске фирме „Батагон“ упућене одбору поверилаца Фабрике акумулатора у Сомбору, у трку за овом некада високопрофитабилном фабриком чији су препознатљиви бренд били акумулатори „Black horse“, а уништеном пословањем у оквиру Концерна „Фармаком“ шабачког бизнисмена Мирослава Богићевића, укључио се и амерчки гигант у производњи батерија „Exide“.
Photo
Економија / Наслови Немци и Арапи заинтересовани за Луку Нови Сад
НОВИ САД: Лука Нови Сад претоварила је од јануара до сада око 630.000 тона робе што је за око 250.000 тона мање него лане у исто време.
Економија / Наслови Киф: Желимо јаче билатралне односе са Србијом
БОР: Делегација Амбасаде Велике Британије у Србији предвођена амбасадором Денисом Кифом посетила је данас Рударско-топионичарски басен Бор, где је у разговору са менаџментом те компаније истакао жељу његове земље за јачим билатералним односима са Србијом, пре свега на пољу економске сарадње.
Економија / Наслови Отворен стечајни поступак за "Гошу"
БЕОГРАД: Стечајни поступак за фабрику шинских возила "Гоша" отворен је данас, а стечај је покренула земунска фирма "АА Капитал Консалтинг 2017", због потраживања 400.000 евра, сазнаје РТС.
Економија / Наслови Шестовић: Опоравак домаће потрошње у 2018. години
БЕОГРАД: „Светска банка очекује да ће у 2018. години доћи до опоравка домаће потрошње, која ће, подржана растом зарада у приватном сектору, пружити главни подстицај привредном расту Србије у наредним годинама, изјавио је данас виши економиста Светске банке у Београду Лазар Шестовић.
Економија / Наслови Михајловић: Министарству 1,5 милијарди динара више у буџету
БЕОГРАД: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће у 2018, ако се изузму програмски зајмови, имати већи буџет за милијарду и по динара, изјавила је данас потпредседница владе и министарка Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Ндегва: Јак раст у ЕУ погодује изгледима за раст БДП Србије
БЕОГРАД: Снажан привредни раст Европске уније ће помоћи изгледима раста бруто домаћег производа Србије, а позитивно утиче и на привредну експанзију остатку региона Западног Балкана, изјавио је данас шеф канцеларије Светске банке у Србији, Стивен Ндегва.
Економија / Наслови Светска банка: Већа запосленост у Србији, раст БДП-а 2,0%
БЕОГРАД: Економски раст у Србији, као највећој привреди на Западном Балкану, према очекивањима би у 2017. години требало да успори на 2,0 процента услед оштре зиме која је погодила секторе пољопривреде и грађевинарства, саопштила је данас Светска банка.
Економија / Наслови Возови барском пругом поново иду 100 км на сат
ВАЉЕВО:  Завршени су радови на модернизацији дела барске пруге од Ресника до Ваљева у дужини од 77,6 километара и том пругом се данас провозала потпредседница владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић са представницима Руских железница.
Економија / Наслови Ивковић: Стране директне инвестиције порасле 12,6 одсто 
БЕОГРАД: „Нето прилив страних директних инвестиција је у досадашњем делу године порастао за 12,6 одсто у односу на исти период 2016, што ће више него у пуној мери покрити дефицит текућег рачуна, који ће према процени НБС, износити 4,6 одсто бруто домаћег производа (БДП), изјавила је Ана Ивковић, генерални директор Директората за економска истраживања и статистику у НБС.
Економија / Наслови Табаковић: Премија ризика земље на историјски ниском нивоу
БЕОГРАД: Премија ризика Србије пала је ове године на историјски низак ниво, и од августа се креће на нивоу од 122 базна поена, што за земљу значи могућност коришћења домаћих и екстерних извора финансирања по најповољнијим условима, изјавила је данас гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.
Економија / Наслови Возови барском пругом поново могу да иду 100 км на сат
ВАЉЕВО: Завршени су радови на модернизацији дела барске пруге од Ресника до Ваљева, у дужини од 77,6 км, а том деоницом данас се провозала потпредседница владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић са представницима Руских железница.
Економија / Наслови Зашто у Новом Саду има толико супермаркета?
Иако је куповна моћ грађана Србије веома мала, слободно се може рећи да се по броју продавница великих трговинских ланаца то не би могло рећи.
EUR/RSD 118.4779
Најновије вести