Дачић и Рустемов о јачању сарадње Србије и Казахстана

БЕОГРАД:  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету амбасадора Казахстана у Румунији и бившег амбасадора на нерезиденцијалној основи у Србији Нурбаха Рустемова.
Dačić i Rustemov o jačanju saradnje Srbije i Kazahstana  Foto: Tanjug/video
Фото: Дачић и Рустемов о јачању сарадње Србије и Казахстана  Фото: Танјуг/видео

Министар је амбасадору Рустемову изразио велику захвалност за све што је у Србији учинио у циљу јачања братских односа између две државе.Подсетио да је током мандата амбасадора Рустемова значајно интензивирана билатерална сарадња између Србије и Казахстана, нагласивши да у наредном периоду очекујемо њено додатно продубљивање.

Билатералне односе наше две земље министар је оценио као изузетно добре и указао да постоји значајан простор за њихово даље унапређење, посебно у економској сфери.Уједно, искористио је прилику да саговорнику пожели успешан мандат као изванредног и опуномоћеног амбасадора Казахстана у Румунији.

Рустемов је изразио захвалност због топлог пријема и нагласио да му је била част да ради на продубљивању билатералних веза између две земље.Посебно је истакао значај личног ангажовања Дачића у развоју односа Србије и Казахстана.

У том контексту изразио је уверење да ће сарадња са новоименованим амбасадором Казахстана у Србији Габитом Сиздикбековим такође бити плодоносна, те да ће додатно допринети јачању веза двеју пријатељских држава.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести