Прошле недеље на продуктној берзи ЕВО КАКО СЕ КРЕТАЛА ЦЕНА кукуруза и пшенице

Током прошле, скраћене радне недеље преко Продуктне берзе прометовано је 480 тона робе, финансијске вредности 9,29 милиона динара, наводи се у извештају ове берзе.
kukuruz
Фото: Dnevnik.rs

Берзански уговори закључени су само за кукуруз и пшеницу, а цене ових пољопривредних култура су биле у паду.

На тржишту кукуруза током сва три радна дана понуда је била слабија од тражње а закључен је један робно-берзански уговор за кукуруз без анализе на афлатоксин по цени од 16 динара за килограм без ПДВ-а, као и један берзански уговор на паритету ЦПТ купац по цени од 17 динара по килограму без ПДВ-а. Када је о пшеници реч, био је приметан ценовни раскорак између понуде и тражње, при чему је понуда била већа у односу на претходни период. Берзански уговор закључен је по цени од 18,90 динара по килограму без ПДВ-а, а закључен је и један берзански уговор на паритету ЦПТ лука по цени од 19,50 динара по килограму без ПДВ-а.

Трговало се и сточном пшеницом по цени од 18,50 динара по килограму без ПДВ-а. На тржишту соје активност је била мала, закључења берзанских уговора није било, а од осталих роба нуђен је сточни јечам са хектолитарском масом 60 кг по цени од 17,50 динара по килограму без ПДВ-а.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести