ФСЦГ сменио Тумбаковића због утакмице с Косовом

ПОДГОРИЦА: Фудбалски савез Црне Горе (ФСЦГ) саопштио је да је Љубиша Тумбаковић смењен с функције селектора фудбалске репрезентације Црне Горе пошто је одбио да води утакмицу са Косовом, преноси РТЦГ.
tumbakovich11
Фото: Љубиша Тумбаковић, фото: Танјуг (Видео)

Извршни одбор Фудбалског савеза Црне Горе одржао је у петак увече ванредну седницу због дешавања у и око "А репрезентације" уочи утакмице трећег кола квалификација за ЕУРО 2020 против селекције Косова.

Чланови Извршног одбора донели су једногласну одлуку о смени досадашњег селектора националне селекције Љубише Тумбаковића због одлуке да не води екипу на поменутој утакмици, што представља непријатно изненађење и кршење професионалних обавеза дефинисаних уговором, наводи се у саопштењу.

Извршни одбор одлучио је да национални тим на утакмици са Чешком са клупе предводи тандем Миодраг Џудовић и Драгоје Лековић.

Чланови Извршног одбора изразили су огромно жаљење што су притисци из појединих кругова учинили да у овом важном мечу за национални тим не наступе Филип Стојковић и Мирко Иванић, и што су неспортске ствари у овом случају победиле фудбал и спорт, додаје се у саопштењу.

Тумбаковић, као и двојица фудбалера Црвене Звезде, Марко Иванић и Филип Стојковић, који су рођени у Србији, али наступају за црногорску селекцију, протеклих дана су били изложени великим притисцима и претњама од навијачких фракција из Београда, како поменути тренер и играчи не би наступили против селекције Косова, преноси РТЦГ.

У квалификацијама за ЕУРО 2020 репрезентације Црне Горе и Косова одиграле су у петак увече у Подгорици нерешено, 1:1, после предности од 0:1 коју је Косово имало у првом полувремену. 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести