Економија - Новчаник

Економија / Новчаник Статистика: Цена новембарске корпе иста као у октобру
БЕОГРАД: Малопродајне цена робе и услуга које се користе за личну потрошњу, у новембру ове године су, у односу на претходни месец, у просеку остале на истом нивоу, саопштио је Републички завод за статистику.
Економија / Новчаник Смањење јавног дуга оборило девизне резерве на 10,1 млрд евра
БЕОГРАД:Девизне резерве Народне банке Србије износиле су на крају новембра 2017. године 10,1 милијарду евра, што је за 655,4 милиона евра мање него претходног месеца, саопштила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник ИСТРАЖУЈЕМО Да ли ће акциза донети поскупљење кафе?
НОВИ САД: Од 1. јануара наредне године у Србији ће почети наплата акциза на кафу. На непржену кафу биће 85,75 динара по килограму, а за пржену 107,18.
Економија / Новчаник Незапосленима од 22.390 динара до 51.905
Месечна новчана накнада за незапослене од првог дана наредне године не може бити нижа од 22.390 динара, нити виша од 51.905, наведено је у Предлогу закона о изменама и допунама Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености, који је утврдила Влада Србије и упутила га посланицима Скупштине Србије на усвајање.
Економија / Новчаник Швајцарци помажу да наплата пореза на имовину буде боља
Општина Кула и још 12 општина Јужнобачког и Западнобачког округа су заједнички изабране на конкурсу за Пројекат реформе пореза на имовину, који са шест милиона швајцарских франака у потпуности финансира Швајцарска канцеларија за развој и сарадњу (СДЦ).
Економија / Новчаник Финансијском консолидацијом до виших плата и пензија
Извесно је да ће запослени у делу јавног сектора и пензионери наредне године имати већа примања, али да би то могло да се и реализује, неопходне су измене и Закона о буџетском систему, којим то није предвиђено.
Економија / Новчаник Нови правилник о наплати ПДВ креће у јануару
НОВИ САД: Почетак примене новог правилника о евиденцији пореза на додату вредност (ПДВ) неће бити још једном одложена и он ће по свему судећИ почети да се примењује од 1. јануара 2018. године.
Економија / Новчаник Динар стабилан, курс у понедељак 119,2081
БЕОГРАД: Динар ће у понедељак, 4. децембра, задржати приближно исту вредност према евру као данас и званични средњи курс износиће 119,2081 динар за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Курс динара сутра 119,2516
БЕОГРАД: Динар ће сутра наставити раст према евру за 0,1 одсто у односу на данас и званични средњи курс износиће 119,2516 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Највећа плата обухвата скоро четири просечне
Просечна нето октобарска зарада запослених у Србији је, по подацима Републичког завода за статистику, била 46.879 динара, али је у шест делатности зарада била изнад 100.000 динара, односно плате су чак и три пута веће од републичког просека.
Економија / Новчаник НБС зауставља слабљење динара, курс сутра 119,6904
БЕОГРАД: Народна банка Србије је интервенисала на међубанкарском девизном тржишту продајом 30 милиона евра, па ће динар сутра имати приближно исту вредност према евру као данас и званични средњи курс износиће 119,6904 динара за евро, објавила је НБС.
Економија / Новчаник Динар слаби - НБС интервенисала, курс 119,6664
БЕОГРАД: Динар ће у уторак бити слабији према евру за 0,2 одсто него данас и званични средњи курс износиће 119,6664 динара за евро, објавила је Народна банка Србије. 
Економија / Новчаник Привредници 140 дана морају да јуре зарађено
Домаћа привреда муку мучи с наплатом потраживања, та слика не мења се већ годинама, а ни доношење закона који је регулисао ту област није много помогло.
Економија / Новчаник Табаковић: Стране инвестиције оснажиле динар
БЕОГРАД: На јачање динара у овој години пресудно су утицале постигнута политичка и финансијска стабилност, односно цињеница да је Србија постала много повољнији амбијент за улагања,  изјавила је гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.
Економија / Новчаник У Војводини највеће плате у Новом Саду; просечна 53 хиљаде
НОВИ САД: Просечна нето зарада, без пореза и доприноса, исплаћена у Србији прошлог месеца, износила је 46.879 динара, или 393 евра.
Економија / Новчаник Јача динар, слаби еурибор: Пада рата за кредите у еврима
НОВИ САД: Клијентима банака који су се задужили индексирано у еврима а уз варијабилну стопу, ових дана изгледа све иде наруку: европска каматна стопа еурибор наставља да пада, а динар да јача.
Економија / Новчаник Октобарска просечна плата 46.879 динара
БЕОГРАД: Просечна нето зарада у Србији исплаћена у октобру 2017. године износила је 46.879 динара (393 евра), што је номинално мање за 2,8 процената, а реално мање за 3,0 одсто у односу на септембар, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Новчаник МастерИндекс: 77 одсто Срба пазари онлајн
БЕОГРАД: Грађани Србије у све већој мери виде интернет као практичан канал за куповину, па 77 одсто њих већ шопингује онлајн, показује најновије истраживање МастерИндекс Србија 2017, студија о финансијским навикама и потребама активних корисника картица у земљи.
Економија / Новчаник Динар наставља пад, курс у четвртак 118,9881
БЕОГРАД: Динар ће сутра, трећи дан узастопно, ослабити према евру за 0,2 одсто у односу на данас и званични средњи курс износиће 118,9881 динар за евро, објавила је Народна банка Србије. 
Економија / Новчаник Динар и сутра у паду, курс 118,7625
БЕОГРАД: Динар ће сутра ослабити према евру за 0,1 одсто у односу на данас и званични средњи курс износиће 118,7625 динара за евро, објавила је Народна банка Србије. 
EUR/RSD 119.6343
Најновије вести