Чанак више није председник ЛСВ, Костреш могући наследник

НОВИ САД; Досадашњи председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак није се кандидаовао ни за једну фукнцију у партији на изборном конгресу странке, а како Тан‌југ сазнаје највећи фаворит на изборима је генерални секретар Бојан Костреш.
1
Фото: Танјуг/Ненад Михајловић

Портпарол ЛСВ-а Александар Мартон каже да је реч о редовним изборима на којима учествује 400 делегата из читаве Војводине.

"Данас бирамо председника, чланове председништва, главног одбора,статутарне комисије и надзорног одбора. Ово је и конгрес исказивања снажног јединства и опредељење Лиге социјалдемократа Војводине ка Европској унији, демократизацији, децентрализацији Србије и борби против нарастајућег фашизма на овим просторима. ЛСВ снажно обновљена креће у нове победе", поручио је Мартон.

Мартон каже да тренутно у Србији не постоји опредељење за бржи улазак у Европску унију.

"Политичари у Србији често воле да лутају у својим проценама.Тако је било 1990. тако је и данас.Тадашњи политичари нису схватили да је Берлински зид пао и окренули су се против Европе и света. Данас не схватамо да је Русија у потпуности изолована и да је то држава која нам је са супротне стране. Лига сматра да је тренутни пут Србије погрешан и да је потребно што пре увести санкције Русији и окренути се земљама запада од којих Србија реално и живи", рекао је он.

Лига социјалдемократа основана је 1990.године. У Скупштини аутономне Покрајине Војводине делује као опозиција од 2016.

Данашње гласање је тајно, у неколико кругова. Избор председника странке очекује се око 16 сати.

Актуелни председник, Ненад Чанак, на челу партије налазио се 32 године.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести