Култура - Наслови

Култура / Наслови Ршумовић: Привилегија што смо делили време са Рашом
БЕОГРАД 20: Била је привилегија што смо делили неко време са великим песником и приповедачем чији је интелект надилазио све што смо очекивали и чему смо се надали, казао је Тањугу Љубивоје Ршумовић поводом смрти Раше Попова.
Култура / Наслови Сахрана Раше Попова 22. априла на Новом гробљу
БЕОГРАД: Књижевник, публициста и дугогодишњи телевизијски уредник Радивој Раша Попов (1933-2017) биће сахрањен у суботу, 22. априла, у 13 часова у Алеји заслужних грађана, а опело у Цркви светог Николе на Новом гробљу у Београду почиње у 12 часова. Комеморација поводом смрти Раше Попова биће одржана у петак (21. априла) у 13 часова у згради Радио-телевизије Србије, најавио је Јавни сервис.
Култура / Наслови Биљана Србљановић води кроз изложбу Грејсона Перија у МСУВ
НОВИ САД: Музеј савремене уметности Војводине (МСУВ) у Новом Саду у петак, 21. априла, у 20 сати, отвориће врата свим заинтересованим посетиоцима који ће уз вођење књижевнице Биљане Србљановић имати прилику да боље упознају живот и рад Грејсона Перија и његову актуелну изложбу “Таштина малих разлика”.
Култура / Наслови Изложба Архитектоснког факултета из Љубљане у Ректорату
У Централној згради Универзитета у Новом Саду сутра, 19. априла, у 18 часова биће отворена изложба “Звоник”, коју организују Институт за вернакуларну архитектуру Архитектонског факултета у Љубљани и Департман за архитектуру и урбанизам ФТН у Новом Саду.
Култура / Наслови Исидора Жебељан и Рита Кинка и галерији САНУ
У оквиру циклуса концерата „Музички разговори у САНУ” сутра, 19. априла, у 18 часова у Галерији Српске академије наука и уметности биће изведен програм „Бајке и легенде”, који су осмислили академик Исидора Жебељан и обоиста Борислав Чичовачки.
Култура / Наслови Центар за уметност стрипа од сутра у ДОБ-у
БЕОГРАД: У Дому омладине Београда сутра почиње са радом Центар за уметност стрипа, као део будуће националне стратегије за стрип, и то организовањем "Дана Шерлока Холмса: од Дојла до Лација".
Култура / Наслови Свечулни трагови светлости
Владимир Лабат Ровњев, вајар, сликар, графичар, дизајнер, песник и композитор од средине седамдесетих година прошлог века експериментише на релацији скулптура-поезија-музика-развој духовне енергије.
Култура / Наслови Триша Браун: Постала сам играчица из жеље да летим
БЕОГРАД: Постала сам играчица због жеље да летим, пише на почетку поруке Трише Браун, недавно преминуле америчке играчице и кореографкиње поводом 29. априла Светског дана игре.
Култура / Наслови Дон Карлос поново на репертоару Народног позоришта
БЕОГРАД: После паузе од две године, на оперском репертоару Велике сцене Народног позоришта у Београду, поново ће од 19. априла бити "Дон Карлос" Ђузепеа Вердија.
Култура / Наслови Драгана Варагић: Позориште није слуга свакодневице
Један од плоднијих периода некадашње југословенске кинематографије и позоришта глумица Драгана Варагић је обележила у великој мери, многим својим улогама у театру, тв драмама, серијама и филмовима.
Култура / Наслови Најрадикалнија часна сестра Европе у Филозофском театру
БЕОГРАД: Филозофски театар ће сутра угостити икону европске левице и најрадикалнију часну сестру Европе, Терезу Фуркадас, која ће одржати предавање на сцени "Раша Плаовић" у Народном позоришту у Београду.
Култура / Наслови „Сирочићи” широм отворених очију
Широм отворених очију,  босоноги и клемпави, „Сирочићи“ Злате Марков Барањи су аутентично ремек-дело српске уметности 20. века. Нема података о томе када су тачно настали, историчари уметности се њима нису много бавили, нема вредновања тог дела ни у контексту наше ни европске уметности или керамике, али то није ни битно.
Култура / Наслови Британски уметник Грејсон Пери излаже у Музеју савремене уметности
НОВИ САД: У Музеју савремене уметности Војводине сутра ће у 20 часова  председник Покрајинске владе Игор Мировић отворити изложбу једног од најпознатијих британских савремених уметника Грејсона Перија (1960).
Култура / Наслови Обележен Дан сећања на страдање Народне библиотеке
БЕОГРАД - Дан сећања на страдање Народне библиотеке Србије обележен је у Холу испред Централне читаонице националне библиотеке као спомен на уништавање културе једног народа, али и позив суграђанима на сећање и одговорност.
Култура / Наслови Конкурс за Награду "Димитрије Башичевић Мангелос"
Ремонт – независна уметничка асоцијација из Београда и Фонд "Илија & Мангелос" из Новог Сада расписали су конкурс за Награду "Димитрије Башичевић Мангелос" за 2017. годину.
EUR/RSD 123.1711