Бајаково: Ухапшене три особе повезане са кријумчарем миграната

ЗАГРЕБ:  На граничном прелазу Бајаково ухапшене су три особе које се доводе у везу са возачем из Србије који је управљао комбијем са мигрантима, који је рано јутрос слетео у реку Купу, изјавио је вечерас начелник Управе за границу Министарства унутрашњих послова Зоран Ничено.
Granični  prelaz  Batrovci-Bajakovo Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Возач, држављанин Србије, побегао је у подручје за које се сумња да је минирано, а из комбија који је тонуо полицајци су спасили 11 миграната, међу којима има жена и деце. Једна жена је док су јој прућали медицинксу помоћ на месту догађаја преминула. 

"На граничном прелазу Бајаково задржане су три особе које доводимо у везу с овим догађајем. Међу њима није починитељ, али верујемо да ове особе могу дати квалитетне информације о њему", рекао је Ничено, преноси ХРТ.Портпарол ПУ сисачко-мословачке Дарио Качмарчик рекао је да су особе које су се налазиле у комбију смештене у полицијску постају Глина, где ће бити испитане.

У потрагу за возачем укључене су све полицијске јединице - од специјалне, преко интервентне до граничне, као и пси трагачи.Четворо деце од три до девет година у пратњи оца тренутно се налази у Општој болници у Сиску, где ће остати на посматрању због лошег здравственог стања.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести