Хицфелд: Левандовски је себичан, али остаће у Бајерну

МИНХЕН: Голгетер Бајерна Роберт Левандовски је егоиста, али неће напустити Минхен на лето, сматра трофејни тренер Отмар Хицфелд.
levandovski, tanjug ap
Фото: Robert Levandovski, foto: Tanjug (AP Photo/Paul White)

Левандовски је био на удару критика због речи да би више голова дао да је имао већу помоћ саиграча, често је јавно истицао незадовољство, због чега су кренуле приче да би могао да напусти Бајерн.

Последњи испад пољски фудбалер направио је минулог викенда у победи над Келном (3:1) у Бундеслиги када је после измене 13 минута пре краја одбио да се рукује са тренером Јупом Хејнкесом.

"Разочаран сам оним што сам видео, наравно да је то неприхватљиво. Велика грешка је да да се тако неко понаша према поштованој особи као што је Хејнкес. Нормална појава у свету фудбала је да се поздраве играч и тренер после измене", рекао је Хицфелд за Спорт1.

Строги Хицфелд, који са Бајерном има пет трофеја шампиона Немачке и једну Лигу шампиона, признао је да је љут на Левандовског и да такве ствари не смеју да се дешавају у баварском гиганту.

"Сваки нападач је помало себичан. Мора да постиже голове и само на то мисли. То му је и посао. Ипак, мора да размишља и о тиму и зато мора бити критикован. Јасно је да нови агент жели Левандовског да понуди другом клубу, да му подигне цену и плату. Ипак, верујем да ће остати", закључио је он.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести