Брнабић: Влада Србије донира 250.000 евра Српској

БАЊАЛУКА: Влада Србије ће и ове године, као и прошле поклонити 250.000 евра за акцију "С љубављу храбрим срцима", изјавила је вечерас премијерка Србије Ана Брнабић.
 Premijerka Ana Brnabić  Foto: Tanjug/video
Фото: Премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео
Она је, у ТВ преносу донаторске вечери "С љубављу храбрим срцима" у коју се укључила видео-линком, рекла да ни пандемија корона вируса не може стати између Србије и Републике Српске и да је овим гестом то потврђено,
 
"По трећи пут сам део ове манифестације и жао ми је што због пандемије вируса корона нисам поново у Бањалуци. Жеља је да помогнемо онима којима је помоћ највише потребна. Сигурна сам да ћемо 2021. годину поново дочекати заједно", истакла је Брнабићева, преноси РТРС.
 
У Бањалуци се одржава донаторско вече поводом традиционалне манифестације "С љубављу храбрим срцима", која се организује под покровитељством председнице Републике Српске Жељке Цвијановић, а прикупљена средства намењена су покретању прве Банке хуманог млека у Републици Српској.
 
Због епидемиолошке ситуације, ове године донаторско вече организовано је само уз прикладан телевизијски програм.
 
Прва Банка хуманог млека у Републици Српској биће основана у оквиру Клинике за дечје болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, с намером да превремено рођеној и тешко болесној деци, којима није доступно мајчино млеко, буде осигурано хумано, мајчино млеко.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести