Економија - Савети за пољопривреднике

Економија / Савети за пољопривреднике И ВОЋЕ НА УДАРУ КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА Цветање у јануару, лети град и паклене врућине! Најугроженије БРЕСКВА и КАЈСИЈА, како ЗАШТИТИТИ РОД?
Двадесет степени у јануару и фебруару довело је воће у фазу пупољака што их чини веома осетљивим на мраз који прети упркос томе што је прогнозирано пролеће топлије од уобичајеног. 
Економија / Савети за пољопривреднике Да се засеје што више површина, цене добре шта год посејали
БЕОГРАД: „Помоћ земљама региона у пшеници не треба да брине јер у Србији има хране и за извоз, а решиће се и проблем око аномалије да се гориво сипа само у резевоаре трактора и пољопривредних машина”, поручио је данас саветник министра пољопривреде Горан Ђаковић.
Економија / Савети за пољопривреднике У мањим воћњацима прекречити стабла у бело за сваки случај
НОВИ САД: Претходни викенд обележиле су двоцифрене температуре, више примерене раном пролећу него максимуму зиме.
Економија / Савети за пољопривреднике Стигле прве саднице: Шта морате знати о сађењу воћа?
Иако се Михољско лето ове године попрлично одужило, а са њим и сушни период, то ипак неће много утицати на почетак јесење сезоне садње воћа.
Економија / Савети за пољопривреднике УПОЗОРЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА: Мразеви ће наштетити неким културама
БЕОГРАД: Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је данас агрометеоролошко упозорење да најављени приземни мразеви у периоду од 20. до 22. септембра у јутарњим часовима могу неповољно утицати на повртарске културе које се гаје на отвореном.
Економија / Савети за пољопривреднике Шта ако се афричка куга свиња појави и у Србији?
БЕОГРАД: Смањење популације дивљих свиња најважнија је мера у спречавању појаве заразне болести афричке куге кажу стручњаци и надлежни и напомењу да би нарочито мањи фармери требало да воде рачуна о биосигурносним мерама, односно подигну их на виши ниво.
Економија / Савети за пољопривреднике За преоравање уљане репице сачекати излазак из зиме
КАЊИЖА: Површине под уљаном репицом ове године су мање у односу на претходну и, по расположивим подацима, заузима око 35.000 хектара, што је у односу на претходну годину смањење између 5.000 и 10.000 хектара.
Економија / Савети за пољопривреднике Војвођански паори се вратили пшеници
За разлику од прошле године када су у ово време стручњаци упозоравали на лоше зимске прогнозе рода пшенице због касне сетве и мање укупне засејане површине, ове године је знатно другачија ситуација и најважнији усев на војвођанским њивама је тренутно у “солидној кондицији”.
Економија / Савети за пољопривреднике Недимовић: Новац, наука и млади пољопривредници пут за успех
ЧАЧАК: Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић данас је Чачку дао подршку младим пољопривредницима који су конкурисали за подстицајна средства у 2017.
Економија / Савети за пољопривреднике Принос или квалитет пшенице?
Сетва пшенице је на прагу. Сејањем НС сорти пшенице новосадског Института за ратарство и повртарство са сигурношћу се подиже општи ниво квалитета зрна пшенице.
Економија / Савети за пољопривреднике Сорте пшенице за све намене – НС семе
Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада познат је по понуди свих значајних ратарских и повртарских биљних култура које се гаје код нас,
Економија / Савети за пољопривреднике О чему све треба водити рачуна пре сетве
У складу са слоганом Института за ратарство и повртарство из Новог Сада: „Спремам се за сетву, сада одлучујем какав ће принос бити – јер на почетку свега је семе - НС семе“,
Економија / Савети за пољопривреднике Сетвена структура пшенице
Успешна производња пшенице зависи од низа фактора. Поред добре припреме земљишта и квалитетне сетве, веома је важан правилан избор сорте.
Економија / Савети за пољопривреднике Како одабрати најбољи сортимент пшенице
Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада спреман је, као никад до сада, за нову сезону, нову сетву пшенице – количином и квалитетом семена.
Економија / Савети за пољопривреднике НС СЕМЕ стрна жита 2016.
НС СЕМЕ стрна жита 2016.
Економија / Савети за пољопривреднике Савети за сетву пшенице у сезони 2016/2017.
Прави је моменат да приведемо крају радове за припрему сетве пшенице за нову производну годину, да се преиспитамо шта смо евентуално пропустили и да се подсетимо
Економија / Савети за пољопривреднике Сетва пшенице 2016.
Проф. др Мирослав Малешевић, стручњак новосадског Института из области производње пшенице, дао је конкретне, практичне савете уочи нове сетвене сезоне пшенице
Економија / Савети за пољопривреднике Штеточине уљане репице
У производњи уљане репице у већини региона у свету појавио се проблем од када је крајем 2013. године за третирање семена забрањена употреба инсектицида из групе неоникотиноида.
Економија / Савети за пољопривреднике Др Игор Балалић представља хибриде сунцокрета за успешну производњу.
Др Игор Балалић представља хибриде сунцокрета за успешну производњу.
Економија / Савети за пољопривреднике Радиша Радисављевић дели своје искуство о успешној производњи сунцокрета
Радиша Радисављевић, велики пољопривредни произвођач из Медвеђе, дели своје искуство о успешној производњи сунцокрета.
  • 1
  • 2
EUR/RSD 117.2043
Најновије вести