Економија - Новчаник

Економија / Новчаник Курс динара према евру у понедељак 117,37
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак  117,3738 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Курс динара према евру у петак 117,3739
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,3739 динара за евро, што је незнатна промена у односу на четвртак, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Ограничење висине цена деривата нафте продужено до 28. фебруара
БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте којом се њено трајање продужава до 28. фебруара, у циљу даљег спречавања већих поремећаја на тржишту и очувања животног стандарда становништва.
Економија / Новчаник Новосадске плате стигле до 800, а војвођанске до 615 евра
НОВИ САД: По подацима Републичког завода за статистику, прошлогодишња новембарска просечна зарада у Србији је, без пореза и доприноса, износила 78.326 динара.
Економија / Новчаник У Србији новембарска плата 78.326
У Србији је просечна нето зарада у новембру прошле године износила 78.326 динара, док је зарада са порезима и доприносима била 108.001 динар, саопштио је данас Републички завод за статистику.
Економија / Новчаник Курс динара према евру у среду 117,3709
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,3709  динара за евро, што је незнатна промена у односу на уторак,  објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Минималне коверте најдебље у марту, мају и августу
Од почетка ове године радници који у Србији раде за минималац ће, у просеку, зарађивати 40.020 динара, што је за око 5.000 динара више од лањског просечног минималца.
Економија / Новчаник Инфлаторна очекивања од 7,1 до 10 одсто
БЕОГРАД: Представници финансијског сектора, према резултатима агенције Ипсос, очекују да ће инфлација у Србији у децембру 2023. године бити 8,0 одсто, док је према резултатима јануарске анкете агенције Блумберг, очекивана инфлација за годину дана унапред нижа и износи 7,1 одсто, саопштила је Народна банка Србије (НБС).
Економија / Новчаник Плата фризера и до 1.200 евра, а кувари не раде за мање од 1.000
БЕОГРАД: Према подацима Инфостуда, најтраженије области у којима је било највише могућности за запослење у претходној години биле су трговина, продаја, ИТ, машинство, администрација и угоститељство.
Економија / Новчаник Паклица цигарета од данас између 310 и 600 динара
БЕОГРАД: Планирани јануарски круг поскупљења кутије цигарета за по 10 динара биће настављен кроз нове ценовнике данас и 20. јануара, тако да ће паклица коштати између 310 и 600 динара.
Економија / Новчаник ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ПУШАЧЕ Паклица цигарета од сутра између 310 и 600 динара
БЕОГРАД: Планирани јануарски круг поскупљења кутије цигарета за по 10 динара биће настављен кроз нове ценовнике сутра и 20. јануара тако да ће паклица коштати између 310 и 600 динара.
Економија / Новчаник Увозно млеко које се продаје у амбалажи Имлека - посао за инспекцију
БЕОГРАД: Секретар Удружења за сточарство и прераду сточарских производа у Привредној комори Србије (ПКС) Ненад Будимовић сматра да млеко у продавницама неће бити скупље јер је, како каже, стабилизовано тржиште.
Економија / Новчаник Живковић: Раст биткоина позитиван сигнал за тржиште криптовалута
БЕОГРАД: Стручњак за криптовалуте Марко Живковић, рекао је да протекла недеља на тржишту криптовалута даје позитивне сигнале, после годину дана негативних, и да је вредност биткоина последњих седам дана скочила за нешто више од 20 одсто.
Економија / Новчаник За годину дана највише поскупели млеко, сир и јаја, и то за 43,3 одсто
БЕОГРАД:  Потрошачке цене су у децембру прошле године, према званичним статистичким подацима, биле за 15,1 одсто веће него пре годину дана, а грађани су посебно осетили поскупљење хране које је износило 24,3 одсто, док су у оквиру хране највише поскупели млеко, сир и јаја и то за 43,3 одсто.
Економија / Новчаник С драстичним поскупљењем кола, мора да поскупи и - полиса осигурања
БЕОГРАД: Поскупљење полисе обавезног осигурања од аутоодговорности ће према оцени стручњака за безбедност саобраћаја Милана Божовића, осим додатног трошка за возаче значити и да ће осигурање моћи да им исплати штету сразмерно новим ценама аутомобила, резервних делова, радних сати у сервисима.
Економија / Новчаник Ђукић: Повећања РКС инструмент успоравања инфлације
БЕОГРАД: Одлука Народне банке Србије да повећа референтну каматну стопу на ниво од 5,25 одсто један је од инструмената успоравања инфлације и ограничавања њеног штетног дејства, оценио је економиста Малиша Ђукић.
Економија / Новчаник Курс динара према евру у понедељак 117,3776
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак 117,3776  динара за евро, што је незнатна промена у односу на четвртак, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Кредитни дуг становништва за годину дана већи за 7,4 посто
БЕОГРАД: Укупан кредитни дуг у Србији на крају 2022. године био је 3.345 милијарди динара од чега је задужење становништва износило 1.426 милијарди, наводи се у извештају Кредитног бироа Удружења банака Србије.
Економија / Новчаник Курс динара према евру у петак 117,37
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће сутра 117,3794 динара за евро, што је незнатна промена у односу на четвртак, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Пољопривредни производи за годину дана скупљи за трећину, млеко рекордер
БЕОГРАД: Цене производа пољопривреде и рибарства у новембру биле су просечно за 33,6 одсто веће него у новембру 2021. године, саопштио је Републички завод за статистику.
EUR/RSD 117.3742
Најновије вести