Култура - Наслови

Култура / Наслови Језикоманија: Табло или пано?
Месец је мај. Месец матураната, и малих и оних мало већих.
Култура / Наслови Алиса Олејник: Битно је не желети да се понављаш
Представа „Гердина соба“ Особњак театра из Санкт Петербурга, побрала је чак пет награда на недавно одржаном фестивалу позоришта за децу и младе Новосадске позоришне игре.
Култура / Наслови Кан: Нага жена с поруком "Престаните да нас силујете"
КАН: Пред премијеру филма Џорџа Милера "Три хиљаде година чежње" на Канском фестивалу данас се изненада током дефилеа на црвеном тепиху појавила неидентификована жена, која је поцепала одећу и открила поруку "престаните да нас силујете".
Култура / Наслови Изложба Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског
У Спомен-збирци Павла Бељанског вечерас у 20 часова биће отворена изложба Хероине Спомен-збирке Павла Бељанског.
Култура / Наслови Покрајинска секретарка за културу разговарала са жупаном Истарске жупаније
Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић борави у тродневној посети Истарској жупанији, где  на позив градоначелника Лабина Валтера Главичића вечерас присуствује свечаном отварању регионалног, првог по реду, Фестивала „ЛАБИНА“ - фестивала уметности и толеранције, који ће трајати до 21. маја и на којем учествују и извођачи Српског народног позоришта, Битеф театра из Београда и многи други позоришни уметници из региона.
Култура / Наслови Нова велика изложба у Музеју савремене уметности војводине
Изложба “Феминистичка авангарда 70-их. Радови из Вербунд колекције, Беч” биће постављена од данас до 21. јуна у Музеју савремене уметности Војводине.
Култура / Наслови Отворена изложба слика и предмета који су припадали Јованки Броз
Вечерас је свечано отворена изложба Партизанка и Фрагонар. Колекција слика Јованке Броз.
Photo
Култура / Наслови Изложба Колекција слика Јованке Броз у ГМС
У Галерији Матице српске вечерас у 20 часова биће отворена изложба „Партизанка и Фрагонар.
Култура / Наслови Представљена платформа Војвођански композитори
Под окриљем Културног центра Војводине „Милош Црњански” заживела је дигитална платформа „Војвођански композитори”, пројекат музиколога Адријана Крањчевића.
Култура / Наслови Промовисан 100. број Зборника Матице српске за славистику
У нашем најстаријем књижевном, културном и научном друштву јуче је обележен велик јубилеј - излазак стотог броја Зборника Матице српске за славистику, публикације која у домену славистике веома много значи и у међународним оквирима.
Култура / Наслови Завршене прве Новосадске позоришне игре, прегршт награда за "Гердину собу"
Представа „Гердина соба“ продукцији Особњак театра, из Санкт Петербурга, Русија, освојила је Гран-при награду за најбољу представу у целини, на првим Новосадским позоришним играма, које су синоћ затворене проглашењем победника и премијером представе „Метаморфозе“ аутора Саше Латиновића, у извођењу домаћина фестивала Позоришта младих.
Култура / Наслови Приче из Музеја Војводине у Новом Саду - Мараме
Марама је једноставан одевни предмет, који без много размишљања пребацимо преко рамена, обмотамо око врата или ставимо на главу.
Култура / Наслови Језикоманија: Пажљиво са словом Ј
На захтев наших читалаца враћам се на стару тему и недоумицу јер она људима није баш сасвим јасна. На једном веб сајту, који се бави језичким питањима, један посетилац је поставио питање о придевима који се завршавају на -ОНИ.
Култура / Наслови Изложба о Николи Тесли отворена у Паризу
БЕОГРАД: Изложба Музеја Николе Тесле “Никола Тесла и буђење визије: Из града светлости ка светској слави” отворена је у четвртак у присуству бројних званица у Културном Центру Србије у Паризу, саопштио је музеј.
Култура / Наслови „Фото Грац: Селекција IV” од 16. маја у Културној станици Свилара
НОВИ САД: Радови који се баве актуелним темама попут друштва, културе и политике, али и отвореним приступима индивидуалним и егзистенцијалним питањима стижу у Нови Сад. Изложба фотографија „Фото Грац: Селекција IV” представља селекцију од око 60 радова, 26 аутора и ауторки, који представљају вишеслојан приказ сцене савремене фотографије у Грацу и Штајерској области.
Култура / Наслови Пејзажи имагинације Дуње Недељковић у “Шок задрузи”
НОВИ САД: “Соната 24” назив је изложбе Дуње Недељковић, која је отворена у “Шок задрузи” у Новом Саду.
Култура / Наслови Тилен Кожамељ, глумац: Све је у искрености
НОВИ САД: Тилен Кожамељ словеначки је глумац који је играо у представи “Царево ново рухо” изведеној у Позоришту младих у оквиру “Новосадских позоришних игара”.
Култура / Наслови Нови Сад – Европска престоница жена од 18. маја до 12. јуна
НОВИ САД: Провокативне, бунтовне, слободне, свестране, дрске – све то и више од тога су изложбе, представе, дебате, књижевност, поезија, музика, као и жене које их стварају. Жена је више од разних епитета. Жена није калуп. Жена није стереотип. 
Култура / Наслови Изложба у зрењанинској Савременој галерији "Уметност за све"
ЗРЕЊАНИН: Изложба „Уметност за све: Синтеза у Зрењанину и околини”, која се у Савременој галерији Зрењанина може погледати до 22. јуна, представља удруживање ликовне уметности и радне и животне средине.
Култура / Наслови Балашевић добио клупицу у Пули
ПУЛА: Легендари кантаутор Ђорђе Балашевић, који је проглашен почасним грађанином Пуле, од данас, на дан његовог рођена, добио је у овом граду клупицу, саопштила је Градска управа.
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести