Маја Гојковић: Борба против мафије порука да за њих нема места

БЕОГРАД: Народна посланица и чланица Председништва СНС Маја Гојковић изјавила је данас да је борба против мафије, на коју је позвао председник Александар Вучић, јасна порука мафијашима да за њихове прљаве послове у Србији нема места.
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

У писаној изјави достављеној медијима, Гојковић је навела да је то добра вест за све грађане Србије да ће "то зло" наићи на пуну одлучност и решеност државе да се са њим обрачуна.

"Ова борба сигурно неће бити једноставна, јер је свима јасно да се организовани криминал неће лако повући и одустати од огромних интереса које има. Без обзира на то, ми морамо победити, јер знамо да оно што је добро за мафију, није добро за Србију и да компромиса не може бити", рекла је Гојковић.

Додаје да организовани криминал угрожава све оно што је претходних година постигнуто, али и нашу будућност - вртиће, школе, болнице, фабрике, путеве који тек треба да буду изграђени.

Истовремено, каже Гојковић, супростављање мафији носи велику опасност за оног који јој "објави рат" и да су, додаје, главне врлине у тој борби одлучност, упорност и храброст.

"Зато је и потпуно јасно да ћемо предвођени председником Вучићем победити и овог пута, јер су управо то врлине које он неспорно поседује", навела је Гојковић.

Такође, каже, о томе колико ће напора та борба захтевати сведочи и, како наводи, читава група оних који су "појурили" да релативизијуу, саплићу и покушавају да извргну руглу тај подухват.

"Ово је пресудан тренутак да читаво друштво подржи председника Вучића и заузме одлучан став да за мафију у Србији више нема простора у којем би обављала своје прљаве и мрачне послове. За њу у Србији нема и више неће бити места", закључила је Гојковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести