Вучић најавио већу подршку државе за увећање сточног фонда

ВЛАДЧИН ХАН: Председник Србије Александар Вучић обишао је данас домаћинство Новице Стаменковића у селу Куново код Владичног Хана и најавио да ће држава са већим субвенцијама помоћи да се увећа сточни фонд у Србији.
krave arhiva.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Пољопривредно газдинство Стаменковића, које се бави сточарством, обишла је заједно са председником и министарка пољопривреде Јелена Танасковић и рекла да ће сточари добијати веће субвенције, као и да ће бити увећане са 25.000 на 30.000 динара по грлу.

Новица Стаменковић је рекао да су субвенције, иначе, редовне и да им пуно значе, али и и да пољопривредници у том делу Србије имају веће трошкове него, на пример, у Војводини, где су велике парцеле. Вучић је рекао да је доста смањен сточни фонд у Србији, али и у целој Европи.

"Ако будете ширили сточни фонд, добићете новчану подршку. Додао је у разговору са мештанима да ће држава ускоро омогућити да се више улаже у три округа на југу земље, Пчињски, Јабланички и Топлички. Сада ћемо да договоримо за ова три округа, да у свим местима дамо бар пет одсто више новца"поручио је Вучић породици Стаменковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести