Економија - Новчаник

Економија / Новчаник Брчкање на Панонском мору од 1.350 динара дневно
НОВИ САД: Туризам је делатност која у Србији бележи значајан раст јер је од почетка ове године нашу земљу посетило више туриста него у истом периоду лане.
Економија / Новчаник Србија у опасности да остане без професионалних шофера
НОВИ САД: Све више возача новосадског градског превозника ЈГСП „Нови Сад” волан аутобуса мења за волан камиона у некој од земаља ЕУ.
Економија / Новчаник Представљена нова "греб-греб срећка"- премија 2,1 милион
БЕОГРАД: Државна лутрија Србије представила је вечерас код Небојшине куле у Београду нову срећку "3 x срећа већа", чија је главна премија 2,1 милион динара, а фонд добитака износи 159.210 динара.
Економија / Новчаник Банке поскупљују чак и најобичније одржавање рачуна
Грађани Србије све су мање спремни да узму кредит.
Економија / Новчаник Дијаспора инвестира у рођаке, а не у српску привреду
НОВИ САД: Процењује се да је грађанима Србије прошле године од наших људи из иностранства стигло око 2,7 милијарде евра, што је око девет одсто бруто домаћег производа.
Економија / Новчаник Ко на текућем уђе у црвено, црно му се пише
Позајмице у виду прекорачења по текућем рачуну, које банке одобравају клијентима, врло су згодан зајам и истовремено веома скуп.
Економија / Новчаник Два милиона ради, а пензију прима 1,7 милиона
Према подацима Министарства привреде, објављених у билтену “Актуелна привредна кретања”,  у прва четири месеца ове године Србија је имала 2.032.000 запослених .
Економија / Новчаник Продаја клима-уређаја порасла неколико пута
Тропске температуре, које су запљуснуле Србију последњих неколико дана, међу робу која се највише купује сврстале су клима-уређаје, а у радњама истичу да је муштерија далеко више него што је уобичајено лети.
Економија / Новчаник Камате су само мамац, а провизије зарада
Већ неколико година клијенте банака којима изгледа да су нашли кредит по својој мери често чека непријатно изненађење. Таман су установили да им штимају рата и камата, када им банке испостве рачун у којем су разне провизије, одржавања и други трошкови.
Економија / Новчаник Утаја пореза на сваком трећем ћошку
Инспектори теренске контроле Пореске управе Србије били су у првих  шест месеци ове године баш вредни: обавили су 9.357 контрола, а неправилности су утврђене у 2.724 случаја, односно код готово сваког трећег контролисаног, или 29,11 одсто. Списак још није коначан јер је код 700 обвезника контрола у току.
Економија / Новчаник Јак динар квари посао само мењачима
Последњих недеља динар је ојачао у односу на евро, и то је довело до одређених промена у пословању мењачница. Тако су се почетком ове седмице износи продајног и куповног курса динара за евро веома приближили и разлика је мање од пола динара.
Економија / Новчаник Нема помоћи за презадужене у Србији, банке пумпају трошкове
Много комитената банака који су остали без посла оптерећено је кредитима, посебно стамбеним, које морају да врате, и зато стрепе да ће се преко ноћи наћи на улици заједно с породицом.
Економија / Новчаник Улагање у фондове и на берзи повољније од штедње
Камате на штедне улоге у Србији су пале па је понуда од само један проценат на девизе орочене на годину дана велико као кућа.
Економија / Новчаник Симболичан пад цене горива
Цена горива у Србији и даље бележе пад, а анализа Удружења нафтних компанија Србије показала је да је прошле недеље, у односу на недељеу пре, литар јефтинији за око 85 пара.
Економија / Новчаник Без кеша тешко на летовање
Иако лети углавном много послова јењава, банкарима ни тада не мањка посла, а тада клијенти најчешће подижу кредите за летовање.
Економија / Новчаник Готово четвртина запослених с ниским примањима
Подаци пилот истраживања о структури зарада у Србији 2014. године, које је недавно објавио Републички завод за статистику, слободно би се могло рећи, нису се пуно променили. 
Економија / Новчаник Клијенти банака више неће бити у заблуди, о провизијама транспарентно
Пад каматних стопа на кредите никако не одговара банкама. Да би надоместиле макар део онога што губе, нашле су алтернативни начин зараде.
Економија / Новчаник Картице ефикасне у борби против сиве економије
Сива економија у Србији је на прилично високом нивоу јер у тој зони нестане између 21 и 30 одсто друштвеног бруто производа. Надлежни се против ове појаве, с којом се суочавају све земље света, боре контролама порезника и инспектора.
Економија / Новчаник Раст спољнотрговинске робне размене
Укупна спољнотрговинска робна размена Србије у првих пет месеци ове године порасла је за 14 одсто на 13,98 милијарди евра, при чему је извоз забележио раст од 13,4 посто на 6,09 милијарди евра на годишњем нивоу, саопштено је из Републичког завода за статистику.
Економија / Новчаник Како решити проблем ненаплативих кредита у Србији
Делегација Међународног монетарног фонда  борави у Србији, а једна од тема о којој ће разговарати с банкарима и надлежнима за област финансија су ненаплативи кредити.
EUR/RSD 120.3541
Најновије вести