ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА Девојчица (15) пала с 12. спрата НА МЕСТУ ОСТАЛА МРТВА У школи мук: "Била је одлична ученица, добра другарица

Девојчица (15) година пала је јуче са 12. спрата солитера на Новом Београду и на месту остала мртва, сазнаје Блиц.
policija forenzicari, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Девојчица (пун идентитет познат редакцији) ишла је у новобеоградску школу "20. октобар". У школи су сви у неверици примили ову трагичну вест.

Директор ОШ "20. октобар" Бранислав Недељковић потврдио је за "Блиц" ову страшну вест.

- Ишла је у нашу школу, била је одлична ученица, примеран ђак, добра другарица. Пре недељу дана је освојила награду из рецитовања. Разред у који је ишла је један од најбољих и најсложнијих у целој школи. Деца су се лепо дружила, а она је постизала завидне резултате на бројним такмичењима - испричао нам је директор школе који још не може да верује да је до ове трагедије дошло.

Управа школе тим поводом данас је послала саопштење свим родитељима:

"Данас смо се суочили са трагичним губитком наше ученице. Бескрајно смо тужни због трагедије која се десила. Она је била дивна особа, добра другарица, искрен пријатељ, одлична ученица, весело и насмејано дете... Породици смо изјавили наше искрено саучешће. Будући да се сви запослени и ученици боре са тугом, сутра ћемо у школи у редовном термину наставе заједно пролазити кроз активности којима се обрађује процес туговања. Охрабрићемо ученике да поделе своја осећања и мисли са нама и међусобно у окружењу у коме ће се осећати безбедно за питања и разговор", наводи се у том саопштењу.

Како се додаје, "кроз свакодневне ђачке активности у данима који долазе, школа ће се трудити да испољава осетљив, саосећајан став према реакцијама које показују ученици, да их охрабри да своја осећања испоље и помогне им да се свакодневна рутина лагано структуира".

"Све време, потрудићемо се да одржимо сећање на њу кроз наше активности и надамо се да ћете нам се у томе придружити. Њена смрт је дубоко потресла вас, ученике и нас, наставнике", додаје се у обраћању родитељима, наставницима и ученицима.

Родитељи су позвани, а уколико њихова деца или они желе да разговарају са психологом, да тим поводом контактирају разредног старешину. Такође, напомињу и да им је на располагању и саветовалиште које се организује у сарадњи са ИМЗ у Дечијем културном центру.

Како преноси "Телеграф" по налогу тужилаштва тело је послато на обдукцију.

Блиц/Телеграф

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести