Економија - Новчаник

Економија / Новчаник Нема потрошачког кредита за огрев, само кеш и картице
Кад су се наши људи вратили с летовања и опремили децу за школу, схватили су да зима стиже те да треба видети како исфинансирати набавку огрева.
Економија / Новчаник Званично пола милиона сиромашних у Србији
НОВИ САД: Према ревидираним и новим подацима  Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Србије , линија сиромаштва прошле године у Србији износила је 11.694 динара месечно по потрошачкој јединици, а потрошњу нижу од тог износа имало је 7,3 одсто становника наше државе.
Економија / Новчаник Због рупе у систему иста плата – радили или били на боловању
НОВИ САД: Синдикати у Србији процењују да тренутно између 350.000 и 400.000 радника прима минималну зараду и да је такво стање већ неколико година.
Економија / Новчаник Динар у понедељак слабији, курс 119,1159
БЕОГРАД: Динар ће у понедељак, 18. септембра, ослабити према евру за 0,1 одсто у односу на данас, и званични средњи курс ће износити 119,1159 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Српско домаћинство у бројкама: Приходи 60.195 дин, трошкови 61.477
БЕОГРАД: Српско домаћинство је у другом кварталу 2017. године у просеку располагало месечним приходом у новцу и у натури у износу од 60.195 динара, док су просечни расходи за личну потрошњу износили 61.477 динара, саопштио је Републички завод за статистику.
Економија / Новчаник Динар сутра обара нови рекорд, курс 119,0326
БЕОГРАД: Динар ће сутра достићи нову рекордну вредност према јединственој валути у овој години, и ојачаће према евру за 0,1 одсто у односу на данас, а званични средњи курс ће износити 119,0326 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Динар сутра на новом рекорду, курс 119,1328
БЕОГРАД: Динар ће сутра ојачати према евру за 0,2 одсто у односу на данас и званични средњи курс ће износити 119,1328 динара за евро, што је нова рекордна вредност домаће валуте према новчаној јединици еврозоне у овој години, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Атанацковић: Олакшице за привреду омогућавају веће зараде 
БЕОГРАД: Први пут се у Социјално-економском савету дошло до консензуса када је у питању повећање минималне цене рада, рекао је председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић. 
Економија / Новчаник Динар сутра јача, курс 119,3358
БЕОГРАД:  Динар ће сутра ојачати према евру за 0,1 одсто у односу на данас, и званични средњи курс ће износити 119,3358 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник До краја године извоз у Русију преко милијарду долара
БЕОГРАД: Извоз на руско тржиште у првој половини године износио је око 470 милиона долара и већи је у односу на исти период лане за 24,1 одсто, саопштила је Привредна комора Србије (ПКС), наводећи да се до краја године очекује извоз од преко милијарду долара. 
Економија / Новчаник У јавном сектору плате веће за пет одсто; чека се ревизија ММФ-а
БЕОГРАД: Запослени у јавном сектору могу да очекују да ће им од 1. јануара следеће године плате бити веће у просеку за око пет одсто, пише данашњи „Блиц“, позивајући се на изворе блиске Међународном монетарном фонду (ММФ).
Економија / Новчаник Динар сутра мирује, курс 119,4624
БЕОГРАД: Динар ће сутра бити на приближно истом нивоу према евру као данас, и званични средњи курс ће износити 119,4624 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник Газде дају веће плате ако добију мање порезе
Унија послодаваца Србије је и овога пута – мада ће коначна одлука бити донета до краја недеље – доношење одлуке о минималној заради у наредној години условила одговарајућим растом неопорезованог дела зарада.
Економија / Новчаник Квадрат у Новом Саду догурао до 1.800 евра
Још увек је у свежем сећању период пре десетак година, када је у Новом Саду изградња нових објеката била у пуном јеку. Градило се на сваком кораку, а интресовање за куповину нових станова било је огромно.
Економија / Новчаник Дугалић: Раст кредита привреди 5,2 одсто у августу
БЕОГРАД: Банкарски кредити привреди су после дуже времена порасли за 5,2 одсто у августу 2017. године на месечном нивоу, што је охрабрујући знак за домаћу економију, изјавио је данас генерални секретар Удружења банака Србије (УБС) Верољуб Дугалић.
Економија / Новчаник Брнабић о повећању плата: О процентима кад се сведу рачуни
БЕОГРАД: Премијерка Ана Брнабић изјавила је да се још не зна колико тачно ће бити повећане плате и ко ће добити највише, те да ће то бити познато кад се сведу сви рачуни.
Економија / Новчаник Пензионерима 5.000 или 6.000 динара помоћи
Након што је министар финансија Душан Вујовић изјавио да постоји могућност да пензионерима до краја године буде исплаћена једнократна помоћ, из ресорног министарства стиже потврда да ће је 1,7 милион најстаријих у новембру и добити. Још увек се не зна колики ће тај износ бити, истичу у Министарству финансија, јер су рачунице у току.
Економија / Новчаник Гарант за кредите злато, дијаманти, машине, њиве
У Србији је жиранте све теже наћи, некретнине се тешко продају и врло често испод цене па ни хипотеке нису популарне, а осигурање кредита је додатни трошак.
Економија / Новчаник Срби користе дебитне картице за куповину хране
БЕОГРАД: Бугари, Срби и Босанци користе дебитне картице за куповину хране, а Хрвати за куповину одеће, показују најновији подаци МастерИндеџ истраживања о финансијским навикама и потребама активних корисника картица.
Економија / Новчаник „Алва” као алтернативна валута против напуклог система 
Алтернативне валуте нису новост, нису вести из несвести, него из прошлости. Исте оне која нас је задесила сада, у “будућности”. Из повременог броја у број, “Дневник” наставља да пише о томе.
EUR/RSD 118.9569
Најновије вести