Дачић и Годфри о заједничкој историји, односима,сарадњи...

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се данас са новим амбасадором Сједињених Америчких Држава у Републици Србији Ентони Годфријем.
Dačić i Godfri Foto: Tanjug/video
Фото: Дачић и Годфри Фото: Танјуг/видео

Шеф дипломатије је пожелео добродошлицу новом америчком амбасадору и пуно успеха на личном и професионалном плану током његовог мандата у Републици Србији.

Током разговора је изражена обострана спремност за наставак рада у областима од заједничког интереса с циљем оснаживања односа две земље, као и за јачањем конструктивног и динамичног политичког дијалога.

Истакнуто је да би требало наставити са истицањем позитивних примера историјског савезништва, попут прошлогодишњег обележавања стогодишњице подизања српске заставе на Белој кући, као и других примера савезништва наше две земље током два светска рата и, уопште, кроз историју.

Након сусрета Дачић и Годрфи су у Музеју српске дипломатије Министарства спољних послова свечано положили америчку заставу која се пре 100 година, заједно са српском, вијорила на Белој кући. То је, уједно, био први пут да се застава неке друге државе вијорила на Белој кући.

Шеф српске дипломатије је том приликом представио документа која симболизују неке од најзначајнијих момената у заједничкој историји односа двеју земаља, међу којима је и телеграм који је председник Вилсон упутио председнику Владе Николи Пашићу у којем се изражава дивљење одважном српском народу за херојство током Првог светског рата.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести