Економија - Новчаник

Економија / Новчаник На црно ради и преживљава 300.000 сезонаца
НОВИ САД: Сезонски рад у пољопривреди веома је распростањен у Србији јер се на њивама, у воћњацима, виноградима... ради онда када је и колико то потребно.
Економија / Новчаник Пећинчани први по платама у Војводини
НОВИ САД: Просечна бруто зарада исплаћена у априлу у Србији износи 68.246 динара, док је просечна нето зарада, без пореза и доприноса, прошлог месеца била 49.635 динара, саопштено је из Републичког завода за статистику.
Економија / Новчаник Нето плата у априлу реално већа 3,0% у односу на март 
БЕОГРАД: Просечна нето зарада исплаћена у Србији априлу 2017. године износила је 49.635 динара, и реално је већа за 3,0 одсто, а номинално за 3,8 процената у односу на март, саопштио је данас Републички завод за статистику. 
Економија / Новчаник Нето плата у априлу реално већа три одсто у односу на март 
БЕОГРАД: Просечна нето зарада исплаћена у Србији априлу 2017. године износила је 49.635 динара и реално је већа за 3,0 одсто, а номинално за 3,8 процената у односу на март, саопштио је Републички завод за статистику. 
Економија / Новчаник Ситан трошак на мору кошта 30 евра дневно
Мада прве групе туриста још нису кренуле ка грчкој обали, по неким најавама које стижу из Грчке, ванпансионска потрошња биће мало скупља него прошлог лета због економске кризе у којој је та земља већ неколико година.
Економија / Новчаник Сутра уплата накнаде за незапослене
БЕОГРАД: Национална служба за запошљавање саопштила је данас да ће сутра, преко Поштанске штедионице, уплатити редовну новчану накнаду незапосленим лицима за април.
Економија / Новчаник Табаковић: ММФ тражи људе из НБС за своје тимове
БЕОГРАД: Радујем се посети Међународног монетарног фонда посебно зато што су тиму Фонда придружени нови чланови са бекграундом из Европске централне банке, казала је гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.
Економија / Новчаник Сутра почиње исплата социјалне помоћи
БЕОГРАД: Исплата новчане социјалне помоћи, посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити), накнаде за издржавање корисника на породичном смештају, почеће петак.
Економија / Новчаник Сремци и Мачвани резервоаре свакодневно пуне у Босни
Пад цене барела нафте испод 50 долара, забележен протеклих недеља, полако је почео да се осећа и на српском тржишту деривата.
Економија / Новчаник Милионери морају да одреше кесу
Понедељак ће бити за многе трауматичан јер је 15. мај у нашем пореском календару обележен црвеним словом због тога што на наплату доспева порез на имовину, а поред тога и сви обвезници пореза на доходак   грађана дужни су да до тог датума поднесу пријаву.
Економија / Новчаник Продавац мора да врати новац кад купац врати робу
Готово да нема становника Србије који се бар једном није суочио с телефонским позивом којим га представник неке фирме обавештава да је изабран међу многима и да је добио поклон који ће му стићи на кућну адресу.
Економија / Новчаник Цене меса полако опадају, али су и даље високе
Уочи 1. маја и Ђурђевдана, као и за ускршње празнике, у месарама и маркетима значајно су подигнуте цене свињског меса. Тако је килограм бута достизао и 550 динара, а прасетина је у једном тренутку била и изнад те цене.
Економија / Новчаник Рок за пријаву годишњег пореза на доходак грађана -15.мај
БЕОГРАД: Рок за пријаву годишњег пореза на доходак грађана истиче 15. маја, саопштила је данас Пореска управа.
Економија / Новчаник ИТ фирмама олакшана банкарска процедура за ино-приливе
БЕОГРАД: Компаније у Србији које послује у области информационих технологија и уобичајено остварују приливе из иностранства, на пример по основу продаје рачунарских програма, могу банкама дати трајни налог о основу наплате за приливе до 1.000 евра, саопштено је данас из Народне банке Србије.
Економија / Новчаник ЕУ: Раст БДП-а Србије ове године 3,2 одсто
БРИСЕЛ: Европска унија је објавила да очекује убрзање привредне експанзије Србије, процењујући да ће раст бруто домаћег производа (БДП) наше земље у 2017. години износити 3,2 одсто, а у наредној 3,6 процената. 
Економија / Новчаник НОПС покреће кампању Чувај се мачке у џаку-купуј легално
БЕОГРАД: Национална организација потрошача Србије (НОПС) најавила је данас да покреће кампању "Чувај се мачке у џаку - купуј легално" чији је циљ да едукује потрошаче о последицама куповине нелегалних производа и могућностима заштите права потрошача приликом тих куповина.
Економија / Новчаник Трговци и даље не примају „Дајнерс” картице
Афера везана за платне картице „Дајнерс” од викенда тресе домаће тржиште. Рачун компаније је блокиран, а трговаци листом одбијају да примају те платне картице.
Економија / Новчаник Жиц: Агрокорови извештаји су улепшавани за банкаре
ЗАГРЕБ: Финансијски извештаји Агрокора за презентовање тржиштима капитала разликовали су се од финансијских извештаја који су упућивани државним органима, открио је консултант и бивши потпредседник Агрокора за стратегију и тржиште капитала, Чедо Жиц, у интервјуу за телевизију Н1 Хрватска.
Економија / Новчаник Кинези обарају камате на платним картицама?
НОВИ САД: Домаће тржиште платних картица већ годинама се не мења. Банке клијентима издају картице из програма „виза” и „мастер”. Много ређе издаје се домаћа „дина”, којом је, за разлику од претходне две, могуће плаћања само у Србији.
Економија / Новчаник Грађани Србије кредит узимају само када морају
НОВИ САД: Кредитна активност у Србији већ неколико година стагнира. Привреда се слабо задужује па је у првом тромесечју ове године забележен пад укупних зајмова од 1,2 одсто. Банке колико-толико спасавају грађани јер се ту бележи раст од 2,9 одсто.
EUR/RSD 122.8208