Још 21 санитетско возило за здравствене установе у Војводини

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас кључеве 21 санитетског возила са пратећом медицинском опремом представницима здравствених установа у АП Војводини, за шта је из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Санитетска возила донирана су Клиничком центру Војводине, општима болницама у Вршцу, Сомбору, Кикинди и Сенти и домовима здравља у Ади, Алибунару, Врбасу, Кањижи, Кули, Инђији, Ковину, Србобрану, Сечњу, Бечеју, Житишту, Белој Цркви, Тителу, Новом Бечеју, Ковачици и Бачкој Тополи.

У претходне четири године Покрајинска влада обезбедила је укупно 60 нових санитетских возила, чиме је знатно унапређен рад здравствених установа у Војводини.

Након четири године обезбедили смо савремени медицински возни парк у већини здравствених установа и тиме створили услове за много бољи и ефикаснији рад, изјавио је Мировић.

Покрајинска влада је од јуна 2016. године у унапређење здравственог система инвестирала више од седам милијарди динара.

Здравствени систем АП Војводине, али и сви ми заједно, у овој епидемиолошкој кризи у протекла два месеца, положили смо испит и на том примеру показало се да је наша политика – политика континуираног улагања у област здравства – дала важан резултат за све грађане, рекао је Мировић.

Покрајинска влада и ресорни секретаријат, како је додао председник, показали су професионалност и одговорност јер су одлучним и правовременим мерама прву медицинску заштитну опрему набавили још у јануару.

Мировић је нагласио да су највећи терет понели здравствени радници, којима је овом приликом честитао на добрим резултатима које су остварили захваљујући знању, труду и ангажовању, али и грађанима који су поштовали препоруке Владе Републике Србије.

Фото: vojvodina.gov.rs

Данас, 172 године од Мајске скупштине, показали смо да смо достојни наследници оних који су Војводину видели као најуспешнији и најразвијенији део Србије. Српска Војводина данас слави и истовремено ради на начин да њене институције буду сваког дана боље и модерније, закључио је председник Покрајинске владе.

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да је ова покрајинска влада од првог дана улагала у здравствени систем Војводине, као и у овај важан сегмент, набавку санитетских возила и возила за дијализу са комплетном пратећом медицинском опремом, неопходних за ефикаснији рад свих здравствених установа, у нади да ће се наставити континуирано улагање у област здравства.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести