Култура - Наслови

Култура / Наслови Мерилинка фест од 10. до 13. децембра у Новом Саду
Тринаесто издање Међународног фестивала queer филма Мерлинка биће одржано и у Новом Саду од 10. до 13. децембра. Током четири дана, у Културном центру Нови Сад биће приказано 16 остварења.
Photo
Култура / Наслови Годишње награде КЦВ; Писареву Медаља за животно дело
НОВИ САД: Културни центар Војводине Милош Црњански je и ове године доделио Годишње награде из културе у четири категорије. Свечана додела годишњих награда је уприличена у Свечаном холу Покрајинске владе, а Медаља културе за животно дело, односно, за укупно стваралаштво за 2021. годину припала је књижевнику и новинару Ђорђу Писареву.
Култура / Наслови Изложба О фабрикама и радницима отворена у Музеју Југославиje
БЕОГРАД: Изложба "О фабрикама и радницима", посвећена индустријализацији у Србији од њених почетака, отворена је у Музеју Југославије у Београду, који данас обележава 25 година постојања.
Култура / Наслови Радојичић: Београд чува успомену на Владету Јеротића
БЕОГРАД: Иницијатива да професор Владета Јеротић добије улицу постојала је међу многим Београђанима а ја сам ту идеју са задовољством прихватио и поднео иницијативу коју је и усвојила Скупштина Града Београда на последњој 34. седници, рекао је градоначелник Београда Зоран Радојичић за ТВ К1.
Култура / Наслови Расписан конкурс за првог човека СНП-а
Управни одбор Српског народног позоришта расписао је јавни конкурс за избор и именовање управника нашег најстаријег професионалног театра, у наредне четири године.
Култура / Наслови Да ли ће пропуснице смањити публику у театру и биоскопу?
БЕОГРАД: Уколико буду уведене ковид пропуснице за позоришта и биоскопе то би могло довести до пада броја посетилаца, речено је данас на стручној трибини "Корона VS култура", у Дому омладине Београда.
Култура / Наслови ПРИЧЕ ИЗ МУЗЕЈА ВОЈВОДИНЕ Четверопрег достојан митрополита
Барокне митрополитске кочије једини су сачувани примерак таквих запрега из 18. века код нас, али и на просторима бивше Југославије и налазе се на сталној поставци Музеја Војводине у Новом Саду.
Култура / Наслови Језикоманија: Јавашлук у комшилуку је баксузлук
Телевизијски програм наших телевизија преплављен је серијама.
Култура / Наслови Гојковић: Издвајања за културу представљају успех
БЕОГРАД: Министарка културе и информисања Маја Гојковић оценила је данас у парламенту да ниво издвајања за културу представља успех, да је Србија на добром путу што потврђује и то да са два еминента музичара управо разговара о повратку у Србију.
Култура / Наслови Перформанс “Монумент” отвара изложбу “Evrovizion” у МСУВ
НОВИ САД, 23. новембра (Тањуг) - Перформанс “Монумент: Без изгубљених” уметнице Иване Ивковић, отвориће 26. новембра изложбу “Evrovizion - Crossing Stories and Spaces” у Музеју савремене уметности Војводине (МСУВ) у Новом Саду.
Култура / Наслови Лечић: Услов правне државе поштовање правосудних одлука
БЕОГРАД: Глумац Бранислав Лечић реаговао је данас након најновијих дешавања у којима се води, како је рекао, најбруталнија кампања против њега, наводећи да је услов правне државе поштовање правосудних одлука.
Култура / Наслови Јованка Столић о изложби „Од поноса до заборава” у Галерији Рајка Мамузића
Многи људи и дела у нашем друштву били су на понос па су убрзо незаслужено утонули у заборав прекинувши занавек један континуитет преношења знања, те нам се чини да се увек враћамо на почетак, а само је потребно завирити у прошлост, пронаћи добру праксу и прилагодити је новим временима.
Култура / Наслови Језикоманија: Идемо на зицер
Немачке речи су прожеле српски књижевни језик, али и сленг.
Култура / Наслови „Скривена ризница” Славка Пејака у Галерији ИТД
У Галерији ИТД на Петроварадинској тврђави отворена је изложба „Скривена ризница“ Славка Пејака, уметника из Новог Сада.
Култура / Наслови Врхунска уметничка дела први пут у Србији
Захваљујући сарадњи са UNIQA осигурањем Галерија Матице српске је за изложбу Живот – Сан – Смрт.
Култура / Наслови Асоцијација Пер.Арт и на међународној (с)цени
Асоцијација „Пер.Арт“ из Новог Сада, посвећена инклузији, односно уметничкој продукцији у оквиру које стварају особе с интелектуалним инвалидитетом, крајем септембра и током октобра имала је запажене наступе у Берлину, а затим и у Хамбургу.
Култура / Наслови Египат: Пронађен храм сунца стар 4.500 хиљаде година
КАИРО: Археолози верују да су открили један од изгубљених египатских "храмова сунца", који датира из средине 25. века пре нове ере.
Култура / Наслови УЛУС на прекретници: Бурна расправа о новој скупштини
БЕОГРАД: Академски сликари Мирјана Денков Мраовић и Драгослав Крнајски, као и ликовни уметник Мирољуб Филиповић Филимир, су имали сусрет с медијима у Прес центру Удружења новинара Србије под називом "УЛУС на прекретници - Враћање у законитост или нови суноврат", где су представили комплексне проблеме који се дуже време дешавају у Удружењу ликовних уметника Србије.
Култура / Наслови Изложба скулптура Миодрага Перића у Малом ликовном салону
У Малом ликовном салону Културног центра Новог Сада, на Булеватру Михајла Пупин 9, отворена је изложба скулптура новосадског вајара Миодрага Мише Перића.
Култура / Наслови Директан пренос опера и балета
Почела је прва сезона директних преноса опера и балета из познатих светских кућа, њујоршког Метрополитена и „Бољшој театра“, у новосадском биоскопу „Синеплекс Променада“.
EUR/RSD 117.5781
Најновије вести