ВАУЧЕРИ ОД 66.000 ДИНАРА за више од 320 ГАЗДИНСТАВА Држава помаже погођеним у поплавама

БЕОГРАД: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије и oрганизација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) завршили су данас дистрибуцију финансијске подршке у оквиру ФАО Програма техничке помоћи за хитан одговор након поплава 2023. године.
pare i zemlja
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи у саопштењу министарства, најугроженијим пољопривредним газдинствима која су претрпела штету након прошлогодишњих поплава, додељена је финансијска подршка у виду вредносних ваучера вредности од по 66.000 динара.

Та средства могу да се употребе за куповину робе и производа намењених пољопривредној производњи, укључујући семе, садни материјал, ђубриво, пољопривредне алате и опрему, као и резервне делове и материјал за поправку пољопривредних машина.

У саопштењу се наводи да је подршка пружена пољопривредним газдинствима из Трстеника, Варварина, Ћићевца, Куршумлије, Бруса, Ћуприје, Ражња, Алексинца, Дољевца и Рековца.

Како се наглашава, у ових 10 општина, укупно 327 газдинстава са више од 1.300 чланова је добило помоћ да обнове производњу након прошлогодишњих елементарних непогода.

Подсећа се да су поплаве у 2023. години погодиле 56 општина, претежно у централној и јужној Србији, наневши велику штету како инфраструктури, тако и пољопривредном земљишту.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести