Економија - Наслови

Економија / Наслови Продаје се и зграда дипломатског представништва СФРЈ у Бону
НОВИ САД: Мада СФР Југославија одавно не постоји, њена имовина, расута широм света, још увек није подељена.
Економија / Наслови Има мање фирми без запослених, али боље зарађују
НОВИ САД: Лане је, показују подаци Агенције за привредне регистре, у Србији пословало 146.675 привредних друштава, а извештаје је доставило њих 105.596. Позитивно је пословало 60.566, а негативно 27.272. Позитивни трендови су се одразили на запосленост јер је број радника лане у односу на 2017. годину повећан за 50.120 те је у привредним друштвима било 1.311.227 запослених.
Економија / Наслови Вегапчић – укусни посни ћевапчић породице Богдановић
Ћевапи су специјалитет без ког се готово не може замислити роштиљ.
Економија / Наслови Млади у Србији не журе да напусте родитељски дом
Према пре неколико дана објављеним подацима Еуростата, у Европској унији у просеку 28,5 одсто младих људи живи са родитељима, а у Србији чак 59,4 одсто.
Економија / Наслови На снижењу касарне у Новом Саду, Иригу, Сомбору
НОВИ САД: Републичка дирекција за имовину огласила је продају 22 војна комплекса, од којих се неки продају већ неколико пута.
Економија / Наслови Српски дуг од 1.163 евра по глави најмањи у региону
Становници Србије најмање су спремни да подигну кредит од свих у региону.
Економија / Наслови Циљ руралног туризма је да гостима продамо своје производе
ВРЊАЧКА БАЊА: Привредна комора Србије и Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, организовали су панел дискусију посвећену развоју сеоског туризма у Србији с циљем укључивања младих предузетника у развој ове делатности и њихово удруживање.
Економија / Наслови ЕИБ: Грделица највећи пројекат у јавном сектору у Србији
БЕОГРАД: Европска инвестициона банка кључни је финансијер изградње Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, што је највећи ЕИБ-ов пројекат у јавном сектору у Србији од 1977. године, изјавила је шефица Регионалног представништва ЕИБ-а за Западни Балкан Дубравка Негре.
Економија / Наслови Весић: Београд највећи пољопривредни регион после Војводине
НОВИ САД: Београд је највећи пољопривредни регион у Србији после Војводине, изјавио је на Новосадском сајму заменик градоначелника Горан Весић и додао да ће ове године из градског буџета за пољопривреду зато бити издвојено 200 милиона динара.
Економија / Наслови Вредност биткоина нагло пала
ТОКИО: Цена биткоина пала је данас за више од 20 одсто након седам недеља снажног опоравка криптовалуте, током којег је у једном тренутку достигао 10-месечни максимум.
Економија / Наслови Привреда би смањење пореза и доприноса од 16 одсто
По најавама министра  Синише Малог, Министарство финансија планира да ове године додатно смањи фискално оптерећење рада јер држава разматра могућности да помогне стварању бољег пословног амбијента.
Економија / Наслови Ауто-индустрија се досељава у Панчево
Након покретања производње у немачкој компанији из области ауто-индустрије ЗФ у Панчеву, која се спрема за нова улагања од 60 милиона евра, градоначелник Панчева Саша Павлов најављује долазак још два инвеститора из Немачке крајем ове године и почетком наредне.
Економија / Наслови НБС: Похвале ЕУ адекватном вођењу монетарне политике у Србији
БЕОГРАД: Монетарна политика Народне банке Србије и у 2018. била је адекватно вођена и у складу са остваривањем циљане стопе инфлације, оцењено је данас у Бриселу на редовном годишњем састанку земаља чланица Европске уније, Западног Балкана и Турске, као и Европске комисије и Европске централне банке.
Економија / Наслови Брнабић: Србија још увек у трци за Фолксваген
БЕОГРАД: Србија још увек има шансе за долазак "Фолксвагена" и наставићемо да се боримо, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић.
Економија / Наслови Средњи курс динара у петак 117,9612
БЕОГРАД: Динар ће вредети у петак према евру приближно исто као данас и званични средњи курс износиће 117,9612 динара за евро, обавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Грађани све више имају поверења у дигитализацију
БЕОГРАД: Дигитализација је постала свакодневна тема у Србији, што раније није био случај и грађани имају све више поверења у њене предности захваљујћи чему смо почели да трчимо у корак с развијенијим и много напреднијим земљама света, изјавила је српска премијерка Ана Брнабић.
Економија / Наслови Мали: Србији шампион у економским реформама, идемо даље
БРИСЕЛ: Српски министар финансија Синиша Мали изјавио је, после разговора с комесаром за буџет и људске ресурсе ЕУ Гинтером Етингером у Бриселу, да је Србија добила подршку за наставак пута ка ЕУ и све похвале за учињене економске реформе и резултате.
Економија / Наслови Додељене награде потрошача "Мој избор"
БЕОГРАД: Награду потрошача "Мој избор", коју организује удружење "Моја Србија" добило је данас 16 произвођача и брендова.
Економија / Наслови Бизнис не може да чека политику, привредници у Лондону 18.6.
БЛЕД: Привреда региона не може да чека политику да решава проблеме који трају деценијама, па ће зато привредне коморе шест западнобалканских економија, у сарадњи са чувеним Financial Times-ом, 18. јуна у Лондону, први пут организовати представљање потенцијала Западног Балкана као јединствене инвестиционе дестинације глобалним инвеститорима, изјавио је данас на Бледу председник ПКС Марко Чазеж.
Економија / Наслови Алибаба не хаје за трговински спор, утростручио добит
ПЕКИНГ: Приходи компаније Алибаба, кинеског лидера у области е-трговине, надмашили су у првом тромесечју ове године процене аналитичара, указавши истовремено да су кинеско-амерички трговински спор и успоравање кинеске привреде имали незнатан утицај на крајњи пословни резултат компаније.
EUR/RSD 117.9612
Најновије вести