Козарев: Србија уз свој народ на Косову и Метохији

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Помоћник директора Канцеларије Владе Србије за КиМ Душан Козарев изјавио је данас да га радује што је током разговора са српским породицама на КиМ добио пуну подршку за званичну политику Београда у јачању и опстанку Срба у покрајини.
1506_kozarev
Фото: Танјуг (Видео)

Он је током посете Косовском поморављу се представницима локалних самоуправа обишао општине Гњилане и Витину, и упознао се с радом институција Републике Србије и проблемима с којима се суочава српско становништво.

"Да наставимо да подржавамо стандард нашег народа, на шта сам посебно поносан и да смо опет чули поновљену поруку једнодушности када је у питању однос и према политици председника (Александра) Вучића, Републике Србије, јединства народа и државе, када је у питању политика према Косову и Метохији и борба за бољи живот нашег народа на овом простору", рекао је Козарев.

Како преноси Косово онлајн, он је у Партешу обишао обданиште "Колибри", где борави 35 малишана.

"Вртић је изграђен средствима Канцеларије за КиМ 2012. године, 2018. смо добили сагласност за расписивање конкурса за пријем нових радника, тако да смо то завршили и кренули са радом 4. јануара ове године и овом приликом бих желео да захвалим Канцеларији за Косово и Метохију као и директору Марку Ђурићу, наравно и Влади Републике Србије“, рекао је директор обданишта Владица Максимовић.

Током посете селу Доња Будрига, Козарев је обишао вулканизерску радњу Небојше Стојановића, чија је жеља да прошири делатност.

"Да се сагради још један објекат, пошто је овај стари. Једна машина ми је неопходна за велике гуме. Она кошта око 3.000 евра", рекао је Стојановић.

Посету општинама Гњилане и Косовска Витина Козарев је завршио обиласком болнице у Пасјану.

"Ми смо добили једну редовну пошиљку медицинске опреме и заштитне опреме за све здравствене раднике и за становништво. То се није прекидало од појаве првих оболелих. Држава је реаговала одмах и ми смо у сваком моменту осећали ту огромну подршку државе", казао је директор болнице у Пасјану Зоран Перић.

Он је додао да су Здравствени центар Гњилане и сви здравствени радници веома брзо добили комплетну заштитну опрему лекове и комплетан медицински материјал за пружање помоћи становништву Косовског поморавља.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести