Дачић: Са Вучићем договорен наставак сарадње СНС и СПС

БЕОГРАД: Председник Социјлистичке партије Србије ивица Дачић рекао је да је данас разговарао са председником Србије и лидером СНС Александром Вучићем и да је договорен наставак сарадње две странке.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Дачић је у изјави за Танјуг рекао да су разговори трајали сат и по времена.

“Разговарали смо отворено о свим питањима која су важна за нашу сарадњу и о изазовима који нас чекају и плановима за годину која је пред нама. Наравно разговарали смо и о питањима која су била покретана о нашем међусобном односу и сарадњи”, рекао је Дачић.

У најкраћем, како је рекао, поносни су на све оно што су заједно урадили у претходних 11 година коалиције, додајући да су постигнути значајни историјски резултати за Србију.

“СПС ће бити и јесте чврст темељ државног и народног јединства и у складу са тим, наш договор је да ћемо наставити нашу сарадњу у реализацији најважнијих државних и националних циљева”, навео је Дачић.

Он је додао да то практично значи да ће у наредном периоду заједно радити на питањима одбране националних и државних интереса, на плану економског развоја, на плану обезбеђивања најбоље позиције Србије у веома тешким геополитичким околностима што, као је рекао, подразумева и наставак тешке борбе за заштиту територијалног интегритета Србије и преговора који се тичу територијалног интегритета КиМ.

Према његовим речима, СПС, као и он лично имајући у виду сву тежину ситуације у којој се налази Србија, а не председник Вучић као појединац, чврсто стоје иза његове политике и одлуке о КиМ.

Он је оценио да сви који желе да науде Србији желели би да разбију политички однос између СНС и СПС, односно између Вучићу и њега креирајући одређене сценарије који би ишли ка томе да се та коалиција разбије и да се евентуално направе неке друге.

“Желим још једном да кажем да нико не треба да рачуна на мене и на СПС, док сам ја председник СПС, а бићу још дуго надам се. Ми ћемо имати чврсту, отворену и принципијалну сарадњу, јер немамо неслагања ни око једног државном и националног питања”, рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести